Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- Russki
#2301 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
^ Super je Italija. Što se mene tiče, vrijedi otići. Stvarno je vrijeme za još jedno putovanje.
- Russki
#2302 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Što preporučuješ ?
- Russki
#2303 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Mnogo si prešla Italiju, što je za svaku pohvalusherbett wrote:Bila sam u Veroni i na Lago di garda u Sirmioneu.. opcenito sva jezera preporucujem!Russki wrote:Što preporučuješ ?
Onda sam bila obisla Umbriu i malo Apulije.. tamo je divno osobito Umbria.. onaj brdoviti kraj di je bio onaj gadni potres.. na svakom vrhu neka utvrda .. predivno.. pa Assisi, onda Rim i Calabrija.. e to ti svakako preporucam al ne po ljeti jer je pakao vruce.. doduse ja sam isla tamo na ljetovanje na more i to Tiransko.. i nisam vidjela do sada ljepse.. oko Tropee.. pa Scilla je predivna.. i u Reggio di Calabria sam bila to je kraj.. preko puta je Sicilija.
Zelja mi je Amalfi obala... Napulj i Positano, Amalfi.. ma Italija je sva divna.. mene su eto odusevile Umbria i Calabrija
Hvala sherb, biće mi ovo na umu!
-
bumboo
#2304 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I ja razmišljam o Gardalandu ovo ljeto, pa gledam šta se isplati, autobus ili auto. Je li iko išao s ovim našim agencijama autobusom, s djecom? Koliko traje vožnja otprilike?
-
estehanio
#2305 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moras u Japanexliberal-ex wrote:Spanija I Portugal.......gospoja je izgleda odlucila da je to slijedeca destinacija ( nece u Japan da ga j*** a ja se bas bio naorozio)
kontao sam od Barcelone krenut, pa prema Madridu, Sevili , Granada, obic Gilbraltar, pa onda prema Portu, jedno 2 1/2 sedmice...mozda uklopim stop na Kanarska ostrva...
Interesuje me dali je iko isao u Maroko, cuo sam da ima dosta tura iz Spanije
svaki info....dobrodosao
- navedeni
#2306 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Zagora, svako ljeto, pristojne cijene, fina raja, svjeza hrana i nikad prevelike guzve
-
MensurM
#2307 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jel neko bio na Baliju u posljednje vrijeme?
-
AmirBaa
#2308 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
je li ko isao na krstarenje u zadnje vrijeme da preporuci sta ? Planiram u oktobru-septembru turu do spanije ili portugala, a ne mogu se snaci u ovim ponudama jer nisam nikad isao 
- exliberal-ex
#2309 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
estehanio wrote:Moras u Japanexliberal-ex wrote:Spanija I Portugal.......gospoja je izgleda odlucila da je to slijedeca destinacija ( nece u Japan da ga j*** a ja se bas bio naorozio)
kontao sam od Barcelone krenut, pa prema Madridu, Sevili , Granada, obic Gilbraltar, pa onda prema Portu, jedno 2 1/2 sedmice...mozda uklopim stop na Kanarska ostrva...
Interesuje me dali je iko isao u Maroko, cuo sam da ima dosta tura iz Spanije
svaki info....dobrodosaoda se ocaras a i sokiras!
Ma nista od azije...spanija u septembru..krecem od barselone pa prekog grenade, gilbraltara, cadiza,sevile, cordobe do madrida pa skacem u marrakesch ..pa nazad madrid...mislio sam turu napravit u marroco ali nisam mogao ukomponovat letove...
imam sve na papiru moram sad da pocnem avio karte kupovat pa onda hotele ganjat....
- Connaisseur Karlin
#2310 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
javi koje su avio kompanijeexliberal-ex wrote: Ma nista od azije...spanija u septembru..krecem od barselone pa prekog grenade, gilbraltara, cadiza,sevile, cordobe do madrida pa skacem u marrakesch ..pa nazad madrid...mislio sam turu napravit u marroco ali nisam mogao ukomponovat letove...
imam sve na papiru moram sad da pocnem avio karte kupovat pa onda hotele ganjat....
- exliberal-ex
#2311 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
air canada/lufthansa preko okeanaConnaisseur Karlin wrote:javi koje su avio kompanijeexliberal-ex wrote: Ma nista od azije...spanija u septembru..krecem od barselone pa prekog grenade, gilbraltara, cadiza,sevile, cordobe do madrida pa skacem u marrakesch ..pa nazad madrid...mislio sam turu napravit u marroco ali nisam mogao ukomponovat letove...
barcelona malaga vueling
madrid-marrakesch ryanair ili iberia
- Connaisseur Karlin
#2312 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
hvalaexliberal-ex wrote:air canada/lufthansa preko okeanaConnaisseur Karlin wrote:javi koje su avio kompanijeexliberal-ex wrote: Ma nista od azije...spanija u septembru..krecem od barselone pa prekog grenade, gilbraltara, cadiza,sevile, cordobe do madrida pa skacem u marrakesch ..pa nazad madrid...mislio sam turu napravit u marroco ali nisam mogao ukomponovat letove...
barcelona malaga vueling
madrid-marrakesch ryanair ili iberia
- mousstapha
#2313 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jel bilo izvjestaja ovdje iz Perua i Bolivije? Planiram da putujem tamo u januaru pa skupljam informacije.
Kako vidim viza za obe zemlje potrebna 
- exliberal-ex
#2314 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
mousstapha wrote:Jel bilo izvjestaja ovdje iz Perua i Bolivije? Planiram da putujem tamo u januaru pa skupljam informacije.Kako vidim viza za obe zemlje potrebna
januar ti bas i nije dobro vrijeme za peru, tad pocinje kisna sezona i ja mislim da se neke planinarske staze zatvore zbog kisa.
provjeri ti to malo bolje, ako mzes prebaci se za ranije, ja sam bio u decembru u argentini i cileu tad je njima pocetak ljeta
Ako ces u decembru onda planiraj da izbjegnes bozic, tad fakat niko neradi
sa srecom u svakom slucaju
https://www.audleytravel.com/ca/peru/best-time-to-visit
- mousstapha
#2315 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jeste bas sam dobio informacije da su tada kise. Sranje, nije zgodno pomjerat u pitanju je veca grupa koja bi putovala.
- exliberal-ex
#2316 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ma moze se putovat ali nemoj se iznenadit da imas kisu pola puta..., mozda neces moci pjeske na machu pichu ali voz ce da radi tako da ti to nece propastmousstapha wrote:Jeste bas sam dobio informacije da su tada kise. Sranje, nije zgodno pomjerat u pitanju je veca grupa koja bi putovala.
sto se tice bolivije....nisam isao, dosao sam samo do granice
gledajte da imate dobar smjestaj ako nista kad dodjete nazad barem da imate suh lezaj
obavezno ponesi one lagane jakne i pantalone sto su nepoustive da ih mozes nosit preko sorca ako pocne padat,nepropustive cipele ili neke koje se brzo suse...i uzivaj...
- mousstapha
#2317 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Zelja je samo ovako nesto izbjeci.
A za trekking ionako nema niko volje.
- exliberal-ex
#2318 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vidis ja kad sam gledao da idem tamo plan mi je bio da dodjem pjeske do kraja, 4 dana uzme ako ides pjeske i prelazis elevaciju od preko 4 000 metara. Najvise me brinulo to sto se ide tako visoko mada sad sam bio na 5000 i uz pomoc koke moze se prezivitmousstapha wrote:Zelja je samo ovako nesto izbjeci.![]()
Ova tura sa vozom je jedan dan samo obavezno kupi karte sad ako mozes, prodaju se par mjesecu unaprijed. Nemoj se zajebat pa sve organizovat a karte za park da neuzmes, negdje sam procitao da se znaju prodat za godinu unaprijed
- exliberal-ex
#2319 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ako ce samo u brda netreba ali ako ce na amazon onda...cijele koktele ima sa primisherbett wrote:I obavezno se cijepi.. sad sam zaboravila protiv cega al raspitaj se
- Vitezanin
#2320 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Rezervirana karta/ulaznica/nešto za Černobil.
Je li neko bio u Ukrajini? Idem u Lviv, Rovno, Kijev. Neke preporuke koje ne pišu u Lonely Planet-u?!
Novi blog na pomolu.

Novi blog na pomolu.
- Vitezanin
#2321 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Koliko je sad ulaznica? Bio sam davno, 2003. Tad je bila 30 eura za sve atrakcije.Russki wrote:Gardalan skup, al' se isplati, moje misljenje. Bio, dobra je zajebancija. Čak stovise, nisam cekao dugo na ulaz, ustvari, sve je bilo instantno.
Ja sam zadovoljan i opet bih otišao.
- spreca
#2322 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Sva tri mjesta su super....u Kievu sam radio 92-94 lijep grad ljudi nisu lose...nisam bio odavno tamo a pogotovu sad kako su ove pizdarije u Ukraini.....Lviv je grad sa velikim kontrastima....novi dio kao i svi gradovi a stari dio kao da je vrijeme tamo stalo 15vjeku...nevjerovatna ljepota i originalna ocuvanost starog dijela grada ...kad dodjes tamo sve mislis da ce odnekud poceti da izlaze ljudi iz tog vijekaVitezanin wrote:Rezervirana karta/ulaznica/nešto za Černobil.![]()
![]()
![]()
Je li neko bio u Ukrajini? Idem u Lviv, Rovno, Kijev. Neke preporuke koje ne pišu u Lonely Planet-u?!
Novi blog na pomolu.
Od Kieva do Cernobila nemas ni 100km vazdusne linije
- Vitezanin
#2323 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Idem do Budimpešte pa ću vozom do ukrajinske granice (imaju odlične konekcije) i unutar Ukrajine isto vozom (željeznička infrastruktura im je izgleda odlična). Jeftnije je i interesantnije.spreca wrote:Sva tri mjesta su super....u Kievu sam radio 92-94 lijep grad ljudi nisu lose...nisam bio odavno tamo a pogotovu sad kako su ove pizdarije u Ukraini.....Lviv je grad sa velikim kontrastima....novi dio kao i svi gradovi a stari dio kao da je vrijeme tamo stalo 15vjeku...nevjerovatna ljepota i originalna ocuvanost starog dijela grada ...kad dodjes tamo sve mislis da ce odnekud poceti da izlaze ljudi iz tog vijekaVitezanin wrote:Rezervirana karta/ulaznica/nešto za Černobil.![]()
![]()
![]()
Novi blog na pomolu.
![]()
![]()
...ja sam se zaprepastio kao va je to ljepota ....mislim da vode veoma racuna o tome da je sto manje necega sto se ne uklapa u taj vakat .....neces pozaliti .....Roovno isto prelijep grad i stara arhitekrura..uglavnom sretno ti .....kako ides autom?
Od Kieva do Cernobila nemas ni 100km vazdusne linije
- Amagon
#2324 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Je li iko bio u Armeniji?
- Vitezanin
#2325 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio sam ja prošlo ljeto, tura Gruzija-Armenija-Karabah.Amagon wrote:Je li iko bio u Armeniji?