Eto samo toliko da se prijavim na temi i +1 za ovaj komentar.Hafis wrote:Vazda ista sevdalinka....zjev
Ima li išta novijeg datuma ili ćemo nastaviti s Posavinom, konvojima, škutorima...
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Lincoln-Burrows
#2301 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
- SkyLimit
#2303 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Današnji dan je još jednom potvrdio moj stav za koji se odavno zalažem: ne postoji niti jedan razlog da bi se katoličko stanovništvo u BiH smatralo ičim drugim nego esencijalnim dijelom srpskog duhovnog bića, pravoslavno i katoličko stanovništvo u BiH ime sve odlike jedinstvene nacije pa čak ispunjava i onu stavku o zajedničkim političkim ciljevima na istom prostoru.
Ako ikad uđem u politiku, obećavam da ću se zalagati za to da se katoličko stanovništvo u BiH i ozvaniči kao srpsko, a za početak ih barem ja definitivno neću smatrati, tretirati niti nazivati ičim drugim do Srbima katoličke vjere.
Onako privatno i nimalo diplomatski, kad neko kaže "četnici" meni Hrvati iz Žepča prvi padnu na pamet.
Ako ikad uđem u politiku, obećavam da ću se zalagati za to da se katoličko stanovništvo u BiH i ozvaniči kao srpsko, a za početak ih barem ja definitivno neću smatrati, tretirati niti nazivati ičim drugim do Srbima katoličke vjere.
Onako privatno i nimalo diplomatski, kad neko kaže "četnici" meni Hrvati iz Žepča prvi padnu na pamet.
-
Hafis
#2304 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A kad netko kaže ''isilovci'', pogodi tko meni prvi padne na pametSkyLimit wrote:Današnji dan je još jednom potvrdio moj stav za koji se odavno zalažem: ne postoji niti jedan razlog da bi se katoličko stanovništvo u BiH smatralo ičim drugim nego esencijalnim dijelom srpskog duhovnog bića, pravoslavno i katoličko stanovništvo u BiH ime sve odlike jedinstvene nacije pa čak ispunjava i onu stavku o zajedničkim političkim ciljevima na istom prostoru.
- SkyLimit
-
Hafis
#2306 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma jok ti. To ti je bajato.SkyLimit wrote:Ovi?
http://www.justice-report.com/bh/sadr%C ... alogodavca
Ili ovi?
http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=50391
Ovi su aktualni.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#2307 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a i ti si se uchufrijo na ovoj temi, prava si hdz papiga, samo ne znam ko te placa, Mile ili Dragan...Hafis wrote: Ma jok ti. To ti je bajato.
....
- SkyLimit
#2308 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote: Ma jok ti. To ti je bajato.
Ovi su aktualni.
Daleko je to, ja bi radije o dešavanjima na tlu BiH. HVO je IRA i ETA oslobođena primjesa romantizma boraca za slobodu.
-
Hafis
#2309 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije to daleko. To je tu pored nas, na tlu BiH. Veoma aktualno.SkyLimit wrote:Hafis wrote: Ma jok ti. To ti je bajato.
Ovi su aktualni.
Daleko je to, ja bi radije o dešavanjima na tlu BiH. HVO je IRA i ETA oslobođena primjesa romantizma boraca za slobodu.
Što se tiče HVO-a, morati ćemo na podforum povijest, odsjek Usporedna raščlamba nacionalnih oružanih pokreta u jugoistočnoj Europi devedesetih godina proteklog stoljeća, s posebnim aspektom romantizma kao procesa slobodne imaginacije, osnovne biti stvaranja i nezaustavljive kreacije.
- Alfons Kauders
#2310 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nidje mi ne moramo. Hag je rekao svoje...Hafis wrote:Nije to daleko. To je tu pored nas, na tlu BiH. Veoma aktualno.SkyLimit wrote:Hafis wrote: Ma jok ti. To ti je bajato.
Ovi su aktualni.
Što se tiče HVO-a, morati ćemo na podforum povijest, odsjek Usporedna raščlamba nacionalnih oružanih pokreta u jugoistočnoj Europi devedesetih godina proteklog stoljeća, s posebnim aspektom romantizma kao procesa slobodne imaginacije, osnovne biti stvaranja i nezaustavljive kreacije.
A to sto se njihovo ne dopada raznim UZP-ovcima i ljubiteljima genocida nije moj problem.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2311 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ako želite uspješno da jebete mater i jednima i drugima samo čitajte dekleracije na proizvodima kad kupujete i birajte po geografskom porijeklu
- Alfons Kauders
#2312 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To svakako praktikujem, ali u zadnje vrijeme sam postao iznenadjujuce dosljedan. Kamo srece da sam takav kada je zdravlje u pitanjuJoseMujica wrote:ako želite uspješno da jebete mater i jednima i drugima samo čitajte dekleracije na proizvodima kad kupujete i birajte po geografskom porijeklu
Za 27 dana ove godine, cijelih dvaput sam otisao u Konzum... Sto je 25 odlazaka manje no u istom periodu prosle godine, zato jer sad idem 200-300 metara dalje da bih otisao u Bingo ili drugi market.
Izbor robe sam takodjer prilagodio novonastaloj situaciji... Odnosno kad vidim srpskohrvatsko, cak i kad nema BiH proizvoda, dobro se potrudim da nadjem alternativu iz neke prijateljske zemlje poput Italije, Njemacke, Turske, Austrije i sl... Zapravo ne mora biti ni prijateljska zemlja, sve dok nije Srbija ili Hrvatska.
E sad... To nije nista novo, jer redovno imamo probleme s krvolocnim komsijama i susjedima, pa je raja oguglala i boli ih kurac... Ali... Zadnjih mjeseci cujem slicnu pricu od ljudi u razgovoru, od ljudi neopterecenih politikom, i to je novi moment. Sudeci po tome sto sam cuo, nisam jedini, zapravo cini mi se i kasnim.
Kada pitam prijatelje zasto i kada su poceli bjezati iz Konzuma u Bingo... Najcesci odgovor je "gadim se!"
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2313 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ama ja kupujem 95% u Bingu i u 90% svojih odlazaka popizdim radi jedne jedine stvari. Uvijek problemi sa cijenama....jedna pise na polici a drugu ti obracuna ili na polici uopste nema cijene ili je na polici cijena koja ne pripada tom prozivodu.Alfons Kauders wrote:To svakako praktikujem, ali u zadnje vrijeme sam postao iznenadjujuce dosljedan. Kamo srece da sam takav kada je zdravlje u pitanjuJoseMujica wrote:ako želite uspješno da jebete mater i jednima i drugima samo čitajte dekleracije na proizvodima kad kupujete i birajte po geografskom porijeklu![]()
Za 27 dana ove godine, cijelih dvaput sam otisao u Konzum... Sto je 25 odlazaka manje no u istom periodu prosle godine, zato jer sad idem 200-300 metara dalje da bih otisao u Bingo ili drugi market.
Izbor robe sam takodjer prilagodio novonastaloj situaciji... Odnosno kad vidim srpskohrvatsko, cak i kad nema BiH proizvoda, dobro se potrudim da nadjem alternativu iz neke prijateljske zemlje poput Italije, Njemacke, Turske, Austrije i sl... Zapravo ne mora biti ni prijateljska zemlja, sve dok nije Srbija ili Hrvatska.
E sad... To nije nista novo, jer redovno imamo probleme s krvolocnim komsijama i susjedima, pa je raja oguglala i boli ih kurac... Ali... Zadnjih mjeseci cujem slicnu pricu od ljudi u razgovoru, od ljudi neopterecenih politikom, i to je novi moment. Sudeci po tome sto sam cuo, nisam jedini, zapravo cini mi se i kasnim.
Kada pitam prijatelje zasto i kada su poceli bjezati iz Konzuma u Bingo... Najcesci odgovor je "gadim se!"
- Alfons Kauders
#2314 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemam tih problema.hrasno38 wrote:Ama ja kupujem 95% u Bingu i u 90% svojih odlazaka popizdim radi jedne jedine stvari. Uvijek problemi sa cijenama....jedna pise na polici a drugu ti obracuna ili na polici uopste nema cijene ili je na polici cijena koja ne pripada tom prozivodu.Alfons Kauders wrote:To svakako praktikujem, ali u zadnje vrijeme sam postao iznenadjujuce dosljedan. Kamo srece da sam takav kada je zdravlje u pitanjuJoseMujica wrote:ako želite uspješno da jebete mater i jednima i drugima samo čitajte dekleracije na proizvodima kad kupujete i birajte po geografskom porijeklu![]()
Kad god mi se desi nesto slicno, u bilo kom marketu, samo ostavim sve sto sam planirao kupiti i izadjem... Bilo da su 3 artikla ili puna kolica... To je stvar principa, pa ako im nije mrsko svaki dan vracati stvari na police, neka nastave.
-
Hafis
#2315 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh, lako je tebi.
U nas je Bingo na teškoj periferiji grada, lomivrat. Moraš na magistralu izaći u Zaliku, a još ako je gužva, ostaneš po sata čekajući da se uključiš.
A drugi Bingov centar u Budakovoj ulici je ili kineska plastika ili brajlovićev sudžuk. Jeftiniji, ali stvarno manje snabdjeven od Konzuma. Više mi liči kao radnja za soc. slučajeve.
Konzum ima prodavnice gotovo na svakih pedeset metara u Mostaru, jest da su skuplji, ali je dostupniji, sređeniji, pregledniji a i gengele nisu problem.
U nas je Bingo na teškoj periferiji grada, lomivrat. Moraš na magistralu izaći u Zaliku, a još ako je gužva, ostaneš po sata čekajući da se uključiš.
A drugi Bingov centar u Budakovoj ulici je ili kineska plastika ili brajlovićev sudžuk. Jeftiniji, ali stvarno manje snabdjeven od Konzuma. Više mi liči kao radnja za soc. slučajeve.
Konzum ima prodavnice gotovo na svakih pedeset metara u Mostaru, jest da su skuplji, ali je dostupniji, sređeniji, pregledniji a i gengele nisu problem.
- Alfons Kauders
#2316 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa koji ce kurac Bingo ulagati i graditi po kojekakvim ulicama Budaka i Luburica?Hafis wrote:Eh, lako je tebi.
Jednostavno niste ciljna grupa. Kineska plastika i sudzuk su sasvim dovoljni za to trziste.
-
Hafis
#2317 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh Bingo. U nas ti kume je sramota otići u Bingo. Nešto poput voziti golfa dvicu. Ozbiljno.Alfons Kauders wrote:Pa koji ce kurac Bingo ulagati i graditi po kojekakvim ulicama Budaka i Luburica?Hafis wrote:Eh, lako je tebi.
Jednostavno niste ciljna grupa. Kineska plastika i sudzuk su sasvim dovoljni za to trziste.
Vego, želim ti mnogo sreće i uspjeha u tom bojkotu. Pravi patriJot
- mO k3
#2318 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@ hafize gledaš li to na porijeklo proizvoda kada kupuješ ??
- Alfons Kauders
#2319 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa jeste, sramota je jer je Bingo u Mostaru upravo to - radnja za socijalu. Niste im trziste, sta drugo ocekujes?Hafis wrote:Eh Bingo. U nas ti kume je sramota otići u Bingo. Nešto poput voziti golfa dvicu. Ozbiljno.Alfons Kauders wrote:Pa koji ce kurac Bingo ulagati i graditi po kojekakvim ulicama Budaka i Luburica?Hafis wrote:Eh, lako je tebi.
Vego, želim ti mnogo sreće i uspjeha u tom bojkotu. Pravi patriJot
A nije to nikakav bojkot s moje strane. Jednostavno mi se gadi, nije da pretjerano razmisljam sad oko toga, vec jednostavno prekrizim i idemo dalje.
A gdje cemo dalje? Ima raznih djelatnosti u kojim se ovaj pristup moze primjeniti. Maloprodaja je kap u moru i nije problem.
Problem je percepcija.
- mO k3
- volta dzontra
#2321 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
moze li netko od patriota objasniti zasto ovi delegati sve pjesme pjevaju u falsetu ili kroz nos...postoji li neki propis ili je neregulirano podrucjeHafis wrote:Ma jok ti. To ti je bajato.SkyLimit wrote:Ovi?
Ili ovi?
Ovi su aktualni.
- seln
#2322 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da bi zvucale "arapski". Oni i govore onim grlenim izgovorom, a mnoge prednjonepcane samoglasnike izgovaraju labijalno-dentalno da bi zvucalo "arapski".volta dzontra wrote:moze li netko od patriota objasniti zasto ovi delegati sve pjesme pjevaju u falsetu ili kroz nos...postoji li neki propis ili je neregulirano podrucjeHafis wrote:Ma jok ti. To ti je bajato.SkyLimit wrote:Ovi?
Ili ovi?
Ovi su aktualni.
- spreca
#2323 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
prehladjenivolta dzontra wrote:moze li netko od patriota objasniti zasto ovi delegati sve pjesme pjevaju u falsetu ili kroz nos...postoji li neki propis ili je neregulirano podrucjeHafis wrote:Ma jok ti. To ti je bajato.SkyLimit wrote:Ovi?
Ili ovi?
Ovi su aktualni.
-
Pilaw_Pavlaka
#2324 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da bi zvucale "arapski". Oni i govore onim grlenim izgovorom, a mnoge prednjonepcane samoglasnike izgovaraju labijalno-dentalno da bi zvucalo "arapski".[/quote]seln wrote:
moze li netko od patriota objasniti zasto ovi delegati sve pjesme pjevaju u falsetu ili kroz nos...postoji li neki propis ili je neregulirano podrucje
A zasto se skrivaju iza maske? Stide se svoje borbe?
-
Pilaw_Pavlaka
#2325 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jos uvijek Afis gusla o Bosnjacima koji dolaze da rade u zapadnom Mostaru....
Hafise; ja sam u studentskom Domu guzio Hrvaticu iz zapadnog Mostara i vjerujem da nije jedina Hrvatica ili Hrvat koja studira u Sarajevu. Prvo napravite fakultet neki respektabilan i zaustavite egzodus prema Irskoj i Njemackoj. Onda dovedite i vi Tursite kao Bosnjaci ove arape; otvorite velike firme i tvornice kao sto su recimo Bekto , ASA Prevent, Namjenska Industrija. Sad za sad imate Violetu i fabriku aerokrema. Onda mozemo pricati o necemo. Sad za sad ste osudjeni za nestanak a jedino je vas u hercegovini jos ostalo. Srednja Bosna je nekada bila Hrvatka a danas je cisti Bosnjacki etnicki prostor.
Hafise; ja sam u studentskom Domu guzio Hrvaticu iz zapadnog Mostara i vjerujem da nije jedina Hrvatica ili Hrvat koja studira u Sarajevu. Prvo napravite fakultet neki respektabilan i zaustavite egzodus prema Irskoj i Njemackoj. Onda dovedite i vi Tursite kao Bosnjaci ove arape; otvorite velike firme i tvornice kao sto su recimo Bekto , ASA Prevent, Namjenska Industrija. Sad za sad imate Violetu i fabriku aerokrema. Onda mozemo pricati o necemo. Sad za sad ste osudjeni za nestanak a jedino je vas u hercegovini jos ostalo. Srednja Bosna je nekada bila Hrvatka a danas je cisti Bosnjacki etnicki prostor.