IRAN

Post Reply
zonbirile

#2301 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
zonbirile wrote:tačno samo sem reze na mutvaku,ko je Reza kod nas,o tome se šuti,ili nije smjerno balaviti.
verovatno aludaras na g-dina reisa cerica! :D :lol: :D
zonbirile wrote:zagazio si na temu kojom ne barataš dovoljno,vrati se na uzvikivanje parola.
:lol: :lol: :lol:

parola: stop svakoj vrsti "pravde" cionisticko/anglosaksonskih imepreraora! sloboda palestini!
-------------------------------
ružno je inputirati drugome i tumačiti misli,konačno spomenuo sam i ostale u čemu je problem,valjda nismo u Iranu?
zonbirile

#2302 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:
zonbirile wrote:ne znam u čemu je problem.Ponesu vas emocije,malo uključite razuim i ništa više.Kao što trezveno gledam SAD,isto tako i Iran i nema tu ljubavi,samo INTERES,a kada pukne tikva i košpice polete na sve strane,znaće se sve.
Interesantno za čovjeka u kojeg je uključen razum da tako ignorira jasne činjenice kada je u pitanju ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN!
-----------------------------
pa sada si sve rekao,nemoj ih više braniti-znači kao takva mora biti kako jest.Aferim.Znam isto doživio u BBI banci,islamsko bankarstvo,tandara-mandara,kada kamata veća nego u kjafira samo u ugovoru vješto maskirana,nigdje se uzričaju ne spominje.Elem priča ide ovako ja kupujem xy robu i uzimam od njih 3000KM,a moj dio je 300KM.Normala onih 300KM je kamata,jeli sve tako na kvarnjaka i tamo?
bogoljub

#2303 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:
bogoljub wrote:
zonbirile wrote:ne znam u čemu je problem.Ponesu vas emocije,malo uključite razuim i ništa više.Kao što trezveno gledam SAD,isto tako i Iran i nema tu ljubavi,samo INTERES,a kada pukne tikva i košpice polete na sve strane,znaće se sve.
Interesantno za čovjeka u kojeg je uključen razum da tako ignorira jasne činjenice kada je u pitanju ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN!
pa sada si sve rekao,nemoj ih više braniti-znači kao takva mora biti kako jest.Aferim.Znam isto doživio u BBI banci,islamsko bankarstvo,tandara-mandara,kada kamata veća nego u kjafira samo u ugovoru vješto maskirana,nigdje se uzričaju ne spominje.Elem priča ide ovako ja kupujem xy robu i uzimam od njih 3000KM,a moj dio je 300KM.Normala onih 300KM je kamata,jeli sve tako na kvarnjaka i tamo?
Ja mislim ipak da će na sjevru danas padati kiša!? Šta ti misliš?
GOLFER

#2304 Re: IRAN

Post by GOLFER »

zonbirile wrote:
bogoljub wrote:
Sad se razumije covjek i u Islamsko Bakarstvo :-D

Uglavnom Ocito je da USA cionisticke Sankcije nemaju zeljene efekte na Iran... Iran se razvija a narod i dalje podrzava Revoluciju, mogu mislit muke cionistima :-D
zonbirile

#2305 Re: IRAN

Post by zonbirile »

znači normala lopovluk u BBI banci,i na to se trebam oduševljavati.To nije cinizam,to raja zovu hinjaluk,kako ih nije stid onako se predstavljati-ffuujjj.
psydelija

#2306 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote:ružno je inputirati drugome i tumačiti misli,konačno spomenuo sam i ostale u čemu je problem,valjda nismo u Iranu?
na ovoj temi na snazi je zakon i.r. iran. :D
bogoljub

#2307 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:znači normala lopovluk u BBI banci,i na to se trebam oduševljavati.To nije cinizam,to raja zovu hinjaluk,kako ih nije stid onako se predstavljati-ffuujjj.
Molim te obrati se pismom BBI banci za svoj problem!?. Ako ne možeš da podneseš istinu o ISLAMSKOJ REPUBLICI IRAN, da koo čo'jk raspravljaš, onda nemoj pisati stvari koje nemaju nikakve veze sa I.R.IRAN.
zonbirile

#2308 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:
zonbirile wrote:znači normala lopovluk u BBI banci,i na to se trebam oduševljavati.To nije cinizam,to raja zovu hinjaluk,kako ih nije stid onako se predstavljati-ffuujjj.
Molim te obrati se pismom BBI banci za svoj problem!?. Ako ne možeš da podneseš istinu o ISLAMSKOJ REPUBLICI IRAN, da koo čo'jk raspravljaš, onda nemoj pisati stvari koje nemaju nikakve veze sa I.R.IRAN.
-------------------
ha,ha
bogoljub

#2309 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Gospodin Hamenei je rekao:
„Višemilionsko prisustvo naroda a sceni nije moguće bez čvrstog i srčanog imana. Kao prvo trebaju svi ti ljudi izaći na scenu. Kao drugo, trebaju na njoj ostati, a kao treće moraju očuvati ostvarene rezultate. Svemu tome je neophodan islamski iman. Velika francuska revolucija je bila narodni pokret koji je stigao do pobjede, ali ta pobjeda nije očuvana. Mi smo pobjedu svoje Islamske revolucije uspjeli očuvati zahvaljujući stalnoj blagorodnosti imana, islama i kontinuiranom dahu Kur'ana u nutrini ovog naroda i srcima ovih ljudi. To je ono što može osigurati pobjedu, ali i kontinuitet pokreta koji je doveo do pobjede. To treba da se desi.“

Aktualna zbivanja na Bliskom istoku, slijedeći vječite upute časnog Kur'ana, dovesti će do formiranja islamskog Bliskog istoka , a to će dobrim dijelom promijeniti i računice globalne scene.
black

#2310 Re: IRAN

Post by black »

bogoljub wrote:
pa meni ste gori vi koji sebi dopustate rasprave sa trolovima, kad je sasvim jasno odakle vjetar puse i sta ga boli :wink:
poznanik

#2311 Re: IRAN

Post by poznanik »

bogoljub wrote:Živjela Islamska revolcija!
Koja, gdje?
bogoljub

#2312 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Jedna i jedina! Svugdje!
Uzvišeni Bog je obećao pomoć onima koji ustanu protiv imperijalista. U 69. ajetu kur'anske sure Al Ankabut čitamo: „One koji se budu zbog Nas borili Mi ćemo, sigurno, putevima koji Nama vode uputiti; a Allah je, zaista, na strani onih koji dobra djela čine!“
psydelija

#2313 Re: IRAN

Post by psydelija »

http://www.youtube.com/watch?v=M27Nc-4V ... re=related

ovo je snaga revolucije i ovde ko se nameraci slomice vilicu! ima malo i "komromitujuceg" materijala.

ps: posebno obratite paznju na ninju (02:38) :thumbup: :lol: zilav deda!
Last edited by psydelija on 31/03/2011 14:21, edited 1 time in total.
poznanik

#2314 Re: IRAN

Post by poznanik »

bogoljub wrote:Uzvišeni Bog je obećao pomoć onima koji ustanu protiv imperijalista....
Sad razumijem zašto je pala Otomanska imperija.
GOLFER

#2315 Re: IRAN

Post by GOLFER »

Image

Ovo je ono cega se Cionisti boje, Saradnje Turskei Irana koja je svakim danom sve jaca i to pored ostalog na osnovama Islama... A ova mapa pokazuje i radi cega su MORALI izvrsiti agresiju na Irak i napraviti ovakav nered u njemu. Jer da USA nije zauzela Irak Sadam bi za par godina sam pao a u tom slucaju formirala bi se nova vlast sa MIROM uu redjenoj zemlji sa dobrim odnosima sa Iranom i taj region bi postao stabilniji a i veci bez kontrole USA i cionista... Al opet ce aBd i u Iraku sve smiriti pa ce se suradnja prosiriti TURSKA-iRAN-IRAK a vjerovatno i Sirija...
GOLFER

#2316 Re: IRAN

Post by GOLFER »

poznanik wrote:
bogoljub wrote:Uzvišeni Bog je obećao pomoć onima koji ustanu protiv imperijalista....
Upravo tako... Onaj ko pocne da cini nepravdu i napusti Islamski put (kao sto su to uradili Osmanski sultani, veziri i ostale glavesine) taj je zalutao sa pravog puta i Bog takvima ne pomaze...
psydelija

#2317 Re: IRAN

Post by psydelija »

GOLFER wrote:
poznanik wrote:
Upravo tako... Onaj ko pocne da cini nepravdu i napusti Islamski put (kao sto su to uradili Osmanski sultani, veziri i ostale glavesine) taj je zalutao sa pravog puta i Bog takvima ne pomaze...
ovaj mu odgovor ne odgovara, ponudi drugi (modifikovani) odgovor. :lol:
poznanik

#2318 Re: IRAN

Post by poznanik »

GOLFER wrote:
poznanik wrote:

Zar nije "kažnjiv" svaki imperijalizam, ne samo politički - državni? Zašto bilo koja vrsta imperijalizma ne bi bila osuđivana i okarakterisana kao hegemonistička, jer je cilj imperijalizma isti - proširenje sopstvene moći i dominacija nad drugim?

Edit:

Imaš li kakav modificiran odgovor na ova pitanja? :D
jeza u ledja

#2319 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

fidoremilienko wrote:Nek ti bude jasno jedno, da je toliko loše tim ljudima u IRAN-u, odavno bi iselili (pa taman svi kolektivno) u idealni svijet koji se zove amerika!!!
Pet miliona Iranaca zivi u inostranstvu, od toga bar pola miliona u SAD, Kanadi i Njemackoj, mrskim neprijateljima, plus nekoliko miliona njihovih potomaka. Od toga velika vecina je iselila nakon revolucije.

Ja sam licno upoznao desetine Iranaca u Americi.
fidoremilienko

#2320 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

jeza u ledja wrote:
fidoremilienko wrote:Nek ti bude jasno jedno, da je toliko loše tim ljudima u IRAN-u, odavno bi iselili (pa taman svi kolektivno) u idealni svijet koji se zove amerika!!!
Pet miliona Iranaca zivi u inostranstvu, od toga bar pola miliona u SAD, Kanadi i Njemackoj, mrskim neprijateljima, plus nekoliko miliona njihovih potomaka. Od toga velika vecina je iselila nakon revolucije.

Ja sam licno upoznao desetine Iranaca u Americi.
Šta je to na 70M?
cikafe

#2321 Re: IRAN

Post by cikafe »

GOLFER wrote:
poznanik wrote:
A Iranu Bog pomaze? PA GDJE SI DO SADA BIO HAHAHAHAHAHAHA??? :lol:
GOLFER

#2322 Re: IRAN

Post by GOLFER »

poznanik wrote:

Zar nije "kažnjiv" svaki imperijalizam, ne samo politički - državni? Zašto bilo koja vrsta imperijalizma ne bi bila osuđivana i okarakterisana kao hegemonistička, jer je cilj imperijalizma isti - proširenje sopstvene moći i dominacija nad drugim?

Edit:

Imaš li kakav modificiran odgovor na ova pitanja? :D
Kakav imperijalizam? naravno da je Imerijalizam kojem je cilj DOMINIRANJE nad drugima i ostvarivanja koristi za sebe negativan i nedozvoljen kako ti kazes ''kaznjiv''... Onda kada vladari napuste one osnovne postulate normalnog ljudskog zivota koje je Bog propisao tada je taj sistem osudjen na propast, to je jednostavno tako....
Optimus Prime

#2323 Re: IRAN

Post by Optimus Prime »

GOLFER wrote: Onda kada vladari napuste one osnovne postulate normalnog ljudskog zivota koje je Bog propisao tada je taj sistem osudjen na propast, to je jednostavno tako....
Jos kad bi ovo imalo trunke veze sa realnoscu, dje bi vam kraj bio.
fidoremilienko

#2324 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Optimus Prime wrote:
GOLFER wrote: Onda kada vladari napuste one osnovne postulate normalnog ljudskog zivota koje je Bog propisao tada je taj sistem osudjen na propast, to je jednostavno tako....
Nek ti imaš dodira sa realnošću :lol:
Optimus Prime

#2325 Re: IRAN

Post by Optimus Prime »

fidoremilienko wrote:
Optimus Prime wrote:
Nek ti imaš dodira sa realnošću :lol:
Pa ne znam bas.
Nekako kad sagledam geopoliticku situaciju kroz historiju sticem dojam da je bas obrnuto. Zadnjih 500 godina muslimane suta ko god stigne, na zalost.
Post Reply