MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phenom1921

#2301 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

4m3l wrote:Mirko i Emir Hadžihafizbegović su veliki prijatelji .. cak je mirko dolazio ovdje kod nas na neku njegovu predstavu.. Eto da se ne cudite odakle to da on podrzava mirka..

Evo zasto je Hari odustao:

Image

Za one koji misle da je sve namjesteno..

Catalin Morosanu je morao na šivanje arkade, baš kao i Hesdy Gerges koji je u dvoboju s Londtom zaradio ogromnu posjekotinu ispod lijevog oka. I njega su morali krpati nakon čega se vratio u dvoranu odgledati dvoboje do kraja. Jednako loše je prošao Grk Palatatzis koji je osim natučene jetre u dvoboju sa Zorajem također morao na šivanje potkoljenice.

Zabit Samedov je odmah nakon dvoboja potražio liječničku pomoć zbog loma rebra, nateknuća noge i glavobolje. Upravo je to razlog zbog kojeg nije želio prihvatiti dvoboj protiv Londta u polufinalu. Kada je Hari zbog loma stopala ispao iz turnira, upravo je njemu prema pravilima ponuđen ulazak u polufinale. Azerbajdžanac se premišljao nekoliko minuta, no nakon dogovora s menadžerom i doktorima, zaključeno je kako nema apsolutno nikakve šanse u takvom stanju suprotstaviti se odličnom Surinamcu.

Harijev lom stopala smo već spomenuli, a tu je i Dževad Poturak čiji je kut morao baciti ručnik zbog ozljede. I njemu je u dvoboju protiv Londta puklo rebro i zbog toga nije mogao nastaviti dvoboj.
ne mora znaciti da je namjesteno, al da je cc imao znacajnu prednost kod sudija vidi i malouman. nije mnogo to i bitno, ako nista bar se u borilackom sportu naviklo da domacinsko sudjenje i neke cudne kriterije. kako god svaka cast mirku, bez obzira na sve. vakat je da se oprosti
phenom1921

#2302 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by phenom1921 »

Djuro wrote:Ja ovaj forum više čitam, a rijeđe se javljam, ali moram malo komentirati ovdje neke iskompleksirane forumaše...
U Hrvatskoj ima more Bosanaca i Bošnjaka koji tu žive i rade i nadam se da im je dobro.
Neki su iskoristili svoj "Bosanski image" i na temelju toga izgradili karijeru ili je jače usmjerili....glumci su
na tom polju najeksponiraniji, da ih sad ne nabrajam.
A većina njih su veliki dečki i zreli ljudi i deklarirani Bosanci ili Bošnjaci, i sigurno im nije na kraj pameti
da se odreknu sebe i onoga što su, niti ih tko to traži, niti sili.
A oni su - kao i svi Bosanci, u Zagrebu uvijek dobro primljeni.

Tko je gledao K-1 mogao je registrirati ovacije i Dževadu
Da se K1 slučajno dešavao u Sarajevu, znamo kako bi tu prošao neki hrvatski borac - na žalost, bio bi
izviždan i ispljivan, tu nema nikakve dileme)

Tako da je Emir, pretpostavljam, kada je, tko zna kako i u kojem kontekstu, dobio trenirku sa šahovnicom, svakako je trebao skočiti kao oparen, strgati je sa sebe , zgaziti je i mahati sa BIH zastavom, tada bi dio forumaša ovdje bio sretan.

Zamislite sad, kad bude Europsko u košarci, da Aco dobije i što je najgore, obuče obleku sa BIH obilježjima, svakako ga treba smatrati hrvatskim izdajnikom i najgorim smećem i takodalje...jel tako?

Mislim da je krajnje vrijeme da počnemo prihvaćati i podnositi druge takve kavi jesmo...ne vidim drugi put

I uz put, taj Poturak je čvrst momak, možda nije top klasa, ali se zna tući, i htjeli vi to ili ne, u prilično praćenom svijetu borilačkih sportova on predstavlja BIH - a puno zemalja svijeta nema ni takvog borca...
Pozdrav
ti ne znas gdje udaras. poturak je dao i previse lijepih izjava za hr mma i uopsteno hr borilacki sport, za samog mirka i genrealno za cijelu hrvatsku, a pored toga i atraktivan je i srcan borac sto je dovoljno da zaradi poneki aplauz i ovacije. mislis da bi recimo takav slucaj bio da se borio stojnic? ne bi garant. mozda i sa razlogom. isti slucaj je i u bih, ovacije il zvizduci se dobijaju po zaslugama, niko ne gleda neku nacionalnost. mirko da se bori u sa, napunio bi i cijelo kosevo bi za njeg navijalo. a pratimo i mi pfs forum i vidimo dobro sta se pise.
Cyrax

#2303 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

'Ajmo se na MMA vratiti :D
Gegard klasika. Nije se ni umorio kako treba.
Gustafssone sad si se nasao povrijediti :-)
PasoDzigera007

#2304 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by PasoDzigera007 »

Nije MMA, ali je Kick-Box, prije nekoliko minuta je nas borac Muamer Tufekcic osvojio WORLD GP SUPERKOMBAT u Rumuniji.
Mustang1

#2305 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Mustang1 »

Moze neko objasniti kakav je po vaznosti taj turnir gdje je pobjedio u tome u cemu se bori ?
Drago mi je zbog njega dobar momak pozdravi uvijek iako se nikad ni upoznali nismo :D ... Svaka cast :thumbup:
4m3l

#2306 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Bubalo1 wrote:Moze neko objasniti kakav je po vaznosti taj turnir gdje je pobjedio u tome u cemu se bori ?
Drago mi je zbog njega dobar momak pozdravi uvijek iako se nikad ni upoznali nismo :D ... Svaka cast :thumbup:
Gdje ga to sreces ?
bingov buraz

#2307 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

PasoDzigera007 wrote:Nije MMA, ali je Kick-Box, prije nekoliko minuta je nas borac Muamer Tufekcic osvojio WORLD GP SUPERKOMBAT u Rumuniji.
:thumbup:
EmiRem

#2308 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Sinocnji UFC u Svedskoj: Po imenima bezveze ali borbe odlicne stvarno.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2309 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

EmiRem wrote:Sinocnji UFC u Svedskoj: Po imenima bezveze ali borbe odlicne stvarno.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Mousasi rutinski onog Ilira odradio ... sve konam nista se ne desava sa onim laganim jab-ovima ali onaj Ilir nakon svake runde sve vise deformisan...
Ocekivasam pobijenu Mitrionea ali bas u 17 secundi ...

Sta znam, jedna jedina borba koja je trebala nositi event je otkazana...ovo ostalo mi je sto se borbi tice gledljivo ali jednostavno nije bilo veceg imena da iznese stvar...

Cekam 20. APril da vidim sta ce Cormier da uradi i onda naravno ide dobar card 27 Aprila i to vise zbog ostatka main carda nego zbog Jonesa i Sonena...
muhafuca

#2310 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Elvis Mutapcic potpisao za MMA World Series of Fighting

Code: Select all

http://wsof.com/fighter-elvismutapcic.php
Ja koliko sam do sada skontao treca po jacini organizacija

UFC - Bellator - MMA World Series of Fighting (jako im je glupo ime btw :) )
UnscarD

#2311 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

muhafuca wrote:Elvis Mutapcic potpisao za MMA World Series of Fighting

Code: Select all

http://wsof.com/fighter-elvismutapcic.php
Ja koliko sam do sada skontao treca po jacini organizacija

UFC - Bellator - MMA World Series of Fighting (jako im je glupo ime btw :) )
Ja se nesto nadao da ce u UFC odmah ... :(
bingov buraz

#2312 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Odlicna vijest,WSOF vec sad ima jaca imena od Belatora,Ray Sefo radi ozbiljan posao.
harisaga

#2313 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

Odlican TUF 17 sinoc.Necu spoilati,pogledajte ! :D:D
MaD_ProfessoR

#2314 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Osvrt na zadnji UFC; oduševio me Conor McGregor! :thumbup:
bingov buraz

#2315 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

MaD_ProfessoR wrote:Osvrt na zadnji UFC; oduševio me Conor McGregor! :thumbup:
Pravo osvjezenje za razliku od Lombarda koji je razocarenje desetljeca.
hali gali halid

#2316 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by hali gali halid »

Gdje mogu pogledati tu borbu?
Partijaner

#2317 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Partijaner »

Bravo Muamere majstore, smao naprijed, dobar je ovo momak. 8-)
Cidade de Deus

#2318 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cidade de Deus »

hali gali halid wrote:
http://www.fightvideomma.com/
tu imas haman sve borbe, potrazi
hali gali halid

#2319 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by hali gali halid »

Cidade de Deus wrote:
hali gali halid wrote:
http://www.fightvideomma.com/
tu imas haman sve borbe, potrazi
Hvala care!
Cidade de Deus

#2320 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cidade de Deus »

gonzaga propo ko kauc, sta je ovo vako
UnscarD

#2321 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Cidade de Deus wrote:gonzaga propo ko kauc, sta je ovo vako
Ne znam kako su oni udarci Browna prosli kao regularni ..od 4-5 udaraca barem 3 su bila direktno u potiljak.
Ono je poslije provog trebao da razdvoji i da Gonzagi da pvremena da se oporavi...
dzeno123

#2322 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

UnscarD wrote:
Ne znam kako su oni udarci Browna prosli kao regularni ..od 4-5 udaraca barem 3 su bila direktno u potiljak.
Ono je poslije provog trebao da razdvoji i da Gonzagi da pvremena da se oporavi...
I meni je ono odmah izgledalo potpuno neregularno.
muhafuca

#2323 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

UnscarD wrote:
jeyst šuhveli bilo to . ali je meni drago da je onaj "mali" osvojio TUF - nek je onog nafuranog Uria-ju pobjedio

ako nista zbog Harley-Davidsona :)
enisss

#2324 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

po meni isto je ono bilo neregularno..mislim da je jako tesko nekoga nokautirati na onaj nacin..jedino ako dobije udarac u potiljak kakav je i dobio Gonzaga...
Cracked

#2325 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

po mom vidjenju samo je jedan otisao ravno u potiljak ali tad je ovaj vec bio out. Kako god, briga me, gonzaga me nervira jer je prenapuhan borac bez znacajnog uspjeha u ufc-u. KO Crocop-a vala i nije neki uspjeh kad covjek pogleda kako je crocop-ova UFC karijera prosla.

Drago mi je za malog sto je uzeo Hall-a. Mada Hall ima odlican potencijal, samo se prebrzo poceo furati na Andrsona Silvu i sa razlogom izgubio.

Zene su opet pokazale kako se marise u oktagonu kad ti daju sansu da se boris u ufc-u.
Post Reply