Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
draganbl

#2301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

Pošto dajem priliku da sagovornik detaljnije objasni svoj stav, pokušaću pojasniti pitanja na koja mi je P.K. ponovo dao neodređene, deklarativne i uopštene odogovore.
Pedja Kojovic wrote:draganbi

Ja sam izlozio politicke stavove stranke o svim ovim pitanjima.
Tehnika i metodologija pretvaranja ovih stavova u zakone je vrlo jednostavna.
Na primjer.
Stranka donese politicku odluku da ce traziti da pacijenti imaju pravo da biraju gdje ce se lijeciti.
Zakoni EU predvidjaju i taj model zdravstva i set zakona koji ih implementira po njihovim pravilima i standardima je spreman. Stranka donese odluku da ce penzioni fond vezati za drzavni energetski sektor i primjeni zakone EU koji tako regulisu penzijski fond.
Ovo sam ja mogao uz jutarnju kafu sa kolegama isto zaključiti. Šta si ovim dijelom rekao: Da treba riješiti problem jedinstvenog zdravstvenog fonda po standardima EU? Nemoj pričati. Pa to znam i bez vas. Ja pitam KAKO: Koji su koraci u rješavanju, kada proces integracije počinje, koliko će trajati, koliko će koštati, ko će biti zadužen, kada će se donijeti zakoni, gdje će biti sjedište, koji su potrebni kapaciteti, koji su benefiti, koji su rizici, ima li štete, šta su posljedice, koji su otežavajući faktori, itd. itd
Pedja Kojovic wrote: Nasa je velika prednost sto znamo gdje hocemo da idemo- idemo u EU - tako da su nam na raspolaganju i tehnicka zakonska rjesenja i prevod koji nam je Hrvatska velikodusno poklonila.
(Prevod zakona EU traje godinama i kosta milione maraka. I Srbiji je Hrvatska poklonila prijevod)
Imamo mi stotine zakona koji su mrtvo slovo na papiru. Nama treba kompletna zakonska regulaziva, podzakonski akti, pravilnici, propisi, procedure, tijela, sistem odgovornosti u lancu upravljanja... Interesuju me konkretne stvari: termini, ljudi, metode, koliko košta implementacija projekta... Ja kada nešto dogovaram ili obećavam da ću nešto uraditi, nije dovoljno reći: Ja ću to uraditi, ja to znam. Moram objasniti kako ću uraditi, kada ću završiti i koliko će to koštati. Bez tih informacija nema povjerenja.
Pedja Kojovic wrote: Sve nase politicke odluke, dakle, recimo, zabrana ljekarima da rade i u drzavnoj i u privatnoj praksi, su ekonomski i socijalno prostudirane od strane odgovarajucih strucnih tijela u stranci i stranih eksperata koji su nam pomagali i ocjenjene kao izvodljive, u praksi.
Znaš li ti koliko ima ovih situacija koje treba regulisati. Nisam ljekar, na svoju sreću zdrav sam, ali hajde da i tu pitam. Koliko je ljekara u BiH, koliko ih je zaposleno u državnim a koliko u privatnim? Koliko je onih koji imaju sukob interesa? Koliko je onih koji imaju želju da rade i privatno i u državnom? Koliko je onih koji su izgubili licencu za rad? Kako ujediniti proces dobijanja licence? Kako se taj proces odvija u RS, kako u FBiH? Da li je u svakom kantonu isto stanje? Koliki je uticaj Komora doktora? Koliki je uticaj Ministarstava na proces licenciranja? Šta je sa medicinskim fakultetima i njihovom ulogom? Kakav je trenutni stav fonda o ovome?
Pedja Kojovic wrote: Zasto ne iznosimo konkretne prijedloge?
Za sada ih predstavljamo ih na tribinama koje organizujemo po zemlji-sada vise u unutrasnjosti (Recimo za vikend- Bihac, Cazin, Krupa, G.Vakuh, Travnik, sljedece sedmice Vogosca, Ilidza, Istocno Sarajevo, itd)

Kad bude vrijeme i kad budemo sigurni da su sve stranke svoje prijedloge predale nadleznom tijelu (Kako se ne bi krale ideje) prezentiracemo ih u medijima.
p.k.
Kada će biti to vrijeme, kada ćete biti sigurni da vas neće pokrasti? Koje medije ćete koristiti, kakav je plan prezentovanja ideja, sa čime počinjete: sa zakonima, projektima, planovima, kakav je tempo predstavljanja ideja, koje ideje su u potpunosti osmišljene, koje su u razradi, u kojim oblastima imate spremljene zakone, u kojim oblastima ste najjači, gdje ste "tanki" sa idejama, ko vam pomaže, ko vas ometa...
sorge_sa

#2302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sorge_sa »

JU DJECA ISTOČNO OD SARAJEVA: Arzija Mahmutović pohađa postiplomski studij na Palama

Srijeda, 26 Svibanj 2010 15:07

Iako je konkurs za direktora Javne ustanove Djeca Sarajeva završen, imena kandidata još uvijek nisu predočena javnosti, a nezvanično saznajemo da je ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo odlučan u namjeri da v.d. direktora Arzija Mahmutović ostane na čelu ove ustanove. Uposlenici ove ustanove prije nekoliko dana naslutili su mogućnost njenog reizbora nakon što je, nakon obavljenog privatnog sastanka sa ministrom Kešom, prolazeći kroz hodnik sa smiješkom dobacila: Samo da znate – ja ostajem.

Dan nakon toga u medijima je izjavila: Očekujem da ću ponovo biti izabrana za direktoricu JU Djeca Sarajeva.

I mi to očekujemo.

U međuvremenu, v.d. direktorica Mahmutović priprema teren za ponovno osvajanje fotelje u JU Djeca Sarajeva. Tačnije, pripremaju se uslovi kako bi se konkurencija za to mjesto svela na minimum. U skladu s tim Mahmutovićka se odlučila oboružati dodatnim diplomama, kako bi i na taj način eliminisala eventualnu konkurenciju. Zbog toga je još prije nekoliko godina upisala postdiplomski studij iz oblasti pedagogije i to ni manje ni više nego na – Palama. Tačnije na Filozoskom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo, gdje, pouzdano saznajemo, redovno zalazi i Djed Mraz.

(zurnal.info)
prenesena vijest sa Zurnal.info,

koliko god se na prvi pogled vijest cinila offtopic od ove teme, nije, zato sto sluzi kao ilustracija, ilustracija necega o cemu je vec pisano, kako samo "pozicione" stranke bosnjackog korpusa, dakle SDA, SBIH, imaju legitimno pravo na kolaboraciju sa strankama "blizankama" iz drugih korpusa, i kako se takve saradnje , koalicije, ponekad cak i sizofrenicno pravdaju, zastitom bosnjackih interesa, jer oni pobogu imaju "halal certifikat" samododijeljen za zastitu Bosnjaka, a cim neka gradjanska stranka napravi saradnju i dogovor sa istom takvom strankom iz drugog entiteta, onda se spinom "halalaca" proglasavaju, kukavicijim jajem, prerusenim cetnicima i nagradjuju stotinama slicnih atributa. Sjetimo se jos jednog lijepog primjera, kada je "halal" SDA u drzavnom parlamentu podrzala izbor Velibora Ostojica u komisiju za ljudska prava tog istog parlamenta, i sada nam iz dana u dan "halal" spin licemjeri ovdje pjene i moralisu, i potezu argument o dodjeli nagrade Maksimovicu od strane koalicionog partneru Nase Stranke, NSP i njenog predsjednika Krsmanovica, kao dokaz ispravnosti svojih jadnih tvrdnji. Kao da smo svi senilni i glupi,i da imamo pamcenje ribe, i da zaboravljamo nedjela, prijeratnih partnera u vlasti, a Ostojic i veci zlocinac od Maksimovica, ako uopste i postoji skala zlocina i ako se takva gradacija uopste moze praviti.
ultima_palabra

#2303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

@sorge, slažem se za sve, ali za nacionaliste odavno znamo ko su i šta su...NS se tek dokazuje.
I nije opravdanje to što ćemo reći: I oni to rade...valjda treba biti bolji od njih.
Dobra info za Arziju :thumbup:
Pedja Kojovic

#2304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

draganbi

Tu vrstu egzaktnosti koju vi zahtjevate ja nisam u stanju ponuditi.
Siguran sam da bi vam ljudi koji su radili nase politike na jednoj od tribina koje organizujemo po BiH mogli dati vise podataka ali iskreno sumnjam da bi uspjeli zadovljiti preciznost koju vi trazite.

p.k.
Slot33

#2305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slot33 »

они огло wrote:
Pedja Kojovic wrote:Na sve sto je izgledalo kao razumno pitanje ja sam odgovorio.
Da li je moguce da sam u ovih skoro 90 stranica nesto propustio? Moguce.
Ako neko ima pitanje na koje dobio odgovor neka ga ponovo postavi.

p.k.
поздрав пеђи, дугогодишњи слушачац први пут у програму...
послије овог прочитаног што сте рекли мало сам прочачкао по топику, и изненадио се...на само првих 20 страница нађох ево 21 неодговорено питање па одлучих да их поново поставим јер мени изгледају разумна, чак шта више, нека су и патриотски надахнута а никада на њиџ нисте одговорили, па ево да вам још једном дамо шансу...ако сте одговорили замолио бих вас да нам поставите линк одговора тако да посјетиоци форума могу видјети, заједно са мном...да, када ово завршимо ја ћу се потрудити па наставити од 21. странице наредних 20 и тако ћемо доћи до свих неодговорених питања...
обожавам ваш рад, биг фан, биг фан...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3651992
Treba li izmjenom Ustava Bosne i Hercegovine, odnosno Izbornog zakona, nakon presude Finci-Sejdic, omoguciti gradjanima iz grupe Ostalih:
1. Da imaju jednako pravo kandidiranja za Predsjednistvo Bosne i Hercegovine (samo je ovo bio prigovor Strasburu)
2. Da budu birani i izabrani u Peedsjednistvo Bosne i Hercegovine.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p3652028
Iz Statuta NS:
Stranka je samostalna demokratska politička organizacija slobodnih i odgovornih članova
i članica koji djeluju na ostvarivanju sljedećih programskih principa i ciljeva: ,izgradnja
Bosne i Hercegovine kao demokratske države ravnopravnih naroda (Bošnjaka, Srba i
Hrvata), nacionalnih manjina i svih građana i građanki koji u njoj žive na osnovu
ustavnog uređenja zemlje, univerzalnih demokratskih vrijednosti i parlamentarnih
postupaka.

Objasnjenje?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p3652247
Kako mislite objasniti Bosnjacima da je Republika Srpska realnost ?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3652441
Jedno kratko pitanje, zašto je Naša Stranka pristala na igranje Srba, Bošnjaka i Hrvata... kad upravo ti narodi rade na rastakanju BiH i na kreiranju sopstvenih fildžan državica u kojima bi kriminal njihovih vođa, voždova i junoša ostao nekažnjen. Znači članovi stranke "Naše" po meni nisu smjeli se izražavati kao Srbi, Bošnjaci i Hrvati--- već kao, građani, kao ostali i kao Hercegovci i kao Bosanci....
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3652472
Da li ste za prekrajanje federacije,bez ustavnih reformi i bez obzira na konacni dogovor sa rs-om?
Mislim na ukidanje pojedinih kanotna i njihovo pripajanje drugim npr:gorazdanski sarajevskom,posavski tuzlanskom,zenicko-dobojski srednjobosanskom i jos poneki :)

Il je ovo visoka politika za vas? :)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p3652496
Kakve su sanse da ovaj gore prijedlog ne bi zavrsio kao dva nacionalna entiteta unutar Federacije?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p3652517
NS je sve kazala cim im je Dejton dobra osnova a entiteti i sadsanji Ustav realnost..

NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....jebes stranku koja nema muda da kaze èntiteti su zlo,BIH ustav je aparthejd i naprave razliku ko rusi a ko brani drzavu...kupit fotelje, ne zamjerovat se nikom i odradjivati posao za stabove...malo morgen :wink:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p3652563
I ko će biti vaš kandidat za Predsjedništvo BiH? Koji Bošnjak i koji Hrvat u Federaciji, i koji Srbin u RS-u?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p3652750
Nase je misljenje da je stvaranje efikasnije i produktivnije drzave moguce i u okviru Daytona.

Hajde da pretpostavimo da je ova recenica normalna :? :? Mozes li mi ukratko objasniti kako se to moze stvoriti efikasnija i produktivnija drzava u okviru Daytona?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p3652758
Evo pitanja za Pedju. Prije toga da kazem da sam dao glas stranci na opstinski izborima za Novo Sarajevo. Ono sto mi se nije svidjelo na samoj listi je da su i oni kao i druge stranke postavili za kandidate nekakve manekenke, sportiste, tv voditelje u pokusaju i sl. ljude koji nemaju ni znanja, niti su obrazovani da se bave politikom. To je bilo malo razocaranje za mene, ali hajde. Znaci cemu da "estradizacija" stranke? Zasto uzimati sve koji se prijave, zasto ne animirati druge ljude koji zaista mogu dati neki doprinos?
Drugo pitanje o gomili bitnih pitanja i desavanja Nasa stranka se jednostavna nije cula. Gdje im je "angazovanost" nestala? Zasto propustaju prilike protiv sadasnjih diletanata u vlasti i opoziciji?
ps i ono sto cu dodati, a nije pitanje, bude li na slijedecim izborima "estradizacija" kandidata iz stranke, mislim da nece dobiti moj glas
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p3653030
Kada namjeravate od prisvojne zamjenice postati stranka?

Zašto mislite da je bolje biti opozicija opoziciji nego opozicija vlasti?

Ako SDP kao najjača opoziciona stranka ne može preuzeti vlast, šta vi mislite postići preuzimanjem njihovih glasova? Namjeravate biti najjača opoziciona stranka, to je vaš konačni politički cilj?

Ako se trudite za prosperitet zašto ne napadate one koji nas koče već 20 godina, umjesto što napadate opoziciju?

Ako je za vas Republika Srpska realnost, da li priznajete odredbe međunarodnog suda pravde?
Ako priznajete te odredbe i priznajete da je nastala na genocidu, masovnim planskim zločinima, protjerivanjima, konc logorima, masovnim silovanjima itd., a i dalje tvrdite da je RS stvarnost koju treba prihvatiti i oko koje ne treba voditi rasprave - koja bi onda razlika bila između vas i nacionalsocijalističke partije?

Sramite li se Bajićevih izjava koje po sexual-nacionalističkim procjenama mogu parirati i samoj Biljani Plavšić, parafraziram: "bošnjaci imaju kolektivni plan da se hebu do iznemoglosti a da istovremeno koče državu kako bi se srbi i hrvati iseljavali, što bi u konačnici rezultiralo time da bošnjaci postanu dvotrećinska većina u državi" ?!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p3653278
Ako znamo da u manjem entitetu primat ima opcija koja BiH smatra nametnutom drzavom, opcija koja pokusava svim silama da do sada nametnute drzavne institucije ospori i sprijeci uspostavu novih, podrzava li Nasa Stranka dalje pritiske na predstavnike te politicke opcije (jer se i do sada samo pritiscima iz vana moglo jacati drzavu) ili Nasa Stranka podrzava obustavu tih pritisaka "zbog mira u kuci", iako to sustinski znaci kapitulaciju pred silama dezintegracije ?

Ja ne sporim da treba vise paznje posvetiti ekonomiji, ali ne mislim da mozemo ekonomski (puno) napredovati bez politicke stabilizacije, jer kakvu poruku investitorima pruza cinjenica da se zloupotrebama mehanizma blokada onemogucava i to da BiH ima tekst himne ? U takvo drustvo ulazu oligarhije koje zele da profitiraju na nestabilnosti, nece nam doci BOSCH i Kärcher, tako da sam uvjeren da je prica o ekonomiji bez politicke stabilnosti prazan hod i gubljenje vremena. I zato moje pitanje, podrzava li Nasa Stranka dalje pritiske na predstavnike Karadziceve politicke opcije etnicke podjele (jer se i do sada samo pritiscima iz vana moglo jacati drzavu) ili Nasa Stranka podrzava obustavu tih pritisaka "zbog mira u kuci" ?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3653429
1. Zbog cega je, nakon donosenja presude Evropskog Suda za Ljudska Prava u slucaju Sejdic i Finci protiv BiH, vasa stranka odnosno predsjednik vase stranke Bajic (namjerno?) pogresno tumacila presudu navodeci u izjavama za javnost da se takvom presudom zabranjuje diskriminacija prema "nacionalnim manjinama" umjesto da tacno interpretira (tacnije samo citira) presudu koja jasno kaze da se zabranjuje svaka diskriminacija na rasnoj i etnickoj osnovi, sto se dakle odnosi na zabranu koja se proteze i na np. zabranu Srba da se kandiduju za clanove predsjednistva iz FbiH, odnosno Hrvata i Bosnjaka u RS-u? Ja sam to protumacio kao los pokusaj da se zadrzi mogucnost cisto etnickog sistema glasanja prvenstveno u RS-u jer koliko znamo FBiH se ne protivi primjeni presude)? Kako objasnjavate da se predstavljate kao socijalni liberali (znaci vjerujete u prava pojedinca) i jos naglasavate zalaganje za evropske vrijednosti, a zatim djelima pokazujete nesto drugo?

2. Zasto se Nasa Stranka nije oglasila povodom hapsenja Ilije Jurisica, jer on je gradjanin BiH?

3. Nasa Stranka se nikad nije odredila prema presudama ni Medj. Suda Pravde niti Medj. Krivicnog Suda za bivsu Jugoslaviju pogotovo u slucaju Srebrenica. Izjave koje se daju ne lice na jasne izjave vec na vise pokusaj stvaranja nekog "pakta sutnje." Zasto je to tako, jer je suprotno vasim gore navedenim zalaganjima da se primjenjuju evropske vrijednosti, a vladavina prava je jedna od tih vrijednosti?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p3654394
Rekoste Pedja: „Oni koji su vec imali sansu, a nisu je iskoristili, nece je od nas ponovo dobiti”

Top vijest na Vašoj web stranici je bila prelazak gosp. Dizdarevića u Našu Stranku. Taj je čovjek kolaborirao sa svim prije i poslijeratnim režimima. I od “Helsinskog komiteta” napravio sprdačinu.
Gdja. Cenić je bila Ministar Finansija. I ovo nisu usamljeni primjeri. Naprotiv. I nažalost. Još samo fail Safet Halilović.
I šta je Vaš odgovor na ovo?

Da bi se neko kandidirao npr. za delegate na kongresu potrebno je da ima potpise 7 članova stranke. Znači, nije bitna stručnost, već 7 havera/ica (izvinite na lokalizmu) pa ćemo se dogovoriti.
Kako ovo objašnjavate? Vaši općinski predsjednici imaju rezimea svakog člana stranke!?

Ovi ljudi s foruma s pravom pitaju zašto glasati za Našu Stranku. Vi samo detektujete probleme, ali ne nudite rješenja. A i kako ćete kada nemate kvalitetne ljude bez bilo kakvih hipoteka. Ili imate, ali ne mogu da dođu do izražaja od dizdarevića i inih.

Svaka čast Dini, Denisu, Bojanu itd. Ali da li postoji “Komitet za ekonomska pitanja” (ne znam bolji izraz) stranke? Ako postoji ko su članovi? Reći da treba smanjiti troškove administracije za 30-40% je hrabro. Ali i naivno i ekonomski neutemeljeno. Je li 30 ili 40%? I zašto 30 ili 40%? 10% je ogroman broj! I prije svega kako?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3654682
Kako nisam dobio odgovore dozvolite da ponovim pitanja (nadam se da se nećete ponjeti kao Tanović prema novinarima):
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3654749
Zanima me, kakav je Vas plan, da se okrenete torovima, koji su se stvorili od 91 i da uspijete, da glasaju za vas? Sta ce te jim reci?

Problematika glasanja u BiH je ta, da ljudi koji nikad ne glasaju, nece ni na slijedece izbore izaci glasat ... nadam se, da ste svjesni toga?

Pa me zanima slijedece:
- Imate bilo kakve informacije sa terena? Ako imate, koje su to i sta vam znace te informacije?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3656879
Ako moze komentar gos'n Kojovicu....pogotovo na ovo boldirano...zahvaljujem..
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3657381
evo, da ponovim pitanje - kako jedna gradjanski orjentisana stranka moze sebi dozvoliti ovakvu formulaciju?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3661251
Skloni estradu u stranu, šta ostaje, koja priča? I šta zapravo znaš o Našoj stranci, osim da su Peđa, Danis i Dino ljudi s kojima bi rado popio kafu, ''gradska raja'', ima li tu šta još?
Ono što ja do sada znam: ''građanska stranka Srba, Hrvata i Bošnjaka'', ''Dayton je neupitan osnov'', ''bošnjački natalitet je najveći problem'', i sl, je katastrofa. Posebno ta politika šutnje o bitnim tekućim stvarima, nezamjeranje nikome, gdje zapravo i ne znaš koju i kakvu politiku zastupaju.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p3662597
Medjutim, niste mi dali odgovor kako to da vas frontmen prica jedno a stranka se zalaze za drugo? Da li je on bio prozvan i kaznjen na sastanku Vase Stranke poslije ovo izjave jer se kosi sa Vasim politickim principima, ili je sve to dogovor pa da Dino (a i njemu vjerujem kao st bi danas aliji ponovo vjerovao) radi sta hoce a BB sta hoce pa se tako stvara mutlikulti platforma koja na kraju i nema svojih principa, sto je i cilj, samo usmjeriti mladost u corsokak a sprijeciti ih da se organizuju po istim pitanjima na nacin koji ce ogroziti one koji ce Vas i ubiti ako ih nebudete slusali. Da li Vasi clanovi znaju da su dio kriminalne organizacije?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p3663364
Kada organi stranke zauzmu stav on je obavezujuci za sve.

p.k.

изјава ББ:
To jest, da kojim slučajem Tuzla pripada RS-u, a Banja Luka Federaciji (misli se na širu regiju, ne samo na gradove), BiH bi se raspala treći dan nakon kosovske nezavisnosti, jer bi se vrlo jednostavno istočna polovina države odvojila od zapadne najobičnijom odlukom Narodne skupštine RS-a. Ne postoji mirovni sporazum i ništa na svijetu što bi spriječilo takvu RS da se otcijepi. Dakle, BiH opstaje i opstaće samo iz razloga nemoguće geopolitike i geografije RS-a, a ne neke specijalne želje i neizmjerne ljubavi svijeta spram BiH.

политички принципи НС, члан 6:
...teritorijalna organizacija BiH može se mijenjati samo uz potpuni konsenzus sva tri naroda....

питање:
Mislim, ako imate kako kazete obavezujuci stav za sve clanove, kako je moglo doci do ovoga i da prodje nesankcionisano?
ето, пеђа...помози нам да схватимо НС и да вам помогнемо у надолазећим изборима вратити Р БиХ. сретно.
@огло
Sve ti je manje vise oк...
Na neki nacin,citavu temu si rezimirao... i ћирилица (lijepo od tebe, cini to cesce...zdravo je)...
Ocigledno je da pratis temu sa zanimanjem, kao i da si se poprilicno potrudio ...
Ali mislim da si na kraju ''uneredio'' i sefa... i stanicu (boldirano)...
RBiH?!
Kakvu RBiH pominjes ?
Nema toga ovdje...
Otisla je zauvjek u proslost, zajedno sa majkom( SFRJ)...
A sa Bara se niko ne vraca :|
PS.
Mislim ,ako bi NS u ''nadolazecim izborima'' itd (kao sto prizeljkujes) pokusala ozivljavati pokojnicu ,vrlo brzo bi bila ''provaljena'' i postala samo jos jedna, u vec podugom nizu bosnjackih nacionalnih partijica u BiH .
Sa nekolicinom Srba u svojim redovima , kakvih mozes uvjek ''navatati''( par komada )
karljos

#2306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by karljos »

u bosni je super s obzirom kakvi ljudi tu zive. cudi me koliko je ljudi na forumu ogorceno na vlast i stanje u drzavi kad je ovo najbolje sto mozemo s obzirom da je cirka 90% stanovnistva po obrazovanju i moralu na nivou pecinskih ljudi.
Alfons Kauders

#2307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

они огло wrote:господине пеђа, изгледа да сте презапослени данас...свратит ћу је опет сутра па се видимо...бог с вама...
sto bi reko tom waits... god's away on business... :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

они огло wrote:[

слот, нисам баш сигуран да је Р БиХ послана на баре...ено ти је и у ДМС-у, у случају да се исти не испоштује, а мислим да анекс 7 није испоштован, значи да је врло жива, само јој треба дати боост као срчаном болеснику и ето ње назад...мислим, то је само један од начина, има још пар...
за сфрј, слажем се...рахметли као и алија и злобо и срањо, они и она више никада немогу међу живе, као што ти рече, са бара се нико не враћа...а за ове смо сигурни да су тамо, као и сфрј...
за ћирилицу, ја никада нисам имао проблем са истом, ваљда сам и због тога овако настројен, негативно на негативце, што ме изгледа стравља у позицију некаквог позитивца, а вјеруј ми то данас и није тешко бити када погледам шта је около и ко данас влада...и да, сама ћирилца је болест, само да знаш...исто као што је болесно сврставати све нас који смо за Р БиХ у некакве бошњачке националисте...бошњалки националисти су најмање за Р БиХ, доста бошњака јесте, исто као и одређени број срба и хрвата који сматрају Босну и Херцеговину својом Домовином....
:thumbup:
Zbog ovog gore posta...svaka ti dala. ;-)

PS: I ja ponekad pozelim da pisem cirilicom (Bosnjak sam iz srednje Bosne :-D ), hebiga navika...a i da ne zaboravim, ali sa mojom tastaturom nemam izbora. 8-)

Evo i ptanja za P.K.

Da li je NS spremna da insistirara na nekoj novoj "dejtonskoj konferenciji' s obzirom da pojedine tacke iz DMS nisu ispostovane u potpunosti.

Hvala
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 29/05/2010 10:30, edited 1 time in total.
Slot33

#2309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slot33 »

они огло wrote:
Slot33 wrote:
они огло wrote:
p.k.
поздрав пеђи, дугогодишњи слушачац први пут у програму...
послије овог прочитаног што сте рекли мало сам прочачкао по топику, и изненадио се...на само првих 20 страница нађох ево 21 неодговорено питање па одлучих да их поново поставим јер мени изгледају разумна, чак шта више, нека су и патриотски надахнута а никада на њиџ нисте одговорили, па ево да вам још једном дамо шансу...ако сте одговорили замолио бих вас да нам поставите линк одговора тако да посјетиоци форума могу видјети, заједно са мном...да, када ово завршимо ја ћу се потрудити па наставити од 21. странице наредних 20 и тако ћемо доћи до свих неодговорених питања...
обожавам ваш рад, биг фан, биг фан...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3651992
Treba li izmjenom Ustava Bosne i Hercegovine, odnosno Izbornog zakona, nakon presude Finci-Sejdic, omoguciti gradjanima iz grupe Ostalih:
1. Da imaju jednako pravo kandidiranja za Predsjednistvo Bosne i Hercegovine (samo je ovo bio prigovor Strasburu)
2. Da budu birani i izabrani u Peedsjednistvo Bosne i Hercegovine.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p3652028
Iz Statuta NS:
Stranka je samostalna demokratska politička organizacija slobodnih i odgovornih članova
i članica koji djeluju na ostvarivanju sljedećih programskih principa i ciljeva: ,izgradnja
Bosne i Hercegovine kao demokratske države ravnopravnih naroda (Bošnjaka, Srba i
Hrvata), nacionalnih manjina i svih građana i građanki koji u njoj žive na osnovu
ustavnog uređenja zemlje, univerzalnih demokratskih vrijednosti i parlamentarnih
postupaka.

Objasnjenje?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p3652247
Kako mislite objasniti Bosnjacima da je Republika Srpska realnost ?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3652441
Jedno kratko pitanje, zašto je Naša Stranka pristala na igranje Srba, Bošnjaka i Hrvata... kad upravo ti narodi rade na rastakanju BiH i na kreiranju sopstvenih fildžan državica u kojima bi kriminal njihovih vođa, voždova i junoša ostao nekažnjen. Znači članovi stranke "Naše" po meni nisu smjeli se izražavati kao Srbi, Bošnjaci i Hrvati--- već kao, građani, kao ostali i kao Hercegovci i kao Bosanci....
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3652472
Da li ste za prekrajanje federacije,bez ustavnih reformi i bez obzira na konacni dogovor sa rs-om?
Mislim na ukidanje pojedinih kanotna i njihovo pripajanje drugim npr:gorazdanski sarajevskom,posavski tuzlanskom,zenicko-dobojski srednjobosanskom i jos poneki :)

Il je ovo visoka politika za vas? :)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p3652496
Kakve su sanse da ovaj gore prijedlog ne bi zavrsio kao dva nacionalna entiteta unutar Federacije?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p3652517
NS je sve kazala cim im je Dejton dobra osnova a entiteti i sadsanji Ustav realnost..

NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....jebes stranku koja nema muda da kaze èntiteti su zlo,BIH ustav je aparthejd i naprave razliku ko rusi a ko brani drzavu...kupit fotelje, ne zamjerovat se nikom i odradjivati posao za stabove...malo morgen :wink:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p3652563
I ko će biti vaš kandidat za Predsjedništvo BiH? Koji Bošnjak i koji Hrvat u Federaciji, i koji Srbin u RS-u?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p3652750
Nase je misljenje da je stvaranje efikasnije i produktivnije drzave moguce i u okviru Daytona.

Hajde da pretpostavimo da je ova recenica normalna :? :? Mozes li mi ukratko objasniti kako se to moze stvoriti efikasnija i produktivnija drzava u okviru Daytona?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p3652758
Evo pitanja za Pedju. Prije toga da kazem da sam dao glas stranci na opstinski izborima za Novo Sarajevo. Ono sto mi se nije svidjelo na samoj listi je da su i oni kao i druge stranke postavili za kandidate nekakve manekenke, sportiste, tv voditelje u pokusaju i sl. ljude koji nemaju ni znanja, niti su obrazovani da se bave politikom. To je bilo malo razocaranje za mene, ali hajde. Znaci cemu da "estradizacija" stranke? Zasto uzimati sve koji se prijave, zasto ne animirati druge ljude koji zaista mogu dati neki doprinos?
Drugo pitanje o gomili bitnih pitanja i desavanja Nasa stranka se jednostavna nije cula. Gdje im je "angazovanost" nestala? Zasto propustaju prilike protiv sadasnjih diletanata u vlasti i opoziciji?
ps i ono sto cu dodati, a nije pitanje, bude li na slijedecim izborima "estradizacija" kandidata iz stranke, mislim da nece dobiti moj glas
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p3653030
Kada namjeravate od prisvojne zamjenice postati stranka?

Zašto mislite da je bolje biti opozicija opoziciji nego opozicija vlasti?

Ako SDP kao najjača opoziciona stranka ne može preuzeti vlast, šta vi mislite postići preuzimanjem njihovih glasova? Namjeravate biti najjača opoziciona stranka, to je vaš konačni politički cilj?

Ako se trudite za prosperitet zašto ne napadate one koji nas koče već 20 godina, umjesto što napadate opoziciju?

Ako je za vas Republika Srpska realnost, da li priznajete odredbe međunarodnog suda pravde?
Ako priznajete te odredbe i priznajete da je nastala na genocidu, masovnim planskim zločinima, protjerivanjima, konc logorima, masovnim silovanjima itd., a i dalje tvrdite da je RS stvarnost koju treba prihvatiti i oko koje ne treba voditi rasprave - koja bi onda razlika bila između vas i nacionalsocijalističke partije?

Sramite li se Bajićevih izjava koje po sexual-nacionalističkim procjenama mogu parirati i samoj Biljani Plavšić, parafraziram: "bošnjaci imaju kolektivni plan da se hebu do iznemoglosti a da istovremeno koče državu kako bi se srbi i hrvati iseljavali, što bi u konačnici rezultiralo time da bošnjaci postanu dvotrećinska većina u državi" ?!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p3653278
Ako znamo da u manjem entitetu primat ima opcija koja BiH smatra nametnutom drzavom, opcija koja pokusava svim silama da do sada nametnute drzavne institucije ospori i sprijeci uspostavu novih, podrzava li Nasa Stranka dalje pritiske na predstavnike te politicke opcije (jer se i do sada samo pritiscima iz vana moglo jacati drzavu) ili Nasa Stranka podrzava obustavu tih pritisaka "zbog mira u kuci", iako to sustinski znaci kapitulaciju pred silama dezintegracije ?

Ja ne sporim da treba vise paznje posvetiti ekonomiji, ali ne mislim da mozemo ekonomski (puno) napredovati bez politicke stabilizacije, jer kakvu poruku investitorima pruza cinjenica da se zloupotrebama mehanizma blokada onemogucava i to da BiH ima tekst himne ? U takvo drustvo ulazu oligarhije koje zele da profitiraju na nestabilnosti, nece nam doci BOSCH i Kärcher, tako da sam uvjeren da je prica o ekonomiji bez politicke stabilnosti prazan hod i gubljenje vremena. I zato moje pitanje, podrzava li Nasa Stranka dalje pritiske na predstavnike Karadziceve politicke opcije etnicke podjele (jer se i do sada samo pritiscima iz vana moglo jacati drzavu) ili Nasa Stranka podrzava obustavu tih pritisaka "zbog mira u kuci" ?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3653429
1. Zbog cega je, nakon donosenja presude Evropskog Suda za Ljudska Prava u slucaju Sejdic i Finci protiv BiH, vasa stranka odnosno predsjednik vase stranke Bajic (namjerno?) pogresno tumacila presudu navodeci u izjavama za javnost da se takvom presudom zabranjuje diskriminacija prema "nacionalnim manjinama" umjesto da tacno interpretira (tacnije samo citira) presudu koja jasno kaze da se zabranjuje svaka diskriminacija na rasnoj i etnickoj osnovi, sto se dakle odnosi na zabranu koja se proteze i na np. zabranu Srba da se kandiduju za clanove predsjednistva iz FbiH, odnosno Hrvata i Bosnjaka u RS-u? Ja sam to protumacio kao los pokusaj da se zadrzi mogucnost cisto etnickog sistema glasanja prvenstveno u RS-u jer koliko znamo FBiH se ne protivi primjeni presude)? Kako objasnjavate da se predstavljate kao socijalni liberali (znaci vjerujete u prava pojedinca) i jos naglasavate zalaganje za evropske vrijednosti, a zatim djelima pokazujete nesto drugo?

2. Zasto se Nasa Stranka nije oglasila povodom hapsenja Ilije Jurisica, jer on je gradjanin BiH?

3. Nasa Stranka se nikad nije odredila prema presudama ni Medj. Suda Pravde niti Medj. Krivicnog Suda za bivsu Jugoslaviju pogotovo u slucaju Srebrenica. Izjave koje se daju ne lice na jasne izjave vec na vise pokusaj stvaranja nekog "pakta sutnje." Zasto je to tako, jer je suprotno vasim gore navedenim zalaganjima da se primjenjuju evropske vrijednosti, a vladavina prava je jedna od tih vrijednosti?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p3654394
Rekoste Pedja: „Oni koji su vec imali sansu, a nisu je iskoristili, nece je od nas ponovo dobiti”

Top vijest na Vašoj web stranici je bila prelazak gosp. Dizdarevića u Našu Stranku. Taj je čovjek kolaborirao sa svim prije i poslijeratnim režimima. I od “Helsinskog komiteta” napravio sprdačinu.
Gdja. Cenić je bila Ministar Finansija. I ovo nisu usamljeni primjeri. Naprotiv. I nažalost. Još samo fail Safet Halilović.
I šta je Vaš odgovor na ovo?

Da bi se neko kandidirao npr. za delegate na kongresu potrebno je da ima potpise 7 članova stranke. Znači, nije bitna stručnost, već 7 havera/ica (izvinite na lokalizmu) pa ćemo se dogovoriti.
Kako ovo objašnjavate? Vaši općinski predsjednici imaju rezimea svakog člana stranke!?

Ovi ljudi s foruma s pravom pitaju zašto glasati za Našu Stranku. Vi samo detektujete probleme, ali ne nudite rješenja. A i kako ćete kada nemate kvalitetne ljude bez bilo kakvih hipoteka. Ili imate, ali ne mogu da dođu do izražaja od dizdarevića i inih.

Svaka čast Dini, Denisu, Bojanu itd. Ali da li postoji “Komitet za ekonomska pitanja” (ne znam bolji izraz) stranke? Ako postoji ko su članovi? Reći da treba smanjiti troškove administracije za 30-40% je hrabro. Ali i naivno i ekonomski neutemeljeno. Je li 30 ili 40%? I zašto 30 ili 40%? 10% je ogroman broj! I prije svega kako?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3654682
Kako nisam dobio odgovore dozvolite da ponovim pitanja (nadam se da se nećete ponjeti kao Tanović prema novinarima):
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3654749
Zanima me, kakav je Vas plan, da se okrenete torovima, koji su se stvorili od 91 i da uspijete, da glasaju za vas? Sta ce te jim reci?

Problematika glasanja u BiH je ta, da ljudi koji nikad ne glasaju, nece ni na slijedece izbore izaci glasat ... nadam se, da ste svjesni toga?

Pa me zanima slijedece:
- Imate bilo kakve informacije sa terena? Ako imate, koje su to i sta vam znace te informacije?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3656879
Ako moze komentar gos'n Kojovicu....pogotovo na ovo boldirano...zahvaljujem..
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3657381
evo, da ponovim pitanje - kako jedna gradjanski orjentisana stranka moze sebi dozvoliti ovakvu formulaciju?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3661251
Skloni estradu u stranu, šta ostaje, koja priča? I šta zapravo znaš o Našoj stranci, osim da su Peđa, Danis i Dino ljudi s kojima bi rado popio kafu, ''gradska raja'', ima li tu šta još?
Ono što ja do sada znam: ''građanska stranka Srba, Hrvata i Bošnjaka'', ''Dayton je neupitan osnov'', ''bošnjački natalitet je najveći problem'', i sl, je katastrofa. Posebno ta politika šutnje o bitnim tekućim stvarima, nezamjeranje nikome, gdje zapravo i ne znaš koju i kakvu politiku zastupaju.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p3662597
Medjutim, niste mi dali odgovor kako to da vas frontmen prica jedno a stranka se zalaze za drugo? Da li je on bio prozvan i kaznjen na sastanku Vase Stranke poslije ovo izjave jer se kosi sa Vasim politickim principima, ili je sve to dogovor pa da Dino (a i njemu vjerujem kao st bi danas aliji ponovo vjerovao) radi sta hoce a BB sta hoce pa se tako stvara mutlikulti platforma koja na kraju i nema svojih principa, sto je i cilj, samo usmjeriti mladost u corsokak a sprijeciti ih da se organizuju po istim pitanjima na nacin koji ce ogroziti one koji ce Vas i ubiti ako ih nebudete slusali. Da li Vasi clanovi znaju da su dio kriminalne organizacije?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p3663364
Kada organi stranke zauzmu stav on je obavezujuci za sve.

p.k.

изјава ББ:
To jest, da kojim slučajem Tuzla pripada RS-u, a Banja Luka Federaciji (misli se na širu regiju, ne samo na gradove), BiH bi se raspala treći dan nakon kosovske nezavisnosti, jer bi se vrlo jednostavno istočna polovina države odvojila od zapadne najobičnijom odlukom Narodne skupštine RS-a. Ne postoji mirovni sporazum i ništa na svijetu što bi spriječilo takvu RS da se otcijepi. Dakle, BiH opstaje i opstaće samo iz razloga nemoguće geopolitike i geografije RS-a, a ne neke specijalne želje i neizmjerne ljubavi svijeta spram BiH.

политички принципи НС, члан 6:
...teritorijalna organizacija BiH može se mijenjati samo uz potpuni konsenzus sva tri naroda....

питање:
Mislim, ako imate kako kazete obavezujuci stav za sve clanove, kako je moglo doci do ovoga i da prodje nesankcionisano?
ето, пеђа...помози нам да схватимо НС и да вам помогнемо у надолазећим изборима вратити Р БиХ. сретно.
@огло
Sve ti je manje vise oк...
Na neki nacin,citavu temu si rezimirao... i ћирилица (lijepo od tebe, cini to cesce...zdravo je)...
Ocigledno je da pratis temu sa zanimanjem, kao i da si se poprilicno potrudio ...
Ali mislim da si na kraju ''uneredio'' i sefa... i stanicu (boldirano)...
RBiH?!
Kakvu RBiH pominjes ?
Nema toga ovdje...
Otisla je zauvjek u proslost, zajedno sa majkom( SFRJ)...
A sa Bara se niko ne vraca :|
PS.
Mislim ,ako bi NS u ''nadolazecim izborima'' itd (kao sto prizeljkujes) pokusala ozivljavati pokojnicu ,vrlo brzo bi bila ''provaljena'' i postala samo jos jedna, u vec podugom nizu bosnjackih nacionalnih partijica u BiH .
Sa nekolicinom Srba u svojim redovima , kakvih mozes uvjek ''navatati''( par komada )
слот, нисам баш сигуран да је Р БиХ послана на баре...ено ти је и у ДМС-у, у случају да се исти не испоштује, а мислим да анекс 7 није испоштован, значи да је врло жива, само јој треба дати боост као срчаном болеснику и ето ње назад...мислим, то је само један од начина, има још пар...
за сфрј, слажем се...рахметли као и алија и злобо и срањо, они и она више никада немогу међу живе, као што ти рече, са бара се нико не враћа...а за ове смо сигурни да су тамо, као и сфрј...
за ћирилицу, ја никада нисам имао проблем са истом, ваљда сам и због тога овако настројен, негативно на негативце, што ме изгледа стравља у позицију некаквог позитивца, а вјеруј ми то данас и није тешко бити када погледам шта је около и ко данас влада...и да, сама ћирилца је болест, само да знаш...исто као што је болесно сврставати све нас који смо за Р БиХ у некакве бошњачке националисте...бошњалки националисти су најмање за Р БиХ, доста бошњака јесте, исто као и одређени број срба и хрвата који сматрају Босну и Херцеговину својом Домовином....[/quote]
Nije ziva... mrtva je ... samo je tebi to tesko prihvatiti ...Naprosto emotivno si vezan za mrtvaca ...
Šta š',dešava se to...
Ali pravi problem nastaje onda kada ti želiš da je vratiš medju zive (RBiH)iako su nam 92.-95. pokazale da
je jedina terapija za opstanak BiH (bez R) ''Dejtonski sporazum'' koji ju je o dlaku sacuvao.

I kad spominjes te ''druge nacine'' za ''reanimaciju'' BiH u RBiH , uvjek imaj na umu da je najveca stopa smrtnosti pacijenata,upravo kod srcanih oboljenja...Od tih i takvih terapija i BiH bi(uopste) mogla zavrsiti na Barama...A vjerovao ili ne ja to ne bi zelio..

A sa Bara se , ko sto rece neko onomad...

I znas ...otuzno zvuci ,kada kazes ''odredjen broj'' srba i hrvata smatraju BiH svojom domovinom...
Razmisli огло malo o tome kada budes citao ovaj post...i hodaj malo po zemlji..
ahuseino

#2310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Abacija wrote:
Pedja Kojovic wrote:ЈОШАНИЦА- СЈЕЋАЊЕ НА 56 УБИЈЕНИХ СРБА
У селу Јошаница код Фоче данас је служен парастос за 56 српских цивила и војника, које су 19. децембра 1992. године на крсну славу Никољдан убили припадници такозване Армије БиХ из Горажда, под командом Заима Имамовића.

Инфо
16:57 | 23/05/2010
Видео

Извор: СРНА
Фото: СРНА

Тада је на свиреп начин побијено 37 цивила, међу којима и троје дјеце узраста од двије и по до 12 година,
силовано је и више жена и дјевојака и потпуно разорено 68 српских кућа.
Најмлађа жртва Данка Тановић имала је само двије и по године, а убијени су и малољетни брат и сестра Дражен и Драгана Вишњић, док је најстарија жртва деведесетосмогодишњи Раде Пљеваљчић, који је убијен на кућном прагу, а затим запаљен.
За почињене злочине у Јошаници још нико није одговарао, иако је Хашки трибунал прослиједио Тужилаштву БиХ овај предмет.
Шеф Кординационог тима Владе РС за истраживање ратних злочина и тражење несталих Сташа Кошарац рекао је да ћутање Суда и Тужилаштва БиХ о масакру у Јошаници срамотно и недопуство.
"Из Хага је случај Јошаница враћен Суду и Тужилаштву са ознаком А, требало га је допунити новим доказима. То је Центар јавне безбједности Фоча урадио 2001. године, али се злочинци не процесуирају", рекао је након парастоса Кошарац, који је као одговорне прозвао и дио међународне заједнице.
Предсједник Борачке организације Републике Српске (РС) Пантелија Ћургуз рекао је да је документована кривична пријава против бошњачких зликоваца за масакр у Јошаници "заборављена у Суду и Тужилаштву БиХ", због чега ће ускоро затражити да се јавно одреде према овом злочину.
Начелник општине Фоча Здравко Крсмановић подсјетио је да је, упркос великим жртвама, а храброшћу свих српских бораца и народа, Фоча храбро одбрањена од непријатеља на Никољдан 1992. године.
Он се заложио да општина Фоча, заједно са ресорним министарством, асфалтира пут до Јошанице, што би створило претпоставке за враћање становништва у села и засеоке Јошанице.
"Сјећање на уморене Србе у јошаничким селима најбоље ћемо ми живи сачувати ако будемо водили рачуна о њиховој дјеци и родитељима и ако код највиших судских органа будемо инсистирали на кажњавању злочинаца, који у фочанској Јошаници у свом болесном походу нису поштедјели ни дјецу", изјавио је Мило Томовић, ратни комадант српске бригаде која је међу првима кренула у помоћ нападнутим српским положајима прије 18 година.
Данашњем парастосу су, осим чланова породица убијених, присуствовали и званичници из сусједних општина, те предсједник Предсједништва БОРС-а Михајло Парађина.
Sta je Vas cilj postavljanja ove vijesti?
... meni se cini... relativiziranje?

U glavnom sam do sada bio na nekoj - nazovi ivici glede NS-a... Haj' recimo, da sam voljan ne spominjati proslost, i recimo raditi samo na buducnosti... sto je naravno potiranje dreka pod cilim... ali k'o velim, ne moze drugacije, nema zajednicke note apropo istorije a buducnost je k'o biva neizbjezno zajednicka... pa zarad' ovoga, eto potari, zazmiri malo, daj puku motivaciju ekonomsko-egzistencionalnu...

Nesam protivan izvjestavanju protiv zlocina. Zlocin je zlocin, a najgnusniji kad je nad djecom! Zvali se oni Danka ili Nermina ili Katarina - nebitno.
... samo Armija BiH je u ovom izvjestaju TAKOZVANA... Kalja mi se moja zluzba, moje bice, moja vjera u pravdu... relativizira... Ja razumijem njihovu borbu... borbu za izjednacenje, i tako genezu i cilj ovakvog jednog clanka... samo moglo se drugacije... Kada Pedja napises 1800 ovakvih postova u cast djece gnusno ubijene u Sarajeva, pa onda sire po Bosni, samo onda mozes napisati jedan ovakav post... preneseni.

Na zalost sve onda postaje relativizacija, jer sama moja rasprava je upravo poredjenje, a subjekat je trebalo biti nesto nedodirljivo.

Vama je ovo samo mahanje prstom na sve strane u sukobu... marketing i kupovanje anamoonih glasova, samo moras razumiti da ste upravo alienizirali veliki broj glasova - moj prvi. Do sada sam vjerovao u ideju... ali izgleda da ako put mora bit kuda vi vodite, ja moram sici sa voza.

Sretno vam i u zdravlje.

P.S. Iskreni savjet - radite sve sto radite, zatirite pod cilim, presucijte, opstinirajte, sagledavajte sadasnjost, gedajte u buducnost, ali nikako, nikako ne relativizirajte nit' dirajte u proslost... to je dobra jedna granica gdje se treba oduprijeti pritisku sa one strane, a nema dovoljno glasaca rodjenih poslije.
NKVD

#2311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

ahuseino wrote:...Kada Pedja napises 1800 ovakvih postova u cast djece gnusno ubijene u Sarajeva, pa onda sire po Bosni, samo onda mozes napisati jedan ovakav post... preneseni....
Možda nisam najbolje razumio (zbog kilometarskog copy/paste citata mi se zamantalo) a nema baš ni previše veze sa NS - međutim, interesuje me ovo gore jer slično slušam već skoro dvadeset godina!

Kako misliš 1800 postova da bi se kvalifikovao pisati (bilo šta!)? Pretpostavljam da brojka ima veze sa brojem ubijene djece u Sarajevu, ali čemu ova glupost? Kakva je razlika između ubijenog djeteta u Sarajevu ili drugdje? Jel' zločin veći jer je dijete u Sarajevu ubijeno tokom agresije i opsade a ono drugo, za čije pisanje se moraš kvalifikovati, recimo prilikom upada neke jedinice u "njihovo" selo! To je monstruozno...

I podsjeća na nesvjesne i frustrirane lajt nacionaliste (što će mi ovo "lajt"?), pacijente od akutnog izliva baliluka u mozak koji bi skočili k'o ofrljeni kad bi neko ukazao na zločine i kriminal naše strane. I insistirali da se za pisanje i očitavanje o istom moraš kvalifikovati te dobiti amanet iz "stranke" te od samog rage against the reis efendije. Što je uglavnom mission impossible. U protivnom si GBerić koji će, elokventno i kvalitetno a uglavnom račundžijski, dakle šupački, trviti o zločinima "drugih" mostruma, koji su pri tome prošlost (frajer nikada ne piše o nekome ko bi mu se mogao najebati kolumnističke majke, bez obzira koliko bio kriv...) a da se nikada i ne pokuša kvalifikovati. Puno je brate 1800 tekstova, prođe život.

Nema tu i ne smije biti brojeva. Ko tako broji i računa, kome treba "1800x" kvalifikacija u njemu leži i probija na površinu, ko gnojan čir, mini fašista kojem je jedna, pri tome dječija, krvna grupa važnija od druge. Strašno.

I to sa genocidom, agresijom, opsadom i inim najstrašnijim zločinima nema direktne veze. Tek toliko da potvrdi koliko je opsežna destrukcija i društva i pojedinca pa su i ovakvi stavovi "normalni" a vlasnici istih ih ponosno ističu i vitlaju njima kao opomena svima koji pred zločin ne stavljaju prefiks.

Toliko o tome od borca Armije RBiH, pa ti to nazovi relativizacijom ili kako hoćeš. Ali, barem razmisli...
karljos

#2312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by karljos »

они огло wrote:
Slot33 wrote:
Nije ziva... mrtva je ... samo je tebi to tesko prihvatiti ...Naprosto emotivno si vezan za mrtvaca ...
Šta š',dešava se to...
Ali pravi problem nastaje onda kada ti želiš da je vratiš medju zive (RBiH)iako su nam 92.-95. pokazale da
je jedina terapija za opstanak BiH (bez R) ''Dejtonski sporazum'' koji ju je o dlaku sacuvao.

I kad spominjes te ''druge nacine'' za ''reanimaciju'' BiH u RBiH , uvjek imaj na umu da je najveca stopa smrtnosti pacijenata,upravo kod srcanih oboljenja...Od tih i takvih terapija i BiH bi(uopste) mogla zavrsiti na Barama...A vjerovao ili ne ja to ne bi zelio..

I znas ...otuzno zvuci ,kada kazes ''odredjen broj'' srba i hrvata smatraju BiH svojom domovinom...
видим да ти је квотирање проблем, ево поједноставио сам ти...
ја незнам кога ти настојиш убиједити у смрт Р БиХ, мене или себе...мене неможеш јер ја као и сав нормалан свијет знам да нико од оних који су писали ДМС неби исти везао за правног мртваца, што само значи да је због ратних (читај геноцидних и политоцидних) успјеха једноумља потиснут да би се рат завршио и ништа више...мислим да си ти превише емотивно везан за оно што је настало генецидом и политицидом па ти треба мртвац...и то се може средити, доста брзо ће те имати ту геноцидну створевину на носилима па ћеш и ти добити свог мртваца...шташ и то се дешава...али то ће већ бити твој проблем...
и запамти, није реанимација Р БиХ него правно насљеђе свих нормалних грађана те исте Р БиХ. ѕа бара, рекох ти...можемо вам понудити плац, али све накако сумњам да ће бити пренешена преко дрине, што и разумијем...и вјерујем да ће тамо и остати и као да је и на барама, никада се неће ни вратити...
незнам зашто ти отужно звучи одређен број срба и хрвата...жалосно је да послије 20 година ми неможемо сазнати ко је за своју домовину а ко за великосрбију само зато што су великосрби испрепадали све и један народ својим геноцидним поступцима и увукли страх у све народе Р БиХ...због тога је пожељно да своју будућу рахметију од јаднопублике пренесете преко дрине и дозволите грађанима Р БиХ да се слободно изјашњавају без бојазни да ће им какве тројке закуцати на врата...то је једини разлог зашто сам навео оно одређен број срба и хрвата јер сви ми знамо да нас има само и страх зна да нас нема...
за ходање по земљи, видиш, докле сте год ти и такви по њој ја некако не желим да је дотичем...

ево ти један приједлог...ово је пеђа отпочео да би давао одговоре раји...ја сам му пронашао неких 20-ак питања што је остао дужан, дајмо му шансу да то одради а ти отвори нама топик о овоме свему што те боли па ћемо тамо распредати медицину за тебе и теби сличне...

ne pise se "neznam", nego ne znam. cim si nepismen, postavlja se pitanje jesi li upucen u to sto govoris. na primjer, to za r bih i dms je ludost ali ne cudi da vjerujes u ludost cim si nepismen.

no, mozda ja nisam u pravu. mozda pojma nemam pa bih te zamolio da fino linkujes na boldirani dio dms koji spominje povratak na r bih.
ahuseino

#2313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

-

Niskokvalifikovani, vuces me za jezik, vrijedjas... a neiskusan si na forumu glede mene i mojih stavova da bi mogao tako pisati.

NKVD wrote:
ahuseino wrote:...Kada Pedja napises 1800 ovakvih postova u cast djece gnusno ubijene u Sarajeva, pa onda sire po Bosni, samo onda mozes napisati jedan ovakav post... preneseni....
Možda nisam najbolje razumio (zbog kilometarskog copy/paste citata mi se zamantalo) a nema baš ni previše veze sa NS - međutim, interesuje me ovo gore jer slično slušam već skoro dvadeset godina!

Kako misliš 1800 postova da bi se kvalifikovao pisati (bilo šta!)? Pretpostavljam da brojka ima veze sa brojem ubijene djece u Sarajevu, ali čemu ova glupost? Kakva je razlika između ubijenog djeteta u Sarajevu ili drugdje? Jel' zločin veći jer je dijete u Sarajevu ubijeno tokom agresije i opsade a ono drugo, za čije pisanje se moraš kvalifikovati, recimo prilikom upada neke jedinice u "njihovo" selo! To je monstruozno...
Nema razlike od djeteta do djeteta, nikakve i nigdje... ali zalosno je i moje a pogotovo tvoje, jer se dodiruje uporedbe zlocina tocnije relativizacije, izjednacavanja i dehumanizacije.
NKVD wrote:

I podsjeća na nesvjesne i frustrirane lajt nacionaliste (što će mi ovo "lajt"?)...

... Vidjeti uvod... gore...
NKVD wrote:
... pacijente od akutnog izliva baliluka u mozak koji bi skočili k'o ofrljeni kad bi neko ukazao na zločine i kriminal naše strane.

Naravno da se moze ukazati na nas kriminal, dapace - treba i mora... odgovarati. Samo treba imati razumjevanja u ono sto citas. Meni onaj text nije bezazlen, svrsishodan je i perfidno ispoliticiziran. Mozda ga ti ne razumijes, ne znam. A optuzivati me za baliluk imas isto materijala koliko ja tebe za srpski nacionalsocializam.
NKVD wrote:

... I insistirali da se za pisanje i očitavanje o istom moraš kvalifikovati te dobiti amanet iz "stranke" te od samog rage against the reis efendije. Što je uglavnom mission impossible. U protivnom si GBerić koji će, elokventno i kvalitetno a uglavnom račundžijski, dakle šupački, trviti o zločinima "drugih" mostruma, koji su pri tome prošlost (frajer nikada ne piše o nekome ko bi mu se mogao najebati kolumnističke majke, bez obzira koliko bio kriv...) a da se nikada i ne pokuša kvalifikovati. Puno je brate 1800 tekstova, prođe život.
Mozes ti reci. Garant te nije okrzlo, pa si indiferentan. Vidio bi te da ti je ubilo dijete. Bi li bilo puno 18000000000 tekstova napisati.
NKVD wrote:
Nema tu i ne smije biti brojeva. Ko tako broji i računa, kome treba "1800x" kvalifikacija u njemu leži i probija na površinu, ko gnojan čir, mini fašista kojem je jedna, pri tome dječija, krvna grupa važnija od druge. Strašno.
Nemoj meni inputirati imbecilne zakljucke niti vrijedjati inteligenciju ako tebi fali.

Ma ja... ko broji??????? Pa jeli ti cujes svoje rijeci covjece!!!!

Nije vaznija krvna grupa naravno, samo... Pod izgovorom ne-relativizacije, a pod velom gromade plemenitosti, moralnog smjera, gradjanstva i tolerancije u tom jednostavno prosirenom pitanji krije se perfidno izjednacavanje. Tako se meni cini... kao, ne mini nego maxi-nacisticka propaganda.
NKVD wrote:
I to sa genocidom, agresijom, opsadom i inim najstrašnijim zločinima nema direktne veze. Tek toliko da potvrdi koliko je opsežna destrukcija i društva i pojedinca pa su i ovakvi stavovi "normalni" a vlasnici istih ih ponosno ističu i vitlaju njima kao opomena svima koji pred zločin ne stavljaju prefiks.

Toliko o tome od borca Armije RBiH, pa ti to nazovi relativizacijom ili kako hoćeš. Ali, barem razmisli...
Ne, ne, ne... razmisli TI o ovome sta si rekao... BORCHE!!!!
NKVD

#2314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Vidim, dobro si se upalio, bolduješ, mjenjaš slova, boje... Nema potrebe, ako se meni obraćaš, ona imaju istu težinu.

Ako dozvoliš, na početku sam rekao "ako sam dobro razumio...". Za razliku od tvog "niskokvalifikovani", što bi trebala biti paušalna odrednica spram moje "kvalifikacije" (ima neki vrag u tome kod tebe...) ja sam govorio o tvojim stavovima a nikako o tebi, jer te niti znam niti me, u ovom trenutku i ovdje, to interesuje. Primjetićeš i suštinsku ali i formalnu razliku između to dvoje.

Elem, ja se nisam referirao na Peđin citirani tekst nego upravo na ovo što sam izdvojio kao citat. Molim te da samo o tome ovdje pričamo. O "kvalifikacijama" i 1800 postova u čast djece ubijene u Sarajevu. Meni izvojeno miriše upravo na ono što sam rekao - na paravan iza kojeg će se sakrivati ono o čemu moramo govoriti ako ćemo na zelenu granu. Ko tebi spomene Cacu i mladomuslimaniju po Sarajevu ti ga brže-bolje mlatni Srebrenicom!

Da napomenem, za one sa jeftinijim ulaznicama, moj stav o ratu u BiH - velikosrpska agresija u kojoj su zločinačke horde sa aminom i pomoći državnih struktura (Srbije, u ovom slučaju, poslije i Hrvatske) krenule razoriti Bosnu, njenu suštinu, njene narode a pogotovo muslimane, Bošnjake. Tom su prilikom počinili zločin genocida na cijeloj teritoriji, ne samo Srebrenici, na koju su uspjeli spustiti svoju zločinačku šapu. Pri tome opsada i mrcvarenje Sarajeva zauzima posebno mjesto i ukazuje na bestijalnost i odsustvo i trunke morala i civilizovanosti kod agresorske bagre.

I tako 1800 puta, ako treba.

Međutim, to sve ne opravdava, možda tek objašnjava, imbecilne postupke druge strane, pod navodnicima "naše" (jer oni koji su vodili, i vode, ovu državu - Alija i mladomuslmani ne mogu nikako biti moji... pod istom smo zastavom bili u ratu da bi spasili živu glavu i prijatno doviđenja). Imbecilne postupke od prije agresije (vezanje zastava...), tokom ali i pogotovo poslije završetka rata. Tu ima svega - i ratnih zločina ali cementiranja vlasti na "fildžan" teritoriji...

E, o tome ne govoriti, a moja je namjera bila se na to osvrnuti, dok se 1800 puta ne ponovi ovo gore je glupost. Pri tome, kontraproduktivna i opasna glupost.

Kao što smo uz agresiju u jednom trenutku imali i elemente građanskog rata (što ne umanjuje zločinački karakter agresije niti znači da je ona prestala, do dana današnjeg) pa sve nije crno i bijelo (naši i njihovi) tako je i ova priča o brojkama puno kompleksnija od same "računice". Mnogo, neopisivo mnogo je važniji karakter zločina i namjera zločinca (genocid, etničko čišćenje, razvlačenje pameti...) od pukog prebrojavanja. Na tom "smo", evo opet navodnika, ispitu pali i izgubili i onu tragičnu tužbu jer smo dozvolili degenericima tipa Smaje Čekića (krunski dokaz o agresiji 300,000 ubijenih Bošnjaka!) da vode slučaj i potenciraju "najvažnije".

Koliko je god važno ne zaboraviti šta je pomahnitala velikorspka hegemonija zla nanijela (ja neću ni oprostiti a pogotovo zaboraviti, nikada! bez obzira šta rahmetlija poručuje) toliko je bitno odmaći se od najbolnijeg i smoći snage sagledati širu sliku. A u njoj ima i suviše detalja o kojima se mora govoriti. Za to su "kvalifikacije" 1800 puta glupost.

edit - poslije...
Pedja Kojovic

#2315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

oni oglo

Ako vam citanje ne pada tesko onda cete odgovore na sva vasa pitanja naci na ovom forumu.

p.k.
draganbl

#2316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

Pedja Kojovic wrote:draganbi

Tu vrstu egzaktnosti koju vi zahtjevate ja nisam u stanju ponuditi.
Siguran sam da bi vam ljudi koji su radili nase politike na jednoj od tribina koje organizujemo po BiH mogli dati vise podataka ali iskreno sumnjam da bi uspjeli zadovljiti preciznost koju vi trazite.

p.k.
Bez komentara.
Slot33

#2317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slot33 »

они огло wrote:
Slot33 wrote:
Šta š',dešava se to...

видим да ти је квотирање проблем, ево поједноставио сам ти...
ја незнам кога ти настојиш убиједити у смрт Р БиХ, мене или себе...мене неможеш јер ја као и сав нормалан свијет знам да нико од оних који су писали ДМС неби исти везао за правног мртваца, што само значи да је због ратних (читај геноцидних и политоцидних) успјеха једноумља потиснут да би се рат завршио и ништа више...мислим да си ти превише емотивно везан за оно што је настало генецидом и политицидом па ти треба мртвац...и то се може средити, доста брзо ће те имати ту геноцидну створевину на носилима па ћеш и ти добити свог мртваца...шташ и то се дешава...али то ће већ бити твој проблем...
и запамти, није реанимација Р БиХ него правно насљеђе свих нормалних грађана те исте Р БиХ. ѕа бара, рекох ти...можемо вам понудити плац, али све накако сумњам да ће бити пренешена преко дрине, што и разумијем...и вјерујем да ће тамо и остати и као да је и на барама, никада се неће ни вратити...
незнам зашто ти отужно звучи одређен број срба и хрвата...жалосно је да послије 20 година ми неможемо сазнати ко је за своју домовину а ко за великосрбију само зато што су великосрби испрепадали све и један народ својим геноцидним поступцима и увукли страх у све народе Р БиХ...због тога је пожељно да своју будућу рахметију од јаднопублике пренесете преко дрине и дозволите грађанима Р БиХ да се слободно изјашњавају без бојазни да ће им какве тројке закуцати на врата...то је једини разлог зашто сам навео оно одређен број срба и хрвата јер сви ми знамо да нас има само и страх зна да нас нема...
за ходање по земљи, видиш, докле сте год ти и такви по њој ја некако не желим да је дотичем...

ево ти један приједлог...ово је пеђа отпочео да би давао одговоре раји...ја сам му пронашао неких 20-ак питања што је остао дужан, дајмо му шансу да то одради а ти отвори нама топик о овоме свему што те боли па ћемо тамо распредати медицину за тебе и теби сличне...
огло,огло...
Тешко БиХ ,поред таквих ''родољуба''.

Питање за п.к...(што да не :) )

Шта си по националности?
(Претпостављам... али ето, волио бих да чујем одговор из прве руке)
vaca

#2318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

staza wrote:
vaca wrote:
EDIT: kakvu crnu podršku vjerskih lidera! to nipošto ne tražiti!
Nisam ni ja za uključenje religijsko u politički život, ali u ovako zaostaloj zemlji i ta sekvenca mora biti aktivirana.
Zar i Josipović nije agnostik, makar iskreno i intimno...
;-)
nemam ja pojma šta je Josipović, ali iskreno bilo kakva podrška postojećih vjerskih institucija u BiH mene bi/je odbila od te stranke. (nisam 'ateista' ...ako je to bitno)

evo da pitam Peđu kakav je stav NS po pitanju uloge vjerskih institucija u političkoj stvarnosti BiH?
ahuseino

#2319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

NKVD wrote:Vidim, dobro si se upalio, bolduješ, mjenjaš slova, boje... Nema potrebe, ako se meni obraćaš, ona imaju istu težinu.

Ako dozvoliš, na početku sam rekao "ako sam dobro razumio...". Za razliku od tvog "niskokvalifikovani", što bi trebala biti paušalna odrednica spram moje "kvalifikacije" (ima neki vrag u tome kod tebe...) ja sam govorio o tvojim stavovima a nikako o tebi, jer te niti znam niti me, u ovom trenutku i ovdje, to interesuje. Primjetićeš i suštinsku ali i formalnu razliku između to dvoje.

Elem, ja se nisam referirao na Peđin citirani tekst nego upravo na ovo što sam izdvojio kao citat. Molim te da samo o tome ovdje pričamo. O "kvalifikacijama" i 1800 postova u čast djece ubijene u Sarajevu. Meni izvojeno miriše upravo na ono što sam rekao - na paravan iza kojeg će se sakrivati ono o čemu moramo govoriti ako ćemo na zelenu granu. Ko tebi spomene Cacu i mladomuslimaniju po Sarajevu ti ga brže-bolje mlatni Srebrenicom!

Da napomenem, za one sa jeftinijim ulaznicama, moj stav o ratu u BiH - velikosrpska agresija u kojoj su zločinačke horde sa aminom i pomoći državnih struktura (Srbije, u ovom slučaju, poslije i Hrvatske) krenule razoriti Bosnu, njenu suštinu, njene narode a pogotovo muslimane, Bošnjake. Tom su prilikom počinili zločin genocida na cijeloj teritoriji, ne samo Srebrenici, na koju su uspjeli spustiti svoju zločinačku šapu. Pri tome opsada i mrcvarenje Sarajeva zauzima posebno mjesto i ukazuje na bestijalnost i odsustvo i trunke morala i civilizovanosti kod agresorske bagre.

I tako 1800 puta, ako treba.

Međutim, to sve ne opravdava, možda tek objašnjava, imbecilne postupke druge strane, pod navodnicima "naše" (jer oni koji su vodili, i vode, ovu državu - Alija i mladomuslmani ne mogu nikako biti moji... pod istom smo zastavom bili u ratu da bi spasili živu glavu i prijatno doviđenja). Imbecilne postupke od prije agresije (vezanje zastava...), tokom ali i pogotovo poslije završetka rata. Tu ima svega - i ratnih zločina ali cementiranja vlasti na "fildžan" teritoriji...

E, o tome ne govoriti, a moja je namjera bila se na to osvrnuti, dok se 1800 puta ne ponovi ovo gore je glupost. Pri tome, kontraproduktivna i opasna glupost.

Kao što smo uz agresiju u jednom trenutku imali i elemente građanskog rata (što ne umanjuje zločinački karakter agresije niti znači da je ona prestala, do dana današnjeg) pa sve nije crno i bijelo (naši i njihovi) tako je i ova priča o brojkama puno kompleksnija od same "računice". Mnogo, neopisivo mnogo je važniji karakter zločina i namjera zločinca (genocid, etničko čišćenje, razvlačenje pameti...) od pukog prebrojavanja. Na tom "smo", evo opet navodnika, ispitu pali i izgubili i onu tragičnu tužbu jer smo dozvolili degenericima tipa Smaje Čekića (krunski dokaz o agresiji 300,000 ubijenih Bošnjaka!) da vode slučaj i potenciraju "najvažnije".

Koliko je god važno ne zaboraviti šta je pomahnitala velikorspka hegemonija zla nanijela (ja neću ni oprostiti a pogotovo zaboraviti, nikada! bez obzira šta rahmetlija poručuje) toliko je bitno odmaći se od najbolnijeg i smoći snage sagledati širu sliku. A u njoj ima i suviše detalja o kojima se mora govoriti. Za to su "kvalifikacije" 1800 puta glupost.

edit - poslije...
Ne moras se truditi... nemam ti ja kad citati ove putesesvije ako se meni obracas (a nemam razloga da mislim suprotno)... nit' sam ovu procitao. Citam bitne stvari, bez uvrede (mada ove tebi dobro idu).

Savjet borcu: procitaj onaj izvjestaj o odbrani Foce i takozvanoj ARBiH, pa ga procitaj ponovo, pa Jope'... pa vidi imal' sta izmedju redova. Mozda ti se slika ukaze.

NS nije morala slijepo c/p ovakve marketing materijale... da podilazi... nekom'

Mada mi njihova ideja i nije bila mrska...

P.S. niskokvalifikovani valjda dolazi od skracenice NK (a VD bi moglo biti Vise Drvne...) ne?
Primi moju izvinjotinu... shvatices da kao neko ko je u dzamiju (isto kao i obje crkve) usao jednom u zivotu, ne reagujem dobro na optuzbe fasizma i balinluka... a ako si uzeo moje ime kao premisu da u vecem dijelu donosis ove zakljucke (a mislim da jesi) - onda to govori vise o tebi...
Last edited by ahuseino on 28/05/2010 17:04, edited 1 time in total.
red label

#2320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red label »

они огло wrote:
karljos wrote:
ne pise se "neznam", nego ne znam. cim si nepismen, postavlja se pitanje jesi li upucen u to sto govoris. na primjer, to za r bih i dms je ludost ali ne cudi da vjerujes u ludost cim si nepismen.

no, mozda ja nisam u pravu. mozda pojma nemam pa bih te zamolio da fino linkujes na boldirani dio dms koji spominje povratak na r bih.
карљос, заустави било кога у босни па га питај нешто што незна...ако ти одговори НЕ...ЗНАМ вјерујем да си у праву...а зар невидиш и да пишем ћирилицу, па по вуку...то о писмености оставимо за другу прилику...
за ДМС, ја нисам рекао да пише у истоме, то се правно подразумјева да ако се наставља континуитет са нечим новим, ако се то ново не покаже као исправно стање се врћа на претходно, здраво, и поново надограђује...то у нашем случају значи да ако анекс 4 као уставни акт неможе задовољити потребе државе признат ће се претходно стање и направити нова надоградња и наставити даље...
а за оно што сам ја рекао да нико паметан не би везао ДМС за мртваца...ево ти, надам се да ти је јасно...

1. Kontinuitet
Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i
Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po medjunarodnom
pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim
Ustavom, i sa postojećim medjunarodno priznatim granicama. Ona
ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i
Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama
unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim medjunarodnim
organizacijama.
Kao što je i kraljevina jugoslavija nastavila svoje pravno postojanje pod novim imenom i modificiranim ustavom - fnrj kasnije sfrj.
red label

#2321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by red label »

они огло wrote:
нешто слично, иако краљевина није наставила да правно постоји, а краљ није био ту да преузме државу по распаду сфрј па је бандитерова комисија одлучила како је одлучила...Р БиХ је правно ту, и има нас спремних да је преузмемо и поведемо правим путем...
а можеш ли ми дати устав фнрј који каже да је фнрј насљедница краљевине? рецимо да незнам и да бих волио да се упознам и са тиме, мислим, гдје су комунисти то ставили у уставно уређенје фнрј...једино ако то није склопљеница зато што некоме треба, а то је друга ствар...
Kraljevina je samo promijenila uređenje i ime na osnovu sporazuma tito-šubašić (predstavnik kralja ).Po tom sporazumu održani su i izbori na kojima se većina opredijelila za republiku čime je monarhija prestala da postoji ali ne i jugoslavija. Fnrj je zadržala sva članska prava u međunarodnim organizacijama a važili su i svi zakoni kraljevine osim onih koji su bili suprotni socijalističkom društvenom uređenju.
E sad zamisli, da se sin bivšeg kralja pojavio 91 da kaže -ja sam kralj, vraćamo se na ustav iz 1931,ukidaju se republike i pokrajine ...
zavrzlama

#2322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

они огло wrote:
Pedja Kojovic wrote:oni oglo

Ako vam citanje ne pada tesko onda cete odgovore na sva vasa pitanja naci na ovom forumu.

p.k.
ах, господине пеђа...храбри сте, човјек вам одвали 21 шамар а ви га пошаљете по још...да ли се то може у ствари назвати храброст?
видите, то нису моја питања, то су само питања колега форумаша која сте некако прескочили, па рекох да их поновимо и дамо вам још једну шансу...
док ви одговарате ја ћу погледати наредних 20 страница, можда сте стварно на питање са 1. странице дали одгвор на 25., мислм и то треба провјерити...а ако налетим на још неко не одговорено питање ја ћу опет поставити, онако састављено, па чемо онда на крају све саставити у један пост (мислим, оно што нестигнете одговорити, изгледа да пуно тога има), па полахко, направити кахвицу и једно по једно...вјерујем да ће потенцијални гласачи вам бити захвални...
ето, одох ја да тражим ваше одговоре...бог с вама...
otkupi jedno pitanje...ono od @zavrzlama...meni ne trebaju Pedjini odgovori ,jer znam sta mu je cilj,ja sam samo zelio da istom skrenem paznju da su se neki u BIH( a takvih je ogromna vecina) nauclili velikosrpskih marifetluka i prodavanja muda pod bubrege..dobro je @dallton jednom napisao"sta to velikosrbi mogu ponuditi bosnjacima i BIH"..pa izgleda ovo sto radi Kojovic...
Slot33

#2323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slot33 »

они огло wrote: Р БиХ је правно ту, и има нас спремних да је преузмемо и поведемо правим путем...
...paa ako je takoo...''povedi nas Hapa''.. :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DwLReG8z8lk [/youtube]
Galamdzija

#2324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Galamdzija »

Kako postati član Vaše stranke, koje su obaveze i imal u Vas kakvog posla pred izbore?
felipe kajetano

#2325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

Galamdzija wrote:Kako postati član Vaše stranke, koje su obaveze i imal u Vas kakvog posla pred izbore?
:thumbup: :D
Locked