GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sanaman

#2301 Re: GRAS - karte

Post by sanaman »

perfect_guy wrote:
sanaman wrote:wow, koliko samo radnh mjesta..koja produktivnost :-) dok radnik A radi i ubi se od psla jer ima npr. puno penzionera koji cekaju po dva sata...ovaj drugi nista, sjedi i ako koji student naleti :-) a za podizanje imamo poseban salter wow... :lol:

jedno je razdvajti stvari po prirodi posla, stvari od stvari koje nemaju veze jedna sa drugom..ali prodavanje karate razdvajati, trebali bi mozda uvesti jos po prezimenima, pa salter za A-B, C-D itd. :D
završava se na istom šalteru, dok jedna obrađuje dokumente, druga tamo u pozadini pravi karte
A ono pritisak na dugme, print karta i to, folovi-golovi...nista...dvije zene da kartu naprave...mada je sve ovo sazvakano...malo sam ironican, sarkastican, itd.
Baudelaire

#2302 Re: GRAS - karte

Post by Baudelaire »

Znači da ponovimo još jednom, i iskaznica i kupon mogu se na Otoci uzeti, ne moram ništa gore u gradu raditi ? :D
perfect_guy

#2303 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

Baudelaire wrote:Znači da ponovimo još jednom, i iskaznica i kupon mogu se na Otoci uzeti, ne moram ništa gore u gradu raditi ? :D
da
The Realist

#2304 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Baudelaire wrote:Znači da ponovimo još jednom, i iskaznica i kupon mogu se na Otoci uzeti, ne moram ništa gore u gradu raditi ? :D
Možeš i staru sliku dati, ja skinuo sa ranije karte.

I da, na Otoci su redovi za sve, nema razdvajanja.
neo7

#2305 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Rok zamjene je do danas koliko sam ja mogao procitati. Da li neko zna hoce li biti problem izvaditi mjesecnu i iskaznicu u februaru !? Uvjerenje nije jos gotovo na studentskoj...
Zena_drugog_sistema

#2306 Re: GRAS - karte

Post by Zena_drugog_sistema »

Samo da istresem frustracije od danas,nakon 3 sata cekanja na ovoj hladnoci,zatvorili su nam salter pred nosom.. :x :x
Incerum Canabea

#2307 Re: GRAS - karte

Post by Incerum Canabea »

A čuj, ljudi rade do pola 3. Ako hoćemo u Evropu, moramo se držati pravila, jelte. Na Dobrinji su produžili čak do 14:35, pa je opet bilo nezadovoljnih među onih 15-ak što im(nam) zamandališe pred nosom.

Završna scena, mandali se šalter:
Penzionerka: Ajde ljepotice, samo još i meni daj iskaznicu. Ajde dušo, čekam 2 sata. :) :) :)
Teta: Ne može! :evil:
P: Crkla dabogda! :oops:

:lol: :lol: :lol:

Al' čudna smo mi sorta. Svi imaju neki prijedlog, kako bi to moglo drugačije/bolje. Ona bi uvela više šaltera, onaj bi to podijelio gdje će penzosi, gdje studoši. Na kraju dana niko neće tu svoju ideju i poslati ministarstvu/GRAS-u. :roll:
sanaman

#2308 Re: GRAS - karte

Post by sanaman »

Incerum Canabea wrote:A čuj, ljudi rade do pola 3. Ako hoćemo u Evropu, moramo se držati pravila, jelte. Na Dobrinji su produžili čak do 14:35, pa je opet bilo nezadovoljnih među onih 15-ak što im(nam) zamandališe pred nosom.

Završna scena, mandali se šalter:
Penzionerka: Ajde ljepotice, samo još i meni daj iskaznicu. Ajde dušo, čekam 2 sata. :) :) :)
Teta: Ne može! :evil:
P: Crkla dabogda! :oops:

:lol: :lol: :lol:

Al' čudna smo mi sorta. Svi imaju neki prijedlog, kako bi to moglo drugačije/bolje. Ona bi uvela više šaltera, onaj bi to podijelio gdje će penzosi, gdje studoši. Na kraju dana niko neće tu svoju ideju i poslati ministarstvu/GRAS-u. :roll:
Ideje i realizacija istih se debelo naplacuju...ipak je to neko osmilsio, sjedio i dumao glavom kako iznaci najbolje i najprduktivnije rjesenje. :) ali posto putnici ili da kazem krajni korisnici nemaju polugu ili ne zele da na neki nacin da utjecu na mijenjanje odnose firme prema njima...onda ni navedena firma nema tu potrebu. Ali imenovana firma je prezvakana tema. Nazalost trpe pogresni...
kojeime

#2309 Re: GRAS - karte

Post by kojeime »

GRAS je kantonalno preduzece. Znaci Vlada kantona je odgovorna za ono sta se desava u GRAS-u i kako GRAS radi. A to znaci da cinjenica da su nasi stari stjali satima na ovoj zimi da bi kupili karte ce biti jedan od faktora kome cu dati glas na slijedecim izborima.

Kada bi mi gradjani jaso dali do znanja politicarima da ce razlog za nedavanje naseg glasa njima na izborima biti i to kako se javna preduzeca i ustanove prema nama ponasaju, mozda bi se stvari promijenile. Ali jok to, samo neka Sule ili Zlaja onako odbruse Miletu na TV, pa cu rado prihvatiti da me teta na salteru maltretira...
poznanik

#2310 Re: GRAS - karte

Post by poznanik »

kojeime wrote:GRAS je kantonalno preduzece. Znaci Vlada kantona je odgovorna za ono sta se desava u GRAS-u i kako GRAS radi...
Ma nije tako, KS je samo osnivač, a odgovornost je na upravi društva, na direktoru, prije svih, na Nadzornom odboru, i konačno - na Skupštini GRAS-a, koji podnosi izvještaj o radu Skupštini KS, koja odlučuje o njenom sastavu.

Skupština KS bira Skupštinu GRAS-a, ova bira Nadzorni odbor, Skupština KS se slaže ili ne s izborom, a Nadzorni odbor bira direktora, koji neposredno upravlja društvom (preduzećem).
kojeime

#2311 Re: GRAS - karte

Post by kojeime »

Onda je odgovorna Skupstina kantona. Za svako javno preduzece odgovrna je vlast na kraju balade. To je poenta.
poznanik

#2312 Re: GRAS - karte

Post by poznanik »

kojeime wrote:Onda je odgovorna Skupstina kantona. Za svako javno preduzece odgovrna je vlast na kraju balade. To je poenta.
A iza Skupštine KS su njeni birači... :oops:

Odgovornost za poslovne uspjehe ili neuspjehe, za poslovne rezultate GRAS-a pada na njegovog direktora.
nera18

#2313 Re: GRAS - karte

Post by nera18 »

ovaj, traze li bas indexe na uvid, mogul ih prevariti ? :D
Zena_drugog_sistema

#2314 Re: GRAS - karte

nera18 wrote:ovaj, traze li bas indexe na uvid, mogul ih prevariti ? :D
traze index,i jos ti ubiju volju za zivotom dok dodjes na red :D
The Realist

#2315 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Zena_drugog_sistema wrote:Samo da istresem frustracije od danas,nakon 3 sata cekanja na ovoj hladnoci,zatvorili su nam salter pred nosom.. :x :x
Stvarno su kreteni i oni i Lulić (ili ko je ono ministar saobraćaja) da su ovo ovako organizovali.

Lulić se pokazao do sada kao totalno nesposoban i apsolutno NIŠTA nije uradio pozitivno za građane po ovom pitanju.

I ja sam se danas mrznuo, ali sam došao na red, ali da nekome nakon 3 sata zatvore pred nosom "vrata" zaslužuje tužbu (naravno, ništa od toga).

Kad vidim onog predstavnika GRAS-a, mu ka mi dođe, koji proljev od čovjeka, a isto mišljenje imam i o Luliću koji sa njima nešto pregovara.

Ljude puštati da u januaru sve mijenjaju, po ovako užasnom vremenu ne može biti povezano sa zdravom pameću.

Vidi se da u GRAS-u niko nije studirao kako treba, jer ne bi u toku ispitnih rokova stavili da studenti moraju ići po karte.

Odoh pisati Luliću mail, čisto da olakšam dušu.
Zena_drugog_sistema

#2316 Re: GRAS - karte

Pisi,svakako nam danas onaj krkan sto je izas'o rece da se Lulicu obratimo..A i ja umjesto da spremam ispite sam tamo izgubila 3 sata.Strasno.Zao mi sto im ona djevojka nije pored one oglasne ploce i staklo ono razbila,kad su seljacine i ne moze se drugacije ni komunicirat s njima.
Deriguz

#2317 Re: GRAS - karte

Post by Deriguz »

Do kad je produzeno vazenje starih polugodisnjih???
Zena_drugog_sistema

#2318 Re: GRAS - karte

ako sam dobro cula do kraja mjeseca
The Realist

#2319 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Penzionerima je produženo do 25., studentima nije.
BHF_Manijak

#2320 Re: GRAS - karte

Post by BHF_Manijak »

Deriguz wrote:Do kad je produzeno vazenje starih polugodisnjih???
Sto su trajale, trajale su... :mrgreen:
moonlight7

#2321 Re: GRAS - karte

Post by moonlight7 »

neo7 wrote:Rok zamjene je do danas koliko sam ja mogao procitati. Da li neko zna hoce li biti problem izvaditi mjesecnu i iskaznicu u februaru !? Uvjerenje nije jos gotovo na studentskoj...
ej i mene ovo zanima :?:
Sarajevski_Marlboro

#2322 Re: GRAS - karte

Post by Sarajevski_Marlboro »

Naravno da nece. -.-

Oni su gladni para u svakom mjesecu, tako da bi se ta karta mogla izvaditi i u decembru tekuće godine. Logično. 8-)
moonlight7

#2323 Re: GRAS - karte

Post by moonlight7 »

Ma čovjek s njima nikad ne zna. :run:
kojeime

#2324 Re: GRAS - karte

Post by kojeime »

poznanik wrote:
kojeime wrote:Onda je odgovorna Skupstina kantona. Za svako javno preduzece odgovrna je vlast na kraju balade. To je poenta.
A iza Skupštine KS su njeni birači... :oops:

Odgovornost za poslovne uspjehe ili neuspjehe, za poslovne rezultate GRAS-a pada na njegovog direktora.
A ako direktor ne radi kako treba onda treba da ga smijeni jedan od odbora (nadzorni ili upravni), a ako ga ne smijene onda odbore treba da smijeni skupstina kantona, a ako ih ne smijeni, onda je kriva skupstina, a onda ja kao glasac kaznim skupstinu kantona jer GRAS radi to sto radi. Zato i kazem, na kraju je odgovorna vlast, po principu komandne odgovornosti jer nije sprijecila ili kaznila krivce ako se nesto vec desilo.

Dakle skupstina kantona moze dati naredbu ako ne direktno direktoru GRASA, onda nadzornom i/ili upravnom odboru da oni narede direktoru GRASA da rijesi situaciju stajanja penzionera satima na zimi u redovima, a ako ne rijesi onda ce smijeniti ili direktora ili odbore. A ako se to ne desi, mi glasaci trebamo dati na znanje da zbog toga sadasnji vlastodrsci ili na slijedecim izborima nece dobiti glas ili sto da ne, napraviti pritisak da prije isteka mandata moraju ici sa vlasti. Ali to bi mozda i bilo da smo mi glasaci glasaci, a ne ovce...
inSighT
Vozim: na guranje

#2325 Re: GRAS - karte

Post by inSighT »

Jutros uzmem iskaznicu, kad pogresna adresa napisana sa druge strane. Debili upisali adresu poste sa subvencije umjesto moju. :D
Post Reply