To se cijeni, slabo nas rossonera ima.ado-šampion wrote:
Nisam ja Celzi ili Atletiko, ja navijam za Milan.Tj. volim atraktivan fudbal, ali ipak pametan i taktican.
Dobro, nekad bilo, danas se pricalo.
![]()
Pardonček za off.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
To se cijeni, slabo nas rossonera ima.ado-šampion wrote:
Nisam ja Celzi ili Atletiko, ja navijam za Milan.Tj. volim atraktivan fudbal, ali ipak pametan i taktican.
![]()
Kako nema,tu smojunior3 wrote:To se cijeni, slabo nas rossonera ima.ado-šampion wrote:
![]()
![]()
Pardonček za off.
Jbg ja kad sam trazio sebi auto prije godinu - godinu i po, ispod 25 k nisam mogao naci ni 318d da nije stariji od 5-6 godina, da je ispod 150 k kilometraza i da je servisiran u ovlastenom i prva ruka. Cak ni one koji su kupljeni ovdje.lavic wrote:
Prije par mjeseci sam imao ponudu,330 XD automatic, koza, navi, ksenoni, metalik bez 2007 sa oko 120 000 km za 19 000KM....
Meni je puno bitnije ukupno stanje, jacina motora, oprema, odrzavanje od godista auta.ado-šampion wrote:Jbg ja kad sam trazio sebi auto prije godinu - godinu i po, ispod 25 k nisam mogao naci ni 318d da nije stariji od 5-6 godina, da je ispod 150 k kilometraza i da je servisiran u ovlastenom i prva ruka. Cak ni one koji su kupljeni ovdje.lavic wrote:
Prije par mjeseci sam imao ponudu,330 XD automatic, koza, navi, ksenoni, metalik bez 2007 sa oko 120 000 km za 19 000KM....
2007. je meni svakako prestaro.
Godiste kao godiste nije toliko bitno, ali bitno je ono sto proizilazi iz tog godista, auto koje je novo bilo 100 k a polovno se prodaje za 19 k. Po mojoj logici ne moze biti da je dobar 318d 2009. godiste 25 k, bez koze, bez navi, bez xenona, a dobar 330xd sa svim tim samo dvije godine stariji 19 k. Stanje mozes znati nakon pola godine - godinu kad stvari krenu odlaziti, a pritom sto je auto starije a skuplje i konzekventno losije odrzavano, odlazenje je cesce a racuni su veci. Btw na mobile.de najjeftinije takav je 13700 eura, s obicnom klimom, bez navigacije, bez koze, pritom ima xenone a nema prskalica za farove, a nema ni tablica.lavic wrote:Meni je puno bitnije ukupno stanje, jacina motora, oprema, odrzavanje od godista auta.ado-šampion wrote:Jbg ja kad sam trazio sebi auto prije godinu - godinu i po, ispod 25 k nisam mogao naci ni 318d da nije stariji od 5-6 godina, da je ispod 150 k kilometraza i da je servisiran u ovlastenom i prva ruka. Cak ni one koji su kupljeni ovdje.lavic wrote:
2007. je meni svakako prestaro.
Dizel je svakako skuplji u startu za dosta novca (kad bi upoređivali nova auta s istom opremom i sličnim motorom), COSMO oprema je ja mislim najbolji paket opreme kod Opela, a znaš i sam kad napucavaš auto po katalogu da se krajnja cijena može dići za 30%. Vjerovatno je ta Astra dizel nova bila +35k pa joj je sad ta cijena. koja je realna. Samo što je puno prešla za 2 godine.the_stick wrote:vidim ovdje se dosta astre spominju, pa posto ih i ja gledam ovih dana da pitam za savjet...
nova astra u opel betaniji (motor 1.4 benzin, 100 ks, paket opreme enjoy) trenutno na akciji kosta 25.500 km...
polovna astra u kramaru (2014. godiste, presao cca. 100k km, motor 1.6 dizel, 110 ks, paket opreme cosmo) kosta 23.000 km...
sta bi ko preporucio?? prednost novog auta je jasna, ali ovo polovno u kramaru ima puno, puno, puno vise opreme.. opet.. malo mi nevjerovatno da je novo auto sve 2.500 skuplje od polovnog...
Naravno da ima, porediš 1.4 atmosferski benzinac sa 1.6 turbodizelom...supercali wrote:Medju motorima nema neke velike razlike
Ne poredim ja nista al velike razlike nema kad se sve uzme u obzir530i wrote:Naravno da ima, porediš 1.4 atmosferski benzinac sa 1.6 turbodizelom...supercali wrote:Medju motorima nema neke velike razlike
Taj motor u novoj astri ja bih najiskrenije zaobišao. Za 30 hiljada 1.4 turbo sa 150ks i ok opremom, jedna od najboljih kupovina trenutno, za te pare, i među novim i među polovnim autima.
Opel Astra K 1.4 150KS (28.900 KM) http ... 701/809186530i wrote:Naravno da ima, porediš 1.4 atmosferski benzinac sa 1.6 turbodizelom...supercali wrote:Medju motorima nema neke velike razlike
Taj motor u novoj astri ja bih najiskrenije zaobišao. Za 30 hiljada 1.4 turbo sa 150ks i ok opremom, jedna od najboljih kupovina trenutno, za te pare, i među novim i među polovnim autima.
Koliko sam upratio na piku, u Betaniji ima astra K diesel za 28 i nesto hiljada KM. Bolja opcija od atmosferskog benzinca. A i turbo benzin 1.4 sa 150 KS je bio negdje oko 26-27 sa enjoy paketom. I Neskovic BN i Grand auto TZ imaju dobrih ponuda za astre. Posebno se astra J 1.6 benz sedan moze sada jako povoljno kupiti (cca 23000KM)the_stick wrote:vidim ovdje se dosta astre spominju, pa posto ih i ja gledam ovih dana da pitam za savjet...
nova astra u opel betaniji (motor 1.4 benzin, 100 ks, paket opreme enjoy) trenutno na akciji kosta 25.500 km...
polovna astra u kramaru (2014. godiste, presao cca. 100k km, motor 1.6 dizel, 110 ks, paket opreme cosmo) kosta 23.000 km...
sta bi ko preporucio?? prednost novog auta je jasna, ali ovo polovno u kramaru ima puno, puno, puno vise opreme.. opet.. malo mi nevjerovatno da je novo auto sve 2.500 skuplje od polovnog...
Je li rijec o Enjoy opremi kod Astre K? Ako jeste, u toj opremi fale jedino alu. felge i maglenke i nista vise, cak ih ima po piku dosta i s doplatama za alu. felge i maglenke.the_stick wrote:vidim ovdje se dosta astre spominju, pa posto ih i ja gledam ovih dana da pitam za savjet...
Razlika nije sto kilograma, nego preko 200, sto su tri dobra covjeka.530i wrote:Astra 1.4 atmosferac 130Nm pri 4400 obrtaja.
Astra 1.6 dizel 300Nm pri 1750 - 2000 obrtaja.
Ako je to "isto" ili to može kompenzirati sto kila težine - jebem ga ja!
Od Astri je, kao što smo već svi i rekli, najpametniji izbor 1.4 turbo...zaista fer cijena.
Zvanicno je 1.5 sec do 100 razlika u korist dizela u Astri J koliko god joj kg smetali. Prije bih isao na 1.0T u Astri K,nego na ovaj atmosferski 1.4Ned071 wrote:Menscini da grijesite. Taj 1.4 nije turbo... A onda ne moze bit ni blizu 1.6 cdti...