Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
MrMaliJoe

#2301 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

Bosnolog wrote:.a pljuvcina po Silajdzicu ti je samo razlog da pravdas ponasanje i svakodnevne BH opstrukcije Laktaskog krkana,...
Haris Silajdžić ili ti ga HARE 100% bi se nalazio na historijsko-političkom smetljištu da nema Dodika. Zato mani se lakrdije !!
Suti i trpi

#2302 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:Ali je ipak najbitnije sacuvati velikosrpsku ostavstinu u BiH prihvatanjem i zastitom istog a tu je Bajic i njegova kvazigradanska stranka da nas ubjedi u svijetlu buducnost prihvatajuci Dabicevu ostavstinu.Dodik je samo sinonim te velikosrpske tvorevine koja je za Bajica i tebe osnova buducnosti i ocekujes normalizacije odnosa.Nema niti ce biti normalne Bosne dok je iste jer jednostavno jedno drugo iskljucuje.Ista je nastala na negaciji Bosne odnosno na njenom rusenju....a pljuvcina po Silajdzicu ti je samo razlog da pravdas ponasanje i svakodnevne BH opstrukcije Laktaskog krkana,...
Naravno, jedno drugo iskljucuje. Ja kao i ti tvrdim da je velikosrpska ostavstina (nacionalizam i sovinizam) problem za funkcionisanje ove drzave... Ali, ja za razliku od tebe tvrdim da je i bosnjacki nacionalizam jednaka opasnost za BiH kao sto je srpski nacionalizam (iako su Hrvati trenutno manje bitni, ne treba otpisati ni njihov nacionalizam). To sto ti ne zelis priznati da je bosnjacki nacionalizam jako bitan faktor (i sam si bosnjacki nacionalista, dokazujes to u svakom novom komentaru), to najvise govori o tebi i tvojim motivima i istaknutim i kamufliranim zeljama. Ja sam antinacionalista i za mene su Silajdzic i Dodik ISTO. Ne svidja mi se BiH kakvu zeli Dodik, kao sto mi se ne svidja BiH kakvu zeli Silajdzic. Izgleda da se njih dvojica jedan drugom najvise svidjaju, jer je fakat da jedan drugog odrzavaju na vlasti i tako dobivaju nove prilike za pljacku ove drzave i naroda.

Ja imam osjecaj da tebe boli sto jedan Srbin prezire Dodika i njegovu usljivu SNSD. Boli te i sto prezirem SDS i SRS. Najvise od svega te boli sto nisam asimiliran i sto mi se gade likovi kao sto su Radivojevic, Lazovic ili Komsic. Sve ovo ti rusi tvoju percepciju o 'dobrim' Srbima koji podrzavaju bosnjacku politiku i o 'losim' Srbima koji podrzavaju SNSD i SDS. E vidis, ja sam nesto trece ili cetvrto... Vjerovatno te boli i sto sa ponosom nosim avatar sa grbom KOTROMANICA (znaci Kotromanica, nista drugo), a ne podrzavam aktuelnu bosnjacku politiku. Imam osjecaj da su tebi neuporedivo drazi Srbi koji velicaju Karadzica, Mladica, Dodika, Seselja, koji odobravaju zlocine i negiraju genocid... Oni ti odgovaraju jer tako mozes proglasavati srpski narod genetski zlim i oholim. Ja (i meni slicni) ti se ne uklapam u takvu percepciju Srba. Sve to tebi smeta, ali sta cu ti ja, ako ti nije zao svoga mozga, nastavi ga i dalje trovati razno raznim negativnim osjecanjima....

I da, moras izmisliti neku novu etiketu za ovakve kao sto sam ja :mrgreen: .

Zivio ti meni 8-) !
Bosnolog

#2303 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Naravno, jedno drugo iskljucuje. Ja kao i ti tvrdim da je velikosrpska ostavstina (nacionalizam i sovinizam) problem za funkcionisanje ove drzave... Ali, ja za razliku od tebe tvrdim da je i bosnjacki nacionalizam jednaka opasnost za BiH kao sto je srpski nacionalizam (iako su Hrvati trenutno manje bitni, ne treba otpisati ni njihov nacionalizam). To sto ti ne zelis priznati da je bosnjacki nacionalizam jako bitan faktor (i sam si bosnjacki nacionalista, dokazujes to u svakom novom komentaru), to najvise govori o tebi i tvojim motivima i istaknutim i kamufliranim zeljama. Ja sam antinacionalista i za mene su Silajdzic i Dodik ISTO. Ne svidja mi se BiH kakvu zeli Dodik, kao sto mi se ne svidja BiH kakvu zeli Silajdzic. Izgleda da se njih dvojica jedan drugom najvise svidjaju, jer je fakat da jedan drugog odrzavaju na vlasti i tako dobivaju nove prilike za pljacku ove drzave i naroda.

Ja imam osjecaj da tebe boli sto jedan Srbin prezire Dodika i njegovu usljivu SNSD. Boli te i sto prezirem SDS i SRS. Najvise od svega te boli sto nisam asimiliran i sto mi se gade likovi kao sto su Radivojevic, Lazovic ili Komsic. Sve ovo ti rusi tvoju percepciju o 'dobrim' Srbima koji podrzavaju bosnjacku politiku i o 'losim' Srbima koji podrzavaju SNSD i SDS. E vidis, ja sam nesto trece ili cetvrto... Vjerovatno te boli i sto sa ponosom nosim avatar sa grbom KOTROMANICA (znaci Kotromanica, nista drugo), a ne podrzavam aktuelnu bosnjacku politiku. Imam osjecaj da su tebi neuporedivo drazi Srbi koji velicaju Karadzica, Mladica, Dodika, Seselja, koji odobravaju zlocine i negiraju genocid... Oni ti odgovaraju jer tako mozes proglasavati srpski narod genetski zlim i oholim. Ja (i meni slicni) ti se ne uklapam u takvu percepciju Srba. Sve to tebi smeta, ali sta cu ti ja, ako ti nije zao svoga mozga, nastavi ga i dalje trovati razno raznim negativnim osjecanjima....

I da, moras izmisliti neku novu etiketu za ovakve kao sto sam ja :mrgreen: .

Zivio ti meni 8-) !

Zasto kruzisa kao kisa oko Kragujevca ????

U odbrani svojih podlih i skrivenih zelja za opstankom velikosrpske tvorevine ne stedis rijeci napada i gadenja prema svima koji ne pristaju na velikosrpske ultimatume ,istovremeno izbjegavas okarakterisati stvarni srz glavnog izvora svih nesporazuma u BiH i rgiji a to je velikosrpska politika i njena ostavstina sa jednoetickim imenom i obiljezjima koja je primarni cilj odbrane i opstanka Bajiceve stranke koju podrzavas i prodajes pod kvazi kradansku aparthejd mrsomudologijom,.....

Ti se zaklinjes u Kotromanica cijim stitom zelis zastititi upravo zlo nastalo u ratu protiv tog istog stita,kakav apsurd :lol: :lol: :lol: :lol: ......Da apsurd bude jos veci tebi se gade oni koji su branili odbranili danasnju Bosnu pod tim istim stitom na celi sa Komsicem a SDP je najaca probosanska patriotska stranka a sto ima najvise Bosnjaka u njoj je problem takvih poput tebe i drugih koji furaju i dalje slugarskoetnotorovske stranke koji isto misle o SDP kao socijal komunistickom ostavstinom u nedostatku argumenata za pokrice svojih nesposobnih kleroetnickeih propast tranaka,a oni koji nisu Bonsjaci u SDP-u poput Lazovica,Bogicevica i drugih se tebi gade sigurno vise od Dodika i Karadzica,.....

Nemas potrebe dalje pisati i dobro si napisao da su za BiH bolja opcija Dodik i slicni njemu jer kazu sto misle,....a ti si ona dimna Bajiceva podvala iz kojeg se izlijegose upravo novopakirani cuvari Karadzicevstine s ciljem odbrane i opstanka iste,........Kada je tebi i Bajicu nakon svih presuda i dokaza velikosrpska tvorevina osnov dubucnosti onda budi siguran da te ceka odlicje Karadzicevih istomisljnika,..Razlika izmedu tebe i njih nema ti si mnogo opsniji za Bosnu jer su oni sve rekli sta imaju reci ali ti isti cilje prodajes samo drugom pricom i u drugom stranackom kostimu,......

Stoga je za buducnost BiH zaista bolje da Dodik dobije glasove jer ce on srusiti svojim glupim ponasanjem ono sto ti zelis sacuvati,sjetimo se da je Dodik pricao protiv SDS i Karadzica prodajuci pricu strancima da je za reforme kada se drugi put pojavio na izbore sa svojom SNSD (Srbo Nacionalistickom Sizofrenom Diktaturom )dobio je izbore na prici da ce odvojit aparthejd te zbog te price je na dobrom putu da opali u betonski zid i time pomogne da se Bosna konacno ustroji ka multietnicka reginoalno decentralizovana drzava protiv koje si ti kao i Dodik i njegovi istomisljenici,.....

Stoga je podrska takvih poput tvoje NS stranke samo nastavak usminkanog i vec videnog,....Milosevica je SANU akademija isporucila Hagu jer je izgubio sve ratove i Kosovo a tebi Dodik ne valja jer vidis gdje vodi genocidni Karadzicev brlog i zbog toga ti se ne svida jer papk igra politicku igru otvorenih karata i krkanski do kraja u igri na putu sa koga nema povratka i zato je dobar za buducnost BiH jer ce odvesti brlog i svoju vladu Marticevim stopama,.......
Bosnolog

#2304 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

MrMaliJoe wrote:
Bosnolog wrote:.a pljuvcina po Silajdzicu ti je samo razlog da pravdas ponasanje i svakodnevne BH opstrukcije Laktaskog krkana,...
Haris Silajdžić ili ti ga HARE 100% bi se nalazio na historijsko-političkom smetljištu da nema Dodika. Zato mani se lakrdije !!
Dodik je samo personifikacija velikosrpskog projekta u misiji pokusaja dovrsetka legalizacije i rasturanja BiH kao krajnjeg cilja,.....Slazem se sa tobom da bi Siljadzic bio na politickim marginama ili igrao saha van predsjednickog ureda da nije Dodika i Karadziceve tvorevine jer bi tada i liberali mogli voditi drzavu ,Kada se to zlo porazi onda nam drzavu komotno mogu voditi bilo koje stranke ukljucujuci anarchiste i rainbow- partijase.......... :mrgreen:
Vares City

#2305 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Vares City »

Bosnolog wrote:
MrMaliJoe wrote:
Dodik je samo personifikacija velikosrpskog projekta u misiji pokusaja dovrsetka legalizacije i rasturanja BiH kao krajnjeg cilja,.....Slazem se sa tobom da bi Siljadzic bio na politickim marginama ili igrao saha van predsjednickog ureda da nije Dodika i Karadziceve tvorevine jer bi tada i liberali mogli voditi drzavu ,Kada se to zlo porazi onda nam drzavu komotno mogu voditi bilo koje stranke ukljucujuci anarchiste i rainbow- partijase.......... :mrgreen:
:thumbup:
Suti i trpi

#2306 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:
Zasto kruzisa kao kisa oko Kragujevca ????

U odbrani svojih podlih i skrivenih zelja za opstankom velikosrpske tvorevine ne stedis rijeci napada i gadenja prema svima koji ne pristaju na velikosrpske ultimatume ,istovremeno izbjegavas okarakterisati stvarni srz glavnog izvora svih nesporazuma u BiH i rgiji a to je velikosrpska politika i njena ostavstina sa jednoetickim imenom i obiljezjima koja je primarni cilj odbrane i opstanka Bajiceve stranke koju podrzavas i prodajes pod kvazi kradansku aparthejd mrsomudologijom,.....

Ti se zaklinjes u Kotromanica cijim stitom zelis zastititi upravo zlo nastalo u ratu protiv tog istog stita,kakav apsurd :lol: :lol: :lol: :lol: ......Da apsurd bude jos veci tebi se gade oni koji su branili odbranili danasnju Bosnu pod tim istim stitom na celi sa Komsicem a SDP je najaca probosanska patriotska stranka a sto ima najvise Bosnjaka u njoj je problem takvih poput tebe i drugih koji furaju i dalje slugarskoetnotorovske stranke koji isto misle o SDP kao socijal komunistickom ostavstinom u nedostatku argumenata za pokrice svojih nesposobnih kleroetnickeih propast tranaka,a oni koji nisu Bonsjaci u SDP-u poput Lazovica,Bogicevica i drugih se tebi gade sigurno vise od Dodika i Karadzica,.....

Nemas potrebe dalje pisati i dobro si napisao da su za BiH bolja opcija Dodik i slicni njemu jer kazu sto misle,....a ti si ona dimna Bajiceva podvala iz kojeg se izlijegose upravo novopakirani cuvari Karadzicevstine s ciljem odbrane i opstanka iste,........Kada je tebi i Bajicu nakon svih presuda i dokaza velikosrpska tvorevina osnov dubucnosti onda budi siguran da te ceka odlicje Karadzicevih istomisljnika,..Razlika izmedu tebe i njih nema ti si mnogo opsniji za Bosnu jer su oni sve rekli sta imaju reci ali ti isti cilje prodajes samo drugom pricom i u drugom stranackom kostimu,......

Stoga je za buducnost BiH zaista bolje da Dodik dobije glasove jer ce on srusiti svojim glupim ponasanjem ono sto ti zelis sacuvati,sjetimo se da je Dodik pricao protiv SDS i Karadzica prodajuci pricu strancima da je za reforme kada se drugi put pojavio na izbore sa svojom SNSD (Srbo Nacionalistickom Sizofrenom Diktaturom )dobio je izbore na prici da ce odvojit aparthejd te zbog te price je na dobrom putu da opali u betonski zid i time pomogne da se Bosna konacno ustroji ka multietnicka reginoalno decentralizovana drzava protiv koje si ti kao i Dodik i njegovi istomisljenici,.....

Stoga je podrska takvih poput tvoje NS stranke samo nastavak usminkanog i vec videnog,....Milosevica je SANU akademija isporucila Hagu jer je izgubio sve ratove i Kosovo a tebi Dodik ne valja jer vidis gdje vodi genocidni Karadzicev brlog i zbog toga ti se ne svida jer papk igra politicku igru otvorenih karata i krkanski do kraja u igri na putu sa koga nema povratka i zato je dobar za buducnost BiH jer ce odvesti brlog i svoju vladu Marticevim stopama,.......
U ovakvoj antisrpskoj klimi zaista zelim da RS ostane u nekom obliku (sa drugim imenom, obiljezjima, bez krsni slava, sa zakonima koji podsticu povratak i jednakopravnost itd), jer sam itekako svjestan da postoji latentna opasnost da sa BiH u potpunosti zagospodare bosnjacki nacionalisti. Da je BiH unitarna, teoretski bi bilo moguce da vladu sacinjavaju SDA, SzBiH i SBB. Mozda bi tu uskocila neka dupelizacka srpska ili hrvatska stranka, ali to bi bila samo kozmetika, stvarni uticaj bi imali jedino Bosnjaci. Srbima ne zelim to ponizenje. Naprotiv, meni je stalo da se prestane marginalizovati, preglasavati i ponizavati hrvatski narod. Ja svoj patriotizam vidim u tome sto postujem volju sva tri naroda (iako se ne slazem). Trenutno je potrebno da narodi imaju mehanizme zastite jedni od drugih, jer je mrznja toliko velika da moze eskalirati samo ako neko postane previse mocan. Kada bi nacionalna i vjerska mrznja nekako iscezla, kada nebi postojala prijetnja od sukoba, marginalizovanja i preglasavanja, ja bih prvi podrzo 'jedinstvenu i cjelovitu' BiH. Ranije sam napiso da je moja zelja ateisticka BiH, u kojoj nece biti vjerske netrepeljivosti koja je najveci uzrok svih problema. Ali, to nije realno. Zbog toga zauzimam realan stav.

Mogu ja ratovati pod grbom Inka, ali to ne znaci da sam legitimni nasljednik tog drevnog naroda. Grb na mom avataru je grb Kotromanica, a ne grb SDA (niti grb ratne RBiH niti ABiH). Dakle, radi se iskljucivo o postovanju i velicanju svega sto je radila i predstavljala dinastija Kotromanica (nista drugo). Ovaj rat nije bio moj rat (ne stavljam se ni na jednu stranu). U ABiH su ratovali najuzi clanovi moje porodice i ja im na tome ne zamjerim, a pogotovo mi se ne gade. Ne gadi mi se niti jedan posteni borac ABiH, naprotiv, jako postujem te ljude. (Nadji temu od prije par mjeseci kada su bili protesti pred zgradom vlade, pa ces vidjeti sta mislim o borcima ABiH i koliko se suosjecam sa njihovim problemima.) Meni se Komsic ne gadi radi ucesca u ratu (to postujem), nego mi se gadi radi svojih dvostruki standarda. Bio mi je drag sve dok nije bjednicki presutio izjavu Davutoglua. Tada je umro za mene.

A te podmetacine koje postaljas Nasoj stranici su toliko bijedne da nemam rijeci... Eto, Dino Mustafic, Danis Tanovic, Pedja Kojovic su kamuflirani velikosrbi koji imaju tajni plan za reanimaciju Velike Srbije :roll: :? . Nasa stranka je jedan od rijetkih istinski boraca protiv srpskog/bosnjackog/hrvatskog nacionalizma. Ti i tvoje kolege sa foruma Istocno Sarajevo i Banja Luka upravo u takvim snagama vidite najvecu prijetnju po svoje nacionalisticke teznje. Potpuno razumijem tvoje strahove. Mozda NS ne uspije, ali jedna takva stranka kada tad mora pobjediti. Ne moze ovo nacionalisticko ludilo vjecno trajati.
veljaca

#2307 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

dzahkad wrote:
veljaca wrote:Jedan je HARIS SILAJDŽIĆ :thumbup:
...a drugi je Milorad Dodik.
da dodam

...a drugi je Milorad Dodik :evil: :x
silent_BoB

#2308 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by silent_BoB »

veljaca wrote:
dzahkad wrote:
veljaca wrote:Jedan je HARIS SILAJDŽIĆ :thumbup:
...a drugi je Milorad Dodik.
da dodam

...a drugi je Milorad Dodik :evil: :x
a na kom mjestu smo MI,gradjani ove zemlje.....koliko se sjecam nije im ovo babovina(ocevina) itd.......
Bosnolog

#2309 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
U ovakvoj antisrpskoj klimi zaista zelim da RS ostane u nekom obliku (sa drugim imenom, obiljezjima, bez krsni slava, sa zakonima koji podsticu povratak i jednakopravnost itd), jer sam itekako svjestan da postoji latentna opasnost da sa BiH u potpunosti zagospodare bosnjacki nacionalisti. Da je BiH unitarna, teoretski bi bilo moguce da vladu sacinjavaju SDA, SzBiH i SBB. Mozda bi tu uskocila neka dupelizacka srpska ili hrvatska stranka, ali to bi bila samo kozmetika, stvarni uticaj bi imali jedino Bosnjaci. Srbima ne zelim to ponizenje. Naprotiv, meni je stalo da se prestane marginalizovati, preglasavati i ponizavati hrvatski narod. Ja svoj patriotizam vidim u tome sto postujem volju sva tri naroda (iako se ne slazem). Trenutno je potrebno da narodi imaju mehanizme zastite jedni od drugih, jer je mrznja toliko velika da moze eskalirati samo ako neko postane previse mocan. Kada bi nacionalna i vjerska mrznja nekako iscezla, kada nebi postojala prijetnja od sukoba, marginalizovanja i preglasavanja, ja bih prvi podrzo 'jedinstvenu i cjelovitu' BiH. Ranije sam napiso da je moja zelja ateisticka BiH, u kojoj nece biti vjerske netrepeljivosti koja je najveci uzrok svih problema. Ali, to nije realno. Zbog toga zauzimam realan stav.

Mogu ja ratovati pod grbom Inka, ali to ne znaci da sam legitimni nasljednik tog drevnog naroda. Grb na mom avataru je grb Kotromanica, a ne grb SDA (niti grb ratne RBiH niti ABiH). Dakle, radi se iskljucivo o postovanju i velicanju svega sto je radila i predstavljala dinastija Kotromanica (nista drugo). Ovaj rat nije bio moj rat (ne stavljam se ni na jednu stranu). U ABiH su ratovali najuzi clanovi moje porodice i ja im na tome ne zamjerim, a pogotovo mi se ne gade. Ne gadi mi se niti jedan posteni borac ABiH, naprotiv, jako postujem te ljude. (Nadji temu od prije par mjeseci kada su bili protesti pred zgradom vlade, pa ces vidjeti sta mislim o borcima ABiH i koliko se suosjecam sa njihovim problemima.) Meni se Komsic ne gadi radi ucesca u ratu (to postujem), nego mi se gadi radi svojih dvostruki standarda. Bio mi je drag sve dok nije bjednicki presutio izjavu Davutoglua. Tada je umro za mene.

A te podmetacine koje postaljas Nasoj stranici su toliko bijedne da nemam rijeci... Eto, Dino Mustafic, Danis Tanovic, Pedja Kojovic su kamuflirani velikosrbi koji imaju tajni plan za reanimaciju Velike Srbije :roll: :? . Nasa stranka je jedan od rijetkih istinski boraca protiv srpskog/bosnjackog/hrvatskog nacionalizma. Ti i tvoje kolege sa foruma Istocno Sarajevo i Banja Luka upravo u takvim snagama vidite najvecu prijetnju po svoje nacionalisticke teznje. Potpuno razumijem tvoje strahove. Mozda NS ne uspije, ali jedna takva stranka kada tad mora pobjediti. Ne moze ovo nacionalisticko ludilo vjecno trajati.

Ti u ovom pisanju si se sam spetljao u svojim kontraverzama da ni sam ne snas jesi li posao ili dosao,.....Kroz ovo pisanje si rekao vise o sebi i svom karakteru koji ti je da ne kazem nedorecen i kukavicki,.....Pod izgovorom zastite srpskog narod od zlocudno unitaristicko centralistickog vecinskog stanovnistva zelis sacuvati genocidnu tvorevinu nastalu na progonu tog istog naroda,Hmmmmm nesto mi poznata ta prica nekog ko se ovih dana brani u Hagu bas tim rijecima.....Promjena imena i obiljezja ti je samo izvlakusa i pokusaj ublazavanja price i sminkanja iste te ostavstine,.....

U tvom pisanju izbija prezir prema najbrojnijem bosnjackom narodu koji je ujedno bio i najveca zrtva ideologije koja je pod izgovorom zastite od istog nacinila tu istu zlocinacko genocidnu tvorevinu,....T isti cije se dominacije navodno bojis su kao povratnici ubijani minobacackim granatama,snajperima njih nekoliko stotina kada su se vratili na svoja spljena i unistena ognjista nakon potpisanog Deytona,a da niko ni do danas nije za to procesuiran i kaznjen,....Da ne govorim o zastrasivanjima, kamenovanju,zapisavanju i spaljivanju bogomolja a neke cak dva puta paljene nakon rata poput Fazlagica Kule dzamija,.......

Kada svakodnevno slusamo izlive velikosrpskih fasita iz genocidne tvorevine na celu sa Milosmradom uz prijetnju kako je Bosna na izdisaju te uvreda zrtvi uz negiranje svog zla ucinjenog u ime te tvorevine i nakon svih dokaza nacina nastanka iste onda je ocekivati bijes prezivjekih cije rane soli i gura prste u oci.

Kako mozes objasniti nama da ne bi niti jedna osveta,masovno niti pojedinacno ubistvo kao cin osvete zbog onog sto su dozivjeli u Karadzicevom Aparthejdu aparthejdu od onih cije brojnosti i dominacije se plasis.Dok je aparthejd zla prihvatljiv za tebe i stranku koja uzima temeljne postulate Deytonske nakarade od strane kvazi gradzanskog ubleharenja kako se predstavlja stranka koju promovises....Prica kako ARBiH i RBiH nemaju nikakve veze sa kraljevskim Kotromanicevim obiljezjima ti je dno dna i ko si ti da odredujes ko su istinski nasljednici i potomci bosanske kraljevske drzave.???? Ti zelis reci nama da si ti jedini i istinski zastupnik i potomak istih dok su oni koji su sa tim stitom umirali braneci tu istu Bosnu koju negiraju oni koje ti stitis,...Ovakvim izjavama samo pokazujes da tvom licimjerju nigdje kraja,......

A da je Bajic imao muda i reko istinu prije svega svom srpskom narodu koji vapi za svojim Mandelom usao bi isti u anale srpske i bosanske historije i time pomogao da se okrene boljoj buducnosti.Ovako je Bajic i njegova stranka ispali i ostali samo jos jedna losa epizoda lose osmisljne rezije neiskrenih i podlih namjera a ljudi oko njega zabludeni utopisti bez vizije i odlucnosti,.....Da je napavio taj hrabri iskorak i rekao istinu prije svega svom narodu o dvodecenijskim zabludama i lazima u kojima zivi zasigurno bi imao ruku podrske i pomirenja u svojoj Bosni sa svojim komsijama a time i svoju buducnost.

Ti ovo moje pisanej shvati kako hoces ja sam isti razocaran Bajicem jer kada se pojavio a politickoj pozornici isti sam bio spreman podrzati nnjegovu stranku,ovo sam iskreno zelio ali i ocekivao da se pojavio srpski i bosanski mandela koji ce pokusa skinuti breme tereta kojim je pritisnuta Bosna a njegov narod ponajvise upravo zbog tereta necasne i teske proslosti koji nejvise tone pod njim,....

Vrijeme ce biti svijedok ovog sto pisem,...........
Suti i trpi

#2310 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:Ti u ovom pisanju si se sam spetljao u svojim kontraverzama da ni sam ne snas jesi li posao ili dosao,.....Kroz ovo pisanje si rekao vise o sebi i svom karakteru koji ti je da ne kazem nedorecen i kukavicki,.....Pod izgovorom zastite srpskog narod od zlocudno unitaristicko centralistickog vecinskog stanovnistva zelis sacuvati genocidnu tvorevinu nastalu na progonu tog istog naroda,Hmmmmm nesto mi poznata ta prica nekog ko se ovih dana brani u Hagu bas tim rijecima.....Promjena imena i obiljezja ti je samo izvlakusa i pokusaj ublazavanja price i sminkanja iste te ostavstine,.....
Ovo je veliki problem za buducnost BiH. NEPOVJERENJE. Tvoj um je toliko zaposjelo nepovjerenje da nema teorije da povjerujes u iskrene namjere nekog Srbina. Sta god da ja napisem, to kod tebe izaziva sumnju. Isto tako sumnjas u Bojana Bajica. Ti mozes VJEROVATI samo asimiliranom Srbinu i onom koji je na fonu velikosrpske politike, dok likovima kao Bajic nikada neces vjerovati.
Bosnolog

#2311 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Bosnolog wrote:Ti u ovom pisanju si se sam spetljao u svojim kontraverzama da ni sam ne snas jesi li posao ili dosao,.....Kroz ovo pisanje si rekao vise o sebi i svom karakteru koji ti je da ne kazem nedorecen i kukavicki,.....Pod izgovorom zastite srpskog narod od zlocudno unitaristicko centralistickog vecinskog stanovnistva zelis sacuvati genocidnu tvorevinu nastalu na progonu tog istog naroda,Hmmmmm nesto mi poznata ta prica nekog ko se ovih dana brani u Hagu bas tim rijecima.....Promjena imena i obiljezja ti je samo izvlakusa i pokusaj ublazavanja price i sminkanja iste te ostavstine,.....
Ovo je veliki problem za buducnost BiH. NEPOVJERENJE. Tvoj um je toliko zaposjelo nepovjerenje da nema teorije da povjerujes u iskrene namjere nekog Srbina. Sta god da ja napisem, to kod tebe izaziva sumnju. Isto tako sumnjas u Bojana Bajica. Ti mozes VJEROVATI samo asimiliranom Srbinu i onom koji je na fonu velikosrpske politike, dok likovima kao Bajic nikada neces vjerovati.

Auuu sada smo zbog iznosenja istine otvorio sam problem NEPOVJERENJA a sto bi se to trebalo povjeriti jedni drugima ,....pa ne trazim ja da mi kazes gdje drzis svoj novac ili zlato???.Sve ustavne norme i zakonska pravila se stave na papir pa se o njima raspravlja i usaglase mehanizmi zastite vodeci racuna o svim ljudskim pravima i slobodama covjeka,i onda se ista zastite dobro uredenim pravnim zakonskim i sudskim mjerama ukljucujuci i nacionalne interese,ali velikosrbi su navikli da budu ravnopravniji malo vise od drugih pa im se gadi zivjeti sa nizom rasom ,sa islamiziranim Srbima i Hrvatima kako ih uce mitolomani i fasiti poput Dodika,....vjerovatno se takvima trebamo prilagodavati koji svrsavaju i uzdisu na njegove fasisticke i kafansko satorske krkanluke,....

Ja nemam niti sam imao problema graditi buducnost sa komsijama bilo koje rase ,etnije ,vjere ili seksualnog opredjeljenja,ne racunajuci kriminalce, sutra bih dao glas Bogicu Bogicevicu kao prvom na listi a siguran sam da ima jos masu Bosnjaka i nesrba koji bi dali takode glas njemu a siguran sam da u srpskom narodu ima jos dosta Bogicevica koji vole i brane svoju Bosnu,medutim problem je sto svaki onaj ko se bori za jednakopravnu Bosnu biva proglasen otpadnikom i srpskim izdajnikom poput Bogicevica jer nisu obeca i radili na realizaciji Srboslavije a sam si rekoa da ti se neki BH Srbi gade kao i Komsic jer su branili i brane ideju avnojevske Bosne,.....

Bojan Bajic ne moze unistit Bosnu niti bilo koji drugi Bajic Tihic,Covic ili neko drugi, Problem je u tome sto je sam Bajic propustio priliku da kaze prije svega svom narodu istinu i da Boba nazove Bob te da je isti bio sluga i sluden dvodecenijskom spin mitologijom zbog koje ih je sve manje u Bosni i da nece docekati ono sto im je lagano i za sto su uzalud ginuli ruseci vlastitu zemlju i svoju buducnost u njoj,...E to bi bilo ravno izdaji a sam vidi da bez prihvatanaj Bosne nema buducnosti za taj isti svoj narod.Alternativa je dalje sikaniranje i rusenje Bosne sto za posljedicu ima zajednicko stagniranje i dalje iseljavanje van BiH kao do sada i time direktno pomazu da od Bosne naprave nacionalnu drzavu Bosnajka nastavkom negiranja iste i suzivota sa mrskim komsijama,.......

Bosnu nikakva NS ne moze preveslati,ja sam vise ljut na njega sto je moga imati mnogo vise glasova od glasaca koji su ogorceni na rezultate dvodenijskih zabluda vladavine etno segregacijsko kleronacionalnih stranaka,......Ja nemam problema pruziti ruku pomirenja da skupa gradimo buduscnost u BiH ali ne na nakaradnim i bolesnim temeljima zle proslosti i sa onima kojima su krvave ruke do lakata a amnestija obicnih smrtnika je sasvim nesto drugo,....Upornim bjezanjem i izbjegavanjem rjesavanja problema,problem postaje sve veci i na kraju obicno nerijesiv ili isti izazove kataklizmicne posljedice,......Umjesto da se raspravljamo o programskim nacelima stranaka ili marsutom autoputeva kroz Bosnu,mi trosimo vrijeme na ubjedivanju o elementarnim nacelima i stvarima svima dobro znanim,....

Ti se otvoreno stavljas u odbranu necega sto je stvoreno na dokazanim masiovnim i sistematskim zlocinima a ista nosi jednoeticko diskriminirajuce ime kao i obiljezja a premijer tog dijela BiH negira vlastitu drzavu i drzi crkvene mise na otvaranju pravoslavne bogomolje predizbornim govorima koji izazivaju prezir drugih nepravoslavaca u tom dijelu BiH a trebao bi biti sekularista,To je ocito mnogo manji problem za tebe od onih koji te stvari nazovu pravim imenom te ih redovno napadas i optuzujes kako si ugrozen od brojcano vecinskog naroda i nastavljas da furas jednu te istu suplju koju je koristio i Karadzic kada je cistio gradove od tog istog naroda,.......

Za mene su tvoji stavovi mnogo neiskreniji od onih Dodikovih jer on javno kaze ono sto misli,.....Tebi manje vjerujem zbog tvog neiskrenog licemjerja jer bjezis od sustine problema a odbanu baziras napadajuci one koji iznose cinjenice podkrepljenim dokazima,.....

Mnogo puta sam rekao a i sada ti kazem da ce Dodik biti samo jos jedna epizoda vec videne porpas velikosrpske politike vam Srbije ciji je zombi a tvorevinu takvom politikom zasigurno vodi u dublju i mracniju i slijepu ulicu iz koje se nece moci vratiti.A ti opet nastavi sa jednim te istim tercovanjem kako se on samo brani od dominacije vecinskog naroda,.......
Last edited by Bosnolog on 02/09/2010 08:07, edited 1 time in total.
Suti i trpi

#2312 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog

Opet bjezis od sustine... Ali, u konacnici i to puno govori, iako se dalo naslutiti. Ne vjerujes niti jednom Srbinu koji nije asimiliran i koji ne misli isto kao ti. Ja npr. zelim drugaciju BiH od one koju ti zelis... Ali, ti meni uopste ne vjerujes da zelim BiH. Razlog - Srbin sam.

Podmeces mi idiotarije i gluposti koje nemaju veze sa onim sto zelim i za sta se zalazem. Izmisljas, pravis konstrukcije, diskreditujes...

Zauzimas potpuno radikalan stav i nedozvoljavas drugacije misljenje. Je l BiH mora biti onakva kakvu je ti zelis? Ne mora. Je l BiH mora biti onakva kakvu je ja zelim? Ne mora. Je l svako ko ne zeli BiH kakvu zelis ti fasista, cetnik, ustasa,...? Za tebe jeste, za mene nije. Ti pokusavas sve ljude svrstati u dva tabora... Ali, znaj da postoje ljudi koji ne podrzavaju niti jedan od ta dva tabora, koji zele nesto drugacije. Naravno, ti u to ne vjerujes ili ne zelis vjerovati, jer je to opasnost i za jedan i za drugi tabor. 'Il si sa nama il si protiv nas' - to je taj ultra radikalno desnicarsko nacionalisticki gard koji ti zauzimas u svakom svome komentaru. Ja cu uvijek biti opozicija takvim kao sto si ti U OBA TABORA. Svi znamo da oni koji zauzimaju takav stav u konacnici zavrse na otpadu svjetske historije. Neke mocne imperije su radi svoje bahatosti i arogancije zavrsili porazavajuce, pa ne vidim zasto bi drugacije prosli nacionalisti u BiH. Liberalizam ce kad tad pobjediti.

Mozes ti na ovo reci da liberalizam u ovakvoj klimi nije moguc, ali na tu pricu neko ozbiljan nece nasjesti... Liberalizam se i javlja kao odgovor na nacionalizam. Tvoj odgovor na nacionalizam je NACIONALIZAM, sto pokazuje da si ISTI kao tvoje kolege u RS. Siljadzic = Dodik - Dodik = Silajdzic.
Bosnolog

#2313 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:Bosnolog

Opet bjezis od sustine... Ali, u konacnici i to puno govori, iako se dalo naslutiti. Ne vjerujes niti jednom Srbinu koji nije asimiliran i koji ne misli isto kao ti. Ja npr. zelim drugaciju BiH od one koju ti zelis... Ali, ti meni uopste ne vjerujes da zelim BiH. Razlog - Srbin sam.

Podmeces mi idiotarije i gluposti koje nemaju veze sa onim sto zelim i za sta se zalazem. Izmisljas, pravis konstrukcije, diskreditujes...

Zauzimas potpuno radikalan stav i nedozvoljavas drugacije misljenje. Je l BiH mora biti onakva kakvu je ti zelis? Ne mora. Je l BiH mora biti onakva kakvu je ja zelim? Ne mora. Je l svako ko ne zeli BiH kakvu zelis ti fasista, cetnik, ustasa,...? Za tebe jeste, za mene nije. Ti pokusavas sve ljude svrstati u dva tabora... Ali, znaj da postoje ljudi koji ne podrzavaju niti jedan od ta dva tabora, koji zele nesto drugacije. Naravno, ti u to ne vjerujes ili ne zelis vjerovati, jer je to opasnost i za jedan i za drugi tabor. 'Il si sa nama il si protiv nas' - to je taj ultra radikalno desnicarsko nacionalisticki gard koji ti zauzimas u svakom svome komentaru. Ja cu uvijek biti opozicija takvim kao sto si ti U OBA TABORA. Svi znamo da oni koji zauzimaju takav stav u konacnici zavrse na otpadu svjetske historije. Neke mocne imperije su radi svoje bahatosti i arogancije zavrsili porazavajuce, pa ne vidim zasto bi drugacije prosli nacionalisti u BiH. Liberalizam ce kad tad pobjediti.

Mozes ti na ovo reci da liberalizam u ovakvoj klimi nije moguc, ali na tu pricu neko ozbiljan nece nasjesti... Liberalizam se i javlja kao odgovor na nacionalizam. Tvoj odgovor na nacionalizam je NACIONALIZAM, sto pokazuje da si ISTI kao tvoje kolege u RS. Siljadzic = Dodik - Dodik = Silajdzic.
Kod nas kazu ne pravi se pita od govana,ti nama prodajes bijele bubrege o liberalnim idejama i hipi zurkama utopije kao da smo mi drustvo dostiglo naddemokratske skale svih demokratskih dostignuca zdravog drustva da se i prema domacim zivotinjama odnosimo na najhumaniji moguci nacin,a ne drustvo i drzava koju zele unistiti isti oni zlikovci koji u svojim gradovimai selima sada nekaznjeno susrecu svoje prezivjele zrtv i slave kao heroje koljace i naredbodavce .......

Ti nam prodajes dimne ublehe i uspavanke kao da smo okruzeni najmirnijim oazama svijeta a ne velikosrpskom koljackom ideologijom brljopijskih generacijski mentalno ispiranih mozgova,cija intelektualna elita i dalje uziva podrsku najsirih masa bolesnog drustva .......Tvoj cilj je upravo prodaja bijelih bubrega da se prihvate rezultati bolesne velikosrpske ideologije pricom idemo dalje a sto je samo uspavljivanej zrtve i priprema za prihvaranje i ocuvanej rezultata velikosrpske ideologije pod idejom dimnokamuflirane NS stranke a ne zelis da se bavis sustimon i srzom problema a to je velikosrpstvo main stream-a srpske intelegencije dok od nas uporno trazis da budemo naivna jagnjadi i neosvjescena telad za nova klanja koja planiraju sadasnji i buduci velikosrpski mentori,.....te ublehe prodaji nekom drugom a ne meni dok visi mac nad glavom narodu i drzavi koji jos trazi svoje po masovnim grobnicama na cije se komisije za trazenje nestalih puca.Ti nama ovdje izigravas zabrinutog kosmopolitu i superhumanitarca,..... :roll:

Evo cu ti ponovitu vec recenu istinu a ona se desila u slobodarski genocidom ociscenom Visegradu nakon one Sabanoviceve suplje kako ce drekom i psovanjem Kukanjcu dici branu u zrak http://www.youtube.com/watch?v=aQQ806lL520 da bi se bosnjacko stanovnistvo izvuklo ispod noza,Uzicki korpus srboslavenske JNA ih pozove da se vrate u svoje kuce u Visegrad i da im garantuju zivot,oni koji su im vjerovali danas ih trazimo po masovnim grobnicam i visegradskim jezerskim drinskim dubinama a neke su zive palili po kucam skupa sa djecom http://www.youtube.com/watch?v=ooIAtm_eVfE,.....Dok danas nakon dvije decenije vecina tog istog tvog naroda plebicitarno daje glas onima koji negiraju te zlocine kao i Markale,Tuzlansku Kapiju, srebrenicki genocid i generalno drzavu u kojoj zive,.....Umjesto da provedes malo vise vremena na ovakvim http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php?f=125 forumima i objasnjavas njima istinu ti nama ovdje prodajes kosmopolitsku prdimahovinu,sto je uvreda za sve dobromanjerne ljude,a tvoja jedina odbrana i argumenti odbrane napad na mene kako ja eto ne vjerujem niti jednom Srbinu,sto je samo jos jedna tvoja vec videna podla kamuflaza u obliku Kotromanicevog stita ispod kojeg se krije prodavac velikosrpske magle za naivne i neupucene,........
Suti i trpi

#2314 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Dobro Bosnolog, stvarno nemam volje da se natezem sa tobom, jer je ocigledno da si u nekom svom filmu iz kojeg ces tesko izaci...

Da te pitam jos nesto sto me zanima... Ako pretpostavimo da sam ja takav kakvim me ti predstavljas, kako bi se drustvo prema meni trebalo odnositi? Kako bi se Bosnjaci u Federaciji trebali odnositi prema Srbima koji razmisljaju onako kako ti mislis da ja razmisljam!??
Only1

#2315 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Only1 »

Suti i trpi wrote:Dobro Bosnolog, stvarno nemam volje da se natezem sa tobom, jer je ocigledno da si u nekom svom filmu iz kojeg ces tesko izaci...

Da te pitam jos nesto sto me zanima... Ako pretpostavimo da sam ja takav kakvim me ti predstavljas, kako bi se drustvo prema meni trebalo odnositi? Kako bi se Bosnjaci u Federaciji trebali odnositi prema Srbima koji razmisljaju onako kako ti mislis da ja razmisljam!??
Svako kao sto brani genocidne poslijedice (RS) nezasluzuje nikakvo postovanje.
Bosnolog

#2316 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:Dobro Bosnolog, stvarno nemam volje da se natezem sa tobom, jer je ocigledno da si u nekom svom filmu iz kojeg ces tesko izaci...

Pa sam si se deklarisao kao zastitnik i cuvar necega sto je nastalo na najvecim zlocinima ukljucujuci i zlocin genocida,...pa zar treba crtati bolje,a kako se prema takvima odnostiti pa isto kao onima koji zele da sacuvaju ukradenu lovu koju um je otac ostavio u amanet nakon sto je pobio vecinu osoblja Banke i na kraju zavrsio u zatvoru ,.sada se njegovi nasljednici bore na sudu da dokazu da oni umaju jedini puno i legitimno pravo koristiti i trositi tu otetu lovu,.....
Ako me pitas sta bi uradio :

Lovu oduzeo i vratio u banku tamo gdje pripada a moguce lopove pratio da ne ponovo ono sto im je otac uradio i imao uvijek dobro oruzje i opremu kod novih cuvara Banke uz dodatne video i senzorske nadzore iste te promjenu svih sifri na sefovima i bolju organizaciju interventnih jedinica za zastu banke od buducih mogucih provalnika i o tome drzao redovne informativno i obrazovne seminare,..dok se drustvo i regija ne stabiliziraju,a vrijeme ucini svoje i svijest ljudi promijeni da se mora postovati zakon i zivjeti od svog rada...... :mrgreen:
Suti i trpi

#2317 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:

Pa sam si se deklarisao kao zastitnik i cuvar necega sto je nastalo na najvecim zlocinima ukljucujuci i zlocin genocida,...pa zar treba crtati bolje,a kako se prema takvima odnostiti pa isto kao onima koji zele da sacuvaju ukradenu lovu koju um je otac ostavio u amanet nakon sto je pobio vecinu osoblja Banke i na kraju zavrsio u zatvoru ,.sada se njegovi nasljednici bore na sudu da dokazu da oni umaju jedini puno i legitimno pravo koristiti i trositi tu otetu lovu,.....
Ako me pitas sta bi uradio :

Lovu oduzeo i vratio u banku tamo gdje pripada a moguce lopove pratio da ne ponovo ono sto im je otac uradio i imao uvijek dobro oruzje i opremu kod novih cuvara Banke uz dodatne video i senzorske nadzore iste te promjenu svih sifri na sefovima i bolju organizaciju interventnih jedinica za zastu banke od buducih mogucih provalnika i o tome drzao redovne informativno i obrazovne seminare,..dok se drustvo i regija ne stabiliziraju,a vrijeme ucini svoje i svijest ljudi promijeni da se mora postovati zakon i zivjeti od svog rada...... :mrgreen:
Olea olea Sekuritatea, olea olea Sekuritatea... :mrgreen: .

Dobro Bosnoloze, lijepo smo procaskali, sada mozemo nastaviti o 100% BiH i 'istinskom' BH patriotu 'lepom Haretu'...
supervizor

#2318 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by supervizor »

Baš me zanima, zašto bi golema većina građana RS-a više voljela da Bošnjaci listom glasaju za Tihića i Lagumdžiju a da Silajdžić izgubi izbore?
high_volume

#2319 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by high_volume »

supervizor wrote:Baš me zanima, zašto bi golema većina građana RS-a više voljela da Bošnjaci listom glasaju za Tihića i Lagumdžiju a da Silajdžić izgubi izbore?
Možda zato što niko, pa ni Srbi u BiH ne vole ljigavce i prevrtljivce. A na izdajnike države su posebno alergični :oops:
freebih

#2320 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by freebih »

Silajdzic je jednako izdajnik kao i ostali. Glasao je za reformu policije i time dao glas za legalizaciju genocidne policije tzv. rs.
ultima_palabra

#2321 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

supervizor wrote:Baš me zanima, zašto bi golema većina građana RS-a više voljela da Bošnjaci listom glasaju za Tihića i Lagumdžiju a da Silajdžić izgubi izbore?
Garant zato što bi Haris i Hećo još više povećali rudarske plate sa sadašnjih 1200 maraka :lol: na jedno dvije milje. Pa bi se onda rudari u RS-u pobunili i stupili u štrajk, jer hoće i oni u "bolji život" :run:
Corto Maltese

#2322 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Corto Maltese »

Ne znam za golemu većinu, ali znam za jednog poprilično golemog političara iz RS, trenutnog predsjednika vlade, koji se Silajdžiću javno zahvaljivao jer je rušenjem aprilskog paketa pomogao da RS bude jača nego što je ikad bila.
Kad smo već kod toga, hoće l' više taj moderni evropski ustav koji nam je Hare 100% obećao prije 4,5 godine?
Prpa.ba

#2323 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Prpa.ba »

Corto Maltese wrote:Kad smo već kod toga, hoće l' više taj moderni evropski ustav koji nam je Hare 100% obećao prije 4,5 godine?

Da citiram Harisa Silajdzica: "rekli smo da cemo raditi... i evo radimo" :D :D :D :lol:
veljaca

#2324 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

Prpa.ba wrote:
Corto Maltese wrote:Kad smo već kod toga, hoće l' više taj moderni evropski ustav koji nam je Hare 100% obećao prije 4,5 godine?

Da citiram Harisa Silajdzica: "rekli smo da cemo raditi... i evo radimo" :D :D :D :lol:
Dobar ti citat :thumbup: :mrgreen:
Suti i trpi

#2325 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Prpa.ba wrote:

:D :lol: :lol: :lol:

Zanimljivo je da Dodik stalno istice kako ne zeli u koaliciju sa Zlatkom, a Hareta nikada nije pomenuo kao covjeka kojeg ne zeli za kolacionog partnera. Iako su njih dvojica u neprestanom 'sukobu', niti jedan ne govori da ne zeli djeliti vlast sa onim drugim. To i nije tako cudno kada se zna da su njih dvojica voda na mlin jedan drugom i da izbore dobivaju iskljucivo zahvaljujuci medjusobnoj 'konfrontaciji'. Dodik = Silajdzic, Silajdzic = Dodik.

Pored toga, Dodik je zahvalan Silajdzicu sto je srusio Aprilski paket, jer je po njemu to pojacalo temelje Repbulike Srpske.

Zasto Dodik ne zeli Zlatka? Mislim da je razlog za to sto SDP vazi za 'multietnicku' stranku, a takve stranke su najveca opasnost po nacionaliste. Jedan nacionalizam pobjedjuje drugi samo u ratu, dok je to u miru potpuno nemoguce ostvariti. Dodik vrlo dobro zna da mu bosnjacki nacionalizam nista ne moze, samo jaca njegovu i poziciju Republike Srpske. Vjerovatno bi mu veci problem predstavljale istinski multietnicke stranke, ali i SDP moze biti jako nezgodan protivnik. Trenutno niti jedna stranka u BiH nema podrsku iz vana, jer bi bilo krajnje licemjerno i podlo da Amerika i Evropa podrze jedan nacionalizam. Njima su sve (nacionalisticke) stranke manje vise iste. Svi smo vidjeli kako je proslo sastancenje u Butmiru. Da je na vlasti SDP, mislim da bi stvari bile dosta drugacije... U jednom entitetu bi vladala multietnicka stranka, a u drugom jednonacionalna i za strance nacionalisticka. Vjerujem da vam je jasno koju bi stranu Amerika i Evropa podrzavali. Mislim da je ovo uzrok zaziranja Dodika od Lagumdzije i SDPa.
Post Reply