Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
hljebarnik
#2301 Re: Teretana
Zar nisu 62 kile mjera za zensko ?
Slika ? 
- skafiskafsnjak
#2302 Re: Teretana
Sa_dy wrote:Gdje ce bolan ne bio bit velka guzCA na 62 kg, nisi ti stontoL00d wrote:ne svidja ti se sve too ... a svidja li ti se da imasss veeejjjiikkuuuu gguuuZZZiiccuuu ... ? Debeelaaa....ja bih veLku guzCu al ne moreeeeeeeeee.
![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci ti sii mlllsssaaavvaaa... fuuujj
Salu na stranu. Nemoj da se trpas "bezveze" hranom. Jedi ti zdravo, ali kreni na neki fitness ili slicno. Moja sestra je dobila kg kad je na fitness krenula... Nije se udebljala, valjda malo misica....
- plucna mahramica
#2303 Re: Teretana
Hah, ne mislim ti praviti djecu...
Mada ces tako najbrze vidjeti rezultate.
Mada ces tako najbrze vidjeti rezultate.
-
sitna.buranija
#2305 Re: Teretana
Prokleti trollovi i ne-zelim-znati-nista likovi. Sa razlogom sam prestao postati ovdje.enisss wrote:joj Sady je glavna ovdje
- burek_in_space
#2306 Re: Teretana
21 nov 2011, 07:56 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Krsenje pravila foruma”Ady88 wrote: I ako cemo tako drsko, mada sam se dosad samo branio i pravdao, poruka ovima koji me napadaju bez razloga, mozda i ban dobijem ali nebitno![]()
NAPUSITE SE .RCA, IMATE PM JAVITE SE DA SE NADEMO I LICNO SE UVJERITE DA LI LAZEM A NE DA SERETE PO FORUMU!
» Ady88
mjesec dana
-
Azdaja'
#2308 Re: Teretana
+1sitna.buranija wrote:Prokleti trollovi i ne-zelim-znati-nista likovi. Sa razlogom sam prestao postati ovdje.enisss wrote:joj Sady je glavna ovdje
- skafiskafsnjak
#2309 Re: Teretana
Upravu je covjek . Vise se evo prica o debljanju/mrsanju nego o teretani. Tema za mrsanje/debljanje ima u podforumu "zdravlje" pa navalite....
Opet pitam, da li ima neki whey ili whey isolat da je cjenovno i po kvalitetu prihvatljiv? ili cu i dalje da kupujem ON ...
Opet pitam, da li ima neki whey ili whey isolat da je cjenovno i po kvalitetu prihvatljiv? ili cu i dalje da kupujem ON ...
- skafiskafsnjak
#2311 Re: Teretana
Da li je drzavna tajna ? ako nije, podjeli s namaplucna mahramica wrote:Naravno da ima...
-
sitna.buranija
#2312 Re: Teretana
Hvala. Ja u teretanu idem da treniram, ne da se socijaliziram. Na forumu sam tu da diskutujem i pomazem drugim (i oni meni), ne da chatam i smaram.Sa_dy wrote:Pošto neki su naTakereni, i ne vole se zaHeBajati....ja odoh da vam ne oftopICarim po temi
.
BudTe fini, i nemoj da ispuShete.
Sve su to ista govna. Imas par fabrika koje to prave, onda drugi kupuju i rebrandiraju. Jedino sto organski ne mogu je prica likova sa teretana.ba – „ubildo se 3 kile Ala'ami“, „radi pravo“ i slicno. Mozes to prodati nekom ko veze nema, meni neces.L00d wrote:Opet pitam, da li ima neki whey ili whey isolat da je cjenovno i po kvalitetu prihvatljiv? ili cu i dalje da kupujem ON ...
Generalno, kod nas je whey neisplativ izvor proteina, jer te kosta minimalno 120KM za 2,3kg wheya (racunajuci na 80% kolicinu proteina u sastavu, to je 1850 grama proteina). Dalje gledano, ti placas 6,5 feninga po gramu proteina, sto je izuzetno skupo, uporedjeno sa nekim drugim izvorima proteina.
Naprimjer:
Vindija svjezi sir 500g (12g P/100g sastava) – 2,30 KM – 3,833 pf/g P
Mlijeko (ja uzmem iz kese pa ga prokuham, dodje marka litar, kad prokuhas od 6l dobijes 5l pitkog, 3,2g P/100g sastava) – 1,00 KM – 3,125 pf/g P
Jaja (jedno cijelo jaje ima 7-8 g P, 30 komada 7,20KM) – 7,20 KM – 3,2 pf/g P
Pileca prsa (23g P/100g sastava) – 9,45 KM – 4,11pf/g P
Teletina (22g P/100g sastava, but i slicno nemasno meso) – 15KM – 6,8 pf/g P
Puretina (24g P/100g sastava, jedan od najboljih izvora proteina po meni, super ukusno, nemasno i moze se praviti sa raznim umacima) – 11,25KM – 4,68pf/g P
Sardine u konzervi (19g P/100g sastava, u konzervi ima 90g ribe bogate omega-3 koja je vazna ljudima u treningu iz niza razloga) – 1KM – 5,88 pf/g P
Sad uporedi to sa wheyom:
Whey (80g P/100g sastava) – 120KM – 6,5pf/g P
Shvacas poentu? Stvar je u tome da je whey vrlo skup kod nas, da bi bio isplativ kao izvor proteina, cijena bi mu trebala biti ispod 90KM za „standardnu“ kantu od 2,3kg. Cijenom je toliko visoko postavljen da je gotovo isto jesti biftek svaki dan, poredjeno sa wheyom. Ja cu za 7pf/g P radije jesti bifteka nego procesirani prasak, pa cemo vidjeti za godinu dana ko je nabildaniji, onaj sto je samo jeo meso ili onaj sto je samo pio shake.
Nemoj se zavaravati da je whey cudotvorni prasak, radi se o suplementu kao i svakom drugom, i uzima se cisto zbog prakticnosti (smijesas, promuckas, popijes) a ne zbog efektivnosti u dobivanju misicne mase. E sad, da li tebi ta prakticnost vrijedi da dajes duple pare za nesto sto si mogao jesti ko covjek i sto je sigurno hranjivije – na tebi je da odlucis (meni nije). Iz vlastitog iskustva, iskustva mojih poznanika i mnogih drugih, za vjezbaca naturalca (pod naturalac mislim onaj koji ne koristi hormonalnu ispomoc), DALEKO je najbitnije zadovoljavanje zahtjeva za makronutritijentima – sto kod vecine vjezbaca ukljucuje proteinsku ishranu u visini od bar 2g P/kg TT. Dakle, ako imas 80kg, trebas jesti minimalno 160g proteina na dan, iz zivotinjskih izvora (proteini iz tjestenine, zobi, itd se ne racunaju). Uz malo znanja i posvecenosti, to se lahko moze postici.
Izvori proteina koje ja preferiram su svjezi sir, jaja, meso i mlijeko – i sve sam nabrojao u „tablici“ iznad, tj. njihovu nutritivnu vrijednost po jedinici tezine u odnosu na jedinicu cijene.
- 4m3l
#2313 Re: Teretana
mislim da si ovdje pogrijesio... jaje ima oko 11g P ili su dole navedene tabele pogresne...Jaja (jedno cijelo jaje ima 7-8 g P, 30 komada 7,20KM) – 7,20 KM – 3,2 pf/g P
http://www.fitness-fit.hr/jaja.html
http://www.teretana.ba/namirnice/mlijek ... cijelo.php
-
sitna.buranija
#2314 Re: Teretana
Sto ne mogu vadjenja iz konteksta.4m3l wrote:mislim da si ovdje pogrijesio... jaje ima oko 10g P ili su tabele pogresne...uglavnom ja vec odavno racunam da ima 10g P
http://www.fitness-fit.hr/jaja.html
http://www.teretana.ba/namirnice/mlijek ... cijelo.php
Rekao sam jedno jaje, ne 100g jajeta. Jaja koja mi uzimamo su izmedju 50 i 60g, a 100g sadrzaja jajeta ima 14-ak grama proteina (bogdu manje, 13,5g ako me pamcenje dobro sluzi). Dakle, jedno jaje ima 7-8g P, ili 13,5g P/100g sadrzaja.
Relevantne tablice su
nutritiondata.self.com
acaloriecounter.com
- skafiskafsnjak
#2315 Re: Teretana
@Sa_dy, fkt , sto se tice tvojih pitanja ima druga tema . Nista licno
@sitna_buranija, znam ja sve to . Uglavnom doruckujem jaja, rucam meso neko (uglavnom piletina ili puretina) , poslije treninga popijem whey, a nevecer uglavnom posni sir ili opet smuckam whey. Uglavnom, kupim ga zato sto mi je mrsko trpati se piletinom ili ovom drugom hranom u kojoj ima proteina . Taman bi mi i trebalo 160gr proteina dnevno. Uz whey ne uspijem toliko unjeti, a tek bez njega... Znaci cisto zbog toga ga uzimam ...
@sitna_buranija, znam ja sve to . Uglavnom doruckujem jaja, rucam meso neko (uglavnom piletina ili puretina) , poslije treninga popijem whey, a nevecer uglavnom posni sir ili opet smuckam whey. Uglavnom, kupim ga zato sto mi je mrsko trpati se piletinom ili ovom drugom hranom u kojoj ima proteina . Taman bi mi i trebalo 160gr proteina dnevno. Uz whey ne uspijem toliko unjeti, a tek bez njega... Znaci cisto zbog toga ga uzimam ...
- Mojo Jojo
#2316 Re: Teretana
Evo da se i ja malo uključim u temu 
Last edited by Mojo Jojo on 23/06/2012 22:59, edited 2 times in total.
-
enisss
#2317 Re: Teretana
svaka cast drug...inace..meni su ovo dvije omiljene vjezbe..radim ih redovno ali ne idem na to da dizem sto vece tezine...ja cucanj radim sa 120 kg...10 tak ponavljanja...deadlift ne radim preko 130-140 kg..Mojo Jojo wrote:Evo da se i ja malo uključim u temu![]()
Sa svoja dva snimka, čekamo i ostale da postaju svoje uradke
![]()
poz
-
sitna.buranija
#2318 Re: Teretana
Ne kaki, skuhati 5 jaja i pojest ih bez iceg je 15 minuta (a zahtjeva bukvalno 2 minute tvog vremena ako znas gulit jaja), ispolovis ih, posolis malko i progutas to.L00d wrote:@sitna_buranija, znam ja sve to . Uglavnom doruckujem jaja, rucam meso neko (uglavnom piletina ili puretina) , poslije treninga popijem whey, a nevecer uglavnom posni sir ili opet smuckam whey. Uglavnom, kupim ga zato sto mi je mrsko trpati se piletinom ili ovom drugom hranom u kojoj ima proteina . Taman bi mi i trebalo 160gr proteina dnevno. Uz whey ne uspijem toliko unjeti, a tek bez njega... Znaci cisto zbog toga ga uzimam ...
Dodaj 2l mlijeka na dan, i to je 65g P dnevno. Cuj ne moze unijeti 160g P bez wheya
@Mojo Jojo: Odlicni liftovi. Gubis dosta snage na DL-u, kukovi idu prerano gore. Mogao bi dobiti jos bar 10-15 kg kroz par treninga, samo da poradis na tome. Svaka cast
-
leo_
#2319 Re: Teretana
meni je problem sto mi se nakon nekog vremena jednostavno ogade jaja, piletina, teletina i sirevi. ubacim ribu, koja je preskupa za kupovati (osim ako hoces onu konzerviranu sa tajlanda), te mislim da whey dobro dodje, samo ne mislim da je pametno koristiti ga svaki dan po dva-tri puta, kao sto dosta ljudi radi. peace!sitna.buranija wrote:Ne kaki, skuhati 5 jaja i pojest ih bez iceg je 15 minuta (a zahtjeva bukvalno 2 minute tvog vremena ako znas gulit jaja), ispolovis ih, posolis malko i progutas to.L00d wrote:@sitna_buranija, znam ja sve to . Uglavnom doruckujem jaja, rucam meso neko (uglavnom piletina ili puretina) , poslije treninga popijem whey, a nevecer uglavnom posni sir ili opet smuckam whey. Uglavnom, kupim ga zato sto mi je mrsko trpati se piletinom ili ovom drugom hranom u kojoj ima proteina . Taman bi mi i trebalo 160gr proteina dnevno. Uz whey ne uspijem toliko unjeti, a tek bez njega... Znaci cisto zbog toga ga uzimam ...Hop, 40 grama.
Dodaj 2l mlijeka na dan, i to je 65g P dnevno. Cuj ne moze unijeti 160g P bez wheyaJa u jednom obroku 100g pojedem
Ali eto, kad vec imas para na bacanje, ti kupuj whey...
@Mojo Jojo: Odlicni liftovi. Gubis dosta snage na DL-u, kukovi idu prerano gore. Mogao bi dobiti jos bar 10-15 kg kroz par treninga, samo da poradis na tome. Svaka cast
- skafiskafsnjak
#2320 Re: Teretana
5 jaja mi je previse ujutro. MAx 3 mogu pojesti . Nisam mrcina jbt ... Mlijeko skroz slabo pijem jer ne zelim da debljam. Jedva sam smrsao 12kg
Whey pijem jedno dnevno, i to poslije treninga. Ako ne treniram onda umjesto vecere... Uostalom, 900gr mi bude preko mjesec ...
Whey pijem jedno dnevno, i to poslije treninga. Ako ne treniram onda umjesto vecere... Uostalom, 900gr mi bude preko mjesec ...
-
sitna.buranija
#2321 Re: Teretana
Ko ne moze da jede, nek promjeni sport - iskreni savjet. 
-
hljebarnik
#2322 Re: Teretana
sitna.buranija wrote:Ko ne moze da jede, nek promjeni sport - iskreni savjet.
Slabo ko ovdje tezi tome da bude profesionalni body builder. Svaka cast tebi na tome da pijes 2 litra mlijeka svaki dan, meni bi na nos izaslo.
Whey je majka.
-
sitna.buranija
#2323 Re: Teretana
Pa nisam ni rekao da treba da bude iko ovdje profesionalni bb-er (niti bih ja ikad zelio pozirati u gacicama pored 10 drugih muskaraca sa 10 puta toliko muskaraca u publici - ali opet cijenim trud onih koji se bave profesionalno), ali ako je 3 jajeta puno pojesti, onda sigurno neces napredovati kako bi mogao, a ja da ne napredujem kroz duzi vremenski period bar u nekom pogledu - frustriralo bi me i odustao bih od svega. I 2l mlijeka na dan je nista, znao sam po 4l popiti.hljebarnik wrote:Slabo ko ovdje tezi tome da bude profesionalni body builder. Svaka cast tebi na tome da pijes 2 litra mlijeka svaki dan, meni bi na nos izaslo.
Whey je majka.
Nekad jednostavno moras prelomiti preko onog sto ti se ne cini ugodnim, ako znas da ce ti donijeti uspjeh. Oni koji ne mogu - jebiga, njih niko ne pamti.
Tako vrijedi za sve u zivotu, pa bilo to svakodnevno pijenje mlijeka, polaganje teskog fakultetskog ispita za koji mislis da ti nikad nece trebati u zivotu, ili nesto deseto...
-
dobar,ti?
#2324 Re: Teretana
Sta je ovo tisina, svi u teretani? 
- skafiskafsnjak
#2325 Re: Teretana
e ja Boga mi jutros u 9:30 odradio
hehehe