odgovor nije došao, ako neko ima da ga je dobio neka kaže. glede mog primarnog zadatka, prekomplikovano je to za tebe...Zekowild wrote:Jel mozda neko kontaktirao MUP KS kadrovsku sluzbu da se informise o vremenu moguce objave liste za policajce-bodovne ?
Ako jeste neka posta info da budemo barem djelimicno upuceni![]()
Tacno jeste da je veliki broj kandidata ali poredati po brojevima 150 kandidata barem meni ne bi bio problem
Žalbe koje su upucene u pogledu prijema ''mladjih inspektora'' su odgovorene ali nema nikog da se oglasi, barem ovdje na forumu da iskaze negodovanje ili su odgovori od strane MUP-a toliko dobri i osnovani da ste zanijemili ?![]()
@RahatHurmasica - Kao najbucniji clan ovog foruma red bi bio i da informises o odgovoru koji si dobila ili je tvoj primarni zadatak na ovom forumu ''huskacka politika'' neutemeljena stvarnim dokazima ?
MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
RahatHurmašica
#2301 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
-
billy18
#2302 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ja sam jucer zvao komisiju u Sarajevu i gospodja mi kaze da jos uvijek cekaju sigurnosne provjere i da nista nije do njih,tj. spiskovi im jos uvijek nisu dostavljeni.Imam osjecaj da se sve ovo ceka zbog zakona o sigurnosnim provjerama koji je ministar potpisao.Samo ne znam sta je bilo s tim zakonom,da li je usvojen,da li je bio u skupstini KS,ako neko vise zna neka podjeli i sa drugima 
-
orhideja13
#2303 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Gospodin iz kadrovske službe MUP-a kaže da će rezultati možda biti do petka, jer sporo stižu provjere o nekažnjavanju za one iz drugih gradova.
-
MUP_KS
#2304 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Haha kako ste vi svi naivini,ljudi su vec neki na akademiji
a vi cekate rezultate hahah sve štele kao cijela država je lijepa naša BiH jedna ludžačka košulja gdje uspjeva samo mito i korupciaj sranje
-
billy18
#2305 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
To se ti javljas sa akademije 
-
Leonardo de ya
#2306 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Meni stigao jutros odgovor na žalbu. Žalba se odbija, uostalom kao što se i očekivalo jer je to ista koruptivna mafija (ista firma ako ništa) tako da je ova prva faza završena. Sad dolazi faza gdje sudskim putem treba zatražiti zaštitu ako smo nezadovoljni prvostepenim i drugostepenim rješenjem upravnog organa. Kakva su iskustva ostalih kandidata, da li su i oni dobili odgovor i da li misle nastaviti proces sudskim putem. Hvala
-
Kiki Riki
#2307 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Šta su ti naveli kao razloge za odbijanje žalbe?? što se tiče daljeg ja iskreno ni prethodno nisam vidio neki čvrst dokaz kojim bi mogao obarati konkurs, a iskreno i psihički i novčano da se upuštam u dugotrajni sudski proces ne znam koliko je isplativo..ali eto šta većina odluči podržat ću..koliko ima istine da u augustu ili septembru ide novi konkurs istog sadržaja??Leonardo de ya wrote:Meni stigao jutros odgovor na žalbu. Žalba se odbija, uostalom kao što se i očekivalo jer je to ista koruptivna mafija (ista firma ako ništa) tako da je ova prva faza završena. Sad dolazi faza gdje sudskim putem treba zatražiti zaštitu ako smo nezadovoljni prvostepenim i drugostepenim rješenjem upravnog organa. Kakva su iskustva ostalih kandidata, da li su i oni dobili odgovor i da li misle nastaviti proces sudskim putem. Hvala
-
caffeinefreak
#2308 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Vec je nekolicina forumasa navela ovo oko novog konkursa,i ja sam slicno cuo,mislim da je neko spominjao i neki intervju na tv od ministra ili nekog vec...sad da li je sve to tacno,to je vec druga stvar
-
Br_kica
#2309 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ni za ove ako se prime nema dovoljno sredstava za plate a ne novi konkurs u septembru.
Sljedeći bi mogao biti tek za 2-3 god. Izborite se ili čekajte do tada.
Sretno svima.
Sljedeći bi mogao biti tek za 2-3 god. Izborite se ili čekajte do tada.
Sretno svima.
-
billy18
#2310 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pitanje za 1000000000 KM...
Kad ce rezultati ???
Kad ce rezultati ???
-
sporticus
#2311 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Daj Bože da na dobro izađe ovaj konkurs
meni treba posao i malo je reći da bi se razočarao ako padne konkurs ali brate ako će pasti zbog klošara koji su ležali u ćuzi višemjesečne kazne i opet ih babuke ugurale na spisak onda neka padne pa makar ja jeo suha hljeba 
- Lucazode
#2312 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Koliko vidim rezultati za mladog policajca i inspektora su izasli. Kakve jos rezultate cekate?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- marshall_bug
#2313 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Za inspektore su izasli a za policajce nisu jos.Lucazode wrote:Koliko vidim rezultati za mladog policajca i inspektora su izasli. Kakve jos rezultate cekate?
From Tapatalk4 Beta
-
thepatriot
#2314 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Očekivano sve žalbe su odbili, ukinuli sigurnosne provjere tako da je to gotovo s njihove strane.
Eh sada, ima li zainteresovanih kandidata za kolektivnu tužbu pred sudom?!
Eh sada, ima li zainteresovanih kandidata za kolektivnu tužbu pred sudom?!
-
billy18
#2315 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Gdje pise da je 100% prosla odluka o ukidanju sigurnosnim provjerama,i kakve veze taj zakon ima sa prijemom inspektora i policajaca u MUP KS ???
A naravno da ce odbiti sve zalbe,da li si svjestan koliko se novca i truda do sad ulozilo u konkurs,i da to sve padne zbog neosnovanih zalbi....
A naravno da ce odbiti sve zalbe,da li si svjestan koliko se novca i truda do sad ulozilo u konkurs,i da to sve padne zbog neosnovanih zalbi....
-
Leonardo de ya
#2316 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ja neću nastaviti sa daljnjom pravnom bitkom, jer sam već u međuvremenu dobio posao. Savjetovao bi da svi koji ne rade a hoće podignuti tužbu pred nadležnim sudom da zatraže oslobađanje od plaćanje tarife za tužbu ( morati ćete izvaditi potvrdu sa BIRO-a i još neke dokumente), tako da ne strahujete da bi nešto mogli financijski izgubiti (na to su nas "upozoravali" ovi koji su primljeni) i ja vam svima želim sreću u daljnjoj proceduri. Mnogo je nezakonitosti bilo, ja ne vidim kako ih dokazati, ali ako neko ima neke informacije koje ja nemam onda se možda i može. Oni koji su primljeni pošteno čestitam, a oni koji su dobijali ispitna pitanja i sličnim se malverzacijama i nezakonitim radnjama služili poručujem da je to opasan posao i koliko god mišićavi i snažni bili snaći će ih nešto što ne mogu ni sanjati (možda je degutantno, ali ja im to i želim). Lijepo je sjesti na buđet, dignuti kredit, naći lijepu ženu/muža, uživati...ali onda će ih snaći nešto što nikada nisu mogli ni zamisliti. Živite svaki dan u strahu i sa svojim nezakonitostima, mira sigurno nećete imati, ali izabrali ste biti dio korumptivnog klana, zato ćete se kupati u vlastitim govnima, u to možete biti sigurni. Ovo je sve napisano imajući u vidu životnih pravila, a ne pravna ili neka druga pravila. Pozdrav svima, 
-
billy18
#2317 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ja ne shvatam sta je sa ovom listom,pa ako ne izadje do petka 21. doci ce do krsenja pravilnika i onda nista od ovog konkursa... 
-
1990
#2318 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
nema nejasnoca, od sutra se smatra ponistenim!
-
RahatHurmašica
#2319 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
odakle ti info?1990 wrote:nema nejasnoca, od sutra se smatra ponistenim!
- defeated
#2320 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
sutra ce ti izaci lista, sutra je krajnji rok.. Nisu ni oni glupi 
-
miki mausic
#2321 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Sta ovaj valja gluposti, sutra jest zadnji rok dakle moze i sutra izac,a cak mislim da ga i jos mogu produziti ako kasne provjere!Ti mora da si pao na nekim testovima prije koji su bili dosta lagani pa sad navijas za padanje konkursa,ako si los bio na ovom bIt ces na svakom jer je ovaj konkurs bio najlaksi do sad,to znam jer mi nije prvi put da se prijavljujem!
-
1990
#2322 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
zakonski rok je za objavu liste je 30 dana a ne 31
nema produljavanja tog roka !!
-
miki mausic
#2323 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
NIJE ZAKONSKI NEGO STOJI U PRAVILNIKU MUPA KS,A NEBI BIO PRVI KOJI JE SE CEKAO DUZE OD MJESEC ZA REZULTATE,AL PRICEKAT CEMO PA VIDJETI STA CE BITI
-
Kiki Riki
#2324 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Jel govorite o listi za policajce ili mlađe inspektore 
-
miki mausic
#2325 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ZA POLICAJCE GOVORIMO,A I INSPEKTORI NEMAJU NIKAKVI INFORMACIJA ZA DALJE PREKO MJESEC,STO BI PO OVOM STO PISE O PADANJU KONKURSA DAVNO PALO,ALI NARAVNO DA NIJE I NECE!!!