Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2301 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Upravitelji su zlo ovog grada, ovog entiteta, ove države. Omogućuju zarobljavanje čitave zgrade od strane narkomana. Neće dugo, izdržaćemo još malo, pa ili mi-građani nećemo dugo ili vlast neće dugo. Poskupljenje plina i grijanja će biti presudno, nadam se.
Sam bog zna koliko ima zarobljenih zgrada. Znam jednog PEV-a iz naselja. Kada je još Zakon o nadogradnji bio stavljen van snage prokleti upravitelj FAMOS-GRADNJA je sa ovim PEV-om dogovorio da on prikupi potpise da EV pristanu na nadogradnju što je bilo dovoljno da se posljednja zgrada u Kantonu SA nadogradi.
Upravitelji ne da su nepotrebni, nego su rušitelji ove države.
Sam bog zna koliko ima zarobljenih zgrada. Znam jednog PEV-a iz naselja. Kada je još Zakon o nadogradnji bio stavljen van snage prokleti upravitelj FAMOS-GRADNJA je sa ovim PEV-om dogovorio da on prikupi potpise da EV pristanu na nadogradnju što je bilo dovoljno da se posljednja zgrada u Kantonu SA nadogradi.
- bogumila
#2302 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PipiDugaDevetka wrote:Upravitelji su zlo ovog grada, ovog entiteta, ove države. Omogućuju zarobljavanje čitave zgrade od strane narkomana. Neće dugo, izdržaćemo još malo, pa ili mi-građani nećemo dugo ili vlast neće dugo. Poskupljenje plina i grijanja će biti presudno, nadam se.
Kod mene je upravitelj EKOING i odvratni su. Nista ne rade osim povremene cistacice (povremeno=cca. jednom mjesecno). I zna li iko zasto se njima placa po kvadratu stana?? WTF? Pa ne ciste mi stan nego haustor, kojeg sam ja "vlasnik" u istoj mjeri kao onaj sa 13 m2 i onaj sa 200 m2 ???
-
Bellica
#2303 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
To je trebalo "rascistiti" na Javnim raspravama koje se bile organizovane po MZ a tema je bila Nacrt novog Zakona o odrzavanju zajednickih dijelova zgrada, gdin. Lukic je licno bio prisutan na ovim raspravama i svi mi smo mogli pitati bilo sta i dati prijedlog za izmjene i dopune. Tada si trebao otici i dati prijedlog da se placa tako sto se kvadratura zgrade podijeli na broj EV u zgradi, a ne ovako. Ali eto, nisi, zato cekaj kad se iduci put bude mijenjao Zakon pa otidji i reci sve sto imas. Na cijene po kvadratu trenutno niko od nas ne moze uticati.bogumila wrote:PipiDugaDevetka wrote:Upravitelji su zlo ovog grada, ovog entiteta, ove države. Omogućuju zarobljavanje čitave zgrade od strane narkomana. Neće dugo, izdržaćemo još malo, pa ili mi-građani nećemo dugo ili vlast neće dugo. Poskupljenje plina i grijanja će biti presudno, nadam se.
Kod mene je upravitelj EKOING i odvratni su. Nista ne rade osim povremene cistacice (povremeno=cca. jednom mjesecno). I zna li iko zasto se njima placa po kvadratu stana?? WTF? Pa ne ciste mi stan nego haustor, kojeg sam ja "vlasnik" u istoj mjeri kao onaj sa 13 m2 i onaj sa 200 m2 ???
-
Bellica
#2304 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Necu da odem s teme, ali kad si vec pisao da ce poskupiti plin i grijanje, to mozes rijesiti, grijes se na struju ili drva (ja npr. imam kamin), ali mene vise boli ova njihova ideja o kupovini novih vozila, podizu novi kredit, mi cemo ga vratiti, a oni sebi kupuju nova vozila, dok neki gradjani rucaju iz kontejnera. Ali to nije tema, zato necu da odem predaleko. Upravitelji su itekako potrebni, da nije njih nista ne bi ni iole funkcionisalo kao sada, sad ako nista drugo, svako ima uplatnicu, plati odrzavanje, mi PEV-a pozovemo upravitelje, ovi poprave i mirna Bosna, ne daj Boze da moram ici od vrata do vrata i skupljati po 1KM za zamjenu sijalica.PipiDugaDevetka wrote:Upravitelji su zlo ovog grada, ovog entiteta, ove države. Omogućuju zarobljavanje čitave zgrade od strane narkomana. Neće dugo, izdržaćemo još malo, pa ili mi-građani nećemo dugo ili vlast neće dugo. Poskupljenje plina i grijanja će biti presudno, nadam se.
- bpsang
#2305 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
odlično ,koliko kosta ta nesretna sijalica u reziji Upravitelja , u radnji je 0,40 pfeninga, još jedan razlog zasto se trebaju UPRAVITELJI SKINUTI ZA SVA VREMENA !!!!
JER U NJIHOVOJ REZIJI TA SIJALICA KOSTA MOZDA I DESET PUTA VISE,placas mu benzin placas mu dolazak placas mu satnicu placas mu sijalicu koja vise nije 0,40 nego 4 marke

evo dokaza da ta nesretna sijalica kosta i vise od mozda dvadeset ili trideset puta u režiji UPRAVITELJA, jer niti jedan nije ostao manje od sata,na zamjenu sijalica PLJAČKA ...
na zadnjoj zaokruženoj stavci , bar sto se mene i moje zgrade tiče nikad nismo vidjeli ni kako izgleda taj papir gdje pise koliko je sredstava utroseno, za sta, i koliko je ostalo.
MSP, bi trebalo da se pozabavi malo i sa PEV-OVIMA AKO TREBA DA IM POD NOS GURNE ZAKON I BAR DA IH UPOZORI KAKVE ČE SEKVENCE SNOSITI AKO NE RADE PO ZAKONU.
Al to nije bitno bitno je da su naše plače dovoljno visoke a njih dole bez rupe na sviralu ko ....

za pare koje uzimaju Upravitelji za zamjenu sijalica mozes kupiti LED sijalicu koja nikad nece pregorjeti !
JER U NJIHOVOJ REZIJI TA SIJALICA KOSTA MOZDA I DESET PUTA VISE,placas mu benzin placas mu dolazak placas mu satnicu placas mu sijalicu koja vise nije 0,40 nego 4 marke

evo dokaza da ta nesretna sijalica kosta i vise od mozda dvadeset ili trideset puta u režiji UPRAVITELJA, jer niti jedan nije ostao manje od sata,na zamjenu sijalica PLJAČKA ...
na zadnjoj zaokruženoj stavci , bar sto se mene i moje zgrade tiče nikad nismo vidjeli ni kako izgleda taj papir gdje pise koliko je sredstava utroseno, za sta, i koliko je ostalo.
MSP, bi trebalo da se pozabavi malo i sa PEV-OVIMA AKO TREBA DA IM POD NOS GURNE ZAKON I BAR DA IH UPOZORI KAKVE ČE SEKVENCE SNOSITI AKO NE RADE PO ZAKONU.
Al to nije bitno bitno je da su naše plače dovoljno visoke a njih dole bez rupe na sviralu ko ....
za pare koje uzimaju Upravitelji za zamjenu sijalica mozes kupiti LED sijalicu koja nikad nece pregorjeti !
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2306 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ma, to ti je pomoćna relacija ''korisna površina u etažnom vlasništvu'' je samo mjera kako da se izvrši naplata održavanja zajedničkih dijelova zgrade. Za potrošnju vode je taj faktor ''broj članova domaćinstva''.bogumila wrote: Kod mene je upravitelj EKOING i odvratni su. Nista ne rade osim povremene cistacice (povremeno=cca. jednom mjesecno). I zna li iko zasto se njima placa po kvadratu stana?? WTF? Pa ne ciste mi stan nego haustor, kojeg sam ja "vlasnik" u istoj mjeri kao onaj sa 13 m2 i onaj sa 200 m2 ???
Čudi me to za EKOING, mislio sam da su među boljim upraviteljskim firmama jer sam u komšiluku vidio da su prije godinu dana provjeravali ispravnost i kompletnost vatrogasnih crijeva i ventilaa. Doduše, u toj zgradici stanuje poznati novinar sklon političkim emisijama, pa ne znam baš da li se radi o dobrom upravitelju ili je u pitanju bilo nešto drugo.
-
Bellica
#2307 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zato stanari mogu sami kupiti i zamijeniti sijalice. Postoji i ta mogucnost, a mogu se uzeti sijalice i od upravitelja pa da stanari sami mijenjaju po potrebi. Ja npr. nikada ne mijenjam sijalice, prvo jer nisam dovoljno visoka, drugo zena sam, a trece, to je posao upravitelja, platimo nekih 20-tak KM s PDV-om dolazak majstora i zamjenu sijalica na 7 stambenih spratova, prizemlje i potkrovlje dakle, ukupno 9 etaza, u prosjeku na svakoj ne rade po dvije sijalice. Redovno zovem majstore jednom mjesecno, ako nema potrebe onda jednom u dva mjeseca. Ispred ulaza imamo reflektor koji se jako rijetko kvari pa nema ni potrebe za zamjenom, posto je ulaz veliki, a ima i podstanara te ljudi kojima se OKI ne svidja, automat stubisne rasvjete mijenjamo jednom godisnje ili jednom u dvije godine.
-
Bellica
#2308 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pipi, EKOING je na nivou FAMOS GRADNJE, oni nemaju ni svoje majstore, stalno su u dugovima, znam PEV koja sama placa majstore koji su EKOing-ovi kooperanti jer od EKOING-a nikada ni marku nisu dobili, a stanarima su potrebne usluge tih majstora. Samo ne znam zasto ih ne promijene.PipiDugaDevetka wrote:Ma, to ti je pomoćna relacija ''korisna površina u etažnom vlasništvu'' je samo mjera kako da se izvrši naplata održavanja zajedničkih dijelova zgrade. Za potrošnju vode je taj faktor ''broj članova domaćinstva''.bogumila wrote: Kod mene je upravitelj EKOING i odvratni su. Nista ne rade osim povremene cistacice (povremeno=cca. jednom mjesecno). I zna li iko zasto se njima placa po kvadratu stana?? WTF? Pa ne ciste mi stan nego haustor, kojeg sam ja "vlasnik" u istoj mjeri kao onaj sa 13 m2 i onaj sa 200 m2 ???
Čudi me to za EKOING, mislio sam da su među boljim upraviteljskim firmama jer sam u komšiluku vidio da su prije godinu dana provjeravali ispravnost i kompletnost vatrogasnih crijeva i ventilaa. Doduše, u toj zgradici stanuje poznati novinar sklon političkim emisijama, pa ne znam baš da li se radi o dobrom upravitelju ili je u pitanju bilo nešto drugo.
To za crijeva i ventile je obavezno po novom Zakonu o protiv-pozarnoj zastiti, to je kod mene obavljeno prije dvije godine.
- PipiDugaDevetka
#2309 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Moj komšija koji je bio uposlenik FAMOS-a mi je u povjerenju rekao da su u FAMOS-GRADNJI kriminalci. Ako je EKOING takva firma koji upošljavaju kriminalce, onda su sve zgrade EKOING-a i FAMOS-GRADNJE kao @bpsang-ova velika zgrada od 72 stana, etaže, zarobljenici što narkomana, što ostalih.Bellica wrote: Pipi, EKOING je na nivou FAMOS GRADNJE, oni nemaju ni svoje majstore, stalno su u dugovima, znam PEV koja sama placa majstore koji su EKOing-ovi kooperanti jer od EKOING-a nikada ni marku nisu dobili, a stanarima su potrebne usluge tih majstora. Samo ne znam zasto ih ne promijene.
To za crijeva i ventile je obavezno po novom Zakonu o protiv-pozarnoj zastiti, to je kod mene obavljeno prije dvije godine.
IMA LI IKO COJONES DA SE SUPROTSTAVI?
-
Bellica
#2310 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Suprotstavljamo se mi koji radimo po Zakonu i koji svaku mogucu pa i najmanju mahinaciju prijavljujemo MSP.
- PipiDugaDevetka
#2311 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kod mene glavni protivpožarni inspektor Kantona dolazio, pogledao stanje PP opreme, kasnije zvao da pita gdje je Ulica u kojoj je sjedište FAMOS-GRADNJE.Bellica wrote: Pipi, EKOING je na nivou FAMOS GRADNJE, oni nemaju ni svoje majstore, stalno su u dugovima, znam PEV koja sama placa majstore koji su EKOing-ovi kooperanti jer od EKOING-a nikada ni marku nisu dobili, a stanarima su potrebne usluge tih majstora. Samo ne znam zasto ih ne promijene.
Otišao do direktora, predao kao neku pismenu prijetnju šta treba firma da uradi sa postojećom PP opremom, vjerovatno uzeo svoju pinku, i....NIŠTA.
Za slučaj neke veće štete ili pogibije nečije, inspektori su ''ograđeni'', a od kriminogene firme FAMOS-GRADNJA vjerovatno nagrađeni.
SVE TRUHLO, PA I U NAJMANJOJ PORI DRUŠTVA. NEMA DRUGE, NEGO KADA PLIN I GRIJANJE POSKUPE ODRŽATI PRIJEVREMENE IZBORE = NASILNU REVOLUCIJU.
- PipiDugaDevetka
#2312 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kome prijaviti bivšeg ministra što nije postupao po Zakonu? Njegovo Ministarstvo je saamo utvrdilo da FAMOS-GRADNJA nije očistila dimnjake, a kada se dimnjak zapalio prilikom 4. požara u zgradi,....NIŠTA.Bellica wrote:Suprotstavljamo se mi koji radimo po Zakonu i koji svaku mogucu pa i najmanju mahinaciju prijavljujemo MSP.
Samo naredio otklanjanje nedostataka. U Zakonu je nešto drugo pisalo,...FAMOS-GRADNJI CERTIFIKAT NA 2 GODINE ODUZETI!
- PipiDugaDevetka
#2313 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Obavezno je po Zakonu o održavanju svake godine dostavljanje Godišnjih izvještaja upraviteljske firme, ako ništa, postavljanje tog Izvještaja na oglasnu ploču u haustoru ili kakvo drugo pogodno mjesto. I to u tačno definisanom vremenu od januara do marta mjeseca.
NEMA LI TOG IZVJEŠTAJA, TO JE PRVI ZNAK DA SU SE PEV I DIREKTOR/VLASNIK UPRAVITELJSKE FIRME ''SLIZALI'' I DA VRŠE NEKE SUMNJIVE RADNJE,...MANIPULIŠU!
NEMA LI TOG IZVJEŠTAJA, TO JE PRVI ZNAK DA SU SE PEV I DIREKTOR/VLASNIK UPRAVITELJSKE FIRME ''SLIZALI'' I DA VRŠE NEKE SUMNJIVE RADNJE,...MANIPULIŠU!
- PipiDugaDevetka
#2314 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
''Zarobljen sarajevski neboder od strane narkomana'' - naslov za AVA3A!
-Mogući podnaslov:
Stepen naplate upraviteljnine u neboderu 100%. Upravitelj: OKI Naloge za rad i naloge za naplatu: Potpisuje liječena narkomanka-PEV-ica koja je samo ''zaliječena''.
Niko ništa:
-Mup Kantona odjel narkomanije- ne reaguje!
-Socijalna služba Kantona, nema vremena da se posveti ovom slučaju!
-MSP tek se promijenio ministar, pa treba vremena da sagleda ''situvaciju''!
-Penzije su 6. avgusta/kolovoza. Neka se @bpsang pripremi da odvoji xx% penzije za sponzorstvo narkomanima-bolesnim ljudima.
-Mogući podnaslov:
Stepen naplate upraviteljnine u neboderu 100%. Upravitelj: OKI Naloge za rad i naloge za naplatu: Potpisuje liječena narkomanka-PEV-ica koja je samo ''zaliječena''.
Niko ništa:
-Penzije su 6. avgusta/kolovoza. Neka se @bpsang pripremi da odvoji xx% penzije za sponzorstvo narkomanima-bolesnim ljudima.
- bpsang
#2315 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Hvala Bogu ,da je još neko shvatio da se zakon o UPRAVITELJSTVU PRAVIO ISKLJUČIVO ZA PLJAČKU NARODA.ko je dozvolio u parlamentu da se izglasa zakon da se po kvadraturi stana naplačuje UPRAVITELJU MJESEČNA NADOKNADA,pa jasno je ko dan da je to privatna svojina i da oni tu nema šta da traže ( jedino u slučaju kvara na vodoinstalacijama i toplotnim instalacijama )bogumila wrote:PipiDugaDevetka wrote:Upravitelji su zlo ovog grada, ovog entiteta, ove države. Omogućuju zarobljavanje čitave zgrade od strane narkomana. Neće dugo, izdržaćemo još malo, pa ili mi-građani nećemo dugo ili vlast neće dugo. Poskupljenje plina i grijanja će biti presudno, nadam se.
Pa naša kvadratura stana je za njih zajednički prostor PO KOM OSNOVU NEKO MOJ STAN MOŽE RAČUNATI U ZAJEDNIČKI PROSTOR ....
kad sam trazio da mi srede i zakrpe rupu od tenkovske granate kategorički su odbili i Senad Kraina mi je rekao da to nije u njihovoj nadleznosti, morao sam sam to srediti i napraviti malo sa vanjske a vise sa unutrasnje strane .Sredio zavrsio, OKI mi je obecao refundiranje dugova, koje je neko stopirao a to je PEV, al nema veze doči če cica na kolica. Kad je SENAD KRAINA vidio sta sam uradio komentar mu je bio , kad SI VEČ RADIO STO NISI URADIO I GORNJI DIO,heče reči i 16 sprat... da ga bude sram nit skele niti armature nista nisam imao sve sam po smetljistu nalazio a on bi da zatvorim i gornji dio rupe na 16-om spratu ... FUJ...
- bpsang
#2316 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
odlično!Bellica wrote:Suprotstavljamo se mi koji radimo po Zakonu i koji svaku mogucu pa i najmanju mahinaciju prijavljujemo MSP.
čudi me kako niste prijavili skidanje pločica sa prizemlja zgrade u ulici ... več se zna zbog jedne razbijene pločice a da je u isto vrijeme kad su počeli radovi bez odobrenja etažnih vlasnika, počelo i renoviranje stana PEV-a
odprilike 6 -ti decembar 2011 god. a zavrseni 31-og decembra 2011g.
Na moju dojavu gosp.Hasi Direktoru u OKI -Upravitelju lično mi je rekao da nema pojima o bilo kakvim radovima u ulazu zgrade
Nevjerovatno, direktor ne zna sta mu radnici rade mjesec dana
- PipiDugaDevetka
#2317 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Greška. Površina privatnog vlasništva je samo faktor na osnovu kojeg se obračunava koliko će ko plaćati održavanje zajedničkih dijelova.bpsang wrote:Hvala Bogu ,da je još neko shvatio da se zakon o UPRAVITELJSTVU PRAVIO ISKLJUČIVO ZA PLJAČKU NARODA.ko je dozvolio u parlamentu da se izglasa zakon da se po kvadraturi stana naplačuje UPRAVITELJU MJESEČNA NADOKNADA,pa jasno je ko dan da je to privatna svojina i da oni tu nema šta da traže ( jedino u slučaju kvara na vodoinstalacijama i toplotnim instalacijama )bogumila wrote:PipiDugaDevetka wrote:Upravitelji su zlo ovog grada, ovog entiteta, ove države. Omogućuju zarobljavanje čitave zgrade od strane narkomana. Neće dugo, izdržaćemo još malo, pa ili mi-građani nećemo dugo ili vlast neće dugo. Poskupljenje plina i grijanja će biti presudno, nadam se.
Pa naša kvadratura stana je za njih zajednički prostor PO KOM OSNOVU NEKO MOJ STAN MOŽE RAČUNATI U ZAJEDNIČKI PROSTOR ....
kad sam trazio da mi srede i zakrpe rupu od tenkovske granate kategorički su odbili i Senad Kraina mi je rekao da to nije u njihovoj nadleznosti, morao sam sam to srediti i napraviti malo sa vanjske a vise sa unutrasnje strane .Sredio zavrsio, OKI mi je obecao refundiranje dugova, koje je neko stopirao a to je PEV, al nema veze doči če cica na kolica. Kad je SENAD KRAINA vidio sta sam uradio komentar mu je bio , kad SI VEČ RADIO STO NISI URADIO I GORNJI DIO,heče reči i 16 sprat... da ga bude sram nit skele niti armature nista nisam imao sve sam po smetljistu nalazio a on bi da zatvorim i gornji dio rupe na 16-om spratu ... FUJ...
Nešto kao broj članova domaćinstva da bi se mogla obračunati potrošnja vode.
I cijenu vode i cijenu plaćanja naknade za održavanje zajedničkih dijelova zgrade određuje Vlada Kantona, ne ni Ministarstvo, ni upravitelji. Cijena nije mijenjana od dana uvođenja upraviteljstva 2002.g. To je najčudnije, znači, može se solidno preživljavati i bogatiti od poslovanja u upraviteljstvu. Kako? Napuhivanjem računa, otimanjem od građana,...a sve po Zakonu,...Savršena pljačka po Zakonu.
- bpsang
#2318 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
@PipiDugaDevetka
GRESKA!
U MOM UGOVORU stoji da na osnovu kvadrature stana moja mjesečna izdvajanja za OKI ,su 24,30, a po osnovu kvadrature stana od 64m/2.
Što faktički znači da je moj stan 1/1 zajednička prostorija
nevjerovatno al istinito ....
GRESKA!
U MOM UGOVORU stoji da na osnovu kvadrature stana moja mjesečna izdvajanja za OKI ,su 24,30, a po osnovu kvadrature stana od 64m/2.
- PipiDugaDevetka
#2319 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pogledaj račun za vodu i vidi da i tamo postoji faktor obračuna, a to je broj članova domaćinstva.bpsang wrote:@PipiDugaDevetka
GRESKA!
Vlada Kantona je odredila faktor za stanove u zks koje imaju lift, a to je 0,38, a bez lifta je 0,25. Dakle, 0,38 X 64 = 24,30. Niko ti niko nije ušao u stan da održava. Neće ti tražiti da uđe ni u tvoju garažu ako je imaš u sklopu zgrade. Jednostavno, upravitelji ne održavaju dio zgrade koja je u privatnom vlasništvu.
Zato moj komšija PEV, lukavi prigradski seljak, čim je od mene saznao da upravitelji održavaju balkone koji spadaju u zajedničke dijelove zgrada, odmah na račun zgrade odradio popravak truhlih dasaka na južnom balkonu broj:2.
Naprijed navedena cijena vrijedi od početka uvođenja sistema upraviteljstva, u septembru 2002.g. Zar nije malo čudno da se Udruženje upravitelja nije nikada pobunilo zbog te nepromjenjive cijene ''održavanja zajedničkih dijelova zgrada''? Čak i kada je bio uvođen PDV nisu se pobunili. Zašto? Pa, znaju da će se namiriti tzv. napuhivanjem računa = otimanjem od građana - EV - Nenarodna vlast je pronašla još jedan oblik harača i oblika kako da otme novac građanima.
Dolje ljaga i Vlada!
Lukavi prigradski seljaci sve znaju šta i kako u gradu, ali ipak vole svoju zemlju, zavičaj...koji sve više i više postaje grad. U raskoraraku su između sela i grada. Drže se običaja seoskih, a žive i sve znaju o gradu. Te običaje seoske pomalo uvode i u grad, prodorni su, imaju najinteligentnije rakete kod sebe ZEMLJAK - ZEMLJAKU!
- bogumila
#2320 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
bpsang wrote:odlično ,koliko kosta ta nesretna sijalica u reziji Upravitelja , u radnji je 0,40 pfeninga, još jedan razlog zasto se trebaju UPRAVITELJI SKINUTI ZA SVA VREMENA !!!!
JER U NJIHOVOJ REZIJI TA SIJALICA KOSTA MOZDA I DESET PUTA VISE,placas mu benzin placas mu dolazak placas mu satnicu placas mu sijalicu koja vise nije 0,40 nego 4 marke![]()
![]()
![]()
Ih, pa vi dobijete racune po stavkama, vi ste Evropa za nas haha to u nasem vrlom haustoru ne postoji.. kao sto ne postoje ni NIKAKVI radovi na odrzavanju ICEGA.. sijalice mijenjamo sami, jer ne mozemo bauljati po mraku cekajuci da oni jednom mjesecno dodju i to ustanove (pa bi vjerovatno cekali iduci mjesec da to na osnovu ustanovljenog zamijene), krov prokisnjavao, moj stari platio (ja sam predzadnji sprat pa covjek preventivno djelovao dok nije od ove zene odozgo sisla voda do mene), oluke pritom takodjer platio "krpljenje", snijeg im nije palo ni na pamet da ciste, krecenje haustora isto mi platili zadnji put kad se krecilo (prije jedno 8 god) jer mi se buraz zenio pa ono da ne dolaze svatovi ko u bronx, i jos na sve to imamo planinarsko drustvo u podrumu (koje naravno nije etazni vlasnik jer valjda podrum nije "etaza" sta li), koji ne placaju nista, a zbog kojih ne mozemo uvesti zakljucavanje jer oni zaboga ne mogu sad podijeliti svim svojim clanovima i posjetiocima kljuceve, a mi "nemamo pravo da im zabranjujemo pristup", i onda to pjano krene oko pola noci vrsiti velike i male nuzde po haustoru, i tako.. milina jedna opsta.. ti sa fakturom (makar i za sijalicu od 10KM) ti si svicarska za nas.. nama jedino obavjestenje koje dobijemo je sto nam zalijepi svaki mjesec "dugovanja" na oglasnu, i sto su nam jos kraljevi trazili da im dostavimo vlasnicke listove??? helou?? pa ne smije mi to policija trazit bez sudskog naloga, ko si ba?? i zasta ce ti uopste?? ma mislim to je jedno veliko ---cenzura----
- bogumila
#2321 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PipiDugaDevetka wrote:Pogledaj račun za vodu i vidi da i tamo postoji faktor obračuna, a to je broj članova domaćinstva.bpsang wrote:@PipiDugaDevetka
GRESKA!
Vlada Kantona je odredila faktor za stanove u zks koje imaju lift, a to je 0,38, a bez lifta je 0,25. Dakle, 0,38 X 64 = 24,30. Niko ti niko nije ušao u stan da održava. Neće ti tražiti da uđe ni u tvoju garažu ako je imaš u sklopu zgrade. Jednostavno, upravitelji ne održavaju dio zgrade koja je u privatnom vlasništvu.
Zato moj komšija PEV, lukavi prigradski seljak, čim je od mene saznao da upravitelji održavaju balkone koji spadaju u zajedničke dijelove zgrada, odmah na račun zgrade odradio popravak truhlih dasaka na južnom balkonu broj:2.
Naprijed navedena cijena vrijedi od početka uvođenja sistema upraviteljstva, u septembru 2002.g. Zar nije malo čudno da se Udruženje upravitelja nije nikada pobunilo zbog te nepromjenjive cijene ''održavanja zajedničkih dijelova zgrada''? Čak i kada je bio uvođen PDV nisu se pobunili. Zašto? Pa, znaju da će se namiriti tzv. napuhivanjem računa = otimanjem od građana - EV - Nenarodna vlast je pronašla još jedan oblik harača i oblika kako da otme novac građanima.
Dolje ljaga i Vlada!
Lukavi prigradski seljaci sve znaju šta i kako u gradu, ali ipak vole svoju zemlju, zavičaj...koji sve više i više postaje grad. U raskoraraku su između sela i grada. Drže se običaja seoskih, a žive i sve znaju o gradu. Te običaje seoske pomalo uvode i u grad, prodorni su, imaju najinteligentnije rakete kod sebe ZEMLJAK - ZEMLJAKU!
eh za vodu smo im doskocili, uveli individualni vodomjer. mjeri potrosnju samo naseg stana. necete majku vam.
-
Bellica
#2322 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
A STA VAM RADI VAS PREDSTAVNIK ETAZNIH VLASNIKA??? OCKUJES DA DODJE UPRAVITELJ ZGRADE, DA VIDI DA NE RADE SIJALICE PA DA IH ZAMIJENI????bogumila wrote:bpsang wrote:odlično ,koliko kosta ta nesretna sijalica u reziji Upravitelja , u radnji je 0,40 pfeninga, još jedan razlog zasto se trebaju UPRAVITELJI SKINUTI ZA SVA VREMENA !!!!
JER U NJIHOVOJ REZIJI TA SIJALICA KOSTA MOZDA I DESET PUTA VISE,placas mu benzin placas mu dolazak placas mu satnicu placas mu sijalicu koja vise nije 0,40 nego 4 marke![]()
![]()
![]()
Ih, pa vi dobijete racune po stavkama, vi ste Evropa za nas haha to u nasem vrlom haustoru ne postoji.. kao sto ne postoje ni NIKAKVI radovi na odrzavanju ICEGA.. sijalice mijenjamo sami, jer ne mozemo bauljati po mraku cekajuci da oni jednom mjesecno dodju i to ustanove (pa bi vjerovatno cekali iduci mjesec da to na osnovu ustanovljenog zamijene), krov prokisnjavao, moj stari platio (ja sam predzadnji sprat pa covjek preventivno djelovao dok nije od ove zene odozgo sisla voda do mene), oluke pritom takodjer platio "krpljenje", snijeg im nije palo ni na pamet da ciste, krecenje haustora isto mi platili zadnji put kad se krecilo (prije jedno 8 god) jer mi se buraz zenio pa ono da ne dolaze svatovi ko u bronx, i jos na sve to imamo planinarsko drustvo u podrumu (koje naravno nije etazni vlasnik jer valjda podrum nije "etaza" sta li), koji ne placaju nista, a zbog kojih ne mozemo uvesti zakljucavanje jer oni zaboga ne mogu sad podijeliti svim svojim clanovima i posjetiocima kljuceve, a mi "nemamo pravo da im zabranjujemo pristup", i onda to pjano krene oko pola noci vrsiti velike i male nuzde po haustoru, i tako.. milina jedna opsta.. ti sa fakturom (makar i za sijalicu od 10KM) ti si svicarska za nas.. nama jedino obavjestenje koje dobijemo je sto nam zalijepi svaki mjesec "dugovanja" na oglasnu, i sto su nam jos kraljevi trazili da im dostavimo vlasnicke listove??? helou?? pa ne smije mi to policija trazit bez sudskog naloga, ko si ba?? i zasta ce ti uopste?? ma mislim to je jedno veliko ---cenzura----
To ne ide tako, nemaju oni vremena da obilaze sve ulaze i provjeravaju sta radi, sta ne radi. Za to prijavljivanje ima predstavnik koji redovno obilazi ulaz, prati sta treba uraditi, ide po prioritetima, otvori nalog, saceka majstore u dogovorenom terminu, kad oni zavrse, on pregleda, potpise ako je sve uredu i to je sve. Na kraju svakog mjeseca, od upravitelja uzme analiticku karticu za protekli mjesec i okaci je na vidljivo mjesto u stubistu, najcesce na oglasnu plocu. Za to drustvo u podrumu, ako se svi EV dakle svi stanari u procentu od 100% nisu slozili da se podrumske prostorije prenamijene u prostor za izdavanje-iznajmljivanje, onda oni nemaju pravo biti tu i vi ih svakako mozete na lagalan nacin izbaciti jer je taj podrum vas zajednicki prostor.
Vlasnicki list moras ne samo ti nego svi stanari u tvojoj zgradi predociti PEV ili upravitelju. Kad sam ja trazila od stanara, isla sam od vrata do vrata, oni su mi taj vlasnicki list pokazali, ja sam prepisala na svoj spisak ono sto mi je trebalo (ime i prezime, kvadratura stana i broj protokola ili tako nesto pod kojim je stan uknjizen), nisam ga ni u ruke uzela, samo sam pred komsijom prepisala ovo sto trebam. Jer, da se to ne trazi, kako bi se znalo ko je vlasnik stana, ti ili tvoja majka, brat, sestra...? Koga ce tuziti ako ne placate? Ko ce biti upisan na uplatnicama? Kako ce se znati tacna kvadratura stana, evo u mom slucaju konkretno, u jednoj vertikali ima 7 stanova, od toga 6 stanova imaju po 100m2, a ovaj jedan 103 m2. Cijena se svakako razlikuje, ne pretjerano, ali ipak. I da ja nisam vidjela u vlasnickom listu ove kvadrature, na osnovu cega bi ovi ljudi placali odrzavanje?
Moj jedan ulaz isto treba da se okreci i to preko dodatnih prihoda, dakle, mimo mjesecnih uplata, pa sta? Je li problem platiti malo vise da svima bude ljepse. I na kraju savjet: Promijenite predstavnika etaznih vlasnika i upravitelja zgrade.
-
Bellica
#2323 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ja nisam ovlastena da prijavljujem bilo ciji ulaz MSP osim ako nisam izabrana za PEV u istom. Ne mogu ja reci da je to nesto radjeno u Vasem ulazu ako tu nisam bila, a nisam ni ovlastena da zastupam Vas i EV u Vasoj zgradi. To mozete samo VI EV ZGRADE. A dojavu ste uputili na pogresnu adresu, gdin. Samir vodi keramicare, a ne direktor, pa ako nije znao da se to odradilo u ulazu, nije ni morao, njegov posao je nesto drugo, a keramika nije.bpsang wrote:odlično!Bellica wrote:Suprotstavljamo se mi koji radimo po Zakonu i koji svaku mogucu pa i najmanju mahinaciju prijavljujemo MSP.
čudi me kako niste prijavili skidanje pločica sa prizemlja zgrade u ulici ... več se zna zbog jedne razbijene pločice a da je u isto vrijeme kad su počeli radovi bez odobrenja etažnih vlasnika, počelo i renoviranje stana PEV-a
odprilike 6 -ti decembar 2011 god. a zavrseni 31-og decembra 2011g.
Na moju dojavu gosp.Hasi Direktoru u OKI -Upravitelju lično mi je rekao da nema pojima o bilo kakvim radovima u ulazu zgrade
Nevjerovatno, direktor ne zna sta mu radnici rade mjesec dana![]()
![]()
![]()
I jedan i drugi direktor itekako znaju sta se desava u firmi, da ne znaju, davno bi bili na rubu propasti kao vecina upraviteljskih firmi.
-
Bellica
#2324 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Znas da ce Avazu biti interesantno da pise o ovom problemu (podsjecam te gdja. Slipicevic je iz SBB-a). A i da napisu, niko nece pretjerano brinuti o tome, jer je situacija slicna u vecini zgrada. Cast nama koji uredno obavljamo svoj posao, ostali su uglavnom nezadovoljni, ja mislim da u KS, nema ukupno ni 10 ulaza koji se dobro odrzavaju i gdje su EV zadovoljni radom svog PEV. Zato Pipi, na ovo s Avazom ne racunaj, skontaj nesto pametnije, npr. kako ubijediti EV da pobijede strah i smijene PEV!PipiDugaDevetka wrote:''Zarobljen sarajevski neboder od strane narkomana'' - naslov za AVA3A!
-Mogući podnaslov:
Niko ništa:
-
mrkalj
#2325 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
U mom ulazu upravitelj postavio onu tablu sa kućnim redom.Stanujem u Kantonu Sarajevo,ali u općini koja ne pripada gradu Sarajevo
I svi stanari se pozivaju na one članove zakona u tom kućnom redu,šta se smije a šta ne smije.
A ja da se zavalim od smijeha.Pročitao sam i ja taj kućni red i odmah u prvom članu piše da se to odnosi na GRAD Sarajevo.
Za sve koji stanuju u općinama Ilidža,Hadžići, Vogošća,Ilijaš a koji su u stambenim zgradama se to ne odnosi.A svima je postavljeno i svi su platili to postavljanje
I svi stanari se pozivaju na one članove zakona u tom kućnom redu,šta se smije a šta ne smije.
A ja da se zavalim od smijeha.Pročitao sam i ja taj kućni red i odmah u prvom članu piše da se to odnosi na GRAD Sarajevo.
Za sve koji stanuju u općinama Ilidža,Hadžići, Vogošća,Ilijaš a koji su u stambenim zgradama se to ne odnosi.A svima je postavljeno i svi su platili to postavljanje