BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
Potočna pastrmka
#2301 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Kulen Bajra, cijena oko 9 KM, ali je extra.

- manekenka u penziji
#2302 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja koliko upratih proizvodi bajre su podjeljeni na ljude koji ih kupuju i na ljude koji ih izbjegavaju, sredine nema. Na prvu ( a probala sam gotovo sve od bajre) proizvodi imaju jako dobar ukus za tu cijenu i jako brzo se pojedu, a na drugu već se osjete neke primjese, ne znam ni sama cega i za cudo, nakon 10 dana suho meso u frižideru pozeleni. Ne znam sta stavljaju u svoje proizvode ni kakve su to arome i aditivi, ali meni tu nešto ne štima.
- luckylaka
#2303 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nisam bas aktivan na ovoj temi ali bas mi nesto upade u oci kad kazes ,,nakon deset dana suho meso pozeleni,,.Boga mi ja kad god kupim suho meso nebitno od koga je ako doceka treci dan ja se ibratim.Pa ovi moji to bolan,,pasu ko oni njemci travu,,tako da nema sanse da pozeleni.I tebi prijedlog ,,ne daj da pozeleni,,manekenka u penziji wrote:Ja koliko upratih proizvodi bajre su podjeljeni na ljude koji ih kupuju i na ljude koji ih izbjegavaju, sredine nema. Na prvu ( a probala sam gotovo sve od bajre) proizvodi imaju jako dobar ukus za tu cijenu i jako brzo se pojedu, a na drugu već se osjete neke primjese, ne znam ni sama cega i za cudo, nakon 10 dana suho meso u frižideru pozeleni. Ne znam sta stavljaju u svoje proizvode ni kakve su to arome i aditivi, ali meni tu nešto ne štima.
- manekenka u penziji
#2304 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Znaci ipak je do mene 
-
quarterback
#2305 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ma hektap je inace povoljan, mislim da je cijela gajba od 0,5l 10 ili 12 KMjohntra wrote:Konzum piva je banjalučki Nektar....i nije loša, a 80 feninga flaša od pola litra i to bez vraćanja...bar je tako nekad bilo...gdje ima bolje?kox wrote:Dosta kplus proizvoda se proizvodi u BiH. Bar je tako bilo donedavno.shoT wrote:neznam zašto ovdje raspravljamo o k plus proizvodima koji nisu naše proizvodnje već su uvezeno smetlje iz hrvatske, a što se tiče cijena u konzumu i u drugim večim trgovinama dosta su skuplji
- spreca
#2306 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
kupi vakumirano.........kod mene nekad samo pobijeli....ali to je od solimanekenka u penziji wrote:Znaci ipak je do mene
- manekenka u penziji
#2307 Re: Odg: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Sad se ne sjećam da li je bilo vakumirano ili nije, ali je zeleno bilo sigurnospreca wrote:kupi vakumirano.........kod mene nekad samo pobijeli....ali to je od solimanekenka u penziji wrote:Znaci ipak je do mene
- spreca
#2308 Re: Odg: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja sam u avgustu kupio vakumirano.....i eno ga ko novo.........nemoze bas dugo stajati otvoreno,zato ja kupujem ne velike komade....sto otvorim to i pojedemmanekenka u penziji wrote:Sad se ne sjećam da li je bilo vakumirano ili nije, ali je zeleno bilo sigurnospreca wrote:kupi vakumirano.........kod mene nekad samo pobijeli....ali to je od solimanekenka u penziji wrote:Znaci ipak je do mene
- manekenka u penziji
#2309 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Koliki je taj komad od augusta onda
(odoh u offtopic).
- spreca
#2310 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ma nisam reko da mi je taj komad od avgusta nacet....ja toga kupim puno kao sto rekoh manje komade...imas i po 300grmanekenka u penziji wrote:Koliki je taj komad od augusta onda(odoh u offtopic).
- manekenka u penziji
#2311 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ih, pa može ti taj komad još sto godina biti

- spreca
#2312 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja samo otvorim frizider,pomirsem i vratim na mjestomanekenka u penziji wrote:Ih, pa može ti taj komad još sto godina biti![]()
-
Walther
#2313 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
to bas i nije istina... u najboljem slucaju su "jednaki" ali obicno nisu ni to... bolji (to bas i nije pravilan izraz) su nekad od diskont trgovina (aldi, lidl, ....) jer sve rade po svojoj recepturi i ne po dobavljacuuzgajivac wrote:to je tvoje osobno misljenje. K Plus proizvodi su bolji od mnogih skupljih, a zasto su jeftiniji to nema veze sa kvalitetom nego sa Konzumom.gnjev wrote:e taj konzumov je odron kao I vecina k plus proizvoda
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- johntra
#2314 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
potpis...Potočna pastrmka wrote:Kulen Bajra, cijena oko 9 KM, ali je extra.![]()
- arra_lee
#2315 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
johntra wrote:potpis...Potočna pastrmka wrote:Kulen Bajra, cijena oko 9 KM, ali je extra.![]()
-
kox
#2316 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Mislim da je u Bajri i većini tržnih centara donedavno bio 7,5 km a sada je 8,4 kmarra_lee wrote:johntra wrote:potpis...Potočna pastrmka wrote:Kulen Bajra, cijena oko 9 KM, ali je extra.![]()
-
VjecitiStudent
#2317 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pozeleni = pokvarimanekenka u penziji wrote:Ja koliko upratih proizvodi bajre su podjeljeni na ljude koji ih kupuju i na ljude koji ih izbjegavaju, sredine nema. Na prvu ( a probala sam gotovo sve od bajre) proizvodi imaju jako dobar ukus za tu cijenu i jako brzo se pojedu, a na drugu već se osjete neke primjese, ne znam ni sama cega i za cudo, nakon 10 dana suho meso u frižideru pozeleni. Ne znam sta stavljaju u svoje proizvode ni kakve su to arome i aditivi, ali meni tu nešto ne štima.
Suho meso domaćih proizvođača se u frižideru nakon svega nekoliko dana redovno kvari iz jednostavnog razloga što nije dovoljno suho.
Kraće sušenje = veća težina = veći profit
Države koja bi prodaju takvog mesa morala spriječiti jednostavno NEMA.
Stoga ja proizvode domaće mesne industrije zaobilazim u širokom luku.
- Johnzy
#2318 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja se rukovodim polisom "kupujmo domaće", ako je kvalitet zadovoljavajući. Ukoliko nema domaćeg proizvoda, ja gledam da kupim proizvod iz neke od bivših, bratskih republika, naravno, ako zadovoljava kvalitet. Problem je, međutim, što vrlo retko nailazim na proizvode iz BiH. Osim tuzlanske soli i "Frondi" koje proizvodi Mira iz Prijedora i Jami pite, ne prepoznajem više ni jedan proizvod. Jami je reklamirala svoje pite na GSP autobusima, ali je reklama bila baš niskobudžetna, pa ne bih ni kupovao da nisam video ovde preporuku. Dalje, pakovanja prehrambenih proizvoda iz BiH i Makedonije ne privlače dovoljno pažnju, a za ono "proizvedeno u BiH" treba lupa ili oko sokolovo. Sad, nije to ni toliko bitno, eto, mislim da je najmanji problem da proizvodi iz BiH osvoje tržište Srbije, ali mislim da se jako malo pažnje posvećuje tome. Recimo, video sam da se u BiH gaji nar, a mi ga uvozimo iz Turske, pa pre bih sto puta kupio nar iz BiH nego iz Turske, ali njega nema ovde.
-
mekaba
#2319 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Prije ravno 100 godina Bos. Samac proizveo 180 vagona suhe sljive i gotovo sve izvezeno u Svedsku. Danas u tom gradu niko ne sushi sljive osim onako malo za svoje domacinstvo. Isto je i sa narom.Gdje god treba zapet mi po praviluJohnzy wrote:Ja se rukovodim polisom "kupujmo domaće", ako je kvalitet zadovoljavajući. Ukoliko nema domaćeg proizvoda, ja gledam da kupim proizvod iz neke od bivših, bratskih republika, naravno, ako zadovoljava kvalitet. Problem je, međutim, što vrlo retko nailazim na proizvode iz BiH. Osim tuzlanske soli i "Frondi" koje proizvodi Mira iz Prijedora i Jami pite, ne prepoznajem više ni jedan proizvod. Jami je reklamirala svoje pite na GSP autobusima, ali je reklama bila baš niskobudžetna, pa ne bih ni kupovao da nisam video ovde preporuku. Dalje, pakovanja prehrambenih proizvoda iz BiH i Makedonije ne privlače dovoljno pažnju, a za ono "proizvedeno u BiH" treba lupa ili oko sokolovo. Sad, nije to ni toliko bitno, eto, mislim da je najmanji problem da proizvodi iz BiH osvoje tržište Srbije, ali mislim da se jako malo pažnje posvećuje tome. Recimo, video sam da se u BiH gaji nar, a mi ga uvozimo iz Turske, pa pre bih sto puta kupio nar iz BiH nego iz Turske, ali njega nema ovde.
-
quarterback
#2320 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
i ja isto tako postupam, sticajem prilika znam se s nekim proizvodjacima i pitao sam bas za to made in bih, kazu ljudi - neces vjerovati naci kad to vide nece da kupe bas zato sto je made in bih...Johnzy wrote:Ja se rukovodim polisom "kupujmo domaće", ako je kvalitet zadovoljavajući. Ukoliko nema domaćeg proizvoda, ja gledam da kupim proizvod iz neke od bivših, bratskih republika, naravno, ako zadovoljava kvalitet. Problem je, međutim, što vrlo retko nailazim na proizvode iz BiH. Osim tuzlanske soli i "Frondi" koje proizvodi Mira iz Prijedora i Jami pite, ne prepoznajem više ni jedan proizvod. Jami je reklamirala svoje pite na GSP autobusima, ali je reklama bila baš niskobudžetna, pa ne bih ni kupovao da nisam video ovde preporuku. Dalje, pakovanja prehrambenih proizvoda iz BiH i Makedonije ne privlače dovoljno pažnju, a za ono "proizvedeno u BiH" treba lupa ili oko sokolovo. Sad, nije to ni toliko bitno, eto, mislim da je najmanji problem da proizvodi iz BiH osvoje tržište Srbije, ali mislim da se jako malo pažnje posvećuje tome. Recimo, video sam da se u BiH gaji nar, a mi ga uvozimo iz Turske, pa pre bih sto puta kupio nar iz BiH nego iz Turske, ali njega nema ovde.
elem cudni smo
- navedeni
#2321 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Violeta majka 
-
quarterback
#2322 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
jedan od rijetkih proizvoda koje sam nalazio na hr policama, ipak mislim da imaju fabriku i u okolini zagreba (sto ne umanjuje njihov znacaj, naprotiv)
-
Naslovnica
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2324 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Gdje ovo ima kupiti???
- manekenka u penziji
#2325 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ima u bingu. Fakat je dobra