SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

dingosp0

#2301 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dingosp0 »

glade wrote:bas zato sam ja rekao ono za zlatnu ribicu, lisicu i amebu...
kao sto neko rece... mi bi da nam ostali rjesavaju nase probleme a mi da noge na sto dignemo... evo sad nam je (izgleda) upalilo ali smo se nacekali... drugi put nece... reci ce ljudi "evo vam suspenzija pa se sami cupajte iz govana... dosta smo se mi zajebavali sa vama"

na kraju se ljudi poput nas (navijaca) u bojkotu i papca, koji pokusavamo nesto, nazivaju izdajicama, prodanim dusama itd... i ja bi najradije, da sam mogao, uletio u savez i rek'o im "haj sad svi mrs odavdje" ali ne ide to tako... onda biram najbolji moguci nacin i oruzje koje imam
djes s dogovoriti kad 50% ljudi ide protiv ove drzave namjerno glasa protiv promjena da bi unistili Bosnu i Hercegovinu. Da ovdje zive samo bosnjaci siguran sam da bi situacija u ovoj drzavi bila 1000 bolja... siguran sam da bi s i ovaj popisani uslov uefe i fife usvojio...ali kako kad ovi nasi (da s tako izrazim) glasau ZA a hrvati i srbi protiv.

Isto ko i u politici...opet kazem UEFA, FIFA, EU , SAD su ova govna zasrali s dejtonom i nek oni ga rjesavaju...napravili nestabilnu drzavu, i onda nama kazu "vi s dogovorite" pa dogovori s ti s ovim debilima .....oni zasrali situaciju i vi je ispravljajte....pa to nema nikakve logike.... da s srbi i hrvati smatraju kao bosanci i hercegovci ova drzava bi danas bila pred vratima EU, NATO'a.... bili bi republicki organizovani ....ovako ne znas ko pije ko placa...
Bosanski_kralj

#2302 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

Nemojte opet te priče o Papcu tako vam Allaha. :D Toliko puta je ta priča ispričana.
jeza u ledja

#2303 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

glade wrote:
charvel. wrote: Al pazi malo,
nama su drugi dali ovakav ustroj drzave. Da bi funkcionisalo, sve mora bit 3 od 3, il inace sistem stane - uvjek neko moze zajebat stvar ako mu se cefne.
Taj sistem nam je u svemu, pa tako i u sportu - a mi kad smo primljeni u taj klub sto se zove fifa & uefa, mi smo rekli da prihvatamo pravila tog kluba, koja nalazu da moras ima 1 predsjednika i ostalo, bla bla... I sad je ta fifa i uefa nas durala ovakve nakaradne sa 3 predsjednika (sto nam je i onako nametnuto) sve do sad i sad samo traze da ispunimo ono na sta smo se obavezali - da se ustrojimo po njihovim pravilima, mi ne mozemo. Jer posto nam je sistem zajeban u startu (sve mora bit 3/3) neko to sve lako moze zafrkat, ko sto i jest. I otud suspenzija.
Zato nam i drugi moraju rijesavat stvari jer su nam ih oni i u startu lose postavili. Dobro je Platini sa nama i do sad...
jedno je taj sistem (3/3) a drugo je lopovluk i totalni nemar za bh fudbal... ja ne bi imao nista protiv tog sistema da on funkcionise i da nam sad za reprezentaciju igraju ibrahimovic, corluka, marin, lovren, subotic i ostali... da sarajevo, borac, zeljeznicar, velez igraju grupne faze lige prvaka i kupa uefa... da imamo kampove po citavoj bih gdje ce djeca trenirati i konstantno se nalaziti novi talenti...

tad bi se borio i protiv uefe i fife i rek'o im da odjebu od nas i naseg nacina rada... ali nazalost situacija je daleko od takve i to je jedini nacin da napredujemo
Fazon je u tome sto je sistem 3/3 pogodno tlo za lopovluk. Te dvije stvari su neraskidivo povezane. Kad su svi odgovorni - niko nije odgovoran - uvijek mozes kriviti onog drugog.

Svi imaju savrsen izgovor za svoju javnost - sto smo glasali tako i tako? - pa zato sto oni anamo hoce da nas zajebu.
Last edited by jeza u ledja on 31/03/2011 23:55, edited 1 time in total.
charvel.

#2304 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by charvel. »

glade wrote:
charvel. wrote: Al pazi malo,
nama su drugi dali ovakav ustroj drzave. Da bi funkcionisalo, sve mora bit 3 od 3, il inace sistem stane - uvjek neko moze zajebat stvar ako mu se cefne.
Taj sistem nam je u svemu, pa tako i u sportu - a mi kad smo primljeni u taj klub sto se zove fifa & uefa, mi smo rekli da prihvatamo pravila tog kluba, koja nalazu da moras ima 1 predsjednika i ostalo, bla bla... I sad je ta fifa i uefa nas durala ovakve nakaradne sa 3 predsjednika (sto nam je i onako nametnuto) sve do sad i sad samo traze da ispunimo ono na sta smo se obavezali - da se ustrojimo po njihovim pravilima, mi ne mozemo. Jer posto nam je sistem zajeban u startu (sve mora bit 3/3) neko to sve lako moze zafrkat, ko sto i jest. I otud suspenzija.
Zato nam i drugi moraju rijesavat stvari jer su nam ih oni i u startu lose postavili. Dobro je Platini sa nama i do sad...
jedno je taj sistem (3/3) a drugo je lopovluk i totalni nemar za bh fudbal... ja ne bi imao nista protiv tog sistema da on funkcionise i da nam sad za reprezentaciju igraju ibrahimovic, corluka, marin, lovren, subotic i ostali... da sarajevo, borac, zeljeznicar, velez igraju grupne faze lige prvaka i kupa uefa... da imamo kampove po citavoj bih gdje ce djeca trenirati i konstantno se nalaziti novi talenti...

tad bi se borio i protiv uefe i fife i rek'o im da odjebu od nas i naseg nacina rada... ali nazalost situacija je daleko od takve i to je jedini nacin da napredujemo
Al vidi, nas bas to 3/3 suspenduje, a ne lopovluk Ilje i Sulje.
Mi smo suspendovani sto nam savez nije u skladu sa pravilima fife i uefe, a ne sto nam je Premijer liga ko karina.
Mada bi svi mi bili puno zadovoljniji da oni u savezu rade sve u cilju jacanja BH fudbala, pa makar to bilo 3/3 il 100/100. Al opet bi se na kraju morali povit i igrat po pravilima kako fifa & uefa nalaze, jer ako neces tako onda neces nikako - a fudbal bez clanstva u fifi & uefi ne bi bio fudbal.
Last edited by charvel. on 31/03/2011 23:56, edited 1 time in total.
Dammme

#2305 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

5 do 12.
Edin H.

#2306 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

Dammme wrote:5 do 12.
Evo i ja to kontam.

12 sati, zvanicno je nastupila suspenzija :oops:

Sretan vam Novi Savez :roll:
donidzek

#2307 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by donidzek »

slobodni armirach wrote:ko nije uspio gledat sta LEGENDA govori,

http://www.youtube.com/watch?v=nZGuwWCfzIw

Jes`fakat legenda. Pogotovo zato sto je potvrdio moj post od maloprije...

Nije da se hvalim al 8)

Al me strah sto i on ne vjeruje evropi ko i ja, ja sam konto da ja mozda grijesim pa eto nece sve bit tako crno...

Ja mozda i grijesim al bosva :roll: tesko
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2308 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Admir_1984 »

Sasa Papac :thumbup: :thumbup:
charvel.

#2309 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by charvel. »

@donidzek
Bojim se da si u pravu, al nadam se da ce razum i pravda prevladat. Valjda nece kaznjavat one koji to najmanje zasluzuju.
mikogoago

#2310 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mikogoago »

Admir_1984 wrote:Sasa Papac :thumbup: :thumbup:
Aprililili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dingosp0

#2311 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dingosp0 »

sutra bice sve izglasano kako treba... lopovi i dalje ostaju u savezu...
prica s nastavlja....

nadam s i molim boga da grijesim...uefa i fifa jednostavno nece da BH ima jak savez...ili bolje receno normalan kao ostale drzave...ozbiljan savez znaci i ozbiljna reprezentacija... HR s izbila na scenu kao jedna ozbiljna i jaka reprezentacija... sigurno zato sto ljudi imaju normalan savez i pametne ljude...a fifa ne moze HR sutati tako lahko....dok BH i ako imamo super igrace, uvijek ostaje kao ona repka koju mozes nabiti s noge.... a da imas ozbiljan savez sigurno bi se i mi probili na fudbalskoj sceni bar na evropskom prv. ....znate svi onu tekmu Spanija - BH.....dobili 0-1 ....sudija produzava utakmicu 10 minuta, daje crveni ...da spanija izjednaci....dovoljno je to bilo....henry francusku odveo na svijetsko s rukom... irci NOGA... da bi s balanciro ovaj fudbalski svijet...treba da postoje smijesne repke i ozbiljne...mi spadamo u katergoriju smjesnih...i njima to odgovara...

opet daj boze da grijesim...da sve bude ok, da dodju novi pametni ljudi...ali mislim da s nece nista promjeniti... zivi bili pa vidjeli....
donidzek

#2312 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by donidzek »

campa_xxx wrote:
mikogoago wrote:Bas ti hvala zlaja mi ovdje rasturamo njemacki.Jos kada bi bio srce pa nam ukratko u nekoliko recenica preveo sta kazu.Bio bi pravi drug :D
Google translate majka :mrgreen:

U Bosni, uništavanje politički nogomet

Nijedna vlada ne, nema udruga voditelj: FIFA prijeti Bosni i Hercegovini s isključenje svim natjecanjima.

BiH nacionalni igrači su bijesni. Samo prošlog vikenda su osvojili u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo iduće godine, 2-1 preko Rumunjske. Ali sada nada multi-etničke države u borbi prijeti da će sudjelovati na turniru u Poljskoj i Ukrajini, samo zadržavaju svoje udruge da se NSBiH. Bosna i Hercegovina može biti isključena u petak iz međunarodnih natjecanja.

Razlog je odbijanje svijeta upravnog tijela FIFA-e i Europske federacije UEFA-e potrebne izmjene i dopune članaka.
"šok za igrača je velik", kaže veznjak Miralem Pjanic iz francuske prve lige klub Olympique Lyon. "Mi smo neodgovorni dužnosnici kao taoce, da moje trebamo platiti sada. Naša zemlja je loša, oni ne smiju oduzeti čak i nogomet! "

Za godina, Fifa i Uefa su NSBiH podsjetio i opet prilagoditi svoje strukture međunarodne prakse: predsjednik će zamijeniti tri čelu vodstvo Muslimana, bosanskih Srba i član predsjedništva. Prošle jeseni, nakon čega slijedi ultimatum: Ako statutom nije do 1 Travnja će se promijeniti, prijeteći obje reprezentacije i kluba ekipe isključenja iz svih međunarodnih natjecanja.

Većina dužnosnika udruge nije bio impresioniran tim prijetnjama. Na turbulentno sastanku u hotelu "Holiday Inn u Sarajevu osvaja zaraćena protivnika ovog tjedna s navodima jedni od drugih dok su, ali na kraju odbacio udruga uz potporu srpskih i hrvatskih delegata iz većine od potrebnih izmjena i dopuna članaka sa 28:22 glasova. "Kakav tvrdoglavost", kaže bivših jugoslavenskih reprezentacija Vahid Halilhodzic igrač, sada trener hrvatskog prvaka Dinama u Zagrebu rekord. "odbacivanje statusne promjene nema nikakve veze s nogometom, ali je podmukla političke igre, koji će razbiti i Bosni i Hercegovini."

U stvari, to je politika određuje u državi (4,6 milijuna stanovnika) i 16 godina nakon završetka rata u sportu. Svaki napor na bojkot muslimanskih Bošnjaka, Srba i Hrvata. Zbog teške bitke tu su i šest mjeseci nakon parlamentarnih izbora još uvijek nema novu vladu. političari osvete zauzimaju čelnici sportskih saveza i njihovu henchmen, a održava se u mnogim sportskim službenika za zaštitu interesa svojih klijenata u prvom planu.

U usporedbi s igračima, novinarima i ljutiti navijači opravdati ni dužnosnici. Čak i tako da je "tužno i depresivno", rekao je trener Safet Sušić. "Ja se samo nadati da će Uefa i Fifa su razumijevanje naše situacije - a mi ne suspendirati. Jer, po njima isključujući će učiniti samo oni korist trijumf sada. "

:mrgreen:
:mrgreen: preporucujem da se cijeli tekst procita. Dobar pos`o campa :mrgreen:
Mi smo neodgovorni duznosnici kao taoce :lol:
bogoljub

#2313 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bogoljub »

Mislim da Platini muku muči večeras! :)
Francuska, ako se BiH eliminiše oduzimaju se i njoj bodovi automatski, zato mislim s te strane nije sve crno! 8-)
Havarija!

#2314 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Havarija! »

bogoljub wrote:Mislim da Platini muku muči večeras! :)
Al' s flasom viskija i nekom djevojkom sumnjivog morala...
upaljac01

#2315 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by upaljac01 »

dingosp0 wrote:sutra bice sve izglasano kako treba... lopovi i dalje ostaju u savezu...
prica s nastavlja....

nadam s i molim boga da grijesim...uefa i fifa jednostavno nece da BH ima jak savez...ili bolje receno normalan kao ostale drzave...ozbiljan savez znaci i ozbiljna reprezentacija... HR s izbila na scenu kao jedna ozbiljna i jaka reprezentacija... sigurno zato sto ljudi imaju normalan savez i pametne ljude...a fifa ne moze HR sutati tako lahko....dok BH i ako imamo super igrace, uvijek ostaje kao ona repka koju mozes nabiti s noge.... a da imas ozbiljan savez sigurno bi se i mi probili na fudbalskoj sceni bar na evropskom prv. ....znate svi onu tekmu Spanija - BH.....dobili 0-1 ....sudija produzava utakmicu 10 minuta, daje crveni ...da spanija izjednaci....dovoljno je to bilo....henry francusku odveo na svijetsko s rukom... irci NOGA... da bi s balanciro ovaj fudbalski svijet...treba da postoje smijesne repke i ozbiljne...mi spadamo u katergoriju smjesnih...i njima to odgovara...

opet daj boze da grijesim...da sve bude ok, da dodju novi pametni ljudi...ali mislim da s nece nista promjeniti... zivi bili pa vidjeli....

mi smo bitni plaho, aman, jaka zemlja jak fudbal u pm... opustite se ljudi bitni smo malo manje od trindidad i tobaga... sutra ce nas suspendovat od novog saveza nista, nemas drzavnu vlast a i da imas opet nemas vecinu ko ni u NS biH i to je to...
burek_in_space

#2316 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

@Dado dijasporitus i @metar_drva, opomene pred ban...
ultima_palabra

#2317 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

Danas u savezu - sutra u kavezu

Smijali su se Ernadu kada je polomljenih rebara prepricavao sta ga je snaslo nakon policijskog stampeda koji ga je jednostavno pregazio. Smijali su se onom zutom dijasporcu kojeg drot nicim izazvan udara pendrekom u stomak. Smijali su se onom arapu koji svako malo na televiziji laje nesto na tv-u kontra saveza, cak je bilo i onih koji su govorili da im je Munib drazi od "prljavog arapa". Smijali su se nase "Savez napolje", kokteli i baklje na savez su ih tjerali na zijevanje, razbijanje Cheke u Luksemburgu nazvano je nasiljem nad vremesnim starcem. Paljenje Ulevåla je nazvano brukom za nas narod, demonstracije pred NS-om iskoristene su da se ima o cemu pricati na kafi tek onako da se ubije vrijeme izmedju bitnijih tema "ko je koga jebo" i "gdje si kupio cipele".

Dosadno im je bilo gledati dijasporce u tamnim duksericama kako se deru Savez napolje, u pocetku smo im bili simpa da bi onda, nakon Cirine pojave postali rak-rana pa da bi onda opet uspjeli jos jednom zaokrenuti kada su uvidjeli da je Cirina retorika bila suplja bas kao i njihove glave.

Sest godina pljuvanja, ponizavanja, prijetnji, maltretiranja je iza nas. Nema vise Suljo moj dobri. Neces vise moci iz Holiday Inna izlaziti u pratnji BIGE, neces Iljo vise imati licnog vozaca koji ce te spasavati linca a ti Ceko, ti si jbg najeb'o i za vrijeme ove vladavine, zamisli sta ce sad da bude kada nema vise zastite policije niti od strane zestokih momaka. A ti moj Munibe, neces vise moci karati maloljetnice na racun saveza, na racun djece koja sanjaju da nikne travnati teren u njihovom naselju, koji mastaju da im Zeljo ili Sarajevo igra protiv Uniteda ili Reala u grupnoj fazi, koji sanjaju evropski Velez, Slobodu i Celik. Neces vise, klosaru jedan, moci poslati drotove na momke i cure iz Gracanice, Brckog, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Bihaca, Prijedora i Sanskog mosta, nema vise druzenja sa vaznim facama u nasoj zabokrecini, sad si obican, obicniji od svih nas. Mogli bi te stici duhovi proslosti, mogla bi te stici kazna za podpisivanje onog tala sa FS Srbije kada su nam jebali majku a ti optuzio nas da smo ih izazvali.

Sest godina smo vas trpili al' evo docekasmo da i vama odzvoni. Da se razumijemo, ovo nece nista bitnije promjeniti u glavama letargicara koji hodaju nasim gradovima a smatraju se sminkom, oni ce ostati u filmu u kojem su oni glavne uloge a sve drugo je sporedno medjutim ostaje nada da ce barem kod nekih od njih proraditi savjest i da ce shvatiti da nista nije nemoguce ako se boris srcem i sa cistim namjerama. Upravo je to prevladalo u borbi kontra kriminalaca, istrajali smo unatoc polomljenim rebrima, arkadama, krivicnim prijavama koje nisu imale veze sa istinom, prijetnjama i na koncu svega najletargicnijem narodu na planeti! Veceras cu mirnije da spavam jer znam da je sutra naseg nogometa vec puno bolje nego njegovo jucer.
Svaka čast ovim momcima... oni jedini mogu reći da su iz ovog svega izašli čista obraza.
bingov buraz

#2318 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bingov buraz »

ultima_palabra wrote:
Danas u savezu - sutra u kavezu

Smijali su se Ernadu kada je polomljenih rebara prepricavao sta ga je snaslo nakon policijskog stampeda koji ga je jednostavno pregazio. Smijali su se onom zutom dijasporcu kojeg drot nicim izazvan udara pendrekom u stomak. Smijali su se onom arapu koji svako malo na televiziji laje nesto na tv-u kontra saveza, cak je bilo i onih koji su govorili da im je Munib drazi od "prljavog arapa". Smijali su se nase "Savez napolje", kokteli i baklje na savez su ih tjerali na zijevanje, razbijanje Cheke u Luksemburgu nazvano je nasiljem nad vremesnim starcem. Paljenje Ulevåla je nazvano brukom za nas narod, demonstracije pred NS-om iskoristene su da se ima o cemu pricati na kafi tek onako da se ubije vrijeme izmedju bitnijih tema "ko je koga jebo" i "gdje si kupio cipele".

Dosadno im je bilo gledati dijasporce u tamnim duksericama kako se deru Savez napolje, u pocetku smo im bili simpa da bi onda, nakon Cirine pojave postali rak-rana pa da bi onda opet uspjeli jos jednom zaokrenuti kada su uvidjeli da je Cirina retorika bila suplja bas kao i njihove glave.

Sest godina pljuvanja, ponizavanja, prijetnji, maltretiranja je iza nas. Nema vise Suljo moj dobri. Neces vise moci iz Holiday Inna izlaziti u pratnji BIGE, neces Iljo vise imati licnog vozaca koji ce te spasavati linca a ti Ceko, ti si jbg najeb'o i za vrijeme ove vladavine, zamisli sta ce sad da bude kada nema vise zastite policije niti od strane zestokih momaka. A ti moj Munibe, neces vise moci karati maloljetnice na racun saveza, na racun djece koja sanjaju da nikne travnati teren u njihovom naselju, koji mastaju da im Zeljo ili Sarajevo igra protiv Uniteda ili Reala u grupnoj fazi, koji sanjaju evropski Velez, Slobodu i Celik. Neces vise, klosaru jedan, moci poslati drotove na momke i cure iz Gracanice, Brckog, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Bihaca, Prijedora i Sanskog mosta, nema vise druzenja sa vaznim facama u nasoj zabokrecini, sad si obican, obicniji od svih nas. Mogli bi te stici duhovi proslosti, mogla bi te stici kazna za podpisivanje onog tala sa FS Srbije kada su nam jebali majku a ti optuzio nas da smo ih izazvali.

Sest godina smo vas trpili al' evo docekasmo da i vama odzvoni. Da se razumijemo, ovo nece nista bitnije promjeniti u glavama letargicara koji hodaju nasim gradovima a smatraju se sminkom, oni ce ostati u filmu u kojem su oni glavne uloge a sve drugo je sporedno medjutim ostaje nada da ce barem kod nekih od njih proraditi savjest i da ce shvatiti da nista nije nemoguce ako se boris srcem i sa cistim namjerama. Upravo je to prevladalo u borbi kontra kriminalaca, istrajali smo unatoc polomljenim rebrima, arkadama, krivicnim prijavama koje nisu imale veze sa istinom, prijetnjama i na koncu svega najletargicnijem narodu na planeti! Veceras cu mirnije da spavam jer znam da je sutra naseg nogometa vec puno bolje nego njegovo jucer.
Svaka čast ovim momcima... oni jedini mogu reći da su iz ovog svega izašli čista obraza.
:thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2319 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Charuga »

hz__semir wrote:Evo Hadžibegić iznese jednu zanimljivu konstataciju na TV1, kaže kako je francuska javnost protiv suspenzije, naravno ne zbog toga što nas vole, nego zbog toga što bi izgubili 3 boda i što bi im u tom slučaju Bjelorusi i Albanci došli na bod, odnosna dva iza leđa.

Vidite da je Pape znao šta radi kad smo zijanili na Koševu :D :D :D
Ovo je isto i Amar rekao prekjuce na IZVOR.BA .. :thumbup:
samo_ti

#2320 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by samo_ti »

Vidi se da je Ventola pisao tekst , samo ostro :D
k3ngur

#2321 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by k3ngur »

Koliko ja kontam 3 boda odlucuju sudbinu saveza... :lol: :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#2322 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Charuga »

Football Federation of Bosnia-Herzegovina suspended

http://www.fifa.com/aboutfifa/federatio ... 10136.html
north

#2323 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Plavih_11 wrote:Football Federation of Bosnia-Herzegovina suspended

http://www.fifa.com/aboutfifa/federatio ... 10136.html
Aferim!
Gandalf

#2324 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Gandalf »

NSBiH i zvanično suspendovan

Nogometni savez Bosne i Hercegovine i zvanično je suspendovan iz međunarodnih takmičenja, objavljeno je danas na web-stranici FIFA-e. Odluka vrijedi do daljnjeg.

U objašnjenju se navodi da je suspenzija bila neizbježna jer na Skupštini NSBiH nije donesen Statut prema FIFA-inim i UEFA-inim pravilima.

Izvršni komitet FIFA-e 28. oktobra 2010. zatražio je od NSBiH da usvoji adekvatan Statut najdalje do 31. marta 2011. Isto je 4. oktobra zatraženo i iz UEFA-e. Ipak, kako se to nije dogodilo na vanrednoj sjednici 29. marta u Sarajevu, NSBiH je izgubio sva prava koja je imao članstvom u FIFA-i i UEFA-i.

Ovom odlukom reprezentacija BiH i klubovi od 1. aprila više nisu učesnici međunarodnih takmičenja, dok ovaj slučaj ne bude riješen, navodi se u saopštenju. To također znači da od danas zvaničnici i predstavnici NSBiH ne mogu učestvovati ni u jednom međunarodnom događaju.

FIFA i UEFA duboko žale zbog ove odluke i uskoro će se sastati da pregovaraju o budućim koracima koji će što je prije moguće vratiti bh. nogomet pod njihovo okrilje, istaknuto je na kraju saopštenja

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo zadnje budi nadu da je ovo samo novi početak.
amrica

#2325 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by amrica »

Gandalf wrote: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo zadnje budi nadu da je ovo samo novi početak.

Kad prodju ove kvalifikacije i bosna upadne u "zadnji sesir" :|
Locked