"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
semirDAX

#2301 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

Mlad i Nevin wrote: I jedno snobovsko parkiranje:

Image
Image
haj da on vozi nego bijesno auto pa ja bih rekao čuva, nego štala obična i ostavio ga ko pred kućom *ebo mamu :x
Neelix

#2302 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

kakve to veze ima kakvo auto vozi :? sta, da je kakav bmw, onda ne bi bio papak, a sada jest??

jah.

čobani su ti u bmwima ništa manji nego ovi u "štalama".
BSn

#2303 Re: "Majstori" parkiranja

Post by BSn »

@Mladi, pozdravi @felipea, ako ga vidis negdje usput.
Control panel

#2304 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

sta reci.

strucnjak se parkirao na zelenoj povrsini, a jos veci strucnjak zaobidje cijelu zgradu i parking i parkira se pred sami ulaz. ako ga nekad uhvatim slikacu. ostali su mu samo tragovi.

Image

Image
semirDAX

#2305 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

Neelix wrote:kakve to veze ima kakvo auto vozi :? sta, da je kakav bmw, onda ne bi bio papak, a sada jest??

jah.

čobani su ti u bmwima ništa manji nego ovi u "štalama".
do mene, pogrešno sam se izrazio...ne branim nikoga, ja gledam da parkiram najpravilnije moguce i isto očekujem i od drugih, al mrzim levate koji vozaju neku trulju, a ponašaju se k'o da vozaju kola od 100k...da se razumijemo ne vozim ni ja neki bolid i trudim se da poštujem sve i svakoga u saobraćaju, al ne možeš uvijek pored stoke...pozdrav
Mlad i Nevin

#2306 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mlad i Nevin »

Ma sve bih ja to polupao po kratkom postupku....ovo stvarno nema smisla, postalo je svakodnevnica da je svaki drugi auto nepropisno parkiran a posebno me iritira kada se pojavi ovakav choban kojem je mrsko malo izmanevrisati i uparkirati se u to jedno mjesto. Hajd ako ne znaš bočno parkiranje, uđi bar u te linije kad je već oko tebe prazno i nećeš nikog udarit..
Neelix

#2307 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

semirDAX wrote:
do mene, pogrešno sam se izrazio...ne branim nikoga, ja gledam da parkiram najpravilnije moguce i isto očekujem i od drugih, al mrzim levate koji vozaju neku trulju, a ponašaju se k'o da vozaju kola od 100k...da se razumijemo ne vozim ni ja neki bolid i trudim se da poštujem sve i svakoga u saobraćaju, al ne možeš uvijek pored stoke...pozdrav
htio sam reci da ne postoji to "ponasanje ko da vozis auto od 100k" kao ni "ponasanje kao da vozis auto od milju". postoji ponasanje u skladu sa saobracajnim propisima, i papansko/krkansko/divljacko/jebemimmajkuretardiranu ponasanje. apsolutno je nebitno koliko auto kosta :)
Pacificgirl

#2308 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Pacificgirl »

Image

U nedjelju u Importane centru. Bila sam parkirana na mjestu do, jedva sam usla u auto od njega. :-)
sinus

#2309 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinus »

Ako si bila pravilno parkirana kako je mogao ovako da uđe na tvoje parking mjesto :?
Pacificgirl

#2310 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Pacificgirl »

sinus wrote:Ako si bila pravilno parkirana kako je mogao ovako da uđe na tvoje parking mjesto :?
Isto sam se i ja pitala kad sam ugledala vjeruj :shock: ...Bila sam parkirana uz desnu liniju, i vozim malo auto, pa je uspio, ali je bio ovim desnim rubom na milimetar od mog auta.
Obuca9

#2311 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Obuca9 »

Nema teorije da je bio desnim uglom milimetar od tvog auta, a da te nije zakačio kad je ulazio.

Jedino ako nije ušao na rikverc, s donje strane. Onda je jasno kako mu je pošlo za rukom da se ovako uštima.
c0d14c

#2312 Re: "Majstori" parkiranja

Post by c0d14c »

ni meni ovo nije jasno on ak je bio milimetar od tebe desnim coskom ti si morala biti desno ili preko ilinije ili naprijed do golfa ovog crvenog i da vozis nest manje od 206 puga jer on da je ulazio ovak dobro bi sebe isparao a i ti bi imala koji potpis na autu :run:
Pacificgirl

#2313 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Pacificgirl »

c0d14c wrote:ni meni ovo nije jasno on ak je bio milimetar od tebe desnim coskom ti si morala biti desno ili preko ilinije ili naprijed do golfa ovog crvenog i da vozis nest manje od 206 puga jer on da je ulazio ovak dobro bi sebe isparao a i ti bi imala koji potpis na autu :run:
Nisam bila preko linije, bila sam uz liniju, otkad je ovog foruma pazim i ja da nisam preko... :lol: Ne znam, trebala sam slikati dok sam i ja bila parkirana, al ne sjetih se. Mozda je usao sa suprotne strane.

P.S. Vozim Pola, Polo je uzak.
testovi

#2314 Re: "Majstori" parkiranja

Post by testovi »

veceras ispred picerije fabrika u hrasnom vozac gdje je ne znam ali siguran sam da je otiso da pojede picu jer ja sam otiso do grbavice do sopinga i vratio se istom cestom a auto je jos bilo tu

ovo sam samo stao iza njega da ga uslikam nije bas najbolja slika ali vidi se
steta sto je svjetlo bljesnulo pa se tablice ne vide

Image

Uploaded with ImageShack.us

mene bi bilo sramota da sam tako ostavio auto i na povratku da me neko vidi kako ulazim u auto

jos jedan problem je kod bosmala 2-3 puta sedmicno u bosmalu odrzavaju se neke zabave a kad su zabave otvoreni parking pored bosmala je zagrađen stave rampu da auta ne mogu uci a ostalim danima taj parking je otvoren i moze parkirat ko hoce kao i stanari iz okolni zgrada
zasto je bas taj dan kad su zabave parking zatvoren

kad se to desava okolo bosmala svaki moguci trotoar je prepun auta + taksisti po 20-ak auta stoje na sred ceste uz bosmal cekajuci da sa zabave razvoze mustarije a policija samo prolazi

nekad kad sam u voznji zatrebam nesto u trafici kupit ja znam i po lupam 200 metara produzit od trafike ali nac mjesto gdje nikom necu smetat sa autom
Last edited by testovi on 04/02/2011 01:27, edited 1 time in total.
barby02

#2315 Re: "Majstori" parkiranja

Post by barby02 »

Ja se moram ukljuciti u " analizu". Dragi ljudi, ja se svaki dan vozam ulicama Mostara i zapadnog. E sad, kada sam prije pola godine pocela, mislila sam da cu svisnuti jer ogranicenje je na svakih 20 m - 30 km. Naviknuta na Sarajevsku dzunglu, to je bio prvi shok. Ali malo-pomalo OK. Imaju takva nepisana pravila : znaci mozes stati u desnoj traci gdje hoces i niko ti nece zatrubiti. Ljudi prelaze polako i gdje nema pjesackog, vozaci strpljivo sacekaju. Guzve ima, kola na kola ali sve je pod kontrolom. parking je posebna prica. . Ipak vrhunac sam dozivjela kada sam , nesto trazila po tasni ( ko i svako zensko- nikad naci) a prva na semaforu i iza mene kolona, skontam zeleno - uredno radi, ma niko da opomene, zatrubi, krene, pretekne. Pravo me stid bilo :oops:
kurty

#2316 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kurty »

barby02 wrote:Ja se moram ukljuciti u " analizu". Dragi ljudi, ja se svaki dan vozam ulicama Mostara i zapadnog. E sad, kada sam prije pola godine pocela, mislila sam da cu svisnuti jer ogranicenje je na svakih 20 m - 30 km. Naviknuta na Sarajevsku dzunglu, to je bio prvi shok. Ali malo-pomalo OK. Imaju takva nepisana pravila : znaci mozes stati u desnoj traci gdje hoces i niko ti nece zatrubiti. Ljudi prelaze polako i gdje nema pjesackog, vozaci strpljivo sacekaju. Guzve ima, kola na kola ali sve je pod kontrolom. parking je posebna prica. . Ipak vrhunac sam dozivjela kada sam , nesto trazila po tasni ( ko i svako zensko- nikad naci) a prva na semaforu i iza mene kolona, skontam zeleno - uredno radi, ma niko da opomene, zatrubi, krene, pretekne. Pravo me stid bilo :oops:
Sta ce trubit kad su skontali da si na vrhuncu :lol: :lol: :lol:
Lady Saray

#2317 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Lady Saray »

testovi wrote:
jos jedna problem je kod bosmala 2-3 puta sedmicno u bosmalu odrzavaju se neke zabave a kad su zabave otvoreni parking pored bosmala je zagrađen stave rampu da auta ne mogu uci a ostalim danima taj parking je otvoren i moze parkirat ko hoce kao i stanari iz okolni zgrada
zasto je bas taj dan kad su zabave parking zatvoren

kad se to desava okolo bosmala svaki moguci trotoar je prepun auta + taksisti po 20-ak auta stoje na sred ceste uz bosmal cekajuci da sa zabave razvoze mustarije a policija samo prolazi
fazon je sto je u bosmalu parking 1-2km/h e posto je uglavnom srijedom najveca spica u bejzmentu ima i najvise auta a posto dodju djaba da piju hoce i djaba parkirat i skoro niko im ne placa parking.. pa zagrade da "natjeraju" raju da parkira u garazu.. mislim pokusaju..
testovi

#2318 Re: "Majstori" parkiranja

Post by testovi »

slabo koga natjeraju da plati napravicu i jednu sliku kada bude zabava da se vidi koliko auta je na cesti i trotoaru
c0d14c

#2319 Re: "Majstori" parkiranja

Post by c0d14c »

evo jedan primjer pa dajte pisite vise kazne i za ovo BBI -2 Image
Bullet Tooth Tony

#2320 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bullet Tooth Tony »

Image

pun parking ko sibica , nema se gdje auto ostavit.Naravno, tu mora biti i papak :x
nesquik

#2321 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nesquik »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
dottore

#2322 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dottore »

c0d14c wrote:evo jedan primjer pa dajte pisite vise kazne i za ovo BBI -2
http://img34.imageshack.us/img34/8223/golf2e.jpg
nemoj tako, vidis da je iz Hadzica dosao sa trebom na kafu u BBI... :thumbup:
:lol:
Control panel

#2323 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Lud i ponosan wrote:Prvo, moram da pohvalim nadlezna lica koja NE RADE svoj posao uopste, ali kakva je drzava tako i sve ostalo!

Drugo, put od Merkatora, raskrsnica kod hemijske cistionice, naravno guzva:

Image

U momentu kada je PAPAK izlazio iz auta ja sam bio iza njega, te naravno niz drugih auta i svirao mu da se skloni... Papak je naravno po seljacki rekao "sta je", na sta sam otvorio vrata i rekao da se ne moze proci od njega --- No on me savjetovao da idem preko trotoara i otisao u hemijsku!!!!!!! :x :x :x :x

Zalim sto nisam reagovao na drugaciji nacin, ali ko zna zasto je to dobro.

E ako iko ovo prati, a trebalo bi, broj tablica se jasno vidi i kazna bi trebala da bude NEMINOVNA. NO, cisto sumnjam da ce od toga ista biti.
A ovaj INDIJANAC iz sume (vjerovatno je dosao ko zna odakle u grad) je zreo za degeneka, ali ovaj put se izvukao.

Cast postenim i dobrim ljudima, ali ovi taksisti su najveca govna u gradu, i to odgovorno tvrdim.

nazovi sarajevo taksi i reci im. ako nista bar ce ga oni naruziti. imas njegov broj taksija gore.
topcam
Vozim: uzbrdo

#2324 Re: "Majstori" parkiranja

Post by topcam »

Lud i ponosan wrote:Prvo, moram da pohvalim nadlezna lica koja NE RADE svoj posao uopste, ali kakva je drzava tako i sve ostalo!

Drugo, put od Merkatora, raskrsnica kod hemijske cistionice, naravno guzva:

Image

U momentu kada je PAPAK izlazio iz auta ja sam bio iza njega, te naravno niz drugih auta i svirao mu da se skloni... Papak je naravno po seljacki rekao "sta je", na sta sam otvorio vrata i rekao da se ne moze proci od njega --- No on me savjetovao da idem preko trotoara i otisao u hemijsku!!!!!!! :x :x :x :x

Zalim sto nisam reagovao na drugaciji nacin, ali ko zna zasto je to dobro.

E ako iko ovo prati, a trebalo bi, broj tablica se jasno vidi i kazna bi trebala da bude NEMINOVNA. NO, cisto sumnjam da ce od toga ista biti.
A ovaj INDIJANAC iz sume (vjerovatno je dosao ko zna odakle u grad) je zreo za degeneka, ali ovaj put se izvukao.

Cast postenim i dobrim ljudima, ali ovi taksisti su najveca govna u gradu, i to odgovorno tvrdim.
Da taj crveni lijevo ili bijeli iza njega imaju mrvu saobracajne kulture.. taj srebreni ti ne bi ni na kraj pameti bio.

I oni su tebe (jer stoje u guzvi) mogli propustiti da zaobides taksi, nista im ne bi bilo..

Problem u Bosni je da vozaci vide samo pola metra ispred auta, a ispravno bi bilo kilometar dva ispred i iza moci "ocjeniti situaciju". Jednostavno nema kulture.. *za onu temu "sta nedostaje u SA" -pun pogodak - KULTURA.
motachjointa

#2325 Re: "Majstori" parkiranja

Post by motachjointa »

dottore wrote:
c0d14c wrote:evo jedan primjer pa dajte pisite vise kazne i za ovo BBI -2
http://img34.imageshack.us/img34/8223/golf2e.jpg
nemoj tako, vidis da je iz Hadzica dosao sa trebom na kafu u BBI... :thumbup:
:lol:
mora da ti je neko iz hadzica natego trebu pa imas kompleks :lol:
Locked