Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
karanana

#2301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

haha, ovi snimci ne krse pravila postanja na jutubu, a mnogi drugi snimci iz gaze krse.

onda se opet madneru vracamo na pocetak. svak stiti interese sebe i svoje zemlje i ako se prati ta politika onda palestincima nema pomoci jer nikome nije u interesu da se zrtvuje i da kontrira americi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

a šo se mi ovdje onda fatamo za glavu kad ni iran ni arabija ne čine niš
jordan neutralan ko egipat
sirija suti
zapadna obala suti
hezbolah nista
madner

#2303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

I zato je od 1948 stanje kakvo jeste.
ponosna_manjina

#2304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ponosna_manjina »

karanana wrote: svak stiti interese sebe i svoje zemlje i ako se prati ta politika onda palestincima nema pomoci jer nikome nije u interesu da se zrtvuje i da kontrira americi.
Vlade i velike medijske kuce su proizraelske ili u najboljem slucaju neutralne i to dosta utice na javno mnijenje, ali sve vise obicnih ljudi uvidja sta se desava u Gazi i ko cini ove bezumne zlocine. Ja ustvari najvecu nadu polazem u mirovni pokret, socijalne forume i moblizaciju gradjana sirom svijeta... ovdje treba da se ponovi onaj Pokret koji je postojao tokom rata u Vijetnamu...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

ajde

nije problem što neće pomoći palestincima arapi

ali što ih lože da se bore

zašto se ne potpiše sporazum iz 1967

i kraj priče :cry: nepravda jeste ali i ovo je nepravda... bolje da su ljudi živi
madner

#2306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

komi wrote:ajde

nije problem što neće pomoći palestincima arapi

ali što ih lože da se bore

zašto se ne potpiše sporazum iz 1967

i kraj priče :cry: nepravda jeste ali i ovo je nepravda... bolje da su ljudi živi
Zato sto Izreal nece?
PLO je to vec predlagao krajem sedemdesetih, pa su im uletili u Liban da radikalizuju stvari.
karanana

#2307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

slazem se. potpisi alija pa makar i avlija. nece moci nista uraditi ovako. ja sam za iseljenje iz gaze i dobijanje ekvivalentnog dijela zemljista od izraela koje bi se spojilo sa zapadnom obalom u jednu kompaktnu cjelinu. ovako nece funkcionicati zemlja i 2 geografska dijela. gaza bi non stop bila u blokadi. spoji se u jedno, potpisi da je tako kako jeste i kraj.

ako izrael nece da se potpise, sta je onda krajnji cilj izraela?
[Matrix]

#2308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by [Matrix] »

Ne znam o cemu se vise ima trubiti,Izrael je pobjedio,jos samo da posamara one skupine u gaza-city-u i to je to.
Ovdje se prica o nekakvim,proklamacijima,mirovnim pokretima i sl budalastinama koje nemaju stvarne moci osim
mahanja parolama i izvikivanja istih.Izrael je najjaca vojna sila na tom podrucju,pokazali su da nije potrebno
postivati nikakve bijesne papirice UN-a,i da je prosta nadmoc dovoljna da sve to zavrsi u slivniku.Pokzali su
i da 300 djecijih zivota (10 razreda osnovne skole) zapravo nisu nikakve zrtve,vec samo kolateral od njihovih
nasojanja da pobiju hamaslije,pokazasli su nam ono sto mi sami sebi necemo da priznamo a oduvjek vazi
da jaci pise historiju a slabiji truhne u njenin cinjenicama.kad ostane 10-ak palestinaca,oni ce im napraviti
muzej holocausta,kao sto su jevrejima napravili,da se onako s vremena na vrijeme prisjete da ih vise nema.
doslo je vrijeme makijavelija kome to nije jasno dovodi u zabludu i sebe i svoj narod.
Last edited by [Matrix] on 12/01/2009 11:02, edited 1 time in total.
madner

#2309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

karanana wrote:slazem se. potpisi alija pa makar i avlija. nece moci nista uraditi ovako. ja sam za iseljenje iz gaze i dobijanje ekvivalentnog dijela zemljista od izraela koje bi se spojilo sa zapadnom obalom u jednu kompaktnu cjelinu. ovako nece funkcionicati zemlja i 2 geografska dijela. gaza bi non stop bila u blokadi. spoji se u jedno, potpisi da je tako kako jeste i kraj.

ako izrael nece da se potpise, sta je onda krajnji cilj izraela?
Veliki Izreal do rijeke Jordana uz kontrolu Jeruzalema.

Samo su kontali da ce Palestinci otic ako ih zatvore u geto i da ce ono malo sto ostane velikodusno apsorbovat. Ali sjebala ih demografija. Ne mogu ih anektirat, previse ih.
zaratustra

#2310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zaratustra »

arzuhal wrote:"Sve je vehdije do imama Mehdije..."
" A od imama Mehdije......" :?:
zonbirile

#2311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

karanana wrote:
haha, ovi snimci ne krse pravila postanja na jutubu, a mnogi drugi snimci iz gaze krse.

onda se opet madneru vracamo na pocetak. svak stiti interese sebe i svoje zemlje i ako se prati ta politika onda palestincima nema pomoci jer nikome nije u interesu da se zrtvuje i da kontrira americi.

pa na tragu si odgovora,Palestinci su propustili priliku da osnuju državu 1948g ustvari nisu im tada dozvolili Izrael i Egipat,Sirija ,Jordan,Liban,jer su se svi mislili teritorijalno namiriti na račun tih teritorija.Od Palestine iz 1918g do 1948g se namirila i Sirija i Liban,doduše malo,a 78% teritorije je dato za stvaranje Jordana.Ostatak izvorne Palestine je rastaljivan na Izrael i Palestinu,s time da su i susjedi navikli da uzmu/dobiju dio.
krivorijek

#2312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by krivorijek »

babilon wrote:Kanoutea čeka kazna zbog podrške Palestincima
Kanoute postizanje gola proslavio pokazivanjem majice na kojoj je na nekoliko jezika bilo ispisano: "Palestina"....
08.01.2009. 16:48
Fudbaler Seville Frederic Kanoute vjerovatno će biti kažnjen zbog pokazivanja majice sa parolom podrške palestinskom narodu.

Kanoute je u jučerašnjoj pobijedi Seville nad Deportivom od 2:1 u Kupu kralja postizanje gola proslavio pokazivanjem majice na kojoj je na nekoliko jezika bilo ispisano: "Palestina".

Očekuje se da će disciplinski komitet Fudbalskog saveza Španije sutra donijeti odluku o kazni za Kanoutea, muslimana koji je rođen u Francuskoj, ali nastupa za Mali.

Sudija meča Antonio Mateu Lahos, Kanoutea je zbog komentarisanja izraelskih napada na Gazu kaznio žutim kartonom.

Ambasador Izraela u Madridu Rafael Šulc rekao je za radio "Marca" da se Kanoute nije ponio kao profesionalac i da je prekršio pravila Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Zvaničnik palestinske ambasade Mahmud Aluanen rekao je istoj radio stanici da je Kanoute pokazao da je vrlo hrabra osoba.

- Sportisti su ljudska bića i ne mogu da negiraju svoja osjećanja. Oni imaju prava da izraze mišljenje...Siguran sam da će palestinska djeca biti sretna zbog njegovog gesta, dodao je Aluanen.

Autor: ONASA
Ja, vidis ti, to im smeta (FIFA-i), a ne smeta im uzimat pare za reklamu za playstation (od kojeg djeca oboljevaju bukvalno danonocno sirom svijeta), kao i pare za reklamu od onog bolesnog bwin.com (bet and win), koji pruza online platformu kockarima, pretezno muskoj strani svijeta, ciju destruktivnost osjecaju na prvom mjestu njihove familije, pretezno zenska i djecija strana svijeta/familije.

A cigarete i alkohol (ako nisi Heineken, ili neko drugi koji imas jarana/jaranicu u FIFA-i) je zabranjeno reklamirati, kao nije sportski!?

FUUUUJ!!!
omar little

#2313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

izraelska vojska u akciji

babilon wrote:Više od 900 mrtvih u Gazi
Prema izvještaju o osobama ubijenim u izraelskoj ofanzivi u Gazi, koja je ušla u 17. dan, u ponedjeljak je taj broj premašio 900, izjavio je šef hitnih službi na palestinskom teritoriju.
Foto: ReutersDoktor Mouawiya Hassanein je izjavio da je broj ubijenih 905, nakon što je u ponedjeljak ujutro ubijeno 15 Palestinaca, javio je AFP.

Među ubijenim je 277-ero djece, 95 žena i 92 starije osobe, precizirao je on.

Više od 3.950 Palestinaca je ranjeno u izraelskim napadima otkako je 27. decembra počela izraelska ofanziva u Gazi, izjavio je Hassanein.
(FENA)
zonbirile

#2314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

omar little

pa ti kao vatrena pristalica Obame,nikako da ga spomeneš u kontekstu Gaze.Miki Maus uglavnom šuti ,ili huška Izrael na Gazu.Bože kad se sjetim vaših postova na temi o Obami.
omar little

#2315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

zonbirile wrote:omar little

pa ti kao vatrena pristalica Obame,nikako da ga spomeneš u kontekstu Gaze.Miki Maus uglavnom šuti ,ili huška Izrael na Gazu.Bože kad se sjetim vaših postova na temi o Obami.
ovo je tema o izraelu a na temi o Obami si dobio odgovor.
zonbirile

#2316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

omar little wrote:

Pa znam ,zato ga i spominjem,tamo se od njega očekivalo čudo,okivan u zvijezde,a mi bili budale koji smo tvrdili da je obični Diznijev junak-proberi koji,meni najsličniji Miki Mausu.
Koje licemjerje za raju koja ne zna,kakav odgovor spominješ,eto ti Obame,huška Izrael na Gazu,a ti se poklopila ušima.Prozovi Mikija,u čemu je problem.
omar little

#2317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

zonbirile wrote:
omar little wrote:

Pa znam ,zato ga i spominjem,tamo se od njega očekivalo čudo,okivan u zvijezde,a mi bili budale koji smo tvrdili da je obični Diznijev junak-proberi koji,meni najsličniji Miki Mausu.
Koje licemjerje za raju koja ne zna,kakav odgovor spominješ,eto ti Obame,huška Izrael na Gazu,a ti se poklopila ušima.Prozovi Mikija,u čemu je problem.
ako hoces razgovarati o obami, razgovaraj na temi koja je za to otvorena.
arzuhal

#2318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

zaratustra wrote:
arzuhal wrote:"Sve je vehdije do imama Mehdije..."
" A od imama Mehdije......" :?:
Crveno more neće biti samo simboličnog imena.
zonbirile

#2319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

omar little

ne treba,ja sam rekao svoje,nažalost to se i obistinilo,a tvoje stavove znam,nemaš šta novo reći.
_veleposlanik

#2320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

relativizuj, opravdavaj, moze piti vode cionistima i zapadnjackom zaglupljelom svijetu.
_veleposlanik

#2321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

karanana wrote:ma nebi debeli arapchina odustao od prodaje svoje nafte, nema tog palestinca koji je toga vrijedan. ko ce finansirati jahte, casina, zlatne chanife i silne kurave od dubaia do vegasa ako nece ta nafta koja pokrece izraelske merkave, caterpilare i f16ke.

slazem se sa naomi. zavrnuti sve izvore nafte i bojokotovati sve sto je vezano sa agresijom.
u isto vrijeme, mozda uraditi jos jedan radikalniji potez, organizovati neku uniju zemalja koje su spremne poslati vojsku u odbranu gaze, tek toliko da se signalise izraelu da se ovo nece tolerisati bez ikakvog odgovora. u ovu ligu ukljuciti i malo jace zemlje kao sto su pakistan, iran i indonezija a ne samo one arapske shashe iz okoline. mislim da do sukoba ne bi doslo ali bi se izraelci i amerikaci upitali gdje sve ovo vodi i da li su oni spremni ici do kraja i eventualno zaratiti sa citavim muslimanskim svijetom.
hajde, ako moze i ako cete mi pomoci, da malo produbimo u ovom kontekstu. uvijek kazemo: krivi su oni; ili Izrael, ili Hamas, ili Arapska Liga, Amerika, Iran, Hezbolah......... i sada, postavio si "rjesenje": zavrnuti pipu.

e hajmo ovako: kome ce zavrnuti pipu?..............kakve ce to posljedice imati? (ne samo odrzavanje jahti i saudijske makro prostitucije u svakom aspektu, mislim na nas)...

dakle, nama bi skocile cijene sa 0,80 - 0,90€/l dizela na ponovo 1,35 u najboljem slucaju (sigurno bi cijena bila daleko veca). bojim se da bi zavrtanjem pipe vozanje autom postao pravi luksuz, mlijeko bi bilo mnogima nedostupno pa krenimo odatle... sta ovo znaci? znaci da smo, htjeli mi to ili ne - direktno vezani za ova desavanja, direktno smo vezani za svaki rat na svijetu, za svaku tragediju u Africi...

pitanje, ukoliko smo shvatili svoj dio krivice, jeste: sta i u kojoj mjeri smo spremni uraditi mi (ne interesuje me arapska liga)? ako je odgovor "malo/nista" onda smo obicni licemjeri, kao sto jesmo. mozemo biti svasta nesta, ali licemjeri do neba - to sigurno.

kako onda pomoci, kako nas svijet uciniti boljim, sta mi kao gradjani svijeta, svjesni tragedija i zeljni nekih promjena mozemo uraditi?
promjena svijesti! promjena mnogih konceptualnih shvatanja, promjena iz korijena, iz dubine nase duse, nas samih... kada bismo bili dovoljno svjesni (a garantujem vam da bismo bili, da nama rokaju ovdje kao sto chine u Gazi), ne bi bio problem napraviti bunt - paralizirati "zivot", prestati koristiti automobile, prestati kupovati cionisticke proizvode, uvesti gradjansku neposlusnost kao normu za korigovanje lopovskih vlada i svijeta... kada bismo bili svjesni, da svaki proizvod koji kupimo, potencijalno nekog steti, ili je nekom kostao zivot - da li bismo i dalje nastavljali kupovati taj proizvod? uostalom: zasto smo toliko ograniceni na potrosnju/konzumiranje??? zar je to zaista "conditio sine qua non" za nase zivote, zar ne zelimo spasiti milione zivota u svijetu zbog vlastite bolesti?

ja bih, prije nego se bacimo osudjivati trece partije po ovom sukobu (glavni zlocinac znamo ko je), da krenemo od sebe i shvatimo svoj udio u svemu ovome... koliko smo mi spremni zrtvovati da prestanemo gledati ovakve stvari? do kada cemo dozvoljavati lopove koji kroje sebi zakone, koje ni oni sami ne postuju??? sta se desava sa nama???
omar little

#2322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

ne treba,ja sam rekao svoje,nažalost to se i obistinilo,a tvoje stavove znam,nemaš šta novo reći.
:lol: :lol: :lol:

ti znas moje stavove? :lol: :lol: :lol:
arzuhal

#2323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

babilon wrote: Mehdi ce uspostaviti mir, zar ne?
O, da. Ali pravedan mir. Dakle, prvo će provest pravdu, pa će zavladat mir. Al' odosmo skroz sa teme..
zgembo_sa

#2324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zgembo_sa »

babilon wrote:Kanoutea čeka kazna zbog podrške Palestincima
Kanoute postizanje gola proslavio pokazivanjem majice na kojoj je na nekoliko jezika bilo ispisano: "Palestina"....
08.01.2009. 16:48
Fudbaler Seville Frederic Kanoute vjerovatno će biti kažnjen zbog pokazivanja majice sa parolom podrške palestinskom narodu.

Kanoute je u jučerašnjoj pobijedi Seville nad Deportivom od 2:1 u Kupu kralja postizanje gola proslavio pokazivanjem majice na kojoj je na nekoliko jezika bilo ispisano: "Palestina".

Očekuje se da će disciplinski komitet Fudbalskog saveza Španije sutra donijeti odluku o kazni za Kanoutea, muslimana koji je rođen u Francuskoj, ali nastupa za Mali.

Sudija meča Antonio Mateu Lahos, Kanoutea je zbog komentarisanja izraelskih napada na Gazu kaznio žutim kartonom.

Ambasador Izraela u Madridu Rafael Šulc rekao je za radio "Marca" da se Kanoute nije ponio kao profesionalac i da je prekršio pravila Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Zvaničnik palestinske ambasade Mahmud Aluanen rekao je istoj radio stanici da je Kanoute pokazao da je vrlo hrabra osoba.

- Sportisti su ljudska bića i ne mogu da negiraju svoja osjećanja. Oni imaju prava da izraze mišljenje...Siguran sam da će palestinska djeca biti sretna zbog njegovog gesta, dodao je Aluanen.

Autor: ONASA
Svaka mu cast. Nek se nose i spanski savez i izraelski ambasador i fifa... Zivio legendo!
ahuseino

#2325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

_veleposlanik wrote: hajde, ako moze i ako cete mi pomoci, da malo produbimo u ovom kontekstu. uvijek kazemo: krivi su oni; ili Izrael, ili Hamas, ili Arapska Liga, Amerika, Iran, Hezbolah......... i sada, postavio si "rjesenje": zavrnuti pipu.

e hajmo ovako: kome ce zavrnuti pipu?..............kakve ce to posljedice imati? (ne samo odrzavanje jahti i saudijske makro prostitucije u svakom aspektu, mislim na nas)...

dakle, nama bi skocile cijene sa 0,80 - 0,90€/l dizela na ponovo 1,35 u najboljem slucaju (sigurno bi cijena bila daleko veca). bojim se da bi zavrtanjem pipe vozanje autom postao pravi luksuz, mlijeko bi bilo mnogima nedostupno pa krenimo odatle... sta ovo znaci? znaci da smo, htjeli mi to ili ne - direktno vezani za ova desavanja, direktno smo vezani za svaki rat na svijetu, za svaku tragediju u Africi...

pitanje, ukoliko smo shvatili svoj dio krivice, jeste: sta i u kojoj mjeri smo spremni uraditi mi (ne interesuje me arapska liga)? ako je odgovor "malo/nista" onda smo obicni licemjeri, kao sto jesmo. mozemo biti svasta nesta, ali licemjeri do neba - to sigurno.

kako onda pomoci, kako nas svijet uciniti boljim, sta mi kao gradjani svijeta, svjesni tragedija i zeljni nekih promjena mozemo uraditi?
promjena svijesti! promjena mnogih konceptualnih shvatanja, promjena iz korijena, iz dubine nase duse, nas samih... kada bismo bili dovoljno svjesni (a garantujem vam da bismo bili, da nama rokaju ovdje kao sto chine u Gazi), ne bi bio problem napraviti bunt - paralizirati "zivot", prestati koristiti automobile, prestati kupovati cionisticke proizvode, uvesti gradjansku neposlusnost kao normu za korigovanje lopovskih vlada i svijeta... kada bismo bili svjesni, da svaki proizvod koji kupimo, potencijalno nekog steti, ili je nekom kostao zivot - da li bismo i dalje nastavljali kupovati taj proizvod? uostalom: zasto smo toliko ograniceni na potrosnju/konzumiranje??? zar je to zaista "conditio sine qua non" za nase zivote, zar ne zelimo spasiti milione zivota u svijetu zbog vlastite bolesti?

ja bih, prije nego se bacimo osudjivati trece partije po ovom sukobu (glavni zlocinac znamo ko je), da krenemo od sebe i shvatimo svoj udio u svemu ovome... koliko smo mi spremni zrtvovati da prestanemo gledati ovakve stvari? do kada cemo dozvoljavati lopove koji kroje sebi zakone, koje ni oni sami ne postuju??? sta se desava sa nama???
Pipa - naravno da nije potpuno rjeshenje, ali je najjache oruzje koje bilo ko ima u svijetu. Ulje je krv u zilama chitavog zapada, "razvijenog" svijeta i po asocijaciji - cionisticke tvorevine. Ako stvarno ima solidarnosti sa palestinskim patnjama, bracha su mogli privrnuti isto kako su privrnuli 1972. Razlozi tada su mogli biti gotovo isti kao i danas - protest protiv podrske Izraelu.

Zavrnuti ne mogu, to bi ih osudilo na smrt, ali privrnuti - da. Mogu i oni testirati strpljenje velikih igracha. Pritisak putem ekonomske krize bi na svijet bio ogroman.

Koga briga kako je tebi i meni, ne moze se ni porediti sa kako je Palestincima... i shiri uticaj na ekonomiju (mlijeko, luksuz voznje etc...) bi samo pomogao chitavom cilju.

Slozit ches se ovo bi bilo puno veche i jache oruzje nego nashe prdoklachenje ovdje, trazenje odgovora i pitati se "sta se desava sa nama"...
Locked