FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
perke

#2301 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

Milan Culum, izgleda da je ovo pravo pojacanje koje smo dobili

Image

Charuga
Globalni moderator

#2302 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Dr.Belajsuz wrote:
Plavih_11 wrote:Evo jedan "objektivni" navijac Sarajeva nasao da komentarise igru Zelje i da bude "realan" .. Nemojte ljudi vise, zivi bili .. Fatajte se svog tima i komentarisite tamo, manite se Zelje .. 8-)
Znamo mi svi da ovom timu fale jos najmanje 2 napadaca i jedan vezni ali sta je tu je .. Ako smo sa onim timom od prosle godine i onim trenerom od prosle godine zaostajali nekih 7 bodova za Evropom onda sa ovim necemo sigurno ..
Bilo apsolutno objektivno.
Prošle godine je u ligi konkurencija bila nikakva.
Zrinjski jak.
Posušje, Orašje, Leotar, Čelik, Laktaši, Velež, Željezničar, Modriča, Travnik zreli za ispadanje.
Sarajevo, Široki, Sloboda, Slavija, Zvijezda, Borac tek za nijansu iznad i recimo u sezoni 02/03 svi bi redom ispali.
Objektivno i te kako .. :thumbup:

A ove godine je bolja konkurencija? Ko je bolji u odnosu na proslu godinu?

Zeljo je sigurno jaci nego prosle godine. Barem sto se fizicke spreme tice a i igracki kadar je jaci nego lani. Znam to jer redovno pratim utakmice i znam kakvi smo bili prosle godine .. Kuci smo dobivali sve na horuk .. Bez ikakve ideje i igre .. Sad se vec nesto nazire ali ima jos 7 dana ..
Falili su danas Mesanovic i Serdarevic u prvih 11 ...
Last edited by Charuga on 25/07/2009 23:38, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#2303 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ja koliko pratim situaciju oko Zelje, NI JEDAN novi igrac NIJE potpisao ugovor .. Znaci oni su svi tu ali kao i da nisu .. :-?
perke

#2304 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

Plavih_11 wrote:Ja koliko pratim situaciju oko Zelje, NI JEDAN novi igrac NIJE potpisao ugovor .. Znaci oni su svi tu ali kao i da nisu .. :-?
bas tako, niko nije potpisao, zvanicno....ali sam veceras na tekmi cuo da ovaj Culum ostaje sigurno, da je Amar zadovoljan s njim, a za ostale niko nista ne govori.. onaj Brajovic i Radovanovic su isto nesigurni, mada onaj Radovanovic i nije los... super je sto je i mali Mehic iz juniora dobio priliku, bice nesto od njega
hidrant

#2305 Re: FK Zeljeznicar

Post by hidrant »

Mislim da bi trebali dovesti ovog momka.

Ovo je munja i vjerujem da ce biti jedan od nasih najoljih igraca kroz par godina.
Pojavila se prica da bi mogao preci u Francusku, ali je evidentna njegova zelja da ostane u BiH, tako da ne
bi trebali okljevati u dovodenju ovog momka.

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-19382.htm

Mislim da ima potencijala da postane ponajbolji igrac BHPL.

Zamolio bi Visocane da nam daju malo vise informacija, ako isti posjecuju ovu temu.
stolac-SARAJEVO

#2306 Re: FK Zeljeznicar

Post by stolac-SARAJEVO »

@hidrant o ovom malom cakicu je bilo govora na nekim nasim pitarskim forumima a mogu ti i ja dati informaciju.Mali je izuzetan talenat.Brz i ubojit.Ono sto njega interesuje u BiH jeste FK Sarajevo(navija za FK Sarajevo)a i dobar je sa Ihrijarevicem koji ga i zeli dovesti u Sarajevo.E sad,sumnjam da ce doci i kod nas a kamoli kod vas ili negdje drugo u BiH jer je vec nekoliko njemackih klubova se zainteresovalo za njega.
Seyo_TM

#2307 Re: FK Zeljeznicar

Post by Seyo_TM »

Plavih_11 wrote:Ja koliko pratim situaciju oko Zelje, NI JEDAN novi igrac NIJE potpisao ugovor .. Znaci oni su svi tu ali kao i da nisu .. :-?
Tek ce potpisi da legnu nakon ove noci.
Mesanovica i Sehu je malo Amar nategao na treningu jucer, vidio si da repic nije mogao ispucavati ;)
Vidjet cemo se u krokodilu sutra :-D
hidrant

#2308 Re: FK Zeljeznicar

Post by hidrant »

stolac-SARAJEVO wrote:@hidrant o ovom malom cakicu je bilo govora na nekim nasim pitarskim forumima a mogu ti i ja dati informaciju.Mali je izuzetan talenat.Brz i ubojit.Ono sto njega interesuje u BiH jeste FK Sarajevo(navija za FK Sarajevo)a i dobar je sa Ihrijarevicem koji ga i zeli dovesti u Sarajevo.E sad,sumnjam da ce doci i kod nas a kamoli kod vas ili negdje drugo u BiH jer je vec nekoliko njemackih klubova se zainteresovalo za njega.
Ne pratim te forume, tako da .........

Zujo je rekao dovesti pojacanja i mislim da bi trebao izdvojiti par desetina hiljada kako bi doveo ovog momka u
Klub jer ce isti biti klasa kroz par sezona.
Charuga
Globalni moderator

#2309 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Seyo_TM wrote:
Tek ce potpisi da legnu nakon ove noci.
Mesanovica i Sehu je malo Amar nategao na treningu jucer, vidio si da repic nije mogao ispucavati ;)
Vidjet cemo se u krokodilu sutra :-D
:thumbup:
johntra

#2310 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

ja sam za malog, hehe, Ćuluma...odličan je...ima visinu, a što je još bitnije ima i tehniku..to se vidjelo večeras, a i na ovim klipovima što su postavljeni...najviše mi se svidjelo kako je poslije postignutog gola pokušao da se popne na sjevernu tribinu, pa da proslavi sa rajom gol...ismijao sam se do suza...svaka čast :thumbup:
rado_vidjen

#2311 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

igra, nista specijalno. pored golova, nismo stvorili niti jednu 100%-u sansu. (samo realno, drugovi 8) )

igraci za koje se nadam da nece imati mjesto u prvih 11:
muharemovic (sirovina. a svakako ce to culum pokriti. btw koji lik bogte :D )
bucan (mrljo koji se vazda sam zapetlja i sjebe 9 od 10 sansi, nikad nista konkretno, osoba zbog koje mozes samo aritmiju fasovat); mehic (nije se sasto s loptom) i kovacevic (neprimjetan, mrtvi prosjek)

bekric ne moze biti nas kreator igre, iako se veceras pokusavalo. zao mi je, ali on nema stilinu prefinjenost, osjecaj za proigravanje, svestranost, vic, ne zna stat i kad stat na loptu...
znaci fali nam i jedan provjereni kreator, da uveze redove.

LM, u odnosu na proslu sezonu, jedino smo bolji za dva nova beka. :roll: (colic i radovanovic, ako ostanu uopste)

a ako se ovih dana ne pojacamo u napadu, moracemo cekati oporavak rovcanina - trenutno jedinog pravog napadaca (kud bas on da se povrjedi)

saaamo sklopi okice
i zovi mi ime, zovi mi ime
jedan ce pitar, letjeeeti
sa tribine, sa tribine

:D :wink:
ARmAn1i

#2312 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

hidrant wrote:Mislim da bi trebali dovesti ovog momka.

Ovo je munja i vjerujem da ce biti jedan od nasih najoljih igraca kroz par godina.
Pojavila se prica da bi mogao preci u Francusku, ali je evidentna njegova zelja da ostane u BiH, tako da ne
bi trebali okljevati u dovodenju ovog momka.
e kad je vec rijec o potencijalnim talentima i igracima, da i ja spomenem sta sam vidio :)
ovako danas sam sa dva jarana bio kod jednog od njih na vikendici, rostilj ovo ono,

negdje tamo prema gorazdu, nzz tacno mjestno 30-40min od Sa, a klub se valjda zove jahorina :?
uglavnom, bila je neka tekma valjda prijateljska..

po desnoj strani u toj jahorini igraju dva momka(bek i poluspic), mislim da su po 92 godiste..kazu, samo kazu da je vec bilo nekih ponuda iz 1. lige federacije za njih dvojicu, ali valjda mladi sta znam :S
bukvalno sami igraju, izrazito brzi, a ovaj u napadu neodoljivo podsjeca na vladavica ili onog malog zeca sto je sad u hrvatskoj.. vidi se da imaju talenta, a pod Osimovom palicom uhh kako bi se to u red dovelo :D
kako je moguce doci u kontakt sa tim igracima, doci do nekih video zapisa i tako to ??

i ovaj cakic, kolko ima godina ??
laguna84

#2313 Re: FK Zeljeznicar

Post by laguna84 »

evo mozda ce biti para za Zelju
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 90,00.html
ako ovo bude realizovano mozda ce Dzeku pustiti u Milan..:)
Dendrlix

#2314 Re: FK Zeljeznicar

Post by Dendrlix »

laguna84 wrote:evo mozda ce biti para za Zelju
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 90,00.html
ako ovo bude realizovano mozda ce Dzeku pustiti u Milan..:)
Ima zeljo druge izvore finansiranja!

Image

:dance:
dijaliza

#2315 Re: FK Zeljeznicar

Post by dijaliza »

Šestorica potpisuju, Brajović još pod lupom

Predstavljanje novih fudbalera u četvrtak...
28.07.2009. 09:00

Na Grbavici se polako slažu kockice uoči početka Premijer lige. Stručni štab je za vrijeme priprema imao težak zadatak, jer je svakodnevno morao testirati nove fudbalere i izabrati one koji bi mogli biti pojačanja.
S druge strane, novo rukovodstvo Željezničara konačno je deblokiralo račun kluba i počelo uspostavljati strukturu organizacije.

Prema riječima direktora Dželaludina Muharemovića, na zvaničnoj konferenciji za medije u četvrtak bit će predstavljene aktivnosti kluba sa Grbavice.

- Predstavit ćemo igrače koji će biti novi članovi ekipe te ćemo upoznati javnost sa nekim projektima. Svi su u Željezničaru izuzetno prijatno iznenađeni velikom posjetom prijateljskoj utakmici sa Olimpikom. Uz podršku navijača, klub će se mnogo brže dići na noge.

Također, na konferenciji bismo trebali predstaviti i nove dresove španskog proizvođača sportske opreme "Joma", u kojima će ekipa igrati u jesenjem dijelu Premijer lige - govori Muharemović.

Do srijede će biti potpisani ugovori sa šestoricom novih igrača: sa Alenom Mešanovićem, Nedžadom Serdarevićem, Elvisom Mešićem, Mirkom Radovanovićem, Slavenom Kovačevićem i Milanom Ćulumom.

Stručni štab treba još odlučiti da li će na Grbavici ostati i Nemanja Brajović, a u opciji je još jedan napadač iz Srbije.

Pretplatne ulaznice

Na stadionu Grbavica od srijede će početi prodaja pretplatnih ulaznica za domaće utakmice Željezničara. Navijači će moći kupiti polugodišnje i godišnje ulaznice. Cijene polugodišnjih su 25 KM za jug, 45 KM za sjever, a 110 KM za zapad, dok godišnje koštaju 35 KM za jug, 65 KM za sjever, 150 KM za zapad.

Za penzionere će u prodaji biti samo godišnje ulaznice po cijeni od 20 KM.
source01

#2316 Re: FK Zeljeznicar

Post by source01 »

Ovo su termini za emitovanje Zeljo TV-a koji krece od sutra na Pink BH svaki dan, iza svakog termina Sportissima:

- Sportissima - 07:30
- Sportissima - 14:35
- Sportissima - 18:45
- Sportissima - 01:20
Zlocin&Kazna

#2317 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

source01 wrote:Ovo su termini za emitovanje Zeljo TV-a koji krece od sutra na Pink BH svaki dan, iza svakog termina Sportissima:

Ej na pinku, pa otkud mi pink :roll:
Jel se moze negdje na internetu gledat?? I jos nesto, jel postoji vise snimljenih emisija, ili hoce li se snimati, ili ce se samo vrtiti ono sto je neko vec postavio na youtoube, nesto kao promotivni materijal???? :mrgreen:
susc_ovjek

#2318 Re: FK Zeljeznicar

Post by susc_ovjek »

dijaliza wrote:Šestorica potpisuju, Brajović još pod lupom

Predstavljanje novih fudbalera u četvrtak...
28.07.2009. 09:00

Na Grbavici se polako slažu kockice uoči početka Premijer lige. Stručni štab je za vrijeme priprema imao težak zadatak, jer je svakodnevno morao testirati nove fudbalere i izabrati one koji bi mogli biti pojačanja.
S druge strane, novo rukovodstvo Željezničara konačno je deblokiralo račun kluba i počelo uspostavljati strukturu organizacije.

Prema riječima direktora Dželaludina Muharemovića, na zvaničnoj konferenciji za medije u četvrtak bit će predstavljene aktivnosti kluba sa Grbavice.

- Predstavit ćemo igrače koji će biti novi članovi ekipe te ćemo upoznati javnost sa nekim projektima. Svi su u Željezničaru izuzetno prijatno iznenađeni velikom posjetom prijateljskoj utakmici sa Olimpikom. Uz podršku navijača, klub će se mnogo brže dići na noge.

Također, na konferenciji bismo trebali predstaviti i nove dresove španskog proizvođača sportske opreme "Joma", u kojima će ekipa igrati u jesenjem dijelu Premijer lige - govori Muharemović.

Do srijede će biti potpisani ugovori sa šestoricom novih igrača: sa Alenom Mešanovićem, Nedžadom Serdarevićem, Elvisom Mešićem, Mirkom Radovanovićem, Slavenom Kovačevićem i Milanom Ćulumom.

Stručni štab treba još odlučiti da li će na Grbavici ostati i Nemanja Brajović, a u opciji je još jedan napadač iz Srbije.

Pretplatne ulaznice

Na stadionu Grbavica od srijede će početi prodaja pretplatnih ulaznica za domaće utakmice Željezničara. Navijači će moći kupiti polugodišnje i godišnje ulaznice. Cijene polugodišnjih su 25 KM za jug, 45 KM za sjever, a 110 KM za zapad, dok godišnje koštaju 35 KM za jug, 65 KM za sjever, 150 KM za zapad.

Za penzionere će u prodaji biti samo godišnje ulaznice po cijeni od 20 KM.
Ima li neko detalje vezane za racun. Zasto je blokiran, kako su ga odblokirali, pod kojim uslovima... itd.?
source01

#2319 Re: FK Zeljeznicar

Post by source01 »

Zlocin&Kazna wrote:
source01 wrote:Ovo su termini za emitovanje Zeljo TV-a koji krece od sutra na Pink BH svaki dan, iza svakog termina Sportissima:

Ej na pinku, pa otkud mi pink :roll:
Jel se moze negdje na internetu gledat?? I jos nesto, jel postoji vise snimljenih emisija, ili hoce li se snimati, ili ce se samo vrtiti ono sto je neko vec postavio na youtoube, nesto kao promotivni materijal???? :mrgreen:

Kako na Pinku tako ce biti i na netu.
Svaki dan ce se raditi nova emisija, a ono sto si vidio na You tubu je pilot emisija, a sutra ide druga itd...
Samo da se Grbavica napuni !
Seyo_TM

#2320 Re: FK Zeljeznicar

Post by Seyo_TM »

Željo kreće prema vrhu
Iskusni fudbaler najavljuje bolje dane na Grbavici...
29.07.2009. 08:30

Pripremna utakmica protiv Olimpika nagovijestila je bolje dane na Grbavici. Željezničar je djelovao spremno. Iako igrači još nisu uigrani, a neki prvotimci su povrijeđeni, sigurno je da će "Plavi" u narednoj sezoni biti mnogo ozbiljniji nego proteklih godina.

Mirsad Bešlija je predvodnik nove ekipe koju stvara trener Amar Osim, a na pripremama je najčešće uigravan za poziciju polušpica.

- Osjećam se dobro, nisam imao problema sa povredama i sigurno je da u novu sezonu ulazim mnogo spremniji nego proljetos. Izvrsno smo radili. Kada se ekipa osvježi, bit će to još mnogo, mnogo bolje.

Pripreme su bile, zaista, super. Svi igrači daju sve od sebe. Već protiv Olimpika vidjela se ogromna želja za pobjedom - kaže Bešlija.

Prema riječima nekadašnjeg reprezentativca BiH, ekipa Željezničara mogla bi već ove sezone krenuti u borbu za vrh.

- Nadam se velikom pomaku i dobrom rezultatu. Željo će sigurno krenuti prema vrhu, gdje mu je i mjesto.

Navijači su na generalci pokazali koliko žele uspjehe. Uz podršku svih struktura u klubu, sigurno ćemo opravdati njihova očekivanja - govori Bešlija.

Danas protiv Famosa

Željezničar će danas ponovo gostovati u Hrasnici, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu sa Famosom.

Drugoligaša iz Hrasnice sa klupe vodi nekadašnji prvotimac i trener Želje Haris Alihodžić, a na posudbi igraju Zeba, Omerović i M. Čolić, nekadašnji prvotimci "Plavih" Žerić i Mulaosmanović te nekadašnji juniori Šehić, Voljevica i Smječanin.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/z ... prema-vrhu
dijaliza

#2321 Re: FK Zeljeznicar

Post by dijaliza »

Željo kreće prema vrhu
Iskusni fudbaler najavljuje bolje dane na Grbavici...
29.07.2009. 08:30
Pripremna utakmica protiv Olimpika nagovijestila je bolje dane na Grbavici. Željezničar je djelovao spremno. Iako igrači još nisu uigrani, a neki prvotimci su povrijeđeni, sigurno je da će "Plavi" u narednoj sezoni biti mnogo ozbiljniji nego proteklih godina.

Mirsad Bešlija je predvodnik nove ekipe koju stvara trener Amar Osim, a na pripremama je najčešće uigravan za poziciju polušpica.

- Osjećam se dobro, nisam imao problema sa povredama i sigurno je da u novu sezonu ulazim mnogo spremniji nego proljetos. Izvrsno smo radili. Kada se ekipa osvježi, bit će to još mnogo, mnogo bolje.

Pripreme su bile, zaista, super. Svi igrači daju sve od sebe. Već protiv Olimpika vidjela se ogromna želja za pobjedom - kaže Bešlija.

Prema riječima nekadašnjeg reprezentativca BiH, ekipa Željezničara mogla bi već ove sezone krenuti u borbu za vrh.

- Nadam se velikom pomaku i dobrom rezultatu. Željo će sigurno krenuti prema vrhu, gdje mu je i mjesto.

Navijači su na generalci pokazali koliko žele uspjehe. Uz podršku svih struktura u klubu, sigurno ćemo opravdati njihova očekivanja - govori Bešlija.

Danas protiv Famosa

Željezničar će danas ponovo gostovati u Hrasnici, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu sa Famosom.

Drugoligaša iz Hrasnice sa klupe vodi nekadašnji prvotimac i trener Želje Haris Alihodžić, a na posudbi igraju Zeba, Omerović i M. Čolić, nekadašnji prvotimci "Plavih" Žerić i Mulaosmanović te nekadašnji juniori Šehić, Voljevica i Smječanin.

Autor: Z. Š.
elSaik

#2322 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Image
Charuga
Globalni moderator

#2323 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Prodaja je pocela danas u 11:00 i ima neki sto snima svo vrijeme. Vjerovatno je to za onu Zeljo TV .. Ko ce mu znati ..
Seyo_TM

#2324 Re: FK Zeljeznicar

Post by Seyo_TM »

Plavih_11 wrote:Prodaja je pocela danas u 11:00 i ima neki sto snima svo vrijeme. Vjerovatno je to za onu Zeljo TV .. Ko ce mu znati ..
Snima se od 11-13, a poceli su od 9 prodavati...
Imas li sa nekim vidjeti moze li se ulaziti sa zapadnom na sjever i sa sjevernom na jug (godisnjom/polugodisnjom)???
Charuga
Globalni moderator

#2325 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
Last edited by Charuga on 29/07/2009 12:52, edited 3 times in total.
Post Reply