HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
HomeArt

#2301 Re: HS kablovska

Post by HomeArt »

FedEx wrote:
HomeArt wrote:Jel još nekome krči ton na FOXlife kanalu? Od jučer je počelo i još uvijek krči a svi ostali su OK jel ovo neki fol HS-ov!?
tako je i na digitali.. isto al nije to prvi put, a na FOX CRIME zvuk kasni :razz: :razz: :razz: :razz:
Ja kontam kasno sinoć pa hajde reko drinja neko na smjeni ali znači ovo je regularno kod njih, c c c. Ja firme i govana, mi smo ovo primorani gledati što bi rek'o dr. Kronja.
gule_sa

#2302 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

pantera wrote:@sencobih

Pod jedan Telemach nije srbijanska firma vec je vlasništvo "Mid Europa" iz Londona koja je vlasnik i Telemach-a i
SBB-a (iz Srbije), i desetine drugih firmi iz Evrope što možeš vidjeti i na njihovom site-u http://www.mideuropa.com

Pod dva vlasnik 35% Kablovske HS je Aco Kabanica (Srbin koji trenutno živi u Sloveniji, a rođen je u Šekovićima).
Samo mala ispravka nije rodjen u Sekovicima vec koliko sam cuo u Sapcu to jest u Srbiji.........a suvlasnik je samo u HS a ne u HKB-netu i MH company gdje je Enes vlasnik svega..........
Tiger 033

#2303 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

http://javno.ba/bih/hajdarevi-kupio-rtv ... trajk.html
Hajdarević kupio RTV Travnik – zamrznut štrajk Četvrtak,

11 Ožujak 2010 15:22 TRAVNIK - Odlukom Sindikalne podružnice štrajk zaposlenih u Radioteleviziji Travnik je zamrznut i danas bi trebalo početi emitiranje radijskog i TV programa.

Do odluke o zamrzavanju štrajka došlo je nakon jučerašnjeg sastanka u Općini Travnik gdje je potencijalni kupac, vlasnik TV kuće "Hema" i kablovske mreže "HS" iz Sarajeva Enes Hajdarević predstavio ponudu za kupovinu RTV Travnik.

Prema ponudi, TV "Hema" je spremna uložiti 200.000 KM i zadržati polovinu zaposlenih. Potencijalni kupac obvezao se da će sutra dostaviti detaljnu ponudu za kupovinu RTV Travnik njenom vlasniku Centrali SDA u Sarajevu.
shlauf

#2304 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Ako je kupio RTV Travnik sad ćemo i taj program imati u analognoj ponudi - free Image
AfromMann

#2305 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

shlauf wrote:Ako je kupio RTV Travnik sad ćemo i taj program imati u analognoj ponudi - free Image
jos jedan trla baba lan...kanal!super1 :x :x :x :x
zonbirile

#2306 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

ultima_palabra wrote::lol: Podsjetilo me na ovaj grumen zlata:
Uvod

Nisamo mogli ostati mirni, pijući običnu Bosansku kahvu i slušajući priče o humanim dijelima Tasima Kučevića.Odlučiili samo da ih zabilježimo i objavimo, kako vrijme nebi izbrisalo tragove ljudi, koje su ispisali humane stranice našeg vremena, kao što je
KRALJ-SIROMAHA gospodin Tasim Kučević.

Tasim Kučević ljubazno nas je odbio jer nije htio da se priča o njegovim humanim djelima.Rekao je “moja pomoć tada neće imati svrhu, halalio sam i sve što sam pomogao bilo je od srca”

Zamoliili samo Tasimovu suprugu Melihu nam pomogne, kako bi ono što sam napisao bilo vjerodostojno.Meliha nam je pomogla davajći mi dio dokumentacije: pisma zahvalnosti,slike i zahvalnice koje je sačuvala i koje objavljujemo kao dokaz ove naše priče.

Pisma koja su stizala u znak zahvalnosti Tasimu Kučeviću, KRALJU-SIROMAHA, objavili smo onako kako su napisana u izvornoj formi.Niti jedna riječ nije mijenjana niti suština priče radi vjerodostojnosti i autentičnosti.

Recenziju u ovoj knjizi nećemo uraditi,zbog izvornih riječi i grešaka koje su dio naše svakodnevnice.Smatramo da će ova knjiga više ocrtavati vjerodostojnost, autentičnost i orginalnost stila običnog čovjka koji je ovoj knjizi dao istinitu dimenziju humanosti i koji je prepozno priču i karakter istinskog humaniste kao što je KRALJ-SIROMAHA Tasim Kučević.

Neka se priča,neka se ugledaju tamo neki, neka nikada zaborave ko je zaista bio
taj neko iz Sandžaka,koga smo ocrnili,žigosali skrivajući od javnosti i nepriznajući mu ono što je on zaista bio.Koga tamo neki siromašni,bolesni,zaboravljeni prozvaše Kraljem siromaha,duh sa dobrom dušom,majka Tereza itd.Postavite sami sebi pitanje zašto toliko suza od ljudi koje je zgazilo vrijeme i društvo?Za kim se te suze proljevaju?Taj jad i čemer bijede Bosanske.Suze i pogled su uprte u boga sa molitvom za istinu i pravdu čovjeka koji je za vrijeme koje je proveo u našoj zajednici stekao ugled idola siromaha.Hvala ti ,tebe vole i poštuju,a gdje smo to mi?

Ova naša knjiga je skroman doprinos da se vrline ne prećute,a zle riječi i zla dijela da strepe od sramote pred potomcima i biće zauvjek zaštićene od zaborava.

"Ako nekome nešto želite pokloniti, činite to čista srca i u tišini; u suprotnom zadržite svoj dar za sebe jer je posve beskoristan i moze duboko povrijediti čovjeka."

Tako razmislja Tasim Kučevic.Mi mislimo da dobra djela mogu da inspirišu i druge, kako bi život onima kojima je porebna pomoć bio lakši.

Budi darežljiv u blagostanju i zahvalan u bijedi.
Budi dostojan povjerenja svog susjeda i gledaj ga vedrim i prijateljskim okom.
Budi blago siromahu i opomena bogatome, odgovori na vapaj bijednika i sačuvaj nepogrešivost svoje prisege.
Budi pošten usvom sudu i pažljiv u govoru.
Ne budi nepravedan ni prema kome, a blagost pokaži prema svima. Budi poput luči onima koji hode u tami, radost nesretnicima, more žednima, luka očajnima,I podrži i obrani potlačenu žrtvu.
Neka čestitost i poštenje krase sva tvoja dijela. Budi utočište strancu, melem onom koji pati, moćna utvrda bjeguncu.
Budi oko slijepome, a zvijezda vodilja stopama zabludjelog.
Budi ures na licu istine, kruna na čelu vjernosti, stup hrama pravičnosti, dah života tijelu čovječanstva, stijeg vojskama pravde, lučonoša nad obzorjem vrline, rosa tlu ljudskog srca, arka na oceanu spoznaje, sunce na nebu dobrote, dragulj u dijademi mudrost, sjajno svjetlo na nebeskom svodu svoje generacije, plod na stablu poniznosti.

Pišemo u ime hiljade ljudi koji su svoje potpise stavili da nas podrže i da osnujemo odbor za istinu koji želi ispričati istinu o čovjeku
„Kralju – Siromaha“
Gos. Tasim Kučević o svojim dobrim djelima neželi da priča, ali želimo mi, ljudi do kojima nikome nije stalo, osim ovom plemenitom čovjeku, koji je pomagao svima, bez obzira na vjeroispovjest. Imali smo želju da mi obični ljudi ispričamo pravu istinu o gospodinu Tasimu Kučeviću.Nije nam dozvolio.U ime hiljade potpisnika odlučilo sam da objavimo jednu drugu dimenziju koja će sadržavati činjenice i dokaze o humanim djelima za koje mi znamo i do podataka do kojih smo došli, o merhametli duše gos Tasima Kučevića.Ovo je samo dio potpisnika od 3762 potpisa građana za istinu i pravdu koji gos. Tasim Kučević zaslužuje.
Potpisi su prikupljeni iz MZ-a:
Pasci, Ljubače,Husino i Kiseljak
--------------------------------
svi potpisani free korisnici zaposlenica Tasimovih.Ja dobrotvora!
domaci.ba

#2307 Re: HS kablovska

Post by domaci.ba »

shlauf wrote:Ako je kupio RTV Travnik sad ćemo i taj program imati u analognoj ponudi - free Image
:D :thumbup:
zonbirile

#2308 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

-------------------------------------------------------------
zadnje riječi Save Kovačevića bile su:" druže Enese,kada rat prođe vrati se na Tjentište."
shlauf

#2309 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

zonbirile wrote:-------------------------------------------------------------
zadnje riječi Save Kovačevića bile su:" druže Enese,kada rat prođe vrati se na Tjentište."
Image :thumbup:
zonbirile

#2310 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

pade drug Enes od stranih imperijalista i domaćih izdajnika.
nellington

#2311 Re: HS kablovska

Post by nellington »

zonbirile wrote:pade drug Enes od stranih imperijalista i domaćih izdajnika.
Drug Hans, to mu je konspirativno ime :lol:
zonbirile

#2312 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

Hans Klos.
japo-

#2313 Re: HS kablovska

Post by japo- »

Image

:razz: 8-) :lol: :lol: hansditrihgensher :dance:
leo karan

#2314 Re: HS kablovska

Post by leo karan »

HomeArt wrote:Jel još nekome krči ton na FOXlife kanalu? Od jučer je počelo i još uvijek krči a svi ostali su OK jel ovo neki fol HS-ov!?
krci krci, podera mi usi :D

daj ba sta pricate, dobar HS
sve je to u 5 deka
izgleda da korisnica smeta sto vlasnik nema noble porijeklo

:bih:
manki

#2315 Re: HS kablovska

Post by manki »

Kako je HS smio koristiti ovaj znak na web siteu

Image

A nije član udruženja Kupujmo Domaće?!
manki

#2316 Re: HS kablovska

Post by manki »

Kako je HS smio koristiti ovaj znak na web siteu

Image

A nije član udruženja Kupujmo Domaće?!
zonbirile

#2317 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

leo karan wrote:
krci krci, podera mi usi :D

daj ba sta pricate, dobar HS
sve je to u 5 deka
izgleda da korisnica smeta sto vlasnik nema noble porijeklo

:bih:
--------------------
ne bi se po glavuši reklo
pantera

#2318 Re: HS kablovska

Post by pantera »

gule_sa wrote:
pantera wrote:@sencobih

Pod jedan Telemach nije srbijanska firma vec je vlasništvo "Mid Europa" iz Londona koja je vlasnik i Telemach-a i
SBB-a (iz Srbije), i desetine drugih firmi iz Evrope što možeš vidjeti i na njihovom site-u http://www.mideuropa.com

Pod dva vlasnik 35% Kablovske HS je Aco Kabanica (Srbin koji trenutno živi u Sloveniji, a rođen je u Šekovićima).
Samo mala ispravka nije rodjen u Sekovicima vec koliko sam cuo u Sapcu to jest u Srbiji.........a suvlasnik je samo u HS a ne u HKB-netu i MH company gdje je Enes vlasnik svega..........

HKB - Hajdarević-Kabanica-Buturović
Suvlasnik je i u HKB-netu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2319 Re: HS kablovska

Post by JoseMujica »

AfromMann wrote:
jos jedan trla baba lan...kanal!super1 :x :x :x :x
biće to kanal sa malom bijelom ovčicom u desnom gornjem uglu ekrana...LIVE sa Vlašića :lol: :lol:
Duge

#2320 Re: HS kablovska

Post by Duge »

Jesu li vas zvali danas u vezi CI modula? Mene zvali i pitali hocu li mjenjati sa recieverom ili kupovati. Uglavnom javit ce mi kad ga mogu preuzeti
zikmu

#2321 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Jesi li slucajno pitao koliko kosta? :-D
Duge

#2322 Re: HS kablovska

Post by Duge »

zikmu wrote:Jesi li slucajno pitao koliko kosta? :-D
Nisam :D Vjerovatno 100 KM ko i reciever
zonbirile

#2323 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

pa zar još ima jadnika na HS-u
Cibra

#2324 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

kaže možeš uzeti CI modul i reciever, ono zajedno, ali da platis jedno...:)
luccko

#2325 Re: HS kablovska

Post by luccko »

Cibra wrote:kaže možeš uzeti CI modul i reciever, ono zajedno, ali da platis jedno...:)
modul kao prije reciever - dzabe na koristenje, a ako hoces da zadrzis reciever platis cca 100 kermi :D
Locked