SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ecstase

#2301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ecstase »

Vas ne smije niko da dira osim vase i nase milicije. :zzzz:
-Romeo-

#2302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

Boom71 wrote:Ja sam legalista i posten i fin i sta ja imam od toga ?!

Pravo me nerviraju komentari tipa "ne treba uzimati pravdu u svoje ruke" i sl.

Do nedavno sam imao Stafforda,koji je nocu u mom dvoristu patrolirao.
Znaci,prilicno visoka ograda,sve zakljucano i ne postoji sansa da pas izadje sam i sl.
E sad,ako je neko u neko doba noci,nasilno usao tako sto je razvalio jaku bravu ili preskocio,jeli to znaci da sam ja kriv sto ga je moj pas unakazio dozivotno ili preklao(svi znamo kako izgleda napad staffa ili pita) ?

Jeli to uzimanje pravde u svoje ruke,ako ja u svom dvoristu imam psa koji je slobodno pusten,a sa druge strane maximalno obezbjedjen da ne preskoci ogradu i napadne (ne dao Bog) neko dijete ili neduznog covjeka,a neko "dobronamjeran" pokusa da mi klepi auto ili nesto ukrade i sl.pokusa da mi otudji imovinu,a ovaj ga "razvali?

Izvinjavam se ako je post ne jasan,ali zurim....

:-D
pa koliko ja znam, mislim da bi odgovarao za eventualne posljedice, jer bi se to smatralo prekoračenjem nužne odbrane koja ni u kojem služaju de dozvoljava oduzimanje života zbog zaštite imovine (nakaradno da ne može nakaradnije). ali nisam 100% siguran.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

-Romeo- wrote: pa koliko ja znam, mislim da bi odgovarao za eventualne posljedice, jer bi se to smatralo prekoračenjem nužne odbrane koja ni u kojem služaju de dozvoljava oduzimanje života zbog zaštite imovine (nakaradno da ne može nakaradnije). ali nisam 100% siguran.
pa možda bi ga izvuklo onaj famozni natpis "čuvaj se psa"... možda... ali briga ga, ionako neće puno dobiti :D
Troll_Happens

#2304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Zna li ko sta vise

Sarajevo: Ispred "Ježa" ranjene dvije osobe

Ispred sarajevskog ugostiteljskog objekta "Jež“ koji se nalazi u ulici Zelenih beretki jutros u tri sata nakon ponoći došlo je do tuče nekoliko osoba, a potom i do pucnjave.
U ovoj pucnjavi lakše tjelesne povrede nanesene projektilima iz vatrenog oružja zadobili su B. E. i E. S., dok su zbog sumnje da su učestvovali u ovoj pucnjavi uhapšeni T. E. i K. M.“, kazao je u izjavi za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

U policiji, dok se ne završi uviđaj koji je u toku, nisu željeli kazati da li su akteri ovog incidenta bili u restoranu, te da li se pucnjava dogodila u ili ispred restorana.

Koliko se sjecam Selimovic je rekao da ce zatvarati kafice gdje se ponavljaju incidenti a cini mi se da je ovo u Jezu vec drugi ili treci put. Sto govno ne zatvore pa nek se na livadi nekoj izvan grada rokaju uz pivu :x
mirzazmaj

#2305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mirzazmaj »

pate se sa pistoljima, nek im g. Selimovic podjeli automate nek se svi pobiju i mirna bosna....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ne zatvarajte jež
u šta ću gledati dok prolazim ka ćirsu

sve su trebe tamo tanke a visoke :mrgreen:
Cholina_Lokica

#2307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Chmoljo wrote:
-Romeo- wrote: pa koliko ja znam, mislim da bi odgovarao za eventualne posljedice, jer bi se to smatralo prekoračenjem nužne odbrane koja ni u kojem služaju de dozvoljava oduzimanje života zbog zaštite imovine (nakaradno da ne može nakaradnije). ali nisam 100% siguran.
pa možda bi ga izvuklo onaj famozni natpis "čuvaj se psa"... možda... ali briga ga, ionako neće puno dobiti :D
ako ima natpis taj, ne mogu mu nista :D
Boom71

#2308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Boom71 »

:-D Naravno da imam /imao.Nema "psica" vise,pa nema ni teble.
Inace sam misljenja da su dobra pasmina,ali i zahtjevna.

Samo bih napomenuo,da se slucajno desilo da je napao nekoga neduznog,sjebao bih se pravo i dao bih ga momentalno uspavati.
Ali isto tako da je neko dosao ne pozvan u gluho doba noci,preskocio ili provalio(znaci morao bi se bas potruditi u oba slucaja) da bi mi nesto klepio,hladno bih pozvao policiju i....jebiga,sta ces...mislim desava se :wink: .

:-D
zonbirile

#2309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

mislim da bi se svo tvoje svjedočenje odnosno odbrana svela na to ,da si psa držao po predviđenom zakonu,pravilniku i da si ispunio sve obaveze.Lično bi za taj posao preferira drugu rasu,ali to je druga priča.
mali Ninja

#2310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mali Ninja »

ecstase wrote:Vas ne smije niko da dira osim vase i nase milicije. :zzzz:

Vas ne smije niko da bije, osim vase i nase milicije :lol:
zonbirile

#2311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

mali Ninja wrote:
ecstase wrote:Vas ne smije niko da dira osim vase i nase milicije. :zzzz:

Vas ne smije niko da bije, osim vase i nase milicije :lol:
-----------------------------
njih treba da bije samo naša i njihova policija,ali onako momački.
zonbirile

#2312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

nova ubistva u Sarajevo,3 mrtvih i ubica niko nije državljanin Bosne.Otkud tu,koliko su boravili,šta su radili,šta radi MUP,ubica ima i privatni biznis,kuću,a stanovnik C.Gore.
goldenlily

#2313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by goldenlily »

zonbirile wrote:nova ubistva u Sarajevo,3 mrtvih i ubica niko nije državljanin Bosne.Otkud tu,koliko su boravili,šta su radili,šta radi MUP,ubica ima i privatni biznis,kuću,a stanovnik C.Gore.
Ma MUP ko MUP,za vrijeme ubistva oni 500m dalje zaustavljaju slučajne prolaznike i pucaju im reket za prelazak ceste na neobilježenom mjesti.A 20 m od vozila policijske patrole,ljudi napravili pijacu na trotoaru i totalno blokiraju saobraćaj tako da i da hoćeš da poštuješ saobraćajne propise i krećeš se trotoarom,ne može,jer su kolege od ovog Muhovića postavile prepreke u vidu gajbi mandarina,banana etc.
Ugl. što bi moj jaran rek'o ''jebo lud zbunjenog'',država prava i reda al u k.
zonbirile

#2314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

pa u svakoj normalnoj državi ,dužan si se prijaviti,imamo iskustva sa Jadrana.Kako MUP zna,ko je sve u gradu-nikako.Što se ne napravi racija na Heci i ne deportuju ljudi bez "papira".O čemu mi pričamo,ljudi štancaju gradom bez ikakvih papira,roknu te i odu-a granica ko sir.
amrica

#2315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

oslobodjenje

Općinski sud Sarajevo produžio je pritvor Nijazu Nisku Karkelji (45) i Makedoncu Enisu Mandalu (26), koji su uhapšeni 3. novembra zbog sumnje da su pokušali iznuditi oko 6.000 eura od turskog državljanina Mustafe Utaša S, kojem su prethodno ukrali kombi. Pritvor je, kako nam je potvrđeno u Sudu, produžen za još mjesec

Osumnjičeni za isto krivično djelo, Adis Hasanagić (30) se brani sa slobode, dok je četvrti akter Šemsudin Hodžić još u bjekstvu.

Podsjećamo, Karkelja, Mandal i Hodžić osumnjičeni su da su 2. novembra ukrali VW transporter, koji je bio parkiran u Ulici Vinka Šamarlića na Ilidži. Turski državljanin je pozvan na Alipašino Polje u kafić Princes, u Karkeljinom vlasništvu, gdje su mu osumnjičeni, navodno, tražili novac. Turčina je potom Mandal odveo u Tarčin i pokazao mu gdje je ukradeni kombi parkiran. Nakon toga je sarajevska policija u Tarčinu uhapsila Mandala, a Karkelju u kafiću Princes i oni se od tada nalaze u pritvoru.
hotazmaj

#2316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Prije od prilike sat vremena na Ilidzi poginuo neki stariji covjek :sad:
Image
karanana

#2317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

jeli ubistvo ili saobracajna nesreca?
-Romeo-

#2318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

nije ga valjda satro ovaj kamion? :?
hotazmaj

#2319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Saobracajna nesreca, da kamion ga je udario
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

''Sara kompani'', wtf ime kompanije!

Čovjek najvjerovatnije pošao da plati struju, penzije dostavljene,...Preko-puta je uplatno mjesto.

http://www.sarakompani.ba/main.html
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/12/2009 13:47, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#2321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

i uz put iskocio nekome pred kamion...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Dile wrote:i uz put iskocio nekome pred kamion...
Nema zelenog smajlija, pa ne znam da li pričaš ironično ili ne,....Pješak na pješačkom je car i svi moraju stati.
Cholina_Lokica

#2323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

budimo realni... kamion u kruznom toku nije mogao voziti brzo... a pjesaci koriste maksimalno to sto je zakon na njihovoj strani i jako bezobrazno izlaze na cestu, pa izlijecu na 2-3 metra ispred auta. kad si sa malim autom to i mozes izbjeci, motati u stranu, ali sta ce covjek sa kamionom, stati ne moze, smotati nema vremena... moze se jedino moliti Bogu da ne pogine covjek, sto je malo vjerovatno...

da se odmah ogradim, ne govorim za lole koje se zalete i kad vide pjesaka jos stisnu gas namjenski, nego cisto o neodgovornim pjesacima koji bez imalo razmisljanja staju na cestu. kakav god da je zakon, treba imati malo obzira, pa ne iskakati ljudima tacno pred auto, puno je lakse pjesaku stati nego autu
Vragolan

#2324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Dile wrote:budimo realni... kamion u kruznom toku nije mogao voziti brzo... a pjesaci koriste maksimalno to sto je zakon na njihovoj strani i jako bezobrazno izlaze na cestu, pa izlijecu na 2-3 metra ispred auta. kad si sa malim autom to i mozes izbjeci, motati u stranu, ali sta ce covjek sa kamionom, stati ne moze, smotati nema vremena... moze se jedino moliti Bogu da ne pogine covjek, sto je malo vjerovatno...

da se odmah ogradim, ne govorim za lole koje se zalete i kad vide pjesaka jos stisnu gas namjenski, nego cisto o neodgovornim pjesacima koji bez imalo razmisljanja staju na cestu. kakav god da je zakon, treba imati malo obzira, pa ne iskakati ljudima tacno pred auto, puno je lakse pjesaku stati nego autu
odlezati kaznu (odgovor na boldirano), udario pjesaka na pjesackom, pa da ga je i avionom pokupio odgovario bi, odgovario bi da je pjesak iz vedra neba pao na pjesacki pred kamion, zato svi vozaci pa i ti kao vozac primetis znak koji te informise da se priblizavas pjesackom prelazu, zato ti znas da trebas usporit i prici pjesackom prelazu sa maksimalnim oprezom ako vidis da je pjesak u blizini

u ovom slucaju bezveze "pljujes" po pjesacima
Last edited by Vragolan on 09/12/2009 14:37, edited 1 time in total.
karanana

#2325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

u pa ja nisam ni vidio pjesacki prelaz ranije. dile, mojne mi nikakve price ni branjenja. razumio bih to da pricas o prelasku na sred ceste gdje nema oznacenog pjesackog i gdje je ogranicenje 60. za ovo u chorku sa ovim najmanje 4-5 godina, a nece odlezati ni 5 dana.
Locked