Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#2301 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Lud i ponosan wrote:
cappy_tempo wrote:ma meni je dobar. handrio sam hardrock,a sada rockhopera i nikad veceg kvara nisam imao.najveci problem mjenanje felge koju sam ja uhako :mrgreen: . opet neki kazu da je smece (smecelajzd) mada opet dodjes na ono kako tebi odgovara :D. pogledaj neku trku na eurosportu i vidi hoce li pobijediti,ako pobijede kupi,ako ne pobijede opet kupi :mrgreen:
Jel', zaHebani, dobar ovaj GT aggressor za grada, voznja bi mi bila 95% gradska i eventualno nekad malo makadama?
I kakvo sjediste dođe uz njega, to mi je posebno bitno, jer na duze relacije pakas mora udobno da se smjesi? :D
ma gdje nije dobar,taman je,a imas i specialized hardrock koji je isto mocan.a sjediste ne znam kakvo je na gt-u,znam da je na specializedu ovim novim malo tvrdje :D . i sta fali ako malo zaboli jarane,dobro je to da ojacas :mrgreen:
studenat

#2302 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by studenat »

Uzmi jara shwinn frontier gs
oko 400 km ti je
vjeruj neces se pokajat. Obavezno u ciklocentru..profesionalci su nema sta.
Bajk je regularan..izdrzljiv..lijep za oko...lagan..bolje uzmes jos dodatne opreme za te pare sto bi kupio gt ili te brendove koje ime prodaje. Shwinn je stogodisnjak americki..koji ima tradiciju...malo se prica o njemu..ali pravi odlicne gradske bicikle..a ovaj brdski je odlican za te pare..najbolji po ulozeno-dobijeno.
cappy_tempo

#2303 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

studenat slazem se za schwin ali imas i drugu stranu,a to je da nekome ne lezi taj bajk,ne svidja se i slicno pa onda trazi drugi.ja sam mogao uzeti gt 1.0 2009 godina,ma strasan i po opremi jaci od rockhopera cini mi se ali jednostavno taj bajk mi nije sjeo najbolje i uzmem rockhopera. ali naravno obletiti ciklocentar,bike doctor i bogolivestrog cini mi se prodaje bajkove,a onaj trek na otoci je skuplji jedno 200-300KM nego bike doctor i obavezno preletiti oglase na mtb.ba,ciklocentar.com i pik jer zna biti dobrih bajkova za fine pare.
Tranquilizer

#2304 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

studenat wrote:Uzmi jara shwinn frontier gs
oko 400 km ti je
vjeruj neces se pokajat. Obavezno u ciklocentru..profesionalci su nema sta.
Bajk je regularan..izdrzljiv..lijep za oko...lagan..bolje uzmes jos dodatne opreme za te pare sto bi kupio gt ili te brendove koje ime prodaje. Shwinn je stogodisnjak americki..koji ima tradiciju...malo se prica o njemu..ali pravi odlicne gradske bicikle..a ovaj brdski je odlican za te pare..najbolji po ulozeno-dobijeno.

jel na ovaj misliš

Image

Dobro izgleda ;-)
semso_bonaparte

#2305 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by semso_bonaparte »

Hvala na pomoci
ja pazario :D
[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/url]
cappy_tempo

#2306 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

nek je sa srecom i kaciga glavu cuva :D
dadoka84

#2307 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Sa srecom :D
Vučkica

#2308 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Vučkica »

.
Last edited by Vučkica on 09/08/2012 22:41, edited 1 time in total.
Tranquilizer

#2309 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

Vučkica wrote:Pošto na drugom podforumu niko ne odgovara na ovu moju dilemu, bit ću dovoljno dosadna da još jednom priupitam: Namjeravam kupiti biciklo za vožnju po makadamu ali se dvoumim između dva modela koja su mi se učinila prihvatljivim... Stoga pitanje za cenera :razz: :D Koje je bolji model bicikla: Trek 820 (570 KM) ili Aggressor 2.0 (505KM)? Kakve su razlike među istim? Hvala! ;-)
Eto daj meni fino cenera i idi sebi uzmi Trek 820, jednostavno ;-)
cappy_tempo

#2310 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

dok ne promahalam zar ne mozes dodati 100KM i uzeti specialized hardrock,a mogao bi i gt avalanche 3.0 proci? :D cak ako ti je 100KM puno mozda bi se u ciklocentru moglo srediti na rate ili preko onih kartica pa placas banci :D
Tranquilizer

#2311 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

a razlike možeš vidjeti ovdje, minimalne su ali trek ima malecku prednost ;-)

http://mountain-bikes.findthebest.com/c ... ressor-3-0
cappy_tempo

#2312 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Lud i ponosan wrote:
cappy_tempo wrote:dok ne promahalam zar ne mozes dodati 100KM i uzeti specialized hardrock,a mogao bi i gt avalanche 3.0 proci? :D cak ako ti je 100KM puno mozda bi se u ciklocentru moglo srediti na rate ili preko onih kartica pa placas banci :D
Kako ide to kreditiranje u ciklocentru?
samo kazes da treniras opasan sport i nosi sta hoces :mrgreen: . ja kad sam kupovao i prvi i drugi bajk dogovorio sa ninom u ratama da placam. tako sam prvi hardrock placao u 3-4 rate i svaki put sam dobio racun da sam platio. on te vodi u teci tamo i kad platis prekrizi te. dakle to je na povjerenje da ga neces izraditi. drugi bajk sam dao vise od pola iznosa i onda nakon mjesec odnio ostatak. a vidio sam da sad ima i preko kartica unicredit i raifasen cini mi se. valjda ti provuce karticu pa ti placas na 6 ili 12 mjeseci banci.

http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=3211.0
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2313 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Admir_1984 »

Imam jedno pitanje, mislim da ovde mogu dobiti odgovor na njega. Zanima me postoji li i koliko kosta ona spravica za mjerenje kilometraze, al mene interesuje za trcanja/hodanja i slicno. Znaci ono sto vi stavite na biciklo i mjeri vam kilometre, postoji li i koliko kosta takvo neshto da se stavi na primjer na ruku/nogu :?
saga

#2314 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by saga »

A ako ste student i imate onu studid karticu mozete proci i malo jeftinije http://studid.ba/partneri/item/63-ciklo-centar.html

Admir_1984 to postoji, mislim da se zove pedometar, samo veze nemam gdje se ima kupiti :-D
kojeime

#2315 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 12/05/2011 22:56, edited 2 times in total.
headbanger

#2316 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by headbanger »

Admir_1984 wrote:Imam jedno pitanje, mislim da ovde mogu dobiti odgovor na njega. Zanima me postoji li i koliko kosta ona spravica za mjerenje kilometraze, al mene interesuje za trcanja/hodanja i slicno. Znaci ono sto vi stavite na biciklo i mjeri vam kilometre, postoji li i koliko kosta takvo neshto da se stavi na primjer na ruku/nogu :?
pogledaj u intersportu u merkatoru ili u radnjama sa malo vise sportske opreme, ima moj kolega jedan, i to ide u djep, e sad kako zna koliko si koraka napravio a spravica u djepu, valjda radi na vibracije, mjeri mu distancu, korake, brzinu i vrijeme
kojeime

#2317 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 12/05/2011 22:57, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2318 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Admir_1984 »

Imal na toj spravici da kada ja dodjem na odrediste da pishe 7km, 200m...ili mi otkuca 57483 koraka, pa ti sad kontaj prosjecnu duzinu koraka :?
kojeime

#2319 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 12/05/2011 22:57, edited 1 time in total.
cappy_tempo

#2320 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Lud i ponosan wrote:
cappy_tempo wrote:
samo kazes da treniras opasan sport i nosi sta hoces :mrgreen: . ja kad sam kupovao i prvi i drugi bajk dogovorio sa ninom u ratama da placam. tako sam prvi hardrock placao u 3-4 rate i svaki put sam dobio racun da sam platio. on te vodi u teci tamo i kad platis prekrizi te. dakle to je na povjerenje da ga neces izraditi. drugi bajk sam dao vise od pola iznosa i onda nakon mjesec odnio ostatak. a vidio sam da sad ima i preko kartica unicredit i raifasen cini mi se. valjda ti provuce karticu pa ti placas na 6 ili 12 mjeseci banci.

http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=3211.0
Ih, pa dobra ta teka pravo.
Taman mi odgovaraju 3-4 rate, da se obavi ta akvizicija bez nekog veceg napora... moglo bi se sta pazariti ovih dana :D
ajde fino.pofali se sta si uzeo pa da bacimo koju gradsku turu :mrgreen:
madtv

#2321 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

Admir_1984 wrote:Imam jedno pitanje, mislim da ovde mogu dobiti odgovor na njega. Zanima me postoji li i koliko kosta ona spravica za mjerenje kilometraze, al mene interesuje za trcanja/hodanja i slicno. Znaci ono sto vi stavite na biciklo i mjeri vam kilometre, postoji li i koliko kosta takvo neshto da se stavi na primjer na ruku/nogu :?
ako imas mobitel sa GPS-om, endomondo GPS tracking ili ako je nokia onda preporucujem sports-tracker (http://www.sports-tracker.com)...izaberes workout walking/running/cycling/... :)
Vučkica

#2322 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Vučkica »

Hajd mi još samo objasni zašto je bolji Trek 820, pa ćemo onda jednostavno izvršiti i transakciju :D
kurty

#2323 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Vučkica wrote:Hajd mi još samo objasni zašto je bolji Trek 820, pa ćemo onda jednostavno izvršiti i transakciju :D

jesil probala ta dva bicikla???
Tranquilizer

#2324 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Tranquilizer »

Vučkica wrote:Hajd mi još samo objasni zašto je bolji Trek 820, pa ćemo onda jednostavno izvršiti i transakciju :D
Pitanje za cenera je bilo, citiram:

Koje je bolji model bicikla: Trek 820 (570 KM) ili Aggressor 2.0 (505KM)?
Kakve su razlike među istim?

ja odgovorio na ta pitanja, tako cenera na sunce pa cemo onda dalje :lol:

a dobro ti kurty kaže, sjedi na bickl i probaj ga, to ti je najbolje, moguce da se i odluciš za GT ako ti anatomski bude odgovarao...bicikl je bicikl a kako tebi pristaje zavisi iskljucivo od tebe 8-)

po meni je isto bitno za "djevojcice" da je bicikl lagan pa i to uzmi u obzir :thumbup:
Miki123

#2325 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Miki123 »

Imam gt avalanche 3.0 i na prednjim amortizerima piše vra vrhu PRELOAD i to se kao dugme može okretati lijevo desno ili desno? Šta to znači?

Isto tako, šta se radi na onom nultom servisu na koji si primoran voziti biciklo u ciklocentar?
Post Reply