Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dezurni_ucenik

#2301 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
amko76 wrote:
CVIKERASH wrote:Ispit kod Duvnjaka.Bio je odlicno raspolozen ,kontam sad ce se poloziti.Zajebava se na svoj racun.Svi se smijemo.Kad odjednom ulazi jedna nasa voditeljica i upita ga: Eto profesore da vas pitam,Sejla je ucila prije par godina Ustavno iz ove skripte da li mogu i ja.

Ovaj pobjesni ; KO JE SEJLAAAAA?????JEL ONA PROFESOR ILI JA?MAJKU VAM FALSIFIKATORSKU SVE BI DA POKRADATE.STOKO JEDNA...

Naravno,mozda bi bilo suvisno spomenuti da smo svi pali taj termin.
Haha njega ne diraj, jedini pošten čovjek tu. Koja je to voditeljica?
fakat Duvnjak je bas ok lik, cak i kad te obori :D

Inicijali E.D. :D

A Duvnjak me uvijek podsjecao ponasanjem na Izeta Fazlinovica. :D
amko76

#2302 Re: Pravni fakultet

Post by amko76 »

Pa ta je studirala prije 7 godina kad sam ja završio, i još polaže Ustavno iz druge godine jel? :lol: :lol:

Zapravo jel to na drugoj godini još uvijek? :-)
dezurni_ucenik

#2303 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

amko76 wrote:Pa ta je studirala prije 7 godina kad sam ja završio, i još polaže Ustavno iz druge godine jel? :lol: :lol:

Zapravo jel to na drugoj godini još uvijek? :-)

Ne znam za nju ja govorim kad sam polagao ustav prije 5,6 godina,
amko76

#2304 Re: Pravni fakultet

Post by amko76 »

Aha ja mislio to sada bilo.
dezurni_ucenik

#2305 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

amko76 wrote:Aha ja mislio to sada bilo.

Ili scena na prvoj godini.Polaze se Drzava i Pravo kod Nedje Milicevica.Neki lik dodje isprica sve i dok mu je Nedjo upisivao 8,ovaj napuse balon od zvake i pukne sve po Nedji.Ovaj se sjebo: da ti jebem majku,znas ti ko sam ja.predsjednik ustavnog suda.Pi**a ti materina.Ti ces mene omalozavati.Nikad ti ovo neces poloziti.

Uze korektorni lak i prebrisa levatu 8 ....

:lol:
gaius

#2306 Re: Pravni fakultet

Post by gaius »

dobro sad ne vjerujem da mu je baš psovao ali da mu je poništio ocjenu to vjerujem... Neđo je gospodin i po... kad sam ja polagao vratio je lika koji je došao na ispit u šorcu i papučama :)
dezurni_ucenik

#2307 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

gaius wrote:dobro sad ne vjerujem da mu je baš psovao ali da mu je poništio ocjenu to vjerujem... Neđo je gospodin i po... kad sam ja polagao vratio je lika koji je došao na ispit u šorcu i papučama :)

True story.Vjeruj mi. Nedjo je bas tad bio zapjenio samo tako.A to gospoda,za mene skoro pa niko nije gospodin na faxu.Mozda Muminovic .Prije sam Karcica smatrao gospodinom ali onda sam primjetio sav onaj cirkus sa asistentima.On ima asisteneta koji ocigledno pati od kompleska nize vrijednosti pa doveoo sebi asistenta da bi ovaj asistent i sebi doveo demonstratora....
VenomousV

#2308 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

halapic vise nije ass, ima svoj predmet, doduse izborni...
sad je karcicu ona neka zenska asistent :roll:
dezurni_ucenik

#2309 Re: Pravni fakultet

Post by dezurni_ucenik »

VenomousV wrote:halapic vise nije ass, ima svoj predmet, doduse izborni...
sad je karcicu ona neka zenska asistent :roll:

Mogu zamislit kakvu glupost nebitnu od predmeta su mu dali samo da izlijeci kompleks nize vrijednosti.
VenomousV

#2310 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

nije glupost :D
predmet je super i dobro predaje... ok, to zavisi od mog raspolozenja :D
predmet je studij genocida
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2311 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Muminović, Karčić i Bora.

to su profesori - profesori.

čuo sam još da su ljudi hvalili Trivuna dok je bio na privredi. ovo ostalo, šou.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2312 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Ja moram da pohvalim Jasminku. I Hajriju naravno. Samo sto Hajriju svi onako neozbiljno shvataju i previse je dobra.
suncokret_1984

#2313 Re: Pravni fakultet

Post by suncokret_1984 »

ladyblue18 wrote:Ja moram da pohvalim Jasminku. I Hajriju naravno. Samo sto Hajriju svi onako neozbiljno shvataju i previse je dobra.
+1

Trivun je isto odlican profesor bio, sada ne znam ko je na privredi.
selmicaaa_

#2314 Re: Pravni fakultet

Post by selmicaaa_ »

Slazem se sa ladyblue18 :D
opa22

#2315 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

ajme meni je Karcic toliko iritantan to je ludilo :)))))

ma Duvnjak je meni bez konkurencije, "iz..bo" me ko lud, al mi je opet najdrazi
BASS

#2316 Re: Pravni fakultet

Post by BASS »

Meni nije jasno zasto je nekima Duvnjak "legendaran" - potpuno pogresna osoba na pogresnom mjestu koja nedostatak ugleda,autoriteta i imena nadoknadjuje beskrajnim mobingom nad studentima.Namjerno insceniranje apsurda.On vs ostatak svijeta,on i proizvodnja beskicmenih ulizica i pohod u povijanje nesavijenih kicmi.
Sjecam se da je u svoje vrijeme ispitivao ko od studenata nesto lose o njemu pise po netu :-) metoda : upitnik prisutnih - jesi to ti? ili si ti? ili ti? - paranoja osobe koja nije sigurna u podatke u svom rodnom listu.
Nisam imao neki problem sa njim (relativno receno :) ),samo sam ga konstanto duboko sazaljevao,posebno njegove fanove.U principu on mi je na listi osoba koje su mi inspiracija kakav nikad ne zelim da budem :)
cherry :)

#2317 Re: Pravni fakultet

Post by cherry :) »

ja ucim 2-3 predmeta istovremeno, nekad ucim 3, nekad 5 sati :D ne ucim kampanjski, jedino neke predmete koje mi je uzasno mrsko uciti (tipa soiologije, sociologije prava), gdje moram znati Aristorelove, Kantove, Platonove i Dirkemove ideje, i ideje jos njih 50 :D ali i to uvijek ucim 10tak dana prije. :D
atko

#2318 Re: Pravni fakultet

Post by atko »

kazu porasto broj svrsenih studenata prava od kako je GRAS ucesto strajkove :D (salim se)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2319 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

BASS wrote:Meni nije jasno zasto je nekima Duvnjak "legendaran" - potpuno pogresna osoba na pogresnom mjestu koja nedostatak ugleda,autoriteta i imena nadoknadjuje beskrajnim mobingom nad studentima.Namjerno insceniranje apsurda.On vs ostatak svijeta,on i proizvodnja beskicmenih ulizica i pohod u povijanje nesavijenih kicmi.
Sjecam se da je u svoje vrijeme ispitivao ko od studenata nesto lose o njemu pise po netu :-) metoda : upitnik prisutnih - jesi to ti? ili si ti? ili ti? - paranoja osobe koja nije sigurna u podatke u svom rodnom listu.
Nisam imao neki problem sa njim (relativno receno :) ),samo sam ga konstanto duboko sazaljevao,posebno njegove fanove.U principu on mi je na listi osoba koje su mi inspiracija kakav nikad ne zelim da budem :)
Ma on to i danas radi, sjecam se prvog predavanja kod njega kad je poceo da se dere na nas i da tvrdi da smo svi spijuni iz Avaza i Oslobodjenja, a ne smijes se nasmijati sto je najgore.
Ja sam odmah tad vidjela da je veseljak pravi i nisam mu vise nikad otisla na predavanje.
Nisam imala nekih posebnih problema sa njim, osim sto se jednom, dva puta izderao na mene ni krivu ni duznu, i uvijek sam se pitala sto meni treba to ali hajde covjek sve predevera.
Ali inace ga ne pamtim po losem, sa mnom se uglavnom zezao uvijek, nisam mu pravila probleme oko odgovaranja i prenemagala se.
Istina danas kad ga vidim na hodniku samo zbrisem jer znam da slijedi deranje na nekog i napadanje.

Mene je fasciniralo kod pojedinih studenata to da uspiju spremiti Ustav odjednom, izadje i polozi I odjednom pa II odjednom, isto ko da nema drugih predmeta nego samo ucili to pa izasli odjednom i polozili sve. :-)
bez_ideje

#2320 Re: Pravni fakultet

Post by bez_ideje »

Meni je Duvnjak najkorektniji profesor na onom faxu..
Naucis,dodjes,odgovaras koliko znas,dobijes koliko znas........kad me obori,fino mi kaze sto me obori i na sta da obratim paznju i iduci put sve 5. Kad su mi se preklapali termini s Duvnjakom,odem ranije i pitam mogu li dan ranije ,al on uvijek bude tako fin da me prebaci za dan ili dva kasnije :mrgreen: Poenta ,ne upadaj ko kauboj i ne trazi odgodu kad je vec do tebe doslo,a to mu stalno rade......dodji fino i kulturno ranije i nikakvih problema.
Pozdravit cu covjeka uvijek kad ga vidim,i na hodniku i na ulici.....jer otpozdravi,za razliku od podosta profesora tamo ( Karcic pod br.1 )
BASS

#2321 Re: Pravni fakultet

Post by BASS »

Pa da,koliko znas toliko dobijes - pa beskrajno polaganje tog ispita na dijelove,pazi kad ces se nasmijati kad biti ozbiljan,kako ces uci na vrata,sta ces ga pitati... Umjesto da se napravi normalan ispit - imas test,napisi sta znas,ima kriterij sta treba da se spomene i obrazlozi na svakom pitanju,svako moze da vidi tvoj rad i dovidjenja.
To nekako dodje kao prica zene koju muz konstanto zlostavlja i onda ona pocne uzimati kao normalno sto on njoj s vremena na vrijeme zvizne samarcinu,jer dobar je on inace,samo treba znati sa njim,a i ona vala ima dug jezik i kratku pamet,ne zna da kuha lijena je i sta ja znam - a u stvari,u sustini - ne zna za bolje.I tog momenta je taj zlostavljac pobijedio.
Ne govorim samo o Duvnjaku,ima i gorih,pogotovo na nekim drugim fakultetima,ali eto njegov neprofesionalizam mi je ostao urezan u sjecanju.
bez_ideje

#2322 Re: Pravni fakultet

Post by bez_ideje »

Prvo da napomenem,da su po meni pismeni ispiti na pravnom fakultetu jedan veliki promasaj ,pogotovo oni tipa testova na dopuni i zaokruzi !
Polaganje ispita na dijelove je ne samo prednost,vec ti omogucava da fakat zapamtis ono sto ucis,jer svaku spremas ko jedan mali ispit. Ja se dan danas sjecam vecine stvari iz ustava,sto se ne moze reci za 90 % ostalih ispita.
Ne znam odakle ti ovaj dio" pazi kad ces se nasmijati kad biti ozbiljan,kako ces uci na vrata,sta ces ga pitati " ja rekoh da se treba ponasati kulturno prema covjeku ,(uostalom to bi trebao biti obrazac ponasanja inace,al eto,i to se mora napominjati)i ne ulaziti ko kauboj u kabinet,ni dobar dan ni ja sam taj i taj ,ni kako ni zbog cega -vec "jel' mogu ja za petak" :roll: :roll: pa i ja bi te istjerala iz kabineta !
Hiljadu puta je ponovio,da mu se lijepo dodje ranije,ako postoji neki problem i treba odgoda...al jok....to je izivljavanje na studentu!Zlostavljanje? Ma daj.....
Ne branim lik i djelo profesora Duvnjaka,nastup i prica mu nisu ok ,ali sto se tice ocjenjivanja i ispitivanja studenata,tu je vise nego ok!
JThomas

#2323 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

duvnjak je psihopat. i ne, uopšte ne treba s vrata reći "mogu li ja u petak" da bi popizdio i počeo bljuvati vatru, vrlo često mu ne treba apsolutno nikakav razlog.
suncokret_1984

#2324 Re: Pravni fakultet

Post by suncokret_1984 »

bez_ideje wrote:Meni je Duvnjak najkorektniji profesor na onom faxu..
Naucis,dodjes,odgovaras koliko znas,dobijes koliko znas........kad me obori,fino mi kaze sto me obori i na sta da obratim paznju i iduci put sve 5. Kad su mi se preklapali termini s Duvnjakom,odem ranije i pitam mogu li dan ranije ,al on uvijek bude tako fin da me prebaci za dan ili dva kasnije :mrgreen: Poenta ,ne upadaj ko kauboj i ne trazi odgodu kad je vec do tebe doslo,a to mu stalno rade......dodji fino i kulturno ranije i nikakvih problema.
Pozdravit cu covjeka uvijek kad ga vidim,i na hodniku i na ulici.....jer otpozdravi,za razliku od podosta profesora tamo ( Karcic pod br.1 )
Slazem se s tobom!
A dok sam studirala, primjetila sam da ga blate samo oni sto ne nauce, pa ih covjek vrati, valjda naucili na guzove polagat, ili kako vec...i onda dodju kod Duvnjaka i puf, covjek trazi znanje i to je problem.
Za mene jedan od najkorektnijih, koliko znas, toliko dobijes.
BASS

#2325 Re: Pravni fakultet

Post by BASS »

Svejedno,sunce me je ogrijalo kad sam se rjesio one monty phyton atmosfere na njegovim ispitima.
Sustina je da ti takvi likovi omrznu materiju koju u stvari volis i koja te zanima i vise ne ucis da nesto otkrijes,da steknes znanje koje ces sutra primjeniti,ucis da zadovoljis neke njegove zamisli.
A u pogledu pismenih - to je standard - i standard je da se svaki student kada diplomira dobije svoj "folder" da kazem u arhivi sa testovima i radovima (seminarski diplomski,ovisno) i da svako moze za sto godina da dodje i vidi.Odkud meni dokaz da sam ja demonstrirao znanje iz nekog ispita.Odkud dokaz da je neko demonstrirao vise ili manje znanje od mene.Pupa hava sto bi rekli.Naravno ovdje je to naucna fantastika - zbog otpora ljudi kojima odgovara sadasnje stanje.
Post Reply