Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Risto Kuglarić

#2301 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Risto Kuglarić »

...:-?

zavrzlamo, iako si ga, što neko reče zavrzlamio, ovo što si gore napisao, čini mi se ima smisla. I uz to je još, po meni najgori mogući scenario... Samo, ako SPS stvarno prevagne na tadićevu stranu, mislim da će im DS ipak malo više ograničiti utjecaj u vladi. U skladu sa izbornim rezultatima (nadam se).

Al opet s druge strane, živeći na ovim prostorima, uvijek moraš računati sa najgorim mogućim scenarijem, oliti Murphy-jevim zakonima. :cry:
zavrzlama

#2302 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Risto Kuglarić wrote:...:-?

zavrzlamo, iako si ga, što neko reče zavrzlamio, ovo što si gore napisao, čini mi se ima smisla. I uz to je još, po meni najgori mogući scenario... Samo, ako SPS stvarno prevagne na tadićevu stranu, mislim da će im DS ipak malo više ograničiti utjecaj u vladi. U skladu sa izbornim rezultatima (nadam se).

Al opet s druge strane, živeći na ovim prostorima, uvijek moraš računati sa najgorim mogućim scenarijem, oliti Murphy-jevim zakonima. :cry:
Vidi nesto...SRS je bazirana na ideoloskoj bazi...dok su DS,DSS i SPS na materijalnoj...e sad nije uopste tesko naci dogovor izmedju ovih ...SPS ide Tadicu...Tadic pomiluje Miloseviceve u Rusiji(danas je Dacic otisao u Rusiju) i ostavi na miru ratne i politicke lidere SPS-a iz devedestih na miru...SPS zadovoljan...Tadic radikalima i DSS-u prepusti policiju,obavjestajne sluzbe i vojsku..oni zdovoljni...a DS-u ostane vlada i pregovori sa EU s tim da se od pristupnih fondova od EU finansira i odrzava u zivotu Garasananovina zaduzbina i novac za secesionisticke snage u BIH,CG i Kosovu...vuci siti ovce na broju...eto vlade nacionalnog spasa..i usput ce maknuti LDP kao neugodnog svjedoka ove zavjere i to je to...
laku noć

#2303 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

Još da radikali i Čeda uđu kakvu koaliciju :lol: :lol: :lol:
Risto Kuglarić

#2304 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Risto Kuglarić »

zavrzlama wrote: Vidi nesto...SRS je bazirana na ideoloskoj bazi...dok su DS,DSS i SPS na materijalnoj...e sad nije uopste tesko naci dogovor izmedju ovih ...SPS ide Tadicu...Tadic pomiluje Miloseviceve u Rusiji(danas je Dacic otisao u Rusiju) i ostavi na miru ratne i politicke lidere SPS-a iz devedestih na miru...SPS zadovoljan...Tadic radikalima i DSS-u prepusti policiju,obavjestajne sluzbe i vojsku..oni zdovoljni...a DS-u ostane vlada i pregovori sa EU s tim da se od pristupnih fondova od EU finansira i odrzava u zivotu Garasananovina zaduzbina i novac za secesionisticke snage u BIH,CG i Kosovu...vuci siti ovce na broju...eto vlade nacionalnog spasa..i usput ce maknuti LDP kao neugodnog svjedoka ove zavjere i to je to...
ja, al ako SPS ode tadiću, onda DS nema potrebe za radikalima i DSS-om, obezbijedili su skupštinsku većinu i mogu ih otkačit.
redondo72

#2305 Re: Desavanja u Srbiji

Post by redondo72 »

Na stolu mi Večernje Novosti... Aleksandar Vučić gradonačelnik Beograda. Strašno.
Grover

#2306 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Grover »

Sve ide po planu.Dogovorena je naci-vlada SRS-DSS-SPS.Tadic sa svojim mekim naci muljatorima i grebatorima odlazi u istoriju.Na popristu, kao opozicija, ostaje LDP.

Predstoji finalni rasplet.

http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?bel ... ews=223173
zavrzlama

#2307 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Risto Kuglarić wrote:
zavrzlama wrote: Vidi nesto...SRS je bazirana na ideoloskoj bazi...dok su DS,DSS i SPS na materijalnoj...e sad nije uopste tesko naci dogovor izmedju ovih ...SPS ide Tadicu...Tadic pomiluje Miloseviceve u Rusiji(danas je Dacic otisao u Rusiju) i ostavi na miru ratne i politicke lidere SPS-a iz devedestih na miru...SPS zadovoljan...Tadic radikalima i DSS-u prepusti policiju,obavjestajne sluzbe i vojsku..oni zdovoljni...a DS-u ostane vlada i pregovori sa EU s tim da se od pristupnih fondova od EU finansira i odrzava u zivotu Garasananovina zaduzbina i novac za secesionisticke snage u BIH,CG i Kosovu...vuci siti ovce na broju...eto vlade nacionalnog spasa..i usput ce maknuti LDP kao neugodnog svjedoka ove zavjere i to je to...
ja, al ako SPS ode tadiću, onda DS nema potrebe za radikalima i DSS-om, obezbijedili su skupštinsku većinu i mogu ih otkačit.
ali taj odlazak SPS-a tadicu mora da dozvoli SRS/DSS..a za uzvrat ce tadic da im da ustupke koje sam naveo..inace ako tadic izigra dogovor(Stambolic,Curvija i ostale nepogode) ...ma da te ne prepadam skontat ces kasnije sve...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2308 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194

Srbija: Dogovoreni principi za formiranje vlade
15.05.2008. 22:53

Predstavnici socijalista i radikala izjavili su večeras, poslije trojnog sastanka koji je u sjedištu Demokratske stranke Srbije trajao duže od dva i po sata, da je postignut dogovor o principima za formiranje zajedničke vlade koalicija DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS, piše Blic.

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je novinarima poslije sastanka da su SRS i D S S -NS prihvatile njihov princip o socijalnoj pravdi i da će razgovor o formiranju koalicionog sporazuma biti nastavljen sutra. Prema njegovim riječima, vlada i parlamentarna većina biće formirani kada bude potpisan koalicioni sporazum.

Na pitanje zašto putuje u Rusiju, lider SPS-a je odgovorio da ide na razgovor s predsjednikom stranke Pravedna Rusija Sergejom Miranovim.

Potpredsjednica Srpske radiklane stranke Gordana Pop-Lazić rekla je novinarima da samim tim što je postignut dogovor oko osnovnih principa ostaje još tehnički dio posla oko koalicionog sporazuma.
"Postoje velike šanse da se formira skupštinska većina", rekla je ona, a na pitanje šta je najveća kočnica, Pop-Lazićeva je odgovorila da "kočnica nema". Ona je dodala da se o kadrovskim rješenjima nije razgovaralo.

Predstavnici koalicija DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS su na prvom trojnom sastanku utvrdili sporazum o principima za formiranje nacionalne vlade Srbije, na osnovu koga će biti nastavljeni razgovori o utvrđivanju koalicionog sporazuma za konstituisanje parlamentarne većine i formiranje vlade Srbije.

U saopštenju DSS-a, koje je portparol te stranke Andreja Mladenović podijelio novinarima, predlaže se dogovor o formiranju vlade koju bi činile DSS-NS, SRS, SPS-PUPS-JS, Bošnjačka lista i vanstranačke ličnosti koje zastupaju nacionalnu politiku očuvanja državnih interesa Srbije.

Nacionalna vlada, kako je navedeno, ima pet ključnih ciljeva koji predstavljaju temelj budućeg programa rada vlade Srbije.
Sastanku u sedištu DSS-a prisustvovali su, pored Dačića, zamjenik predsjednika SPS-a Žarko Obradovih, lider PUPS-a Jovan Krkobabić, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, potpredsjednik SPS-a Milutin Mrkonjić, potpredsjednica Centralne otadžbinske uprave SRS Gordana Pop Lazać i funkcioner te stranke Zoran Krasić. Lider Nove Srbije Velimir Ilić je u sjedište D S S-a stigao poslije sastanka, a od predstavnika DSS-a sastanku je prisustvovao lider Vojislav Koštunica.
klixober

#2309 Re: Desavanja u Srbiji

Post by klixober »

Citam na B92: DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS se dogovorile oko sastavljanja vlade.Vladu bi cinila i Bosnjacka lista.E neka mi neko objasni kako tzv. Bosnjacka lista moze u koaliciju sa Radikalima koji im kao prvo ne priznaju naciju,kao drugo rade na razaranju BiH.
laku noć

#2310 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

redondo72 wrote:Na stolu mi Večernje Novosti... Aleksandar Vučić gradonačelnik Beograda. Strašno.
Što je strašno?Pa to je većina a to je demokratija.Da li to odgovara meni,tebi,petom desetom otom potom ali ko skupi više"ruku" taj pobjeđuje,zar ne?
laku noć

#2311 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

komeba wrote:Citam na B92: DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS se dogovorile oko sastavljanja vlade.Vladu bi cinila i Bosnjacka lista.E neka mi neko objasni kako tzv. Bosnjacka lista moze u koaliciju sa Radikalima koji im kao prvo ne priznaju naciju,kao drugo rade na razaranju BiH.
Pa kako Mile i Hare čine koaliciju,vidiš da na ovom Balkanu sve može :lol: ja bože ti sačuvaj što ti je vlast
zavrzlama

#2312 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Grover wrote:Sve ide po planu.Dogovorena je naci-vlada SRS-DSS-SPS.Tadic sa svojim mekim naci muljatorima i grebatorima odlazi u istoriju.Na popristu, kao opozicija, ostaje LDP.

ne..sve je ovo blef i prepadanje MZ-e...scenario..kad je grobar postao predsednik skupstine..pa se sam povukao nakon par dana....utvrdjuje se pazar sa MZ-om...Srbija jedini adut koji ima je 'destabilizacija same sebe" da bi Mz pomislila kakom se Balkan vraca u 90-te a ovo kao prevrtanje oko formiranje skupstinske vecine za formiranje vlade je trik koji ce trajat ne vise nego mjesec dana...
alphonse kauders

#2313 Re: Desavanja u Srbiji

Post by alphonse kauders »

Ja sam ovo očekivao, ništa iznenađujuće, ako se sporazum o koaliciji potpiše to znači - laku noć, Srbijo! :-?
redondo72

#2314 Re: Desavanja u Srbiji

Post by redondo72 »

laku noć wrote: Što je strašno?Pa to je većina a to je demokratija.Da li to odgovara meni,tebi,petom desetom otom potom ali ko skupi više"ruku" taj pobjeđuje,zar ne?
Hmm, pa ne bih baš rekao, pošto se to mene kao Bošnjaka iz Beograda jako tiče, a nešto ne verujem da je sa tobom slična situacija. Da, demokratije je nžl uvek bila sistem gde dve budale nadglasaju jednog genija.
Grover

#2315 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Grover »

komeba wrote:Citam na B92: DSS-NS, SPS-PUPS-JS i SRS se dogovorile oko sastavljanja vlade.Vladu bi cinila i Bosnjacka lista.E neka mi neko objasni kako tzv. Bosnjacka lista moze u koaliciju sa Radikalima koji im kao prvo ne priznaju naciju,kao drugo rade na razaranju BiH.
Situacija je slozenija nego izgleda.Glavni problem nisu radikali vec meki naci-komedijasi B.Tadica koji su preuzeli Demokratsku stranku nakon Djindjicevog ubistva i koji deluju kao trojanski konj u reformskom krilu polit. scene.Dakle, da bi se reformsko krilo ocistilo bio je neophodan ovaj poraz i eliminacija Tadiceve Demokratske stranke i Bosnjacka lista je tu odigrala na pravoj strani.

Naravno, mozda sasvim slucajno.., no to je nebitno.Bitno je da su se srpske nacionalisticke snage, bile one tvrdje ili mekse, nebitno, potukle izmedju sebe i jedna strana(samo naizgled benignija) je eliminisana, cime je ceo blok oslabljen..
Last edited by Grover on 16/05/2008 00:20, edited 1 time in total.
redondo72

#2316 Re: Desavanja u Srbiji

Post by redondo72 »

Izvini ali nije mi jasna logika. DS je jedina demokratska stranka u Srbiji koja ima značajnu podršku biračkog tela, tj. da budem precizniji DS nikada od svog postojanja, dakle ni pod vođstvom pokojnog Đinđića, nije procentualno osvojila ovoliki br. mandata kao pod Tadićem.
Last edited by redondo72 on 16/05/2008 00:16, edited 1 time in total.
Risto Kuglarić

#2317 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Risto Kuglarić »

zavrzlama wrote: ali taj odlazak SPS-a tadicu mora da dozvoli SRS/DSS..a za uzvrat ce tadic da im da ustupke koje sam naveo..inace ako tadic izigra dogovor(Stambolic,Curvija i ostale nepogode) ...ma da te ne prepadam skontat ces kasnije sve...
:D ma ne prepadaš, normala, inače mislim da ta sva situacija neće imat bogznakakav uticaj na nas, osim što je tvoj apokaliptični scenarij specifičan u smislu da bi kompromis između tadićevaca i radikala vjerovatno uključivao podršku nezavisnosti RS-a, a s druge strane tadićevska struja bi im prala obraz pred evropom i obezbijedila da budu korak ispred nas u trci u zagrljaj EU. Pa će se onda još teže bit naduravat s ovim našim sapatnicima iz drugog entiteta.

EDIT: ...ali ipak sve u svemu ne vjerujem u takav rasplet. Ko god se prihvati sastavljanja vlade, koliko god željan fotelje bio, nije baš toliko lud da da SB, vojsku i policiju ovim drugima.
laku noć

#2318 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

redondo72 wrote:
laku noć wrote: Što je strašno?Pa to je većina a to je demokratija.Da li to odgovara meni,tebi,petom desetom otom potom ali ko skupi više"ruku" taj pobjeđuje,zar ne?
Hmm, pa ne bih baš rekao, pošto se to mene kao Bošnjaka iz Beograda jako tiče, a nešto ne verujem da je sa tobom slična situacija. Da, demokratije je nžl uvek bila sistem gde dve budale nadglasaju jednog genija.
Imaš nešto bolje :D,mislim od demokratije? :D
Grover

#2319 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Grover »

Dodik i drugovi imace sada mogucnost da prate direktan prenos gasenja RS-a.

Samo nek stave spec. naocari, okrenu glavice u pravcu Beograda i prate razvoj situacije..
Last edited by Grover on 16/05/2008 00:29, edited 1 time in total.
klixober

#2320 Re: Desavanja u Srbiji

Post by klixober »

Grover wrote:
Situacija je slozenija nego izgleda.Glavni problem nisu radikali vec meki naci-komedijasi B.Tadica koji su preuzeli Demokratsku stranku nakon Djindjicevog ubistva i koji deluju kao trojanski konj u reformskom krilu polit. scene.Dakle, da bi se reformsko krilo ocistilo bio je neophodan ovaj poraz i eliminacija Tadiceve Demokratske stranke i Bosnjacka lista je tu odigrala na pravoj strani.

Naravno, mozda sasvim slucajno..
Koja izvrnuta logika :-) Znaci da bi pravi demokrati dosli na vlast,Bosnjacka lista ce pomoci Radikalima da dodu na vlast.Onim istim Radikalima u cijem statutu pise da im je cilj pripajanje BiH i pola Hrvatske! Onim istim Radikalima koji im negiraju naciju! Bosnjacka lista ce sa tim Radikalima u koaliciju.I ne samo njima,nego i sa Milosevicevom strankom.
redondo72

#2321 Re: Desavanja u Srbiji

Post by redondo72 »

Shvatam šta je Grover hteo da kaže, ali te frakcije unutar DS-a nisu postojale ( bar javno ) još od doba Mićuna, tako da ne znam o kom krilu DS-a se govori.
kicky

#2322 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kicky »

Grover wrote:Sve ide po planu.Dogovorena je naci-vlada SRS-DSS-SPS.Tadic sa svojim mekim naci muljatorima i grebatorima odlazi u istoriju.Na popristu, kao opozicija, ostaje LDP.

što ih ti lako nacificira, bogati!
Ako se napravi Vlada Radikali-Narodnjaci-Socijalisti, to će biti loše i to ne samo zbog ideološkog karaktera te koalicije, nego i zbig činjenice da je Evropska Srbija pobjedila, da je većinska, da je jača...ali očito to nije važno. Nepisani uzus demokracije u sastavljanju postizbornih koalicija je primat razgovora i dgovora sa relativnim pobjednikom...to se ovdje ne dešava...Ovdje se ide u razgovore s Koštunicom koji je očito postao paradigma po pitanju sastavljanja koalicija i presjedanja vladama...Srbija je zaslužila proevropsku Vladu, i to ne zato što se sažaljevam nad Srbijom, nego iz proste činjenice što je takva Srbija po porvi put nakon dugo godina uspjela nadmašiti onu Drugu, ali očito nedovoljno...
laku noć

#2323 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

Grover wrote:Dodik i drugovi imaju sada mogucnost da prate direktan prenos gasenja RS-a.

Samo nek stave spec. naocari, okrenu glavice u pravcu Beograda i prate razvoj situacije..
Na čemu si ti? :lol:
Grover

#2324 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Grover »

komeba wrote:
Grover wrote:

Koja izvrnuta logika :-) Znaci da bi pravi demokrati dosli na vlast,Bosnjacka lista ce pomoci Radikalima da dodu na vlast.Onim istim Radikalima u cijem statutu pise da im je cilj pripajanje BiH i pola Hrvatske! Onim istim Radikalima koji im negiraju naciju! Bosnjacka lista ce sa tim Radikalima u koaliciju.I ne samo njima,nego i sa Milosevicevom strankom.
Tako je.Put je zaobilazan.Prvo je Tadic morao da bude porazen, a sada dolaze ovi na red.Naravno, ne preko noci..Dopunio sam gornji post..
klixober

#2325 Re: Desavanja u Srbiji

Post by klixober »

Grover wrote:
komeba wrote:
Grover wrote: Situacija je slozenija nego izgleda.Glavni problem nisu radikali vec meki naci-komedijasi B.Tadica koji su preuzeli Demokratsku stranku nakon Djindjicevog ubistva i koji deluju kao trojanski konj u reformskom krilu polit. scene.Dakle, da bi se reformsko krilo ocistilo bio je neophodan ovaj poraz i eliminacija Tadiceve Demokratske stranke i Bosnjacka lista je tu odigrala na pravoj strani.

Tako je.Put je zaobilazan.Prvo je Tadic morao da bude porazen, a sada dolaze ovi na red.Naravno, ne preko noci..Dopunio sam gornji post..
Mislim da je to jako glupo opravdanje za ulazenje u koaliciju sa Radikalima i ostalim sovinistima.
A evo mog objasnjenja:
Bosnjacki politicari u Srbiji su vecinom beskicmenjaci bez ikakvog morala ili nacionalnog dostojanstva.Najbitnija im je fotelja i dobra plata,a koalirace i sa vragom da bi dosli do para.Sve te supčje price o Bosnjacima,Sandzaku,autonomiji,je nista drugo nego bacanje prasine u oci glupom narodu.
Naravno,to su odlike svih nacionalista na Balkanu.Slicno je i u BiH.

Nikakvog opravdanja nema da bosnjacka lista ulazi u koaliciju sa Milosevicevom strankom ili Radikalima,ljudima koji su ne tako davno klali i rusili po BiH,a i sada bi da imaju priliku.
Post Reply