Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nisam primjetio
ali imam osjecaj da ce se neko bukvalno izvrnuti na onom sahtu sto je propao bilo je do juce ili prekjuce neka daska sad su kao nesto zacementirali ali opet ko ne odvali tocak ondje nece nigdje
respo wrote:e jbg sada hoces i sifru boje mozda u nijansi
sto pitas da nisi ti ili neko od tvojih ukucana prijatelja poznanika itd
sto si neurozan
pitam jer sam liku u istom modelu, boje sivo/nebo plava, na kamar'o sve neki dan u alipasinoj...uvalio se, a onda bjezao...
nisam neurozan nego pitas previse detaljno
ja sam kazem ti bio u desnoj traci neka 2-3 auta iza tako da sam vidio kako se lik uvaljuje a ovi jedva koce
bolje bi bilo da si i ti i sky zapamtili tablice lakse nego boju pamtiti
da li mi je dozvoljeno sa te raskrsnice kod bbi-ja skrenuti skroz iz desne trake, gdje su taksisti, lijevo na glavnu cestu? prije nego je napravljena traka koja izlazi iz bbi garaze to se moglo uraditi. da li je sada ta desna traka samo za pravo prema trampinoj i slozi i federalnom mupu? nema horizontalne signalizacije niti strelica na cesti koje pokazuju da je samo za pravo ili da je i za pravo i za lijevo.
Ne znam kako je regulisano, ali u praksi to stalno rade, s tim da onda iz te trake moraš paziti u koju ćeš skrenuti, čini mi se da iz te trake moraš skrenuti na šine.
karanana wrote:da li mi je dozvoljeno sa te raskrsnice kod bbi-ja skrenuti skroz iz desne trake, gdje su taksisti, lijevo na glavnu cestu? prije nego je napravljena traka koja izlazi iz bbi garaze to se moglo uraditi. da li je sada ta desna traka samo za pravo prema trampinoj i slozi i federalnom mupu? nema horizontalne signalizacije niti strelica na cesti koje pokazuju da je samo za pravo ili da je i za pravo i za lijevo.
ja neku noc vidjeh da su nacrtali strelice, tako da je sad ta traka samo za pravo...
karanana wrote:da li mi je dozvoljeno sa te raskrsnice kod bbi-ja skrenuti skroz iz desne trake, gdje su taksisti, lijevo na glavnu cestu? prije nego je napravljena traka koja izlazi iz bbi garaze to se moglo uraditi. da li je sada ta desna traka samo za pravo prema trampinoj i slozi i federalnom mupu? nema horizontalne signalizacije niti strelica na cesti koje pokazuju da je samo za pravo ili da je i za pravo i za lijevo.
ja neku noc vidjeh da su nacrtali strelice, tako da je sad ta traka samo za pravo...
Zato su i odobrili prelazak iz srednje u krajnju lijevu (izlaznu iz BBI garaže) traku
karanana wrote:aha, nisam tuda prolazio otkad su tu novu horizontalnu signalizaciju obojili. a raja je ionako ulazila lijevo u bbi traku i kad je bila puna linija.
Ma bila užas konfuzija, nije ni cudo, sta su sve raja radila tamo.
maloprije na tranzitu zesci sudar...audi a8 vs fiat tipo...deblji kraj izvukao fiat...i cini mi se da je, nazalost, vozac fiata zijanio u ovom sudaru
s obzirom na pravac iz kojeg je dolazio, reklo bi se da je audi malo ubrzao na pravcu od raskrsnice sa mupovom skolom prema pekari as i da je presao na drugu stranu...kako god zao mi momka koji je vozio fiat...ne bih rekao da je stariji od 22-23...
meni rekose momak '85. godiste, a da je sjedio u golfu trojci, lik sa osmicom prestizao na punoj.
mogu misliti u kakvom je stanju auto kad ne mogu prepoznati koje je...
U policijskoj garaži već deset četverotočkaša Tokom vožnje zaustavljen 23-godišnjak koji ima 162 prekršaja i duguje 17.000 KM za kazne
Autor: Ad. A.
16.11.2009. 20:00
Akcija Saobraćajne policije KS u kojoj oduzimaju vozila višestrukim prekršiocima i dalje se nastavlja. Naime, prije četiri dana saobraćajci su oduzeli 10. vozilo koje se sada nalazi u garaži Saobraćajne policije dok Sud ne odluči suprotno.
Policajci su u 22.15 sati zaustavili "golf 2" u ulici Zmaja od Bosne, jer je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, i nije imao registarske tablice. Kada su od vozača zatražili vozačku dozvolu, on je nije imao. Nakon toga su provjerili njegove podatke u registru saobraćajnih prekršaja, i saznali da je vozač napravio čak 162 prekršaja te da je dužan više od 17.000 KM zbog neplaćenih kazni.
- Radi se o mladiću iz Sarajeva koji je rođen 1986. godine. U trenutku zaustavljanja napravio je tri prekršaja, a od ovih 162 čak 58 su najteži prekršaji, kao štu su prolasci kroz crveno svjetlo i prekoračenje brzine - kazao nam je Nusret Selimović, komandir Saobraćajne policije.
Inače, oduzeta vozila kojima višestruki povratnici čine prekršaje ostat će u Saobraćajnoj policiji dok se ne okončaju prekršajni postupci protiv njihovih vlasnika. Kako nam je rekao Selimović, Sud može odlučiti da se vozilo zauvijek oduzme prekršiocu te da se nakon toga može dati i na licitaciju, a novac dobiven od prodaje ići će u budžet.
Kažnjavanje bez efekta
Zdravko Mišanović, pomoćnik komandira Saobraćajne policije, ističe da kod ovih prekršilaca nije postignuta svrha kažnjavanja te da oni dalje nastavljaju sa prekršajima, i da policiji nije ostalo ništa drugo nego da vozila oduzimaju.
Ma to treba napraviti red kao sto su ovdje napravili (gledam onu Parking Wars seriju): za veci broj prekrsaja koji povlace kazne od preko 100 KM poslati upozorenje na adresu da se plate. Ako se ne plate, i cifra predje recimo 500 KM ide "cizma" na auto, nakon toga ako opet nije placeno ide odvozenje auta paukom. Auto stoji na lotu dok se ne plate kazne (i donese validna knjizica registracije i auto-osiguranja) ili dok ne prodje mandatornih 10 radnih dana nakon cega auto ide na aukciju, novac od aukcije se 1. koristi za placanje kazni 2. visak vraca vlasniku.
Neko se ovdje pravi lud, jer onaj zlatni X5 sto je na samom pocetku oduzet se voza po gradu vec duze vrijeme... e sad ili ima onih malo vise ravnopravnih medju ravnopravnima kojima se vrati auto ili jednostavno lazu...
holowey wrote:maloprije na tranzitu zesci sudar...audi a8 vs fiat tipo...deblji kraj izvukao fiat...i cini mi se da je, nazalost, vozac fiata zijanio u ovom sudaru
s obzirom na pravac iz kojeg je dolazio, reklo bi se da je audi malo ubrzao na pravcu od raskrsnice sa mupovom skolom prema pekari as i da je presao na drugu stranu...kako god zao mi momka koji je vozio fiat...ne bih rekao da je stariji od 22-23...
pa sta bi sa ovim? nigdje nista o nesreci. mislim, ovaj portal jucer objavio ekskluzivne slike laganog kuckanja dva auta na alipasinom, a ovoj nesreci u kojoj kazete da je bilo i mrtvih, ni rijeci.
holowey wrote:maloprije na tranzitu zesci sudar...audi a8 vs fiat tipo...deblji kraj izvukao fiat...i cini mi se da je, nazalost, vozac fiata zijanio u ovom sudaru
pa sta bi sa ovim? nigdje nista o nesreci. mislim, ovaj portal jucer objavio ekskluzivne slike laganog kuckanja dva auta na alipasinom, a ovoj nesreci u kojoj kazete da je bilo i mrtvih, ni rijeci.
i meni cudno...nema nista ni u oslobodjenju...mozda avaz nesto objavi...