Sarajevo Construction
-
Naslovnica
#2301 Re: Sarajevo Construction
Jesu li ovo uništili onu stazu za sankanje na Bjelašnici?!
- Logovan
#2302 Re: Sarajevo Construction
Jesu.Naslovnica wrote:Jesu li ovo uništili onu stazu za sankanje na Bjelašnici?!
- Thorgerson
#2303 Re: Sarajevo Construction
O jbt ono hoce i da se sanka na planini...
- Mea_parvitas
#2304 Re: Sarajevo Construction
Pa zar nije staza za sankanje dole nize? Ovo je odmah uz cestuLogovan wrote:Jesu.Naslovnica wrote:Jesu li ovo uništili onu stazu za sankanje na Bjelašnici?!
-
Naslovnica
#2305 Re: Sarajevo Construction
Neću ja, hoće djeca.Thorgerson wrote:O jbt ono hoce i da se sanka na planini...
- Logovan
#2306 Re: Sarajevo Construction
Ono je nekad bila staza za sankanje.Mea_parvitas wrote:Pa zar nije staza za sankanje dole nize? Ovo je odmah uz cestuLogovan wrote:Jesu.Naslovnica wrote:Jesu li ovo uništili onu stazu za sankanje na Bjelašnici?!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2307 Re: Sarajevo Construction
- O'zone
- Globalni moderator
#2309 Re: Sarajevo Construction
Počinje se nazirati fasada na onoj novoj zgradi na uglu Kotromanića i Hiseta (ostala poznata po pogibiji dva radnika) i na moje iznenađenje uočim nešto kao ukrasne panele od Corten čelika (ko je zaboravio to je ono hrđavo željezo od kojeg napraviše ogradu na mostu Skenderija i što ga ne treba lakirati pa ga na kraju lakiraše
).
Koliko vidim ona građevina što se pravi kod aerodoromske piste meščini dobija drugi sprat. Predviđam i treći
Koliko vidim ona građevina što se pravi kod aerodoromske piste meščini dobija drugi sprat. Predviđam i treći
-
mirzet87sa
#2310 Re: Sarajevo Construction
A sta je s onim projektom koji se nalazi u podnozju puta mladih muslimana? Doslo je do obrusavanja ceste, digla se neka frka malo se vrtilo po medijima i mukac.. Jesu li radovi u toku? Kad je planirano da se zavrsi ? I ako neko moze da mi otkrije onaj gradjevinski prostor ispod/pored hotela palas zjapi vec 10-15 god, sta je bila zamisao da se tu pravi i zasto se ne pravi.. Vode se nakupilo jezero se vise napravilo 
- O'zone
- Globalni moderator
#2311 Re: Sarajevo Construction
Radovi u toku nikle tri zgrade, Tranzit oli ti ga Put mladih muslimana još uvijek zatvoren za kamione jer je propao tako da sad svakodnevno imaš šticare i šlepere kroz Titovu jer im je to jedina ruta.mirzet87sa wrote:A sta je s onim projektom koji se nalazi u podnozju puta mladih muslimana? Doslo je do obrusavanja ceste, digla se neka frka malo se vrtilo po medijima i mukac.. Jesu li radovi u toku? Kad je planirano da se zavrsi ?
Divno nam je ovdje
Nikom nije ovako
Od sreće bi ja
Svakog dana plako....
- Logovan
#2312 Re: Sarajevo Construction
Tačno za popizdit šta uradiše.O'zone wrote:Radovi u toku nikle tri zgrade, Tranzit oli ti ga Put mladih muslimana još uvijek zatvoren za kamione jer je propao tako da sad svakodnevno imaš šticare i šlepere kroz Titovu jer im je to jedina ruta.mirzet87sa wrote:A sta je s onim projektom koji se nalazi u podnozju puta mladih muslimana? Doslo je do obrusavanja ceste, digla se neka frka malo se vrtilo po medijima i mukac.. Jesu li radovi u toku? Kad je planirano da se zavrsi ?
- oldtajmer
#2313 Re: Sarajevo Construction
sve se stisalo,raja se vec lagano navikava kao i milion puta do sada, hebem ti ovu kasabu
- Truba
#2314 Re: Sarajevo Construction
duboko su kopali može i 4O'zone wrote:
-
mirzet87sa
#2315 Re: Sarajevo Construction
A sta je s ovim napustenim gradilistem kod hotel palasa, pofalici.. Iznad obna? Neko mora znati, nije mal prostor.. Zjapi prazno godinama, a ne znam sta se je mislilo tu graditi.. Uslikam kasnije ako budem prolazio 
-
Fox_Fox
#2316 Re: Sarajevo Construction
Gdje je taj objekat? Dobrinja, Ilidža ili Butmir??Black swan wrote:duboko su kopali može i 4O'zone wrote:
- O'zone
- Globalni moderator
#2317 Re: Sarajevo Construction
Kad kreneš od kružnog toka na Ilidži prema gradu uz ogradu aerodroma odmah tu uz sami izlaz/ulaz u slučaju nužde na prostor aerodroma. Od objekta do žice koja okružuje prostor aerodroma ima cca 4-5 metaraFox_Fox wrote:Gdje je taj objekat? Dobrinja, Ilidža ili Butmir??Black swan wrote:duboko su kopali može i 4O'zone wrote:
-
Fox_Fox
#2318 Re: Sarajevo Construction
Vidio sam to, neko ima spremne pare jer objekat je nikao preko noći... Bit će ondje 4 sprata.. ali nije nimalo za čuditi što je blizu aerodroma, jer samo kod nas ima da se benzinska pumpa nalazi 30 metara od piste, pa može i zgrada na 5 metaraO'zone wrote:
Kad kreneš od kružnog toka na Ilidži prema gradu uz ogradu aerodroma odmah tu uz sami izlaz/ulaz u slučaju nužde na prostor aerodroma. Od objekta do žice koja okružuje prostor aerodroma ima cca 4-5 metara
- Haris.ba
#2319 Re: Sarajevo Construction
Idu izbori. Tami gdje načelnik ostane znači da su građani zadovoljni.
Malo jeste u gradskim općinama drugačije, ali načelnici imaju ogromnu moć.
Zapamtio sam predavanje o načinu života u Rimskom carstvu. I kako je sirotinja živjela u gradu, a imućni su imali u gradu prostore radi posla, ali se živjelo izvan grada. I paralelu u tom momentu sa našim stanjem i magičnim prostorom Čaršija Malta.
Na Ilidži je planirana gradnja za oko 50 hiljada ljudi. Nije mi samo jasno osim Arapa ko ce to kupovati.
Uz obalu Željeznice i uz obalu Bosne niže Otesa i Osjeka (počeli su pomalo regulisati rijeke na tom podrucju).
Malo jeste u gradskim općinama drugačije, ali načelnici imaju ogromnu moć.
Zapamtio sam predavanje o načinu života u Rimskom carstvu. I kako je sirotinja živjela u gradu, a imućni su imali u gradu prostore radi posla, ali se živjelo izvan grada. I paralelu u tom momentu sa našim stanjem i magičnim prostorom Čaršija Malta.
Na Ilidži je planirana gradnja za oko 50 hiljada ljudi. Nije mi samo jasno osim Arapa ko ce to kupovati.
Uz obalu Željeznice i uz obalu Bosne niže Otesa i Osjeka (počeli su pomalo regulisati rijeke na tom podrucju).
- drug_profi
#2320 Re: Sarajevo Construction
A od arapa cemo se usreciti samo tako.
Bice ovo sretna zemlja.
Bice ovo sretna zemlja.
- Thorgerson
#2321 Re: Sarajevo Construction
Ok, ja shvatam investitora da zeli da gradi, investira. Ajd shvatam i opstinu jebe im se, uzimaju lopatom za dozvole, prikljucke.
Ali ono sto ne shvatam - jesu kupci tih nekretnina.
Dakle, kakva je to budaletina koja ce dati koliko god novca za nekretninu koja je 20m od piste.
Dakle, kakva je to budaletina koja ce dati koliko god novca za nekretninu koja je 20m od piste.
- MOSALJOZE
#2323 Re: Sarajevo Construction
Pa nakon nekog vremena tužiš aerodrom za preveliku buku,iThorgerson wrote:Ok, ja shvatam investitora da zeli da gradi, investira. Ajd shvatam i opstinu jebe im se, uzimaju lopatom za dozvole, prikljucke.
- Truba
#2324 Re: Sarajevo Construction
šta će nam aerodrom narod nema para ni za tramvaj 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2325 Re: Sarajevo Construction
Thorgerson wrote:Ok, ja shvatam investitora da zeli da gradi, investira. Ajd shvatam i opstinu jebe im se, uzimaju lopatom za dozvole, prikljucke.