Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
choxnox

#2301 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by choxnox »

Bodkin wrote:
Irsar wrote:
Bodkin wrote:
Koji vjernik? Budista? Musliman? Katolik? Jevrej? Taoista? Onaj sto je vjerovao u Zeusa ili Jupitera? Onaj sto vjeruje u Shivu? Onaj sto vjeruje u filipinske Bogove mora?
Ma svaki vjernik :wink:
Lazes. Ne vjerujes u to sto si napisao
Kako dubokouman rezon i odgovor :-)
Irsar

#2302 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

Bodkin wrote:
Irsar wrote:
Bodkin wrote:
Koji vjernik? Budista? Musliman? Katolik? Jevrej? Taoista? Onaj sto je vjerovao u Zeusa ili Jupitera? Onaj sto vjeruje u Shivu? Onaj sto vjeruje u filipinske Bogove mora?
Ma svaki vjernik :wink:
Lazes. Ne vjerujes u to sto si napisao
Oh? Neki su meni prigovorili da prelazim granice znanja i ulazim u pitanja šta u ko vjeruje, što je... donekle razumljiv argument, pa sam eto prestao. Tebi savjetujem isto što su i ti drugi meni, jer možda je tvoje znanje o mom vjerovanju ili čak vjerovanju općenito na istom nivou tvog "znanja" (čitaj: neznanja) o tomi o kojoj pričamo?

Kraće rečeno, ne lažem a ti si taj koji laže na mene. :wink:
Irsar

#2303 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

hAZNADAR wrote:Gej parada nje reklama homosaeksualizma kao neceg pozeljnog vec samo poruka njih samih sta misle o sebi i koliko se toga stide.
Ma kakvi čovječe, otvori oči. Čak i u zemljama gdje imaju sva prava i punu "jednakost" to i dalje traje. Osim toga, lobiraju da se uvede edukacija još u osnovnoj školi, donose se zakoni gdje roditelj ne smije ni protestvovati protiv "izbora" svog djeteta, daje se predpubertetskoj djeci pravo da "mijenjaju spol" iako nemaju mnoga druga prava dok ne napune 18 godina i td.

Klasični pokušaj da se kaže kako je 1+1=3.

P.S. Ne kažem nužno "nečeg poželjnog", ali "jednako normalnog" kao i, pa, normalna seksualnost i td.
mirza_15

#2304 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirza_15 »

uglavnomja wrote:salik79

meso izaziva rak
stres izaziva rak
pusenje :roll:
kafa
sve sa konzervansom
...
zrak

gotovo da ne postoji namirnica za koju neko nekad nije otkrio da ne izaziva rak :-)

plus genetika
Znači alkohol nije štetan ne samo za pojedinca nego i za kompletnu društvenu zajednicu?
salik79

#2305 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by salik79 »

meso izaziva rak
stres izaziva rak
kafa
sve sa konzervansom
...
zrak

gotovo da ne postoji namirnica za koju neko nekad nije otkrio da ne izaziva rak :-)

plus genetika
Imas clanak ispod, ne citaj samo na prvu. Ti si pruzio "dokaze" na "blagotvorni" ucinak alkohola, ja sam kontrirao.

Da ti je bila druga namjera, postavio bi i jedno i drugo, pa donosio zakljucke kao u ovom upisu. ;-)
Irsar

#2306 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Irsar »

hAZNADAR wrote:I zato ne mozes odgovoriti na pitanje zasto je na jednoj paradi bitnije slovo Kurana nego na mnogim drugim primjerima. Ti mozes samo reci da je to u suprotnosti i da budes tu u pravu. Ali da zabranu parade tumacis kroz vrijedjanje vjerskih osjecaja - kako to da parada vrijedja a ne vrijedja reklamiranje piva?
Mislim da miješaš razne stvari u jednu i prigovaraš mi na stavovima koji ipak nisu moji. Na primjer, već sam rekao da je Bosna (ma većina svijeta, realno) u moralnom rasulu, ali sam isto rekao da može biti gore... s tim što ne treba biti gore ako se to već može izbjeći. Ako je društvo prožeto sa N poroka, ne znači da treba pridodati još jedan da bi kao bilo "konzistentno" u poročnosti.

Drugo, naravno da reklamiranje svega što je haram vrijeđa... ne "vjerski osjećaj", već moralni osjećaj koji je velikim dijelom isti kod svih religija. Stvar je u tome što se trenutno društvo ili ne zamara ili nema sposobnost da ukine neke poroke i zamijeni ih nečim dobrim; što naravno opet ne znači da se ne treba zamarati njima, ili ih nastojati ukinuti; i naravno da to ne znači da se treba odustati od svakog pokušaja da se limitira širenje zla, jer to što je rašireno jedno zlo - a uoči da musliman bi trebao znati da je konzumacija alkohola zlo - ne znači da se treba pustiti svakom zlu da se raširi.

Ovo zato jer moralnost ima i količinski/kvantitativni aspekt, ne samo kvalitativni (ili jeste ili nije). 2 zla iste veličine su, logično, veća zajedno od 1 od ta 2 zla. Alkoholizam i LGBT su zajedno gori od samo alkoholizma. Apsurdno i nerazumno je smatrati da se treba odustati od borbe protiv svih zala samo zato jer eto imamo ta i ta zla raširena u društvu. Po toj logici, poslanik Muhammed nije trebao ništa nikada ni reći, a kamo li djelom pokušati, nego je samo trebao dići ruke od ljudi i reći "pa ima alkoholizma, ima seksualnog nemorala, ali ima toga svugdje, koga briga?".

I td.
¤ jelena ¤

#2307 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

Nevjerovatno je šta sve odrasli ljudi nazivaju i smatraju uvredom iliti vrijeđanjem moralnog osjećaja.

U stvari, nije to nevjerovatno, nego opasno po cijelu zajednicu.
MarlboroGold

#2308 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: ako vas bije narod, bijte i vi njih , ko vam brani :D ne mislim doslovno fizicki obracun , ai zasto ne , ili ocekjete da se heterosi tuku za vas , pih , al' malo morgen , zasucit rukave za sebe :)
Kao što bi feminizam mogao opstati bez muške podrške? Kao što bi žene marisale muškarce koji su protiv feminizma? :mrgreen:
Tako isto homosi ne mogu opstati bez podrške heterosa, jer da nema te podrške ne bi ih ni bilo na mapi, a isto tako i feministica bez podrške muškaraca.
Pryda

#2309 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Pryda »

Britanka u 61. godini rodila vlastitog unuka svom sinu i njegovom suprugu

https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /190331093

Matthew Eldge (32) i Elliot Doughtery (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Elliotova sestra.

Vrijednosti takozvanog ponosa. :run:
hAZNADAR

#2310 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by hAZNADAR »

Irsar wrote:
hAZNADAR wrote:Gej parada nje reklama homosaeksualizma kao neceg pozeljnog vec samo poruka njih samih sta misle o sebi i koliko se toga stide.
Ma kakvi čovječe, otvori oči. Čak i u zemljama gdje imaju sva prava i punu "jednakost" to i dalje traje. Osim toga, lobiraju da se uvede edukacija još u osnovnoj školi, donose se zakoni gdje roditelj ne smije ni protestvovati protiv "izbora" svog djeteta, daje se predpubertetskoj djeci pravo da "mijenjaju spol" iako nemaju mnoga druga prava dok ne napune 18 godina i td.

P.S. Ne kažem nužno "nečeg poželjnog", ali "jednako normalnog" kao i, pa, normalna seksualnost i td.
Ja zivim u drzavi gdje imaju sve,... i gdje se izmedju njih podigla frka oko vjencanja u crkvi sto mnogi od njih tumace kao preseravanje.

Ne ide to bas sve u tom pravcu kako ti tumacis,... evo za ovoliko godina ne vidim nikakvu edukaciju u skoli nit iznam uopce o kakvoj vrsti edukacije se radi. Djeca svakako zahvaljujuci internetu znaju sve. Pa nismo ni mi na skolskom u petom razredu i bez interneta pricali o rodama koje donose djecu. A parade su odavno izgubile svoj smisao borbe za prava - to ti je danas preraslo u jedan od karnevala,.. Ono setas gradom kad je lijepo vrijeme,.. prodjes pored crkve gdje ljudi izlaze sa mise, prodjes pored standova crkvenih organizacija, prodjes pored standa sa Hare Krisna, prodjes pored standa sa islamskom literaturom i momcima koji ti ljubazno ponude neku brosuru, pa prodjes pored gej parade, pa malo poslije prodjes pored limenog orkestra u uniformama koji sviraju i paradiraju, pa raznorazni ulicni sviraci, pa raznorazni govornici koji hoce nesto da kazu, pa peticija za zastitu okolisa,..... i u svemu tome samo gledas ima li gdje reklama neke cokolade gdje dijele dzaba degustacije,... :D Svako svoj posao i svakome bilo sta po volji gdje svako sam zna sta ga interesuje a sta ne.

Ta logika - diskriminisi ih u startu da nebi poslije ufatili furseta je pomalo glupa. Nisu ljudi na zapadu toliko glupi, velika vecina je hetero koja o tome razmislja slicno kao mi,... znaju ljudi jako dobro gdje je ravnopravnost a gdje privilegije. A privilegije bilo kome ne prolaze tako lako.

I opet si glatko izbjegao, isjekao,... drugo dio posta koji je bitniji? U cemu je logika dopustati reklame piva, kulturu i obicaj piva,... a ne dopustati paradu? Kada znamo da ce klinac prije probati pivo negoli ga primiti u guzu zbog reklame.
uglavnomja

#2311 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by uglavnomja »

mirza_15 wrote:

meso izaziva rak
stres izaziva rak
kafa
sve sa konzervansom
...
zrak

plus genetika
Znači alkohol nije štetan ne samo za pojedinca nego i za kompletnu društvenu zajednicu?
alkohol u umjerenim kolicinama nije stetan ni za koga

u velikim kolicinama je zlo

kao i sve ostalo
previse kafe, baklave, cevapa ... sve sto je previse je lose za organizam
cinjenica previse alkohola je zlo za porodicu i ponekad drustvo u cjelini

ali ja pricam o jednoj casi vina dnevno :-)
hAZNADAR

#2312 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Pryda wrote:Britanka u 61. godini rodila vlastitog unuka svom sinu i njegovom suprugu

Matthew Eldge (32) i Elliot Doughtery (29) iz Nebraske sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonalna terapija, a jajašca je donirala Elliotova sestra.

I dosli tebi u kucu nepozvani?
Korisničkoime

#2313 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Korisničkoime »

Irsar wrote:

Moje pitanje je - zasto.
Zelis reci ako sam dobro shvatio da je to dio jedne vece agende moje pitanje koje i koja je svrha te agende.
Izvrces se i uvrces u svojim postovima budi konkretan.
Homoseksualizam se kosi sa monoteistickim religijaam to znamo svi ovdje, sta je poenta.
Sta je definicija normalnog, moralnog, etickog.
Ljudi se cesto razbacuju sa pojmovima normalno, moralno, eticno a da uopste nemaju definicije normalnog.
Evo sta je normalna seksualnost.
mirza_15

#2314 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirza_15 »

Relativiziraš.

Alkohol je zlo koje uništava porodice i odnosi ljudske živote onih koji ga ne konzumiraju. Sa društvenog aspekta ga je bolje u potpunosti zabraniti jer očigledno donosi više štete nego koristi. Ako ga dozvoliš ne možeš kontrolisati koliko će ga ko konzumirati. Većina ovih koje znam da piju, jako često se i napiju, a često i piju da se napiju. Mislim, to šta neko radi sa svojim životom je njegov problem dok to što on radi ne utiče na druge. Problem i reklamiranje onoga što je u principu štetno. Odmaklo se daleko sa ograničenjima kada je duhan u pitanju. Sa alkoholom ima nekih stidljivih pomaka.

Odosmo debelo u off.
hAZNADAR

#2315 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by hAZNADAR »

Irsar wrote:
hAZNADAR wrote:I zato ne mozes odgovoriti na pitanje zasto je na jednoj paradi bitnije slovo Kurana nego na mnogim drugim primjerima. Ti mozes samo reci da je to u suprotnosti i da budes tu u pravu. Ali da zabranu parade tumacis kroz vrijedjanje vjerskih osjecaja - kako to da parada vrijedja a ne vrijedja reklamiranje piva?
Mislim da miješaš razne stvari u jednu i prigovaraš mi na stavovima koji ipak nisu moji. Na primjer, već sam rekao da je Bosna (ma većina svijeta, realno) u moralnom rasulu, ali sam isto rekao da može biti gore... s tim što ne treba biti gore ako se to već može izbjeći. Ako je društvo prožeto sa N poroka, ne znači da treba pridodati još jedan da bi kao bilo "konzistentno" u poročnosti.

Drugo, naravno da reklamiranje svega što je haram vrijeđa... ne "vjerski osjećaj", već moralni osjećaj koji je velikim dijelom isti kod svih religija. Stvar je u tome što se trenutno društvo ili ne zamara ili nema sposobnost da ukine neke poroke i zamijeni ih nečim dobrim; što naravno opet ne znači da se ne treba zamarati njima, ili ih nastojati ukinuti; i naravno da to ne znači da se treba odustati od svakog pokušaja da se limitira širenje zla, jer to što je rašireno jedno zlo - a uoči da musliman bi trebao znati da je konzumacija alkohola zlo - ne znači da se treba pustiti svakom zlu da se raširi.

Ovo zato jer moralnost ima i količinski/kvantitativni aspekt, ne samo kvalitativni (ili jeste ili nije). 2 zla iste veličine su, logično, veća zajedno od 1 od ta 2 zla. Alkoholizam i LGBT su zajedno gori od samo alkoholizma. Apsurdno i nerazumno je smatrati da se treba odustati od borbe protiv svih zala samo zato jer eto imamo ta i ta zla raširena u društvu. Po toj logici, poslanik Muhammed nije trebao ništa nikada ni reći, a kamo li djelom pokušati, nego je samo trebao dići ruke od ljudi i reći "pa ima alkoholizma, ima seksualnog nemorala, ali ima toga svugdje, koga briga?".

I td.
Demagogija. Nista konkretno vezano za pitanje. Proizvodnja i konzumacija aklohola je ovdje prisutna kod muslimana vjekovima,.. da ti sad ne postiram izvjestaje cinovnika i putopisaca,... Alkoholizam cesto donese zlo, svi to znamo,... ali nismo zabranili reklame alkohola niti je iko to ikada pogurao, predlozio,.... A gej parada nikome nije donijela zlo - a digla se kuka i motika oko toga.

A kada nastupas iz aspekta Kurana, vjere,..... i borbu protiv zala - na kojoj je ljestvici gej parada pored reklama za alkohol i prodaje, cigara, teorije evolucije u skolama, demokratije, vjencanja pred maticarem, pravnog sistema i zakonodavstva koji nije po serijatu,... ?
rovac13

#2316 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by rovac13 »

Op op opa dolazi evropa :)

Danas pederi hoce svoju paradu.
Ako to prodje,sutra hoce malo drugacije zakone,mozda usvajanje djece itd.
Pa onda hoce pare iz budzeta za promjene spola,vjestacke oplodnje ili sta vec (ne razumijem se u te akrobacije) itd.
Onda hoce 2-3 parade godisnje.
Pa onda jos vise para iz budzeta jer su diskriminisani zato sto se novac budzeta ne trosi jednako na pedere i normalne.

Sve su to druge zemlje prosle,sad je red na nas :)

Sta je sledece.Treba uvest predmet u skoli koji promovise pedere i edukuje djecu od malih nogu :)

Mozete se vi zezat po klixu,ali ovo nije zahebancija.
paleoconservative

#2317 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by paleoconservative »

rovac13 wrote:Op op opa dolazi evropa :)

Danas pederi hoce svoju paradu.
Ako to prodje,sutra hoce malo drugacije zakone,mozda usvajanje djece itd.
Pa onda hoce pare iz budzeta za promjene spola,vjestacke oplodnje ili sta vec (ne razumijem se u te akrobacije) itd.
Onda hoce 2-3 parade godisnje.
Pa onda jos vise para iz budzeta jer su diskriminisani zato sto se novac budzeta ne trosi jednako na pedere i normalne.

Sve su to druge zemlje prosle,sad je red na nas :)

Sta je sledece.Treba uvest predmet u skoli koji promovise pedere i edukuje djecu od malih nogu :)

Mozete se vi zezat po klixu,ali ovo nije zahebancija.
To je ona logika, probas cigaru, zapalis dzoint, i zavrsis na heroinu...Kako da ne.

Ne slazem se sa njihovim izborom lifestylea, ne slazem se sa LGBT neoljevicarskom ideologijom i ne slazem se s njihovim moralnim relativizmom. Dakle: to je grupa ljudi s kojima NISTA nemam zajednicko. I opet, bas me briga sto ce setat, boli me kurac, dokle god smo blizi Norveskoj i Belgiji a dalje od Somalije, Bruneja i ostalih fundamentalistickih utopija.

Najkorumpiranija smo drzava u Evropi 4 godine zaredom (Eurostat, CPI index), tender-begovi i njihove porodice handre i jasu srednju klasu vec 2 decenije, a vama smeta sto se dva lika trpaju u guzu? KOGA BOLI BRIGA EJ, al najjaci su mi latent pedercine huligani sto homoseksualne fantazije gase poklicima sa tribina :D
rovac13

#2318 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by rovac13 »

Nebi trebalo nikom smetat to sto oni biraju sta i s kim rade.Ni to sto setaju.

Ali ako ce kao i u drugim zemljama trazit pare,mijenjat zakone,promovisat to svoje (ne znam kako bih nazvao)......pored ovolikih problema sa borcima penzionerima bolesnima koji su potisnuti u stranu.......onda nije dobro.
choxnox

#2319 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by choxnox »

hAZNADAR wrote:A kada nastupas iz aspekta Kurana, vjere,..... i borbu protiv zala - na kojoj je ljestvici gej parada pored reklama za alkohol i prodaje, cigara, teorije evolucije u skolama, demokratije, vjencanja pred maticarem, pravnog sistema i zakonodavstva koji nije po serijatu,... ?
Da si procitao Kur'an (da, tako se pise i iz postovanja prema istom svako ko se pa makar i deklarativno izjasnjava kao musliman treba pisati ispravno) makar jednom znao bi da je Lutov a.s. narod kaznjen upravo zbog ovoga sta se paradom promovise - homoseksualizam, a narocito sto se nece stati na paradi koja predstavlja samo ulazak ostalih LGBT vezanih posasti na mala vrata. Ono sto slijedi poslije parade je mnogo gore. A vidjeli smo na Zapadu sta to sve podrazumijeva.

Dakle, u Kur'anu se spominje alkohol da je zabranjen i konzumiranje istog je veliki grijeh, ali citavi narodi su unistavani upravo zbog homoseksualizma.
choxnox

#2320 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by choxnox »

Pryda wrote:Britanka u 61. godini rodila vlastitog unuka svom sinu i njegovom suprugu

Joj tebe, jesi to zaostao u Srednjem vijeku? Pa ovo je sad moderno i in, jos je to nista sta ce tek biti :bih:

Sunovrat civilizacije ka "modernizaciji" :roll:
Škobo Habu

#2321 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

choxnox wrote:
Ocigledno si prespavao vecinu topica. Vec smo davno apsolvirali vezu LGBT - marama/vehabije/selefije.

Znaci ako je neko protiv LGBT parade odmah na dnevni red kao kontra akcija dolazi zabrana nosenja marama? Je li tebi jasno da postoje ljudi koji su protiv LGBT-a, a u isto vrijeme su po razmisljanju dalje od tih tvojih vehabija koji ti ne izlaze iz usta nego sto su od LGBT? Koliko si zapjenio na ovo topicu rekao bih da si zapravo Kiki, inace neoficijelna maskota foruma.
I ti smatraš da su kao takvi na višoj evolutivnoj razini od selefija? :roll:

Totalitarna svijest žudi za totalitarnim uređenjem. Može ona biti i teistička, i ateistička. Nebitno.
Ja sam se osvrnuo na momenat kada jedna političarka zagovara restrikcije, društvenu isključenost LGBITQ osoba, otvoreno žigosanje, a to je odlika svakog nastupajućeg totalitarizma.
mali Ninja

#2322 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

Jedan narod kao sto su romi, nikad nisu povorkama trazili svoja prava nigdje, a diskriminirani su i obespravljeni na svakom koraku...
paleoconservative

#2323 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by paleoconservative »

rovac13 wrote:Nebi trebalo nikom smetat to sto oni biraju sta i s kim rade.Ni to sto setaju.

Ali ako ce kao i u drugim zemljama trazit pare,mijenjat zakone,promovisat to svoje (ne znam kako bih nazvao)......pored ovolikih problema sa borcima penzionerima bolesnima koji su potisnuti u stranu.......onda nije dobro.
Sigurno, sto posto se slazem s tim.

Kad pocnu zahtjevati usvajanja* i mjenjanje zakonskog okvira i legislature, onda cu ih osudit zajedno s vama. Dokle god setaju, ja ih ne vidim kao prijetnju i mislim da su svi koji dozivljavaju "uvredu morala" osjetljive mekane pahuljice koje svoje emocije dozivljavaju bitnijima od cinjenica**.

*empirijski dokazi masivno naginju ka tome da usvojena djeca u istospolnim brakovima imaju vecu stopu prenosivih bolesti, depresije, kriminala i zloupotrebe substanci i kocke.

**cinjenica je da su heterosi sretniji od pedera (jer mogu imati stabilnu porodicu i ispunjeniji zivot), al to ne znaci da hocu da ih spalim i protjeram.

Neka ih, ne ugrozavaju ni mene ni drustvo (dokle god ne govorimo o reformi zakonskog okvira)
Škobo Habu

#2324 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

mali Ninja wrote:Jedan narod kao sto su romi, nikad nisu povorkama trazili svoja prava nigdje, a diskriminirani su i obespravljeni na svakom koraku...
Niko im to ne brani.

Romi u BiH su daleko boljem položaju nego li su to u nekim članicama EU. Treba samo pogledati romske slamove po Rumuniji i Bugarskoj i sve će ti biti jasno. Sa druge strane, ja nisam do sada čuo da se desio iti jedan napad iz mržnje na Rome u BiH, a što je dosta rasprostranjen slučaj npr. u Mađarskoj?

Naravno, postoji neka vrsta tihe diskriminacije, nije sve idealno, no, moje lično mišljenje, da kod nas ne postoji izražena romofobija, i da Romi mogu naći svoje mjesto u društvu uz adekvatan obrazovni pristup i dodatno educiranje.
pustopoljina

#2325 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

mali Ninja wrote:Jedan narod kao sto su romi, nikad nisu povorkama trazili svoja prava nigdje, a diskriminirani su i obespravljeni na svakom koraku...
Romi su ubijani u pojam oduvijek. Romi su naucili da ne smetaju i ne talasaju.
Romi su se pomirili sa svojim mjestom u drustvu i svaka ambicija za vise se sama ugasi.
Kad napise " nije idealno, al' boze moj"...jasno je da ti romi nisu ni zadnja rupa na svirali.
E lgbt, za razliku od roma, nece da budu kus...znaju citati i pisati i zele normalne poslove i konkretno mjesto u drustvu.
Nijedna manjina se ne treba ugledati na rome.
Locked