Sada je ni tamo, ni ovamo. Niti treba poziciji, gdje i mogao imati neke koristi da je bio pametan, a ne moze se prodati ni SDA jer im ne treba. Nidje ga nema.baxus wrote:Pecikoza je dobio kurac za uši od vladajuće koalicije.
Od početka je nešto ucjenjivao i tražio, a nakon sto se vladajuća koalicija prebrojala i utvrdila još jednom, ovog debila su odjebali.
Sad može samo biti maskota opozicije, kao sto to i jeste i posljednje vrijeme.
o eventualnoj smjeni Vlade KS pokušao je razgovarati s predsjednikom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asimom Sarajlićem, ali da je stekao dojam kako SDA uopće ne zanima vlast u KS.Pecikoza GroodvyVjerujte da je Asim ispao veći čovjek od njih
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Styling
#2301 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- drug_profi
#2302 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa ne znam šta hoćeš da učinim?julisiz es grant wrote:I šta možeš učiniti po tom pitanju...osim da ga ti građani ne izaberu drugi put, ako se ponovo kandiduje?drug_profi wrote:Uslovljeno je naravno. Interesima građana. Ako ćeš djelovati samo da opstruiras, za cije interese onda djelujes?julisiz es grant wrote:"Nije, ako.."
Nisam znao da je parlamentarno djelovanje uslovljeno bilo čim
Da mu zabraniš da podržava koga on hoće, ne možeš. Ta vremena su davno prošla.
Dakle moje je da negodujem i pljujem po njemu.
Uopšte ne znam šta je tvoja teza? Šta sad ti uopšte pokušavaš reći?
On ima pravo da bude prelivoda, šupak i ljigavac, a mi treba da poštujemo to njegovo pravo, šta li, i da se pravimo da je to OK?
- Thorgerson
#2303 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa nisu ga ni izabrali građani, što je najgore. Uopšte nije ni trebao biti tu, nego je ušao kao zamjena. No nebitno.julisiz es grant wrote:I šta možeš učiniti po tom pitanju...osim da ga ti građani ne izaberu drugi put, ako se ponovo kandiduje?drug_profi wrote:Uslovljeno je naravno. Interesima građana. Ako ćeš djelovati samo da opstruiras, za cije interese onda djelujes?julisiz es grant wrote:"Nije, ako.."
Nisam znao da je parlamentarno djelovanje uslovljeno bilo čim
Da mu zabraniš da podržava koga on hoće, ne možeš. Ta vremena su davno prošla.
Građani govore svoje. Sljedeće godine može mahati ušima. Ali što je najgore pojavit će se nova ubleha i maskota.
2014
PECIKOZA FAHRUDIN 2222
2018
PECIKOZA FAHRUDIN 758
- strucnjakdemagog
#2304 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
julisiz es grant wrote:Zašto? Je li Dino sveta krava? Pejgamber? Isus? Tito? Ili bilo ko drugi čiji bi svjetonazor vrijeđalo kritičko mišljenje o njemu?strucnjakdemagog wrote:Da li je ovog lika (ne smijem da napišem kako bih ga rado nazvao) sramota proći gradom nakon ovakvih izjava? Ali kad još reče da Asima ne zanima vlast... Kad nisam pao sa stolice
Pa je l' ti imaš oči i uši? Vidiš li šta je ovaj ovde nalaprdao? Asima Sarajlića ne zanima vlast u SA? Pa trebam li dalje? Nisam ni pisao o Dini, nego o ovom bezrepom ofirnom prevarantu.
- Better Man
#2305 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pecikoza je dno dna od čovjeka i obično smeće. jadna država gdje takvi likovi uopće imaju priliku i mogućnost da se kandiduju na izborima i budu na listi za iste.
-
hizo ramidovic
#2306 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
znao sam...sad vam ni pecikoza nevalja...cim posten covjek digne svoj glas i pocne radit za dobrobit gradjana odmah pocne i pljuvacina po njemu
nikad vi necete stic' u europu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2307 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sad mu sarajlic valja a do prije neki mjesec bilo je...
SARAJEVO - Nezavisni zastupnik u parlamentu Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza tvrdi da će dosta ljudi, bliskih lideru SDA Bakriu Izetbegoviću biti pohapšeno jer, kako je rekao, oni svakog dana samo razmišljaju kako će da ukradu neki dinar.
"Dosta Izetbegovićevih ljudi će biti pohapšeno. Ono što oni rade, što se priča po čaršiji, a kada čaršija priča - to je vjerovatno istina. Oni svaki dan smišljaju kako će ukrasti neki dinar. To je mašinerija, a Izetbegović ne može sve da ih kontroliše", rekao je Pecikoza.
On misli da će Izetbegoviću biti čak drago kada te ljude pohapse, jer, kako tvrdi, on ne zna šta će sa njima.
"To je kriminal u svim porama našeg društva", rekao je Pecikoza za regionalnu N1 tv.
U BiH se, kaže, kupuju diplome, magistrira, doktorira i onda s takvom diplomom dobije posao pre onoga koji je učio šest godina na fakultetu.
- strucnjakdemagog
#2308 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Interesantno da se i on zove Fahrudin. 
- pici
#2309 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
imali i jedan ekonomista u skupstinskoj klupi... jebo pravnike i ostale... cisto ekonomista redovno zavrsio fakultet prosjek mu osmica, devetka et imali i jedan... ono sto se kaze strucnjak...
- drug_profi
#2310 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta će takvi u skupštini? Kad si stručnjak onda se baviš biznisom. Moja kćer završila prije 4 godine, eno me već šije za platu preko 20%.
Politika je uglavnom mjesto gdje se sklanjaju ljudi različitih profila kojima primarno zanimanje nije jača strana.
Politika je uglavnom mjesto gdje se sklanjaju ljudi različitih profila kojima primarno zanimanje nije jača strana.
-
hizo ramidovic
#2311 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
npr:
radoncic-premijer ks,
pecikoza-ministar kulture i sporta,
sarajlic-ministar za obrazovanje, nauku i mlade
zasto ne?
radoncic-premijer ks,
pecikoza-ministar kulture i sporta,
sarajlic-ministar za obrazovanje, nauku i mlade
zasto ne?
- madner
#2312 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
On je nametao ali nece Asim, supak.o eventualnoj smjeni Vlade KS pokušao je razgovarati s predsjednikom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asimom Sarajlićem, ali da je stekao dojam kako SDA uopće ne zanima vlast u KS.
- pici
#2313 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

ovo ministar kuture i ministrica obrazovanja... onog mirvada napenalit samo hapa iz blagajne
-
megaman4
#2314 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ovakvi su odavno preko grane za Švabiju a uskoro i ostatak ide za njima.pici wrote:imali i jedan ekonomista u skupstinskoj klupi... jebo pravnike i ostale... cisto ekonomista redovno zavrsio fakultet prosjek mu osmica, devetka et imali i jedan... ono sto se kaze strucnjak...
- Prpa.ba
#2315 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
14.05. je usvojen nacrt poslovnika i upucen na javnu raspravu, ali koliko ja znam - sa javne rasprave nije vratio. I dalje SDA moze nabrati Plehu i Pecikozu i sazvati sjednicu za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS.Porodice Foht wrote:Ima dovoljno, koliko znam. Prvo Zeleni termiti trebaju skupiti 18 potpisa da se o toj tacki uopce raspravlja na skupstini a oni to nemaju. Zakon je promijenjen nekad u februaru a to bas muci Sarajlica i njegove. Dobar potez Forte da se osujeti i nepotrebna rasprava ako nemas dovoljno ruku i u inicijativi.
- Porodice Foht
#2316 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mozda mi je promaklo ali se sjecam da je Kifla jednom to povukao kao argument protiv SDA namjera u cilju rusenja vlade! Upravo da im treba 18 potpisa za zahtjev o izglasavanju nepovjerenja.Prpa.ba wrote:14.05. je usvojen nacrt poslovnika i upucen na javnu raspravu, ali koliko ja znam - sa javne rasprave nije vratio. I dalje SDA moze nabrati Plehu i Pecikozu i sazvati sjednicu za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS.Porodice Foht wrote:Ima dovoljno, koliko znam. Prvo Zeleni termiti trebaju skupiti 18 potpisa da se o toj tacki uopce raspravlja na skupstini a oni to nemaju. Zakon je promijenjen nekad u februaru a to bas muci Sarajlica i njegove. Dobar potez Forte da se osujeti i nepotrebna rasprava ako nemas dovoljno ruku i u inicijativi.
- VladaFBiH
#2317 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
zašto bi stručnjaci radili za kikiriki? Jer realno primanja, za stručnjake, koje bi imali u skupštinskim klupama su kikiriki + svi bih pljuvali i govorili kako kradu. Svako ko imalo vrijedi može zaraditi više od onoga što mu oni nude. Jednostavno, stručnjaka ne možeš dobiti i da hoćeš jer se ti ne žele eksponirati za male parepici wrote:imali i jedan ekonomista u skupstinskoj klupi... jebo pravnike i ostale... cisto ekonomista redovno zavrsio fakultet prosjek mu osmica, devetka et imali i jedan... ono sto se kaze strucnjak...
P.S. Ovo se odnosi na stručnjaka koji je pošten pa zarađuje više van politike tj. ne koristi "prednosti funkcije"
-
julisiz es grant
#2318 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako nisi upoznat sa činjenicom da se ne mora biti profesionalni poslanik i raditi za platu u parlamentu (barem u kantonalnom i općinskim/gradskim vijećima)? Može se zadržati vlastiti posao i u parlamentu uzimati paušal, kako mnogi rade.VladaFBiH wrote:zašto bi stručnjaci radili za kikiriki? Jer realno primanja, za stručnjake, koje bi imali u skupštinskim klupama su kikiriki + svi bih pljuvali i govorili kako kradu. Svako ko imalo vrijedi može zaraditi više od onoga što mu oni nude. Jednostavno, stručnjaka ne možeš dobiti i da hoćeš jer se ti ne žele eksponirati za male parepici wrote:imali i jedan ekonomista u skupstinskoj klupi... jebo pravnike i ostale... cisto ekonomista redovno zavrsio fakultet prosjek mu osmica, devetka et imali i jedan... ono sto se kaze strucnjak...a prosjek ocjena nema veza s tim da li je neko stručnjak ili ne već sa tim da li je štreber ili ne
P.S. Ovo se odnosi na stručnjaka koji je pošten pa zarađuje više van politike tj. ne koristi "prednosti funkcije"
-
detroit-mercy
#2319 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa stvarno dokle vise, prvo se okomise na onog postenjacinu Essa Radeljasa, onakvu moralnu vertikalu i horizontalu pa sad na Fahra tekstopisca, pa na one pedere sto hoce da paradirajuhizo ramidovic wrote:znao sam...sad vam ni pecikoza nevalja...cim posten covjek digne svoj glas i pocne radit za dobrobit gradjana odmah pocne i pljuvacina po njemu
- pici
#2320 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
julisiz es grant wrote: Kako nisi upoznat sa činjenicom da se ne mora biti profesionalni poslanik i raditi za platu u parlamentu (barem u kantonalnom i općinskim/gradskim vijećima)? Može se zadržati vlastiti posao i u parlamentu uzimati paušal, kako mnogi rade.
a to ko nema se pojma eno sebije zive radi ko direktorica na kosevu i poslanik u klupi federalnog parlamenta... moze bilo ko da bude poslanik i da radi u firmi i da sjedi u klupi... kako čampara nema pozicije koju nije uzeo... uglavnom ekonomisti se uzimaju za savjetnike za ove klimoglavce podobne... zaista pun mi je qurac, pravnika, sportista, glumaca, tv voditelja, tekstopisaca itd... nemam nista protiv al ne kvartaj se gdje ti nije mjesto... uzmes FI firme i ko nesto tabiris a nemas pojma ni sta je FI. O graditeljstvu i urbanistici da ne pominjem... zaboravio sam i njih inzinjere... dajte nam ljude od struke a ne populiste koji mlate praznu slamu pa napravili ste farmu velikog brata od institucija... boze me sacuvaj
- VladaFBiH
#2321 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
naravno da se može uzimati paušal koji je koliko KM na kantonalnom nivou (tema je o kantonima a FBiH i BiH su malo drugačija priča)? za taj isti paušal si izložen pljuvanju i zatvaraš potencijalno vrata u dosta kompanija a sve zbog čega? Ja trenutno ne vidim način na koji bi bilo koja pozicija u Kantonu Sarajevo bila interesantna nekom stručnjaku osim ako je mazohistajulisiz es grant wrote:Kako nisi upoznat sa činjenicom da se ne mora biti profesionalni poslanik i raditi za platu u parlamentu (barem u kantonalnom i općinskim/gradskim vijećima)? Može se zadržati vlastiti posao i u parlamentu uzimati paušal, kako mnogi rade.VladaFBiH wrote:zašto bi stručnjaci radili za kikiriki? Jer realno primanja, za stručnjake, koje bi imali u skupštinskim klupama su kikiriki + svi bih pljuvali i govorili kako kradu. Svako ko imalo vrijedi može zaraditi više od onoga što mu oni nude. Jednostavno, stručnjaka ne možeš dobiti i da hoćeš jer se ti ne žele eksponirati za male parepici wrote:imali i jedan ekonomista u skupstinskoj klupi... jebo pravnike i ostale... cisto ekonomista redovno zavrsio fakultet prosjek mu osmica, devetka et imali i jedan... ono sto se kaze strucnjak...a prosjek ocjena nema veza s tim da li je neko stručnjak ili ne već sa tim da li je štreber ili ne
P.S. https://www.klix.ba/vijesti/bih/ukida-s ... /190117144
Plaća zastupnika u Skupštini KS zavisi od koeficijenta. Tako će prosječna plaća zastupnika uz koeficijent 7,8 iznositi nešto više od 2.450 KM. Na tu plaću zastupnici više neće dobijati paušal od 580 KM, koji više ne postoji. Koeficijent za plaću ministara iznosi 9, što znači da će prosječna plaća ministra u Vladi KS iznositi 2.835 KM.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2322 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Doktoru se malo prividja Konakovicstrucnjakdemagog wrote:julisiz es grant wrote:Zašto? Je li Dino sveta krava? Pejgamber? Isus? Tito? Ili bilo ko drugi čiji bi svjetonazor vrijeđalo kritičko mišljenje o njemu?strucnjakdemagog wrote:Da li je ovog lika (ne smijem da napišem kako bih ga rado nazvao) sramota proći gradom nakon ovakvih izjava? Ali kad još reče da Asima ne zanima vlast... Kad nisam pao sa stolice
Pa je l' ti imaš oči i uši? Vidiš li šta je ovaj ovde nalaprdao? Asima Sarajlića ne zanima vlast u SA? Pa trebam li dalje? Nisam ni pisao o Dini, nego o ovom bezrepom ofirnom prevarantu.
- JThomas
#2323 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sve kad se sabere i oduzme, neko ko dobro stoji u realnom sektoru nikakvu poštenu i razumnu motivaciju nema za politiku. i to je jedna pobjeda hahara i termita.
a nepoštenu ima i on - da gura poslove, dozvole, zakone, tendere...
- madner
#2324 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Treba reci da je ovo i vani tako. Politika bi trebala privuci ljudi kojima materijalno nije glavno ali zele prestiz.JThomas wrote:sve kad se sabere i oduzme, neko ko dobro stoji u realnom sektoru nikakvu poštenu i razumnu motivaciju nema za politiku. i to je jedna pobjeda hahara i termita.
Kod nas nije tako.
- Haris.ba
#2325 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije politika stvar prestiža. Već vlasti. Ko je nije imao, ne zna kakva je to droga.madner wrote:Treba reci da je ovo i vani tako. Politika bi trebala privuci ljudi kojima materijalno nije glavno ali zele prestiz.
Kod nas nije tako.