Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
madner

#2301 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Drzi ih cinjenicama da izvan SDA okvira vecina ima skromne domete. To povezuje.
bunk

#2302 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Ovdje ima antologijskih postova.
Ljudi koji postaju daju naslutiti da pisu sa u najmanju ruku Marsa a da ih o informacijama u BiH informise iskljucivo Damir Niksic.
madner

#2303 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Napises jednom da ima par koji bi se snasli van struktura SDA, odmah prozivke. :D
A_A_AKCIJA

#2304 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

bunk wrote:Ovdje ima antologijskih postova.
Ljudi koji postaju daju naslutiti da pisu sa u najmanju ruku Marsa a da ih o informacijama u BiH informise iskljucivo Damir Niksic.
Opet ti udario po astronomiji i Marsu.
I na temi o puzajućem državnom udaru si se upisao sa istim argumentom. Ne razumijem te baš. Šta si time htio reći?

Petkom uživam da pitam tebi slične, kako se može otići na džumu (da sad ne zakuhavam sa novcem koji uzmete a ne zaradite za taj petak), slušati hudbu koja te prepada džehenemom, a onda se vratiti u život i podržavati jednog kriminalca poput Hubijara, ili munafike koji narod prepadaju HDZom, a onda ih izglasaju u Dom naroda i zajedno povećaju paušale?

Ako je neko pao s Marsa, to ste vi i to glavom pravo u pijesak. Ne smijete da razmišljate, da uključite logiku i sami sebi priznate da ste u zabludi. To govorim ako ste čestiti ljudi, ali vam fali hrabrosti. Kako musliman može stajati i podržavati lopove koji harače zajedničku kasu? Znaš li koliko se lijekova moglo uzeti za 250.000 koliko je koštao kiosk? Koliko se djece moglo izliječiti?

Ti ćeš vjerovatno nastaviti po svom i izmislićeš sam sebi brdo razloga da ti sakriju pogled na istinu. Sreća i fala Bogu, sve je više onih koji shvataju o čemu se radi i napuštaju skupinu kriminalaca koja je sve vrijedno ovom narodu, stavila na kocku zarad šake dolara: patriotizam, vjeru, protekli rat, žrtve... Ništa nisu ostavili neukaljanim i sa svime su trgovali.

Nego, umjesto nebuloza o rekonstrukciji Vlade KS, da priupitaš u centrali, kada su se prebrojali zadnji put u općinskim vijećima. Ja nešto čujem, jedna od sarajevskih općina :run: izašla iz ruku SDA, dok su se oni bavili Dinom i šestorkom :D :bih: .

Kažem, fala Bogu, još ima ljudi koje možeš uvjeriti da rade pravu stvar snagom argumenata i istine, a ne koferom para od EYOF-a.
Kikibombona

#2305 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote:
bunk wrote:Ovdje ima antologijskih postova.
Opet ti udario po astronomiji i Marsu.
I na temi o puzajućem državnom udaru si se upisao sa istim argumentom. Ne razumijem te baš. Šta si time htio reći?

Petkom uživam da pitam tebi slične, kako se može otići na džumu (da sad ne zakuhavam sa novcem koji uzmete a ne zaradite za taj petak), slušati hudbu koja te prepada džehenemom, a onda se vratiti u život i podržavati jednog kriminalca poput Hubijara, ili munafike koji narod prepadaju HDZom, a onda ih izglasaju u Dom naroda i zajedno povećaju paušale?

Ako je neko pao s Marsa, to ste vi i to glavom pravo u pijesak. Ne smijete da razmišljate, da uključite logiku i sami sebi priznate da ste u zabludi. To govorim ako ste čestiti ljudi, ali vam fali hrabrosti. Kako musliman može stajati i podržavati lopove koji harače zajedničku kasu? Znaš li koliko se lijekova moglo uzeti za 250.000 koliko je koštao kiosk? Koliko se djece moglo izliječiti?

Ti ćeš vjerovatno nastaviti po svom i izmislićeš sam sebi brdo razloga da ti sakriju pogled na istinu. Sreća i fala Bogu, sve je više onih koji shvataju o čemu se radi i napuštaju skupinu kriminalaca koja je sve vrijedno ovom narodu, stavila na kocku zarad šake dolara: patriotizam, vjeru, protekli rat, žrtve... Ništa nisu ostavili neukaljanim i sa svime su trgovali.

Nego, umjesto nebuloza o rekonstrukciji Vlade KS, da priupitaš u centrali, kada su se prebrojali zadnji put u općinskim vijećima. Ja nešto čujem, jedna od sarajevskih općina :run: izašla iz ruku SDA, dok su se oni bavili Dinom i šestorkom :D :bih: .

Kažem, fala Bogu, još ima ljudi koje možeš uvjeriti da rade pravu stvar snagom argumenata i istine, a ne koferom para od EYOF-a.
Ljudi bez mrvice morala.

Dobro kaze moj drug, predani musliman: ne zelim sa takvima dijeliti istu prostoriju makar se radilo o dzamiji.
Banksy

#2306 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

A_A_AKCIJA wrote:
umjesto nebuloza o rekonstrukciji Vlade KS, da priupitaš u centrali, kada su se prebrojali zadnji put u općinskim vijećima. Ja nešto čujem, jedna od sarajevskih općina :run: izašla iz ruku SDA, dok su se oni bavili Dinom i šestorkom :D :bih: .
:thumbup:

?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2307 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

A_A_AKCIJA wrote:

dino ako ovako nastavi, na sljedecim izborima narod i pravda bi mogla ostvariti historijski rezultat kojeg niti jedna stranka u kantonu sarajevo nije ostvarila.

u opcini centar vec sve ovisi o njemu. novo sarajevo i koldzo se klimaju, a u novom gradu sda nema vecinu.

trenutni sda clanovi nadzornih i upravnih odbora uveliko se nude konakovicu.

covjek cipelari sda na dnevnoj bazi.

nisam ga simpatirao, ali od trenutka kada je postao predsjedavajuci zavrijeđuje moje poštovanje, jer prvi put gledam da netko sa pola snage dominira nad kompletnom sda svitom u kantonalnoj skupstini.

edit jedina mana mu je sto se slizao sa radoncicem, ali i u tome ima dobrih stvari. ako ga radoncic iznevjeri, ovaj ce ga pojesti u kantonu sarajevo.
sahara1428

#2308 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Terenski rad, sve se može... :bih:
Image

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2309 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

To je taj ministar sa travnickom diplomom.

Zamislite.
JThomas

#2310 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

naprosto letvica je toliko nisko da samo malo dobre volje i bez stručnosti može popraviti stvari. do jedne mjere naravno.
pedeset

#2311 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pedeset »

Ma nek sve ostane isto (gore ne može), ali bez SDA BANDE i zrak je nekako ljepši, a vama? :bih:
madner

#2312 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Mora bolje, ali i ide prema gore. Cujem od ljudi da su pozitivno iznenadjeni vladom kod saradnje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2313 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:naprosto letvica je toliko nisko da samo malo dobre volje i bez stručnosti može popraviti stvari. do jedne mjere naravno.
Upravo o tome i govorim.

Prodaju pricu o (ne)strucnosti kao da je to jedini problem. Mnogi su bili od struke, ali se nikad nisu zainteresovali za svoj posao. A doveli su nas u takvu situaciju namjerno i smisljeno. Lopovlukom i neradom.

Dovoljno je samo malo dobre volje za neke osnovne stvari. A i to je bolje od nicega prije.

Mnogo bolje.
Prpa.ba

#2314 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Sa zakasnjenjem smo docekali nesto sto je donekle nalik onome sto smo ocekivali 2010. :mrgreen:

Kad vec spominjem taj nesretni period, interesantno je da je uzareni SDP-ovac koji je izazvao visemjesecnu polemiku o zivotno vaznom pitanju ocjenjivanja vjeronauka sada postao dekan Erdoganovog fakulteta. :mrgreen:
furlan

#2315 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by furlan »

Jeste of topik ali kada god vidim Konakovica, imam osjecaj da mu vidim Betmenov logo ispod nosa. :D
strucnjakdemagog

#2316 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

malakh wrote:
A_A_AKCIJA wrote:

dino ako ovako nastavi, na sljedecim izborima narod i pravda bi mogla ostvariti historijski rezultat kojeg niti jedna stranka u kantonu sarajevo nije ostvarila.

u opcini centar vec sve ovisi o njemu. novo sarajevo i koldzo se klimaju, a u novom gradu sda nema vecinu.

trenutni sda clanovi nadzornih i upravnih odbora uveliko se nude konakovicu.

covjek cipelari sda na dnevnoj bazi.

nisam ga simpatirao, ali od trenutka kada je postao predsjedavajuci zavrijeđuje moje poštovanje, jer prvi put gledam da netko sa pola snage dominira nad kompletnom sda svitom u kantonalnoj skupstini.

edit jedina mana mu je sto se slizao sa radoncicem, ali i u tome ima dobrih stvari. ako ga radoncic iznevjeri, ovaj ce ga pojesti u kantonu sarajevo.
covjek je usao u otvoreni fajt sa lopovima iz SDA i na tome mu svaka cast. mislim da ce na sljedecim izborima pokupiti mnoge glasove SBB, DF, SDP, pa cak i NS i SDA.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2317 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

strucnjakdemagog wrote:
covjek je usao u otvoreni fajt sa lopovima iz SDA i na tome mu svaka cast. mislim da ce na sljedecim izborima pokupiti mnoge glasove SBB, DF, SDP, pa cak i NS i SDA.
slazem se. samp bih dodao da ce se tom prikupljanju glasova pridružiti mi stranka mirsada hadzikadica.

stranka o kojoj se u javnosti malo prica, ali nitko nije svjestan sta se iza brda valja.
strucnjakdemagog

#2318 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

malakh wrote:
strucnjakdemagog wrote:
slazem se. samp bih dodao da ce se tom prikupljanju glasova pridružiti mi stranka mirsada hadzikadica.

stranka o kojoj se u javnosti malo prica, ali nitko nije svjestan sta se iza brda valja.

utoliko bolje. bila bi to ubitacna kombinacija. :thumbup:
bunk

#2319 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

A bil oni koalrali sa nacionalnim strankama :lol: :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2320 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote:A bil oni koalrali sa nacionalnim strankama :lol: :lol:
Dokle god se iza naziva nacionalna stranka krije organizovani kriminal, nema koaliranja sa njima :kiss:
bunk

#2321 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

O ybmti :lol:
:kiss:
JThomas

#2322 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

Prpa.ba wrote: Kad vec spominjem taj nesretni period, interesantno je da je uzareni SDP-ovac koji je izazvao visemjesecnu polemiku o zivotno vaznom pitanju ocjenjivanja vjeronauka sada postao dekan Erdoganovog fakulteta. :mrgreen:
sve kad čovjek pogleda u retrospektivi...hmmmmmmmmmmmmmm...mmmmmmmmmmmmmmmmmmm :|
JThomas

#2323 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

i oni tom epizodom i danas plaše narod, komunjare će ukinuti vjeronauku ako dođu na vlast. a sve u talu i dogovoru. oni bili i pozicija i opozicija, i "zeleni" i "komunjare". i za i protiv ulaska vjeronauke u prosjek :mrgreen:

to se vidi i na forumu kako se sda apologeti slomiše od podrške toj i takvoj "opoziciji" i njenim vedetama, zlaji, komšiću i šamarliću.
malakh

#2324 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

bunk wrote:A bil oni koalrali sa nacionalnim strankama :lol: :lol:
pa zar oni nisu nacionalne stranke?
bunk

#2325 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Ma znas ko i ja da ce od ukupnog broja glasova koje pokupi kifla i ovaj Hadzikadic procenat Bosnjackih bit 99,9%.
Tako da..
Locked