E zamisli sad kolko sjever Afrike i BI izbace kandidataseln wrote:Bilo ih je bogami na hiljade._BataZiv_0809 wrote:Koliko je takvih muhalon?muha_sa wrote: sjecas li se prije par godina nasih koji su nasjeli na price i prodali kuce i imanja i otisli vani vjerujuci da ce ih neko rasirenih ruku primit![]()
par mjeseci il godinu dana proveli u azilantskom i svi odreda dobili sup kartu
Bundavica je napravio posao zivota.
Ilegalni migranti u BiH
- insomnia78
#2301 Re: Migranti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2302 Re: Migranti
Ma kad malo bolje skontam ni kod nas ne manjka neukih bolida. Vecina nacije je takva. Dovoljan ti je polusatni boravak u salter sali MUPa da vidis sa kakvom marvom dijelis zrak. Tako da ne sumnjam da su mnogi popusili tu pricu.seln wrote: Bilo ih je bogami na hiljade.
Bundavica je napravio posao zivota.
Bundavica?
- uglavnomja
#2304 Re: Migranti
_BataZiv_0809 wrote:
To mi malo na Cigoše miriše![]()
)
nemoj tako
prosjecan cigo je poliglota
i ekstremno socijalan lik
i prosjacenje je posao, i to cjelodnevni. htjeli su da im uvedu porez, pausalni ... ne znam sta je bilo od toga
a ovi sto su povjerovali da ih ceka azil i pare na grani - sve je to do obrazovanja, izvora informacije, izolovane i ucmale sredine ...
ko ne bi pozelio da dobije sve, a da nista ne radi
- muha_sa
#2305 Re: Migranti
imamo ih ovdje na forumu koji nas napadnu cim kazemo da ne idu grlom u jagode i da ne vjeruju svakojakim pricama kako ih tamo neko ceka rasirenih rukuuglavnomja wrote:_BataZiv_0809 wrote:
To mi malo na Cigoše miriše![]()
)
nemoj tako![]()
i prosjacenje je posao, i to cjelodnevni. htjeli su da im uvedu porez, pausalni ... ne znam sta je bilo od toga
a ovi sto su povjerovali da ih ceka azil i pare na grani - sve je to do obrazovanja, izvora informacije, izolovane i ucmale sredine ...
sjecas se napada
- animals
#2306 Re: Migranti
Ma nisu ovi imigranti krivi uopce..
krivi su oni koji su im prodali foru..
od Merkel, do Faymana..
a zasto su ih pozvali, mozda nikad ne saznamo..
nije sigurno iz ljubavi..
od Merkel, do Faymana..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2307 Re: Migranti
Slusam nedavno jednog lika iz udruzenja nacionalnih manjina u pogledu rusenja bespravnih objekata u kojima zive Cigani. I sad kao ponudili su im neke zamjenske stanove u novim (!) zgradama ali daleko od grada. I kaze lik zanemariv broj Roma radi, malo ih se skoluje i studira, a kako sad da studiraju ako predju u te zgrade kad su i po 3 kilometra od gradauglavnomja wrote:
nemoj tako![]()
- animals
#2308 Re: Migranti
Ne cekate ni zena rasireni ruku...muha_sa wrote: imamo ih ovdje na forumu koji nas napadnu cim kazemo da ne idu grlom u jagode i da ne vjeruju svakojakim pricama kako ih tamo neko ceka rasirenih ruku![]()
sjecas se napada![]()
- muha_sa
#2309 Re: Migranti
u svoje ime govorianimals wrote:Ne cekate ni zena rasireni ruku...muha_sa wrote: imamo ih ovdje na forumu koji nas napadnu cim kazemo da ne idu grlom u jagode i da ne vjeruju svakojakim pricama kako ih tamo neko ceka rasirenih ruku![]()
sjecas se napada![]()
mene moja boMMe ceka

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2310 Re: Migranti
nahranimo migrante !
- uglavnomja
#2311 Re: Migranti
muha_sa wrote: imamo ih ovdje na forumu koji nas napadnu cim kazemo da ne idu grlom u jagode i da ne vjeruju svakojakim pricama kako ih tamo neko ceka rasirenih ruku![]()
sjecas se napada![]()
ali razumijem

malo raje je iskusila obje varijante zivota
-
Bodkin
#2312 Re: Migranti
[/quote]seln wrote:Francuz, ne Austrijanac... insomnia je kod Makarona.Bodkin wrote:
Prosjecan austrijanac vodi uzasno dosadan zivot
Znam ali kolega po uvjerenju je u austrijanac.
Prosjecan francuz vodi solidno zanimljiv zivot
-
Bodkin
#2313 Re: Migranti
Zato sto pametni ljudi znaju da ti nece imati ko penziju placatianimals wrote:Ma nisu ovi imigranti krivi uopce..
od Merkel, do Faymana..
- animals
#2314 Re: Migranti
Znam ali kolega po uvjerenju je u austrijanac.Bodkin wrote:seln wrote:Francuz, ne Austrijanac... insomnia je kod Makarona.Bodkin wrote:
Prosjecan austrijanac vodi uzasno dosadan zivot
Prosjecan francuz vodi solidno zanimljiv zivot[/quote]
A ti ko da zivis zanimljiviji zivot od Austrijanaca...
koje sve gluposti cu procitati ovdje
- animals
#2315 Re: Migranti
Ako ce mi ovi Arapi zaradjivati, najebo sam..Bodkin wrote:Zato sto pametni ljudi znaju da ti nece imati ko penziju placatianimals wrote:Ma nisu ovi imigranti krivi uopce..
od Merkel, do Faymana..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2316 Re: Migranti
A sto ne bi zivio? Sta je tu toliko smijesno?
-
Bodkin
#2317 Re: Migranti
10 puta. Shvatam da su tebi vrh svijeta ali nije svima takoanimals wrote:A ti ko da zivis zanimljiviji zivot od Austrijanaca...Bodkin wrote:
Prosjecan francuz vodi solidno zanimljiv zivot![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- animals
#2318 Re: Migranti
A sto bi zivio.._BataZiv_0809 wrote:A sto ne bi zivio? Sta je tu toliko smijesno?
prosjecan Austrijanac svako godine ide na ljetovanje ili zimovanje..
a Bosanac..kafana i cajka..
-
Bodkin
#2319 Re: Migranti
Veze ti nemas. Druga generacija ce uplacivati u kasu vise od tebe. Da nema imigranata izumrla bi pogotovo austrijaanimals wrote:Ako ce mi ovi Arapi zaradjivati, najebo sam..Bodkin wrote:Zato sto pametni ljudi znaju da ti nece imati ko penziju placatianimals wrote:Ma nisu ovi imigranti krivi uopce..
od Merkel, do Faymana..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2320 Re: Migranti
To mozda kod tebe u varosi tako....uostalom ko je rekao da je Bodkin prosjecananimals wrote:A sto bi zivio.._BataZiv_0809 wrote:A sto ne bi zivio? Sta je tu toliko smijesno?
- seln
#2321 Re: Migranti
animals, gledas li "Report" na ORF2? Upravo pricaju o novim zakonima uhatog Mesije i njegovog NACIonalno orijentiranog havera.
Dva strucnjaka iznose misljenje. Jedan, stariji, ocigledno situiran (ne bih rekao da je clan Komunisticke partije) kaze da je novi zakon samo bacanje kosti izmedju azilanata i domacih i da ne donosi nista.
Drugi, mladji (ali ne bas mlad), na opasku da svi izdaci za socijalu (vulgo: mindestsicherung) cine samo 0,9% budzeta, kaze "naravno da to nije vazna suma, ali domace stanovnistvo to osjeca kao nepravdu i zadatak vlade je da izadje u susret tim osjecajima".
Drugim rijecima, i on priznaje da je to cisti populizam, koji nikome ne donosi nista, a mnogima uzima.
Dva strucnjaka iznose misljenje. Jedan, stariji, ocigledno situiran (ne bih rekao da je clan Komunisticke partije) kaze da je novi zakon samo bacanje kosti izmedju azilanata i domacih i da ne donosi nista.
Drugi, mladji (ali ne bas mlad), na opasku da svi izdaci za socijalu (vulgo: mindestsicherung) cine samo 0,9% budzeta, kaze "naravno da to nije vazna suma, ali domace stanovnistvo to osjeca kao nepravdu i zadatak vlade je da izadje u susret tim osjecajima".
Drugim rijecima, i on priznaje da je to cisti populizam, koji nikome ne donosi nista, a mnogima uzima.
-
Bodkin
#2322 Re: Migranti
animals wrote:A sto bi zivio.._BataZiv_0809 wrote:A sto ne bi zivio? Sta je tu toliko smijesno?
Ovako isto su i svi imigranti kriminalci ili dosli da ti uzmu visokoobrazovani posao jelde
- animals
#2323 Re: Migranti
Ma nisu meni oni nista..Bodkin wrote:10 puta. Shvatam da su tebi vrh svijeta ali nije svima takoanimals wrote:A ti ko da zivis zanimljiviji zivot od Austrijanaca...Bodkin wrote:
Prosjecan francuz vodi solidno zanimljiv zivot![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
samo malo realnosti nije naodmet..
- animals
#2324 Re: Migranti
Cuj, ne govorimo o pojedincima..vec o vecini.._BataZiv_0809 wrote:To mozda kod tebe u varosi tako....uostalom ko je rekao da je Bodkin prosjecananimals wrote:A sto bi zivio.._BataZiv_0809 wrote:A sto ne bi zivio? Sta je tu toliko smijesno?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2325 Re: Migranti
Pa ti si se obratio Bodkinu....animals wrote:
Cuj, ne govorimo o pojedincima..vec o vecini..