Aoida wrote:Ja cu svakako slobodno pitati sve sto me zanima. Nema ko da me ogranici. Ipak je ovo slobodna drzava.Smrcak15 wrote: Moj savjet tebi ma koliko ja i ti se ne slagati , ti slobodno pitaj sta god ti je na dusi a ove mazohiste sto kukaju ne obracaj paznju plaho![]()
Eh sad...pokusavam da desifrujem sta si tacno htio ovim reci.Odgovor bi bio:
Neadertalac rasa covjeka kao sto postoje rase ljudi sad, kao sto lobanje homoerectusa se uzimaju kao dokaz o postojanju takve vrste ljudi prije a zaboravljaju da je u nasem vremenu postojali ljudi ili jos uvijek postoje, jer su im lobanje iste strukure.
Nemoj mi zamjeriti, ali nekad imam osjecaj da bosanski nije tvoj maternji jezik. Ne mislim na gramatiku, nego na strukturu recenice, stilistiku.
No dobro, nema veze.
Neko ti je vec skrenuo paznju na to da ne mozemo govoriti o rasi, vec o vrsti.
To ti je kao....gavran. To je vrsta ptice iz porodice vrana koja se sastoji od 23 roda i 120 vrsta.
Tako je isto i sa neandertalcem.
Ostatak tvoje recenice mi nije jasan.
Lobanja homoerectusa se uzima kao dokaz o postojanju neandertalca?
A zaboravlja se da su u nasem vremenu postojali ljudi ili jos uvijek postoje jer su im lobanje iste strukture?
Sta ti ovde znaci ovo...nase vrijeme?
Kako mislis postojali (proslo vrijeme, vise ne postoje) ili jos uvijek postoje (znaci nisu izumrli?)?
inace se tvrdi da je homoerectus predhodio homo sapiensu, samo sto su se malo zajebunili jer rasa ljudi sa lobanja homoerectusa su zivjeli i u nasem vremenu ili mozda jos uvijek zive u plemenima u exoticnim ostrvima kao ovo pleme u MalezijiOstatak tvoje recenice mi nije jasan.
Lobanja homoerectusa se uzima kao dokaz o postojanju neandertalca?
A zaboravlja se da su u nasem vremenu postojali ljudi ili jos uvijek postoje jer su im lobanje iste strukture?

eto to sam htio da kazem, kao sto postoji rasa ljudi sto imaju strukture lobanje kao homoerectus, tako isto je i neadertalac rasa covjeka koji je zajendo zivio sa homosapiensom, samo sto ja mislim da su sve te rase ili vrste covjeka poticu od jedne zene i covjeka, Adema i Have.