niciji, sam svoj.sumirprimus wrote:ok ne prica lose čikica ciji je igrac?
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Smrcak15
#2301 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
-
sumirprimus
#2302 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
nesto mi to nestvarno kod nas, obicno bude neciji trojanac.
a fino prica nije da ne prica.
i nije napuhani kabadahija.
a zasto nije osnovao sada stranku?pred ove izbore?sigurno bi mu bilo lakse da ima iza sebe neku organizaciju.
a zasto nije osnovao sada stranku?pred ove izbore?sigurno bi mu bilo lakse da ima iza sebe neku organizaciju.
Last edited by sumirprimus on 26/09/2018 13:34, edited 1 time in total.
- BarbaDue
#2303 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nažalost tako je, vrlo dobar kandidat koji se slabo čuje. To govorim iz razloga što je recimona njegov skup u Goraždu došlo 20 ljudi i žena. Šteta, nadao sam se da će iza sebe imati jaku ekipu. Svjestan sam da je u ovome sasvim sam i da na raspolaganju ima samo svoj novac. Ali po meni je trebao obezbjediti jače kapacitete u borbi sa ovdašnjim kriminalcima.baxul wrote:problem neimanja političke organizacije iza sebe. nema ti ko polijepit plakate, najaviti skup, organizovati posmatrače i.sl. odličan kandidat. jedan od dva za koja vrijedi glasati.BarbaDue wrote:Nekako sam imao mišljenje da će Prof.dr. Mirsad Hadzikadić razvaliti sa kampanjom na ovim izborima.
Pomislio sam da će poučen američkim iskustvima svoju kampanju perfektno uraditi i naučiti ovdašnje
pacove kako se to radi. Mislim da sam se prevario. Ne znam kakav vi imate osjećaj ali mislim da mu
je kampanja slabo organizovana, a imao je mnogo toga ponuditi građanima BiH.
-
boshniak
#2304 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nezavisni kandidati za ovako visoke funkcije ne prolaze nikad i nigdje, nije to samo slučaj u BiH, nažalost imat će više postova na ovom forumu nego glasova.
- Smrcak15
#2305 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dragi građani BiH,
27. septembra od 20.00 do 21.30 sati u programu FTV-a imate priliku da gledate sučeljavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića, kandidata za člana Predsjedništva BiH, s drugim kandidatima. Pratite nastup prof. Hadžikadića.

27. septembra od 20.00 do 21.30 sati u programu FTV-a imate priliku da gledate sučeljavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića, kandidata za člana Predsjedništva BiH, s drugim kandidatima. Pratite nastup prof. Hadžikadića.

-
SSemir
#2306 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Vecina koji spominju da je ovaj covjek neciji trojanac nemaju pojma uopce odakle taj pojam trojanac.sumirprimus wrote:nesto mi to nestvarno kod nas, obicno bude neciji trojanac.
Bas ce ovako brazovan elokventan i karijerno izgradjen covjek spasti na nivo da bude trojanac budala iz sda
- Idemedosumom
#2307 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kamo sreće da jedan ovakav insan bude izabran 
- MarlboroGold
#2308 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ako nastavi ovako na sljedećim izborima će možda nešto i moći ostvariti.
Trenutno nema šanse. Kad spomenem nekome starijem ovog čovjeka odmah pitaju ko je taj...
Trenutno nema šanse. Kad spomenem nekome starijem ovog čovjeka odmah pitaju ko je taj...
- Idemedosumom
#2309 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kada bi postojala mala novčana kazna za neglasanje, odnosno nagrada za glasanje, izlaznost bi sigurno bila oko 90%, a onda bi možda ljudi poput Mirsada Hadzikadica doista imali realnu šansu. Glas za njega na ovim izborima je vjerovatno bačen glas, ali će mi svejedno biti drago podržati ovakvog čovjeka.
- GandalfSivi
#2310 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ko ce biti drugi kandidati?Smrcak15 wrote:Dragi građani BiH,
- Smrcak15
#2311 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Jerlagic i sepicGandalfSivi wrote:Ko ce biti drugi kandidati?Smrcak15 wrote:Dragi građani BiH,
- GandalfSivi
#2312 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa repriza prosle debate?Smrcak15 wrote:Jerlagic i sepicGandalfSivi wrote: Ko ce biti drugi kandidati?
- Idemedosumom
#2313 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Šta je to, ostala gospoda nema vremena?
- Leverage
#2314 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ostali u ponedjeljak ili utorak, nisam siguran tačno.
-
Moenx
#2315 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Smrcak15 wrote:niciji, sam svoj.sumirprimus wrote:ok ne prica lose čikica ciji je igrac?
Niciji sam svoj
Ja recimo vjerujem u to
Naie uvazeni gospodin dolazi iz reda bh dijaspore
Primmjetio sam po svojoj rodbini recimo da je u toj populaciji povecano interesovanje za domovinu ovih godina
Tako da i B Falatara i M Hadzikdica treba gledao sa te strane
Glasajte za M Hadzikadica i sigurno necete pogrijesiti
- Kikibombona
#2316 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kako mislis nema sanse?MarlboroGold wrote:Ako nastavi ovako na sljedećim izborima će možda nešto i moći ostvariti.
Kod nas jedino pobjeda znaci uspjeh. Sve nam igra na zivot i smrt.
Polako, covjek se tek pojavio. Ako uzme 50 000 glasova, bice to odlican uspjeh. Sve preko toga je plus. 70-80 000 bi bilo fenomenalno. Time bi dobio JAK temelj za formiranje stranke.
Abramovic je dosao sa milijardama u Celzi pa je trebao par godina da napravi pobjednicki tim. Nista ne ide preko noci.
Hadzikadicu je sada vazan svaki glas jer sada pravi temelj za stranku. Ne mozes praviti ni kucu ni stranku bez temelja. Veoma brzo bi se urusila.
- MarlboroGold
#2317 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Slažem se, ali mi nisu jasni ovi što se nadaju da će odmah uletiti u predsjedništvo.Kikibombona wrote:Kako mislis nema sanse?MarlboroGold wrote:Ako nastavi ovako na sljedećim izborima će možda nešto i moći ostvariti.
Kod nas jedino pobjeda znaci uspjeh. Sve nam igra na zivot i smrt.
Polako, covjek se tek pojavio. Ako uzme 50 000 glasova, bice to odlican uspjeh. Sve preko toga je plus. 70-80 000 bi bilo fenomenalno. Time bi dobio JAK temelj za formiranje stranke.
Abramovic je dosao sa milijardama u Celzi pa je trebao par godina da napravi pobjednicki tim. Nista ne ide preko noci.
Hadzikadicu je sada vazan svaki glas jer sada pravi temelj za stranku. Ne mozes praviti ni kucu ni stranku bez temelja. Veoma brzo bi se urusila.
- Kikibombona
#2318 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sanse su zaista male, ali dok sudija ne svira kraj utakmica nije gotovo.MarlboroGold wrote:Slažem se, ali mi nisu jasni ovi što se nadaju da će odmah uletiti u predsjedništvo.
Ne mozes formirati stranku bez ikakvog temelja. Hadzikadic je puno radio za BiH u dijaspori. To ovdasnjoj javnosti nije poznato. Ni meni nije bilo dok nisam istrazio njegov angazman u proteklom periodu.
Sada se mora profilisati na terenu, privuci istomisljenike, stvoriti jaku bazu glasaca. Tek onda moze formirati kvalitetnu stranku.
Bez toga je nemoguce. Nije mi jasno kako neko moze reci: 'prvo je trebao formirati stranku...'. Na temeljima cega?
Ako uzme minimalno 50 000 glasova, a mislim da hoce, njegov projekt ce privuci mnoge kvalitetne ljude.
- Ja_Ja
#2319 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Niko se ne nada nicemu. Cak sta vise ovo su mozda i prvi izbori u kojima se iskreno ne zna ko bi mogao uletiti od njih. Veoma slab kandidat SDA otvara vrata drugim kandidatima poput onog SBB-a. Dok se u isto vrijeme SDP pokusava ugurati svojim kandidatom. Sustina svega je da ni jedan (i pored silne masinerije) nemaju veci kapacitet da predstavljaju jedan narod od Dr. Hadzikadica. Zbog toga se ljudi trebaju alarmirati i glasati u sto vecem broju za njega, pa ko zna sta bude. Mozda on i probudi jedan dio glasackog tijela koji i bude u vecini nakon sto ostali "pocopaju" glasove etno-nacionalista (ovdje ukljucujem i Becirovica jer koristi tu retoriku).
Samo vi glasajte nakon svega vidjenog za onog kandidata za kojeg mislite da je najbolji predstavnik Bosnjaka, za mene je to sigurno Mirsad.
Samo vi glasajte nakon svega vidjenog za onog kandidata za kojeg mislite da je najbolji predstavnik Bosnjaka, za mene je to sigurno Mirsad.
- General War
#2320 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Pa ako uzmete u obzir kako njega malo znaju a ostale kandidate itekako dobro znaju u javnosti kakav je to ober olos, situacija je dzene-dzene...minus politicki pritisak na medije i lova.Kikibombona wrote:Sanse su zaista male, ali dok sudija ne svira kraj utakmica nije gotovo.MarlboroGold wrote:Slažem se, ali mi nisu jasni ovi što se nadaju da će odmah uletiti u predsjedništvo.
Ne mozes formirati stranku bez ikakvog temelja. Hadzikadic je puno radio za BiH u dijaspori. To ovdasnjoj javnosti nije poznato. Ni meni nije bilo dok nisam istrazio njegov angazman u proteklom periodu.
Sada se mora profilisati na terenu, privuci istomisljenike, stvoriti jaku bazu glasaca. Tek onda moze formirati kvalitetnu stranku.
Bez toga je nemoguce. Nije mi jasno kako neko moze reci: 'prvo je trebao formirati stranku...'. Na temeljima cega?
Ako uzme minimalno 50 000 glasova, a mislim da hoce, njegov projekt ce privuci mnoge kvalitetne ljude.
Moze Hadzikadic dovesti Klintona i cijelu vladu u stranku, na ovakav nacin se ne dobijaju izbori...Ne mozes demokratijom odgovoriti na represivan rezim.
-
Moenx
#2321 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Da li neko ima link na relevantne ankete javnog mnjenja na izborne rezultate
-
huxley
#2322 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Mislim da je i ova tema dobar pokazatelj rezultata Mirsadove kampanje.
Jako puno postova, tema je skoro uvijek u top 3 na podforumu politika. Ali je broj učesnika u raspravi oko 5?
Ovi koji ga vole bi poginuli za njega, i nije im jasno kako to cijeli svijet ne vidi.
Svi ostali osim ovih nekoliko koji ga ludo vole jedva da su čuli za njega.
Proći će malo bolje nego Cerić na prošlim izborima. Valjda bude imao snage i volje da se opet kandiduje, a do tada napravi jednu dobru analizu šta je fulio prvi put.
Jako puno postova, tema je skoro uvijek u top 3 na podforumu politika. Ali je broj učesnika u raspravi oko 5?
Ovi koji ga vole bi poginuli za njega, i nije im jasno kako to cijeli svijet ne vidi.
Proći će malo bolje nego Cerić na prošlim izborima. Valjda bude imao snage i volje da se opet kandiduje, a do tada napravi jednu dobru analizu šta je fulio prvi put.
-
sigurnoable
#2323 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
huxley wrote:Mislim da je i ova tema dobar pokazatelj rezultata Mirsadove kampanje.
Nekoliko put je spomenuo da u raznim emisijama da nece odustati i ako ne pobjedi. Nakon izbora ako izgubi rekao je da ostaje u Bosni. Ovaj covjek prije svega pa onda i profesor ima iskrene dobre namjere prema drzavi. Covjek koji nevjerovatno voli svoju drzavu! Siguran sam ako ove izbore ne pobjedi iduce sa malo jacom kapanjom ce pomesti sve kandidate. Ako ne pobjedi ove izbore, rezultati ce pokazati da je velika masa shvatila njegove namjere i ta ce se masa sve vise povecavati!
-
huxley
#2324 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne sumnja niko da Mirsad voli Bosnu.sigurnoable wrote:huxley wrote:Mislim da je i ova tema dobar pokazatelj rezultata Mirsadove kampanje.
Nekoliko put je spomenuo da u raznim emisijama da nece odustati i ako ne pobjedi. Nakon izbora ako izgubi rekao je da ostaje u Bosni. Ovaj covjek prije svega pa onda i profesor ima iskrene dobre namjere prema drzavi. Covjek koji nevjerovatno voli svoju drzavu! Siguran sam ako ove izbore ne pobjedi iduce sa malo jacom kapanjom ce pomesti sve kandidate. Ako ne pobjedi ove izbore, rezultati ce pokazati da je velika masa shvatila njegove namjere i ta ce se masa sve vise povecavati!
Neće pobijediti ove izbore, pitanje je samo da li će imati volje da se ponovo kandiduje i bori. Ako se vrati u Charlotte, jebiga, moraće rep među noge, i govoriti kako je narod nezreo, kako je on neshvaćen, i kako su mu ideje prenapredne za ovo naše nazadno društvo.
Ja mislim da je on jednostavno imao iskrivljenu sliku bosanske realnosti (što i nije neka kritika, s obzirom gdje je proveo zadnjih nekoliko decenija), i da je nije imao pojma u šta se upušta, i da je trebao davno prije da dođe u Bosnu i da malo nauči šta je ovo.
Ako ostane, ima 4 godine (OK, 3 i po) da nauči nešto iz svega ovoga, napravi novi plan, a vrlo vjerovatno i 'manage expectations'. Njegove šanse da ikada uđe u predsjedništvo su minimalne, ali postoje i drugi nivoi vlasti gdje on može nešto da napravi.
E sad, tek treba da dokaže da može nešto da napravi u Bosni. On je prije svega akademski radnik, pa onda sve ostalo, a nije ni jedini sa titulom doktora. Za mene lično je demagog bez konkretnih rješenja. Ako je igdje trebao da ima bezrezervnu podršku, onda je to u dijaspori, posebno u Americi - a nema je ni tamo.
Having said that (kako bi on rekao), i dalje stojim iza toga da bi bili ponosni da nas on predstavlja vani, ali on nije najbolje rješenje za Bosnu u ovom momentu.
-
sigurnoable
#2325 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
On je demagog bez konretnih rijesenja ali bi ipak volio da nas predstavlja vani. Mislim da si sa ovim dovoljno rekao. Veliki pozdrav, zelim ti sve najbolje ali na ovome treba da stanem da raspravljamo u vezi sa profesoro Mirasadom Hadzikadicem. Ti si misljenja kao i vecina stanovnistva u Bosni sa onom Cevljanovic Korida floskulom:"Samo nek ne puca" ali nek nas j**u u mozak. Po cemu je Mirsad demagog a veliki Bakir ili Denis Becirevic veliki strucnjaci? Pa vlasti koje su nas vodile posljednjih 25 godina su unazadili Bosnu, zadnji smo po svemu i losijim smo od Kosova a da se ne poredimo sa drugim drzavama. Valjda je to dovoljan dokaz da se zakljuci da su neki drugi demagozi a ne covjek koji prvi put ulazi u politiku sa ciljem da nesto uradi za Bosnu. Kako mozes jednog covjeka nazvati da je demagog a nisi mu ni dao sansu da ostvari svoj drzavni plan, zar 25 godina ljudi koji unistavaju ovo drzavu nisu za tebe demagozi? Ako su i oni demagozi ko onda treba po tebi da bude clan predsjednistva ili si ti za anarhiju?huxley wrote: Ne sumnja niko da Mirsad voli Bosnu.
Neće pobijediti ove izbore, pitanje je samo da li će imati volje da se ponovo kandiduje i bori. Ako se vrati u Charlotte, jebiga, moraće rep među noge, i govoriti kako je narod nezreo, kako je on neshvaćen, i kako su mu ideje prenapredne za ovo naše nazadno društvo.
Ja mislim da je on jednostavno imao iskrivljenu sliku bosanske realnosti (što i nije neka kritika, s obzirom gdje je proveo zadnjih nekoliko decenija), i da je nije imao pojma u šta se upušta, i da je trebao davno prije da dođe u Bosnu i da malo nauči šta je ovo.
Ako ostane, ima 4 godine (OK, 3 i po) da nauči nešto iz svega ovoga, napravi novi plan, a vrlo vjerovatno i 'manage expectations'. Njegove šanse da ikada uđe u predsjedništvo su minimalne, ali postoje i drugi nivoi vlasti gdje on može nešto da napravi.
E sad, tek treba da dokaže da može nešto da napravi u Bosni. On je prije svega akademski radnik, pa onda sve ostalo, a nije ni jedini sa titulom doktora. Za mene lično je demagog bez konkretnih rješenja. Ako je igdje trebao da ima bezrezervnu podršku, onda je to u dijaspori, posebno u Americi - a nema je ni tamo.
Having said that (kako bi on rekao), i dalje stojim iza toga da bi bili ponosni da nas on predstavlja van, ali on nije najbolje rješenje za Bosnu u ovom momentu.