Fudbal, nogomet i još ponešto
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#2301 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
https://www.klix.ba/sport/nogomet/irfan ... /250512101
Svaka čast, najbolje što je BH nogomet iznjedrio nakon Edina Džeka
Svaka čast, najbolje što je BH nogomet iznjedrio nakon Edina Džeka
- Point.
#2302 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Edina Džeke 
- muha_sa
#2303 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Pierluigi Collina:
"Najveći trenutak moje karijere? To su bile posljednje dvije minute kultnog finala Manchester Uniteda i Bayerna.
Vidio sam Bayernove igrače na klupi kako se spremaju da proslave titulu, a navijači na stadionu su već likovali zbog pobjede njihovog tima u Ligi prvaka.
Odjednom, Manchester United je postigao dva gola u dvije minute i preokrenuo utakmicu. Nikada neću zaboraviti kako su engleske tribine eruptirale nevjerovatnom rikom, poput rike lavova, dok je na Bayernovim tribinama vladala pogrebna tišina.
Unitedovi grači su histerično slavili svoj drugi gol kada sam primijetio jednog od Bayernovih igrača kako je pao na zemlju, potpuno slomljen i osjećajući ogromno razočarenje.
Prišao sam mu i nisam mogao ništa da kažem osim: 'Ustani i bori se! Imaš još dvadeset sekundi!'
U tom trenutku sam vidio pravo lice nogometa, život i smrt na istom terenu. Neki su slavili kao ludi, dok su se drugi utapali u očaj!"
"Najveći trenutak moje karijere? To su bile posljednje dvije minute kultnog finala Manchester Uniteda i Bayerna.
Vidio sam Bayernove igrače na klupi kako se spremaju da proslave titulu, a navijači na stadionu su već likovali zbog pobjede njihovog tima u Ligi prvaka.
Odjednom, Manchester United je postigao dva gola u dvije minute i preokrenuo utakmicu. Nikada neću zaboraviti kako su engleske tribine eruptirale nevjerovatnom rikom, poput rike lavova, dok je na Bayernovim tribinama vladala pogrebna tišina.
Unitedovi grači su histerično slavili svoj drugi gol kada sam primijetio jednog od Bayernovih igrača kako je pao na zemlju, potpuno slomljen i osjećajući ogromno razočarenje.
Prišao sam mu i nisam mogao ništa da kažem osim: 'Ustani i bori se! Imaš još dvadeset sekundi!'
U tom trenutku sam vidio pravo lice nogometa, život i smrt na istom terenu. Neki su slavili kao ludi, dok su se drugi utapali u očaj!"
- luckylaka
#2304 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Danas N.Pazar-Zvezda
Vojvodina-Radnicki,moze Fedza pogurati i svoje i pazarce u europu
Vojvodina-Radnicki,moze Fedza pogurati i svoje i pazarce u europu
- Logovan
#2305 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Kakva godina

- Logovan
#2306 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Pepe Reina završio karijeru.
- Logovan
#2308 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Vidi Larssona

- GandalfSivi
#2309 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Skontaj tragedije… Dosao lik da investira u klub.
- muha_sa
- muha_sa
- Point.
#2312 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Odlična priča.muha_sa wrote: ↑20/06/2025 12:58 Vrijedi procitat od A do Ž![]()
https://www.tportal.hr/sport/clanak/nis ... _refresh=1
- muha_sa
#2313 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
GENNARO GATTUSO: “Od svih derbija, najviše pamtim onaj kad je Ronaldo igrao za Inter. Maldini i ja smo dali sve od sebe da ga zaustavimo, ali to je bilo kao da pokušavaš zaustaviti gladnog tigra. Svaki put kad bismo ga markirali, izgledalo je kao da u tome uživa još više, kao da mu baš to daje snagu da nas uništi.
Vrtio nas je u krug iznova i iznova, s lakoćom koja je bila skoro pa uvredljiva.
Pokušavao sam sve da ga izbacim iz takta, čak sam ga i provocirao, ali samo je postajalo gore. Još više se zapalio i još više nas ponizio. Na kraju utakmice, vidio sam Maldinija kako traži njegov dres, i to me tada pogodilo. Ali danas mi je žao… Nemam ništa od najvećeg napadača svih vremena, samo gorko sjećanje na njegove golove koji su nas iznova i iznova uništavali.”

Vrtio nas je u krug iznova i iznova, s lakoćom koja je bila skoro pa uvredljiva.
Pokušavao sam sve da ga izbacim iz takta, čak sam ga i provocirao, ali samo je postajalo gore. Još više se zapalio i još više nas ponizio. Na kraju utakmice, vidio sam Maldinija kako traži njegov dres, i to me tada pogodilo. Ali danas mi je žao… Nemam ništa od najvećeg napadača svih vremena, samo gorko sjećanje na njegove golove koji su nas iznova i iznova uništavali.”

- banjaluka078
- Moderator
#2314 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Niko ne prati ženski fudbal? Imamo prve polufinalistkinje Eura, Italija pobijedila Norvešku.
- AmiĐa_Idriz
#2315 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Como - Betis
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2316 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Fantastican tekst i filmska zivotna pricamuha_sa wrote: ↑20/06/2025 12:58 Vrijedi procitat od A do Ž![]()
https://www.tportal.hr/sport/clanak/nis ... _refresh=1
- muha_sa
#2317 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
"2005. godine, tri dana pre 'Klasika' protiv Real Madrida, Ronaldinjo me je pozvao kući usred noći. Javim se, a on mi prizna: 'Andres, znam da je tri ujutru, ali moram ti nešto reći, odlazim iz Barselone u junu. Moj brat upravo završava dogovor sa Real Madridom. Brojke su neverovatne i ne mogu da odbijem. Ti si mlad, razumećeš me. Molim te, nemoj nikome ništa reći ni u svlačionici ni u klubu, nemoj da me izdaš jer tebi najviše verujem. Laku noć, Andres'.
Nije mi dao ni šansu da bilo šta kažem, čim sam hteo da odgovorim, već je spustio slušalicu.
Sutradan, bili smo na treningu, i osećala se neka čudna tišina oko mene. Ceo tim se ponašao neuobičajeno, svi su grlili Ronaldinja i pokazivali mu naklonost kao nikada pre.
Došao je dan 'Klasika', i u svlačionici na stadionu Santjago Bernabeu, Ronaldinjo je ustao i rekao:
'Momci, danas igramo važan meč, oni su jaki, ali ovih dana sam shvatio da smo mi kao porodica. Svakog od vas sam zvao usred noći i u poverenju vam rekao da odlazim u junu, a niko od vas nije progovorio ni reč. Posle ovoga shvatio sam da smo mi spremni i da umremo pre nego da izdamo jedni druge. Ostajem ovde još mnogo godina. Hajde sada da izađemo na teren i održimo ovim Madriđanima lekciju iz fudbala.'
Te noći, Ronaldinjo je dao dva nezaboravna gola protiv Real Madrida. Barselona je pobedila 3:0, a Ronaldinjo je napustio teren čak i uz aplauze navijača Real Madrida."
- Andres Iniesta.

Nije mi dao ni šansu da bilo šta kažem, čim sam hteo da odgovorim, već je spustio slušalicu.
Sutradan, bili smo na treningu, i osećala se neka čudna tišina oko mene. Ceo tim se ponašao neuobičajeno, svi su grlili Ronaldinja i pokazivali mu naklonost kao nikada pre.
Došao je dan 'Klasika', i u svlačionici na stadionu Santjago Bernabeu, Ronaldinjo je ustao i rekao:
'Momci, danas igramo važan meč, oni su jaki, ali ovih dana sam shvatio da smo mi kao porodica. Svakog od vas sam zvao usred noći i u poverenju vam rekao da odlazim u junu, a niko od vas nije progovorio ni reč. Posle ovoga shvatio sam da smo mi spremni i da umremo pre nego da izdamo jedni druge. Ostajem ovde još mnogo godina. Hajde sada da izađemo na teren i održimo ovim Madriđanima lekciju iz fudbala.'
Te noći, Ronaldinjo je dao dva nezaboravna gola protiv Real Madrida. Barselona je pobedila 3:0, a Ronaldinjo je napustio teren čak i uz aplauze navijača Real Madrida."
- Andres Iniesta.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2318 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Uz Al-Khelaifija, u Sarajevo je stigao prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin, kao i nogometni velikani Predrag Mijatović, Šime Vrsaljko, Aljoša Asanović, Senijad Ibričić, Emir Spahić, Vedad Ibišević, Nemanja Matić, Mario Stanić, Mehmed Baždarević i brojni drugi.
Otkad je to Ibricic nogometni velikan?
Otkad je to Ibricic nogometni velikan?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- van Basten
#2320 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Otkad i Šime Vrsaljko
- Logovan
#2321 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Pa legenda je Hajduka i Domžala
-
tokio25
#2322 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
pa ni spahic nije neki velikan
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2323 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Šime je bio viceprvak svijeta.
Samo kazem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2324 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Da
Nije velikan
Ali ima svjetsko srebro