ovakve izjave uglavnom dolaze kad te ono raspizdi nesto .....a kad prodje huja onda se moze i korigovati data izjava......palermo wrote:
Puno je Bošnjaka i bosanaca kupilo dole nekretninu, oni su i glavni kupci nekretnina, Neum je pun i Poljaka i Korejanac, raznih fela.....i mislim da je običan stanovnik Neuma koji živi od turizma prilično svjestan da svoj prihod može zahvaliti tome što je dio Bosne i Hercegovine.........
I nije meni neprijatno, ja samo reagujem na neistine, pogrešne premise, da ne kažem gluposti, pa makar dolazile i od najvećeg mumina.....
HDZ-ova anti -BiH politika je jasna i nesumljiva, ali protiv nje se ne možeš boriti lupanjem ( ne mislim na tebe).....naprosto, nije produktivno........
,
Pelješki most - ko koga zeza
- spreca
#2301 Re: Pelješki most - ko koga zeza
-
Bodkin
#2302 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa jarane ko onda ako je sda kadar u troclanom ili premijer ili ko vec?Tomahawk11 wrote:Ma kakva SDA, oni svaki put progovore kad sve bude gotovo.Bodkin wrote:
Mogla je sda unajmiti holandjane koji su tate u ponorskom pravu. Eto, tu ih niko ne bi dirao. Al kurko. Sta ce onda ovcama pricati.
Mogli su ako nista u javnost izaci sa prijedlogom o koncesijama za ploce jer u neumu nikad nece biti luke. Jesu li? Nisu jer su mislili da sve funkcionise kao kod nas gdje seru jedni protiv drugih godinama i tako dobijaju izbore bez da ista uradi
Boli njih da li nešto funkcioniše, oni štite samo svoje interese pod plaštom bošnjaštva i bošnjačke stranke.
Jebo to, ko ih dosad nije skonto, neće nikad.
Ovi što imaju koristi ili su familija od tih, njih ne brojim.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2303 Re: Pelješki most - ko koga zeza
ee da su frilenseri plaćali porez ne bi nam otelo Nejum 
-
Tara the River
#2304 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Za sve ovo je kriv nesposobni Bakir i svita oko njega. Vrhunac njegovog diplomatskog djelovanja je da ode na kafu erdoganu, umjesto da putuje po evropi i bori se za svoju zemlju. Neka ide i sada erdoganu, j*** ga erdogan.
- spreca
#2305 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Bakir bi da napravi soj mali emirat.....boli njega za zapadTara the River wrote:Za sve ovo je kriv nesposobni Bakir i svita oko njega. Vrhunac njegovog diplomatskog djelovanja je da ode na kafu erdoganu, umjesto da putuje po evropi i bori se za svoju zemlju. Neka ide i sada erdoganu, j*** ga erdogan.
-
Tara the River
#2306 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ekspresno mijenjati vlast u oktobru i zahtijevati da se sa ovim ide na sud, te da se obustavi gradnja (jer ce hrvatska, ako izgradi most, moci nama diktirati i zabranjivati plovidbu prema nasim obalama u slucaju neke krize).spreca wrote:Bakir bi da napravi soj mali emirat.....boli njega za zapadTara the River wrote:Za sve ovo je kriv nesposobni Bakir i svita oko njega. Vrhunac njegovog diplomatskog djelovanja je da ode na kafu erdoganu, umjesto da putuje po evropi i bori se za svoju zemlju. Neka ide i sada erdoganu, j*** ga erdogan.
Prednost je sto ga grade kinezi, graditelji kvalitetnih i dugotrajnih gradjevina
- General War
- славянин
#2308 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ne razumijem podnizavanje kineza kada Peking ima jacu ekonomiju od BiH,Srbije i HR zajedno.Znaju oni da naprave sta oces - drugo je sto kod nas kupi plasticni daljinski za marku i kaze posle vidi smeca pokvarilo se ...Tara the River wrote:Ekspresno mijenjati vlast u oktobru i zahtijevati da se sa ovim ide na sud, te da se obustavi gradnja (jer ce hrvatska, ako izgradi most, moci nama diktirati i zabranjivati plovidbu prema nasim obalama u slucaju neke krize).spreca wrote:Bakir bi da napravi soj mali emirat.....boli njega za zapadTara the River wrote:Za sve ovo je kriv nesposobni Bakir i svita oko njega. Vrhunac njegovog diplomatskog djelovanja je da ode na kafu erdoganu, umjesto da putuje po evropi i bori se za svoju zemlju. Neka ide i sada erdoganu, j*** ga erdogan.
Prednost je sto ga grade kinezi, graditelji kvalitetnih i dugotrajnih gradjevinapa nece biti potrebno mnogo TNT-a, ukoliko se usude da postave stubove u nase more.
- LBVIEW
-
Bodkin
#2310 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Eis? Ajde objasni mi koje su posljedice?LBVIEW wrote:Bodkin wrote:
Nemoj samo ti pametovati, veze nemas o mogucim posljedicama izgradnje mosta, al' si brze bolje dotrcao pozdraviti istu, a ne vidim ni da si promijenio pricu, nakon sto je par forumasa koji se razumiju u problematiku, objasnilo zasto je to neprihvatljivo sa stanovista pomorskog prava.
Koje bolan frontalno s moje strane, ocigledno je da, i jedni i drugi, upravo isto rade, uz zdusnu podrsku ovih domacih izdajnika. Ko ti nudi kompromis, nemoj me zasmijavati.
A ovim Covicevim smradovima, zbog svega sto su uradili, od sabotiranja zalbe na presudu, pa do ove zadnje izdaje, racun ce biti isporucen u vidu nabijanja u dupe golo.![]()
Pa nek izborne jedinice i legitimne predstavnike traze u matici za koju rade.
- 512MB
#2311 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Unatoč tome, donesena je odluka o sufinansiranju izgradnje Pelješkog mosta iz EU fondova, na osnovu nevalidne dokumentacije koju je dostavila Hrvatska i ničim utemeljene tvrdnje da se BiH ne protivi gradnji mosta.un1ted wrote:Kako nema kad radovi počinju? Čuj slagala EU. Pa nije EU malo dijete da ga neko "slaže". Valjda je BIH država? Druga stvar je ako je ovo samo imitiranje države512MB wrote:[EMA pravo da gradi most, jer BiH po medjunarodnom UN zakonu ima pravo na nesmetani koridor do medjunarodnih voda. To EU naravno zna, i ista je nalozila HR da se dogovori sa BiH. HR je EU slagala da BiH nema nista protiv i da je sve dogovoreno. To je ukratko to.
- Kaligrafija
#2312 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jebo Peljeski most, opstina Centar, vaznija od svemira...!
-
emric
#2313 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Baš tako.512MB wrote:Koji kurac onda ovde razglabas kad nemas pojma o cemu se radi? Hrvatska NEMA pravo da gradi most, jer BiH po medjunarodnom UN zakonu ima pravo na nesmetani koridor do medjunarodnih voda. To EU naravno zna, i ista je nalozila HR da se dogovori sa BiH. HR je EU slagala da BiH nema nista protiv i da je sve dogovoreno. To je ukratko to.Kikibombona wrote:Sta je konkretno problem?
To su samo tvoje želje, na koje naravno imaš pravo.Hafis wrote:Proces je pokrenut i više se ne može zaustaviti, sve kad bi to Hrvatska sutra i namjeravala. Bilo kakvo osporavanje, tužba, arbitraža..bilo koji pravni lijek neće zaustaviti gradnju mosta.
Kakvu pažnju i šta protiv BiH? EU zabole i za Hrvatsku i za BiH, oni se samo rukovode uhodanim procedurama, a isključivo je NAŠ problem što nismo dovoljno glasni da kažemo da su hrvatske vlasti lažljiva kopilad. Hrvati nisu ni pametni, ni sposobni, ni u pravu, ali jesu licemjerni i lažljivci. Mi podhitno moramo prestati misliti o moralu i da na to još neko reaguje. Idi brutalno ganjaj svoja prava, ne daj da te seoske varalice pljačkaju.sinuhe wrote:Zar bi EU radila protiv BiH koja uziva posebnu paznju te iste EU.![]()
- cyprus
#2314 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Joj što ljudi izmišljajuemric wrote:Baš tako.512MB wrote:...Hrvatska NEMA pravo da gradi most, jer BiH po medjunarodnom UN zakonu ima pravo na nesmetani koridor do medjunarodnih voda...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2315 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Vidi, ja da imam odgovor na to pitanje ili bilo ko u BiH, ovo bi bila druga Švicarska.Bodkin wrote:
Pa jarane ko onda ako je sda kadar u troclanom ili premijer ili ko vec?
Ovo ti je izbor između lošeg i još goreg. Ne znaš nikad je li ovaj prvi ili ovaj drugi.
Dakle, zajeb ili teški zajeb.
-
Bodkin
#2316 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ono sto sam htio reci je da ovdje drvlje i kamenje ide na hrvate dok najveca bosnjacka stranka sa najvise poluga moci kurcen nije mrdnulaTomahawk11 wrote:Vidi, ja da imam odgovor na to pitanje ili bilo ko u BiH, ovo bi bila druga Švicarska.Bodkin wrote:
Pa jarane ko onda ako je sda kadar u troclanom ili premijer ili ko vec?
Ovo ti je izbor između lošeg i još goreg. Ne znaš nikad je li ovaj prvi ili ovaj drugi.
Dakle, zajeb ili teški zajeb.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2317 Re: Pelješki most - ko koga zeza
solution...fast and efficient

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2318 Re: Pelješki most - ko koga zeza
mk ultra wrote:Projekat napravljen prema zahtjevima iz BiH iz 2009-teTomahawk11 wrote:Može, ako se napravi tako da nema smetnji.
Čini mi se da idejni projekat baš i nije naklonjen Neumu.
jel nisam znao
ajde da raspravljamo o nuklearnom otpadu kod kostajnice pa da smo svi ujedinjeni protiv toga
ali raspralvaljmo o nekom mostu i imaginarnim brodovima sve iz nekog bošnjačkog dišpeta hrvatima u BiH pa tek onda hrvatskoj i to u izbornoj godini
-
pemanapemani
#2319 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Imali smo rok od EK da dostavimo dokaze da Hrvatska krši naše pravo na pristup otvorenom moru. Nekog je bolio kurac za to i mislio da se sa EK može ponašati kao sa službenicima na šalteru koje moljakaš da ti izdaju potvrdu, mada kasniš mjesec dana. To jednostavno ne prolazi u uređenim sistemima, a kod nas se poštovanje rokova i pravila naziva kurčenjem.
Isto je bilo sa revizijom presude protiv Srbije. Tada smo imali Majke Srebrenice koje su se malo prije isteka roka žalbe sjetile, a to nije bio njihov posao. Onda je Bakir na vrat, na nos skupio neki tim, prodao šuplju sa skupom u Vijećnici i osramotio državu.
Uostalom, kako možeš nekog u EU uvjeriti da ti je stalo do tvoje morske obale, a nemaš izgrađenu cestu do te iste obale, nego moraš prelaziti dvije granice da cestom dođeš do svog mora.
Većina je htjela rahat patnju i danas beremo plodove iste. Da smo barem skontali prevaru, ali jok, nego furamo dalje sa pomjerenom ljestvicom i sve druge optužujemo da su krivi, samo mi nismo.
Isto je bilo sa revizijom presude protiv Srbije. Tada smo imali Majke Srebrenice koje su se malo prije isteka roka žalbe sjetile, a to nije bio njihov posao. Onda je Bakir na vrat, na nos skupio neki tim, prodao šuplju sa skupom u Vijećnici i osramotio državu.
Uostalom, kako možeš nekog u EU uvjeriti da ti je stalo do tvoje morske obale, a nemaš izgrađenu cestu do te iste obale, nego moraš prelaziti dvije granice da cestom dođeš do svog mora.
Većina je htjela rahat patnju i danas beremo plodove iste. Da smo barem skontali prevaru, ali jok, nego furamo dalje sa pomjerenom ljestvicom i sve druge optužujemo da su krivi, samo mi nismo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2320 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Potpuno si u pravu, najveći krivci su SDA puleni.Bodkin wrote:
Ono sto sam htio reci je da ovdje drvlje i kamenje ide na hrvate dok najveca bosnjacka stranka sa najvise poluga moci kurcen nije mrdnula
Međutim, fakt je i da HDZ ofirno žrtvuje eventualnu izolaciju Neuma, ali i izlaz BiH na more.
Ona priča da se to sve može urediti - može, ali čini mi se da Hrvatska nije zainteresovana za vratolomije oko nekog mosta koji će pružiti funkcionalni prilaz Neumu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2321 Re: Pelješki most - ko koga zeza
mk ultra, ako su nam ispunjeni zahtjevi, što se sad bunimo?Black swan wrote:mk ultra wrote:Projekat napravljen prema zahtjevima iz BiH iz 2009-teTomahawk11 wrote:Može, ako se napravi tako da nema smetnji.
Čini mi se da idejni projekat baš i nije naklonjen Neumu.
jel nisam znao
ajde da raspravljamo o nuklearnom otpadu kod kostajnice pa da smo svi ujedinjeni protiv toga
ali raspralvaljmo o nekom mostu i imaginarnim brodovima sve iz nekog bošnjačkog dišpeta hrvatima u BiH pa tek onda hrvatskoj i to u izbornoj godini
labude, ne furaj, upravo je obratno, Bevanda i kompanija guraju prst u oko Bošnjacima s ovim ''kako nema problema za gradnju mosta''
Mislim, guraju ga i predstavnici Bošnjaka, pa što ne bi i Hrvata.
Jebat nas sve zajedno. Treba ograditi zidom ovaj trokut i ne dati nikom izvan njega.
- Sanjarko
#2322 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Luka u Neumu bi kako sam pisao napravila Neum centrom Juzne Bosne a onom Covicu vjerovatnom bivsem agentu to nije interes jer bi bilo doseljavanja u Neum svih pa i Boshnjaka. To je problem. Strah da se nacionalna struktura u Neumu promjeni. A luka je samo tako isplativa i pozeljna i ima moj rad o tome.
A bitno je uzeti lovu od poreskih obaveznika Hrvatske i EU da se ovaj most gradi, mozda i luka na Peljescu umjesto autoputa kroz Juznu Bosnu pokraj Neuma. Jer jb Mostar, Neum, Medzugorje, Siroki itd., Juznu Bosnu, tj., podrucje cije je ime Hercegovina 1918 nametnuto i dodano nasoj Bosni, pa Bosna postala Bosna i Hercegovina.
A bitno je uzeti lovu od poreskih obaveznika Hrvatske i EU da se ovaj most gradi, mozda i luka na Peljescu umjesto autoputa kroz Juznu Bosnu pokraj Neuma. Jer jb Mostar, Neum, Medzugorje, Siroki itd., Juznu Bosnu, tj., podrucje cije je ime Hercegovina 1918 nametnuto i dodano nasoj Bosni, pa Bosna postala Bosna i Hercegovina.
- Point.
#2323 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sutra da RH počne zidati veliki zid duž zajedničke granice poput Trumpa, bh Hrvati ne bi imali ništa protiv. Oni gledaju prvo interes RH pa tek onda sopstvene države. Podanički i izdajnički mentalitet.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2324 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kakva crna luka, o njoj se priča otkad sam iš'o u osnovnu, isto kao što se priča i o 5C. Nema nijedne od te dvije stvari 15 godina poslije
Neka ljudi grade ako im se gradi, a mi ćemo i dalje glasati za SDA koja nosi 100k radnih mjesta.
Neka ljudi grade ako im se gradi, a mi ćemo i dalje glasati za SDA koja nosi 100k radnih mjesta.
- Sanjarko
#2325 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jarane luka interes i nas i njihov i jos nekoga a cune ja sta, kako. Ima rad moj o tome. Sad sto nikome to nije naumpalo to je drugo.