Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Altair_SA

#2301 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Altair_SA »

Meni nikako nisu jasni ovi sto su vani i sto kukaju. Pa jarane moras biti teze nesposoban da gore ne mozes zaraditi za fin zivot :lol:
Ja bih se ubio momentalno :lol:
HAVANA

#2302 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Pa uzeo je meni elktricar ovde za 4 dana posla 700km.Jedva stize.Stalno pun.Al dobar majstor.
bosan

#2303 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by bosan »

Altair_SA wrote:Meni nikako nisu jasni ovi sto su vani i sto kukaju. Pa jarane moras biti teze nesposoban da gore ne mozes zaraditi za fin zivot :lol:
Pa jarane i u Bosni kukaju nesposobni :wink: Sposobni il nadju posao il nadju nacin da ispale iz Bosne tako da nesposobni kukaju svugdje . A ja samo pokusavam reci da cetvoroclana porodica sa 2000€ ne moze se bas pohvaliti dobrim zivotom , sve dok si podstanar .
Altair_SA

#2304 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Altair_SA »

bosan wrote:
Altair_SA wrote:Meni nikako nisu jasni ovi sto su vani i sto kukaju. Pa jarane moras biti teze nesposoban da gore ne mozes zaraditi za fin zivot :lol:
Pa jarane i u Bosni kukaju nesposobni :wink: Sposobni il nadju posao il nadju nacin da ispale iz Bosne tako da nesposobni kukaju svugdje . A ja samo pokusavam reci da cetvoroclana porodica sa 2000€ ne moze se bas pohvaliti dobrim zivotom , sve dok si podstanar .
Kakva ba Bosna, kod nas moras da se "snadjes"... Moze se zaraditi i u Bosni i ja ne kukam, iako uvijek moze bolje. Problem je za one postene, tihe ljude, koji zavrse dobre fakultete, ali se ne snalaze u ovom nasem usranom sistemu, gdje ti treba stela ili gdje moras da budes u stranci ili da imas nekog u stranci
E to je ono sto je na zapadu drugacije, cijeni se znanje, a ne jebena stela
E zato bih se ja ubio da ne mogu vani imati normalan zivot gdje se nudi puno mogucnosti da zaradis i da zivis pristojno. I svak ko je otisao i pati se rego je totalno nesposoban, ali totalno :lol:
512MB

#2305 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

HAVANA wrote:
kloniran wrote:
HAVANA wrote: Pa vratio sam se. :D
ali sa finom gutom para da nastavis ovdje :mrgreen:

ima nas koji bi isto tako :mrgreen:
Hoces da ti kazem sa koliko?I sa tim sam otvorio firmu.37000km Stan sam kupio i to mi ostalo.
Malo li je :D
512MB

#2306 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

mirsek wrote:
bosan wrote:
Moze cetvoroclana porodica zivjeti i u garsonjeri , nije problem :wink: Jel solidan zivot kad skoro citav zivot spavas sa zenom u dnevnom boravku ? .Daj mali ohladi bogati . Ja ne kazem da su ljudi gladni ali cetvoroclana porodica sa 2000€ ne moze ni da masta o normalnom zivotu jer jednostavno i ne znaju sta je normalan zivot vec zive kako su navikli .
Pa recimo ono sto se smatra solidnijim zivotom u BiH, MOGU da zive sa 2000€ u Austriji.
Ovim mojim, sad kad su im primanja u domacinstvu povecana na skoro 3000€ vec imaju i ustedjevinu a poceli su razmisljati i o kupovini nekretnine u BiH.
Zaboravlja se da ko ima mjesecno 2000€ primanja onda 2x godisnje dobije 5000 milja (14. i 15. plata), sad odma izgleda drugacije :)
512MB

#2307 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

moonca wrote:
i to bez cigara, piva, kafana, restorana ... teletine
Po meni, ovo je luksus i za one sa vrlo pristojnim primanjima.

:roll:
Za fukare je ovo sinonim dobrog zivota... cuj "teletina" se jede jarane :izet:
mirsek

#2308 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by mirsek »

512MB wrote:
mirsek wrote:
bosan wrote:
Moze cetvoroclana porodica zivjeti i u garsonjeri , nije problem :wink: Jel solidan zivot kad skoro citav zivot spavas sa zenom u dnevnom boravku ? .Daj mali ohladi bogati . Ja ne kazem da su ljudi gladni ali cetvoroclana porodica sa 2000€ ne moze ni da masta o normalnom zivotu jer jednostavno i ne znaju sta je normalan zivot vec zive kako su navikli .
Pa recimo ono sto se smatra solidnijim zivotom u BiH, MOGU da zive sa 2000€ u Austriji.
Ovim mojim, sad kad su im primanja u domacinstvu povecana na skoro 3000€ vec imaju i ustedjevinu a poceli su razmisljati i o kupovini nekretnine u BiH.
Zaboravlja se da ko ima mjesecno 2000€ primanja onda 2x godisnje dobije 5000 milja (14. i 15. plata), sad odma izgleda drugacije :)
Da, to sam trebao napomenuti.
BajramBarecula

#2309 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by BajramBarecula »

Ono sto mene zanima jest kako to da ovdje lete hiljade, bruto neto milioni, svi poslovni svi ozbiljni a vise na forumu 20h dnevno.

Ja se ne pretrgoh od posla nesta bogzna al opet nemam vremena ni da procitam ovo a kamoli da pisem po vazda
Last edited by BajramBarecula on 16/09/2017 00:37, edited 1 time in total.
BajramBarecula

#2310 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by BajramBarecula »

Fudo387 wrote:
Sto jest jest, ja nikad nisam zavirio u pozoriste, i da budem iskren, nesta me plaho i ne zanima.
Ustvari jesam, al nije bila predstava vec onaj david copperfield.
Sejtanska posla, nisam tri noci zaspo.
:lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2311 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by _BataZiv_0809 »

Ima li iko da je otiso dobrovoljno, sve vas natjeralo :hm:
moonca

#2312 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

Fudo387 wrote:
Sto jest jest, ja nikad nisam zavirio u pozoriste, i da budem iskren, nesta me plaho i ne zanima.
:pisnula: o,Fudo
moonca

#2313 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

HAVANA wrote:
kloniran wrote:
HAVANA wrote: Pa vratio sam se. :D
ali sa finom gutom para da nastavis ovdje :mrgreen:

ima nas koji bi isto tako :mrgreen:
Hoces da ti kazem sa koliko?I sa tim sam otvorio firmu.37000km Stan sam kupio i to mi ostalo.
Ako nije tajna, koja vrsta posla?
DearJohn

#2314 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by DearJohn »

mirsek wrote:
DearJohn wrote:
SaraFina wrote::-)

Iz Ausstralije bile komšije u avgustu. Kaže da je kutija cigara 10 dolara.
A ćaća častio maksuzijom, kažu po osamdeset ih košta. Paprike 10 dolara i tako.
Jesu fakat cijene toliko nenormalne?
Ja imam podatke iz Skandinavije, dupli espresso 6 KM, kila bifteka 80 KM, kila jagnjeci kotleti 70 KM, kila suhih pilecih prsa 50, sve ovo ako kupujes u normalnoj radnji i ne ganjas extra pris u predgradjima. Stan dvosoban u gradu iznajmljivanje 2 000 KM. piva vani 12-14 KM na pristojnom mjestu (flasirana), hoces li dalje...? :-) Ne izmisljam.
Haj sad kod nas dupli espresso u SCC-u ili Vatri, janjetina kod Maksumica, nasa prosjecna plata vs. skandinavska prosjecna plata. Cijene su im 2-4 vece ali im je prosjecna plata (oko 3000 eura neto ) 8 puta veca od prosjecne u BiH ili 6 puta od prosjecne u Sarajevu.
Nije prosjecna plata u Svedskoj 3 000 neto. Ili jest ako rintas 10-12 sati na dan.
DearJohn

#2315 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by DearJohn »

bosan wrote:Ljudi sa prosjecnim platama se pate i vani kao i oni sa prosjecnim platama u Bosni . Cak mogu sigurno reci da se vani pate vise nego u Bosni , jer ovi moraju dva tri puta godisnje doci u Bosnu i makar hevtu na more i za to se mora guzica dobro stisnuti .A ovi u Bosni moraju samo na more :D . Pa ljudi moji znatel vi da postoje ljudi koji za 15 godina vani nikad nisu krocili nogom u kafanu , u kino ... o pozoristu i javnim kucama da ne govorim :D :D , nikad nisu ni kupili ni pojeli telecu sniclu a cim dodju u Bosnu janje se natakne na razanj da komsiluk vidi da je hadzija doso . Treba gledati sveukupni kvalitet zivota i mogu zakljuciti da vecina ljudi vani ne zivi vec robija . Nisu ni na nebu ni na zemlji a to je ono najgore stanje .
Bas tako.
Arminovski

#2316 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Arminovski »

DearJohn wrote:
mirsek wrote:
DearJohn wrote:
Ja imam podatke iz Skandinavije, dupli espresso 6 KM, kila bifteka 80 KM, kila jagnjeci kotleti 70 KM, kila suhih pilecih prsa 50, sve ovo ako kupujes u normalnoj radnji i ne ganjas extra pris u predgradjima. Stan dvosoban u gradu iznajmljivanje 2 000 KM. piva vani 12-14 KM na pristojnom mjestu (flasirana), hoces li dalje...? :-) Ne izmisljam.
Haj sad kod nas dupli espresso u SCC-u ili Vatri, janjetina kod Maksumica, nasa prosjecna plata vs. skandinavska prosjecna plata. Cijene su im 2-4 vece ali im je prosjecna plata (oko 3000 eura neto ) 8 puta veca od prosjecne u BiH ili 6 puta od prosjecne u Sarajevu.
Nije prosjecna plata u Svedskoj 3 000 neto. Ili jest ako rintas 10-12 sati na dan.
Oko 1700 eura na ruke prosjecna plata u Svedskoj. Ispade isto.
muha_sa

#2317 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

moonca wrote:
HAVANA wrote: Hoces da ti kazem sa koliko?I sa tim sam otvorio firmu.37000km Stan sam kupio i to mi ostalo.
Ako nije tajna, koja vrsta posla?
prvo mu cestitaj rodjendan :D

ovako ko ja :D
Image
HAVANA

#2318 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

Mogli ste mi vala ratu kredita platit,ne bi vam nista bilo. :kiss:
HAVANA

#2319 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

moonca wrote:
Fudo387 wrote:
:pisnula: o,Fudo
Razmisljo je on nocima,kako jebo svoju mater. :lol:
madner

#2320 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by madner »

Jesi nasao ko ce ti platiti, pet godina skupljaju za kartu. :D
HAVANA

#2321 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

De ti onda. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2322 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by mk ultra »

HAVANA wrote:Pa uzeo je meni elktricar ovde za 4 dana posla 700km.Jedva stize.Stalno pun.Al dobar majstor.
Ima duplu moju dnevnicu inzinjera elektrotehnke
viđao sam da svašta spajaju, jer to ispitujem prije pustanja u pogon, al jebi ga...
madner

#2323 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by madner »

Ti moje, ja tvoje. Samo posteno pa ko koga zajebe :)
HAVANA

#2324 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

mk ultra wrote:
HAVANA wrote:Pa uzeo je meni elktricar ovde za 4 dana posla 700km.Jedva stize.Stalno pun.Al dobar majstor.
Ima duplu moju dnevnicu inzinjera elektrotehnke
viđao sam da svašta spajaju, jer to ispitujem prije pustanja u pogon, al jebi ga...
E ovaj ne spaja.Ima tih za 2 stoje sto svasta spajaju.Jednom se opeko i nikad vise.Prosli je bio hit,udjem u hodnik,upalim svjetlo,dodjem do dnevnog i hocu da ugasim...kurko.Odem nazad u hodnik ugasim sad mi mrak...WTF :shock: :lol: Dotaknem frizider,pecka,bojler pecka...Podjem na sprat,upalim na stepenicama,popnem se gore,da ugasim...kurko. :lol: Ojjj jebem li ti uciteljicu,jedva napravio i rijesio,levat jednu komplet zicu zaboravio :lol: Kaze nema posla,kako ces imat konju. :-)
HAVANA

#2325 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

madner wrote:Ti moje, ja tvoje. Samo posteno pa ko koga zajebe :)
Jesi siguran? :D
Post Reply