Referendum(i) u RS-u
- dobojlija81
#2301 Re: Referendum(i) u RS-u
a ove babe ko biljana plavšić
- ABH017
#2302 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovo prije je opet razvodnjavanje teme.Connaisseur Karlin wrote: Zasto ste vi optereceni referendumom ,ako znate da je nelegalan i bezopasan ?
Nelegalan jeste, a bezopasan, kao što vidimo, nije. Nismo mi opterećeni referendumom, opterećeni su ovi, čije interese braniš. Mi smo, kao i uvijek, opterećeni svojom domovinom, onom za koju smo mi, naše sestre i majke, naši očevi, braća, djedovi, krvarili i ginuli.
Ti misliš da se Vučić, slučajno, danas pojavio u Banja Luci, da je, baš danas, slučajno, puštena vijest o zajedničkoj vježbi dvije policije, jedne državne i druge entitetske?
Ili ćeš se, ipak, na kraju, složiti sa mojim konstatacijama o planovima A i B naroda koji egzistiraju u Bosni i Hercegovini?!
- ABH017
#2303 Re: Referendum(i) u RS-u
Šta je bilo? Neka histerija smijeha?Connaisseur Karlin wrote:Kako se bore za BiH ?ABH017 wrote:Da, ali kao što vidiš, narod se baš i ne slaže sa svojim liderima. Zato je i SDA vrhuška primorana da smišlja odgovore i bori se za svaki pedalj Bosne i Hercegovine, jer to njihovi birači tako žele.Connaisseur Karlin wrote: Bosnjacki lideri,kao i srpski lideri, su jednako nezainteresirani za cijelu drzavu,vec im je vazna njihova avlija,pardon entietZelis reci da oni slijede Ustav BiH i interese naroda u BiH ?
Je li ti dobro? Da zovemo hitnu? Koji je broj?... Gdje si ono ti?
- ABH017
#2304 Re: Referendum(i) u RS-u
Koga libo tuki kako Srbi doživljavaju prefiks "bosanski"?Connaisseur Karlin wrote: Zasto ste vi optereceni referendumom ,ako znate da je nelegalan i bezopasan ?
Neka ga doživljavaju kako god hoće. U mokrim snovima, u pojatama, na toplom sijenu, sve je dozvoljeno. Ono što njihovo trenutno rukovodstvo radi je antiustavno djelovanje i raspakiranje dejtonskog MIROVNOG sporazuma, na čemu ova žabokrečina od sistema vlasti počiva proteklih 21 godinu. Ukoliko ćemo razmontirati taj MIROVNI ugovor, onda se vraćamo na početak priče i poništavamo sve što piše u tom ugovoru. Samim tim i te entitete, koje nabrajaš i sva moguća i nemoguća osjećanja vezana uz to. Vraćamo se u '95, jer ti isti, koje zastupaš na ovom forumu, ne žele da nadograđuju taj ugovor, nego žele da ga sruše.
-
asker
#2305 Re: Referendum(i) u RS-u
dobojlija81 wrote:a ove babe ko biljana plavšić
-
Lee Stiffdick
#2306 Re: Referendum(i) u RS-u
Ok, mema mirnog ocjepljenja, nema JNA, ali sta ce se tacno desit, objasni do kraja.armin071 wrote:Prosta jednacina za ovu bracu iz PC-a. Referendum nije ostavljen kao mogucnost u Ustavu BiH. Ukines ustav ukinuo si Dayton, a znamo ko je priznat u Daytonu. Nema mirnog oCjepljenja ko sto ga nije bilo ni 92. Uvijek ima onih koji su za rat. Samo nemojte zaboraviti nema vise JNA, nema RSK, nema okruzenog Sarajeva, nema koridora, i nema Srbije jer oni dolaze samo kad se treba pljackati a to je vec odradio Dodo tako da su vam sve karte otvorene. 20 godina ste potrosili ispirajuci sami sebi mozak o "drzavi PC", umjesto da ste iskoristili to vrijeme da se u BiH koliko toliko normalizuje stanje da normalan narod pocne malo da zivi. I da jos 20 prodje opet ce biti iste polazne tacke i ako vam to nije jasno iskreno mi vas je zao....
- Connaisseur Karlin
#2307 Re: Referendum(i) u RS-u
ja zastupam srbe na forumuABH017 wrote:Koga libo tuki kako Srbi doživljavaju prefiks "bosanski"?Connaisseur Karlin wrote: Zasto ste vi optereceni referendumom ,ako znate da je nelegalan i bezopasan ?
Neka ga doživljavaju kako god hoće. U mokrim snovima, u pojatama, na toplom sijenu, sve je dozvoljeno. Ono što njihovo trenutno rukovodstvo radi je antiustavno djelovanje i raspakiranje dejtonskog MIROVNOG sporazuma, na čemu ova žabokrečina od sistema vlasti počiva proteklih 21 godinu. Ukoliko ćemo razmontirati taj MIROVNI ugovor, onda se vraćamo na početak priče i poništavamo sve što piše u tom ugovoru. Samim tim i te entitete, koje nabrajaš i sva moguća i nemoguća osjećanja vezana uz to. Vraćamo se u '95, jer ti isti, koje zastupaš na ovom forumu, ne žele da nadograđuju taj ugovor, nego žele da ga sruše.
za razliku od tebe,ja ne podrzavam ni tvoju etnicku politiku tvoje etnicke grupe
zar nisi do sad ozbiljno skuzio moj drzavni identet
-
Qoom
#2308 Re: Referendum(i) u RS-u
Dodik pada od šege na ova prepucavanja i tenzije.
Postigao je da se ne priča o stvarnim problemima, nema se zabuhtle, bez para MMFa bi pocrkali ko kerovi i povrh svega kao rezultat cijele priče dobija izbore.
Za moguće posljedice svakako ga hladno boli spolovilo.
Postigao je da se ne priča o stvarnim problemima, nema se zabuhtle, bez para MMFa bi pocrkali ko kerovi i povrh svega kao rezultat cijele priče dobija izbore.
-
Lee Stiffdick
#2309 Re: Referendum(i) u RS-u
A najvise mu pomazu fanatici iz Federacije koji isto tako nemaju odgovor na redukciju vode, ali imaju za spasavanje drzave.Qoom wrote:Dodik pada od šege na ova prepucavanja i tenzije.
-
Paul F.
#2310 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa ljudi moji, ima l malo pametnijih trolova u nebeskom narodu ? Šta radi precednik ? Opet promašena investicija !
- It_is_a_Leclerc
#2311 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja mislim da su lideri bosanskih Srba već naučili lekciju o tome kako Bošnjaci energično i organizovano brane svoju državu, čak i kad nemaju struje, vode i hrane, ali - repetitio est mater studiorum.Lee Stiffdick wrote:A najvise mu pomazu fanatici iz Federacije koji isto tako nemaju odgovor na redukciju vode, ali imaju za spasavanje drzave.Qoom wrote:Dodik pada od šege na ova prepucavanja i tenzije.
-
Lee Stiffdick
#2312 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne znam. Referendum je osnovno demokratsko pravo. Nesto sto se brani zabranjivanjem osnovnog demokratskog prava u Europi u 21 stoljecu, sta ce svijet reci na to? Vise se referenduma u Europi desava a samo se u BiH zabranjuje. Zvuci cudno.It_is_a_Leclerc wrote:Ja mislim da su lideri bosanskih Srba već naučili lekciju o tome kako Bošnjaci energično i organizovano brane svoju državu, čak i kad nemaju struje, vode i hrane, ali - repetitio est mater studiorum.Lee Stiffdick wrote:A najvise mu pomazu fanatici iz Federacije koji isto tako nemaju odgovor na redukciju vode, ali imaju za spasavanje drzave.Qoom wrote:Dodik pada od šege na ova prepucavanja i tenzije.
- It_is_a_Leclerc
#2313 Re: Referendum(i) u RS-u
Vrlo je jasno.
Odluke Ustavnog suda BiH, prema Ustavu BiH, su konačne i obavezujuće. One se provode, i to je sve.
Referendum o poštovanju presude Ustavnog suda je referendum o poštovanju i provođenju Ustava BIH koji je, u osnovi, mirovni sporazum, i to je jako, jako opasna situacija.
RS se ima pravo referendumom izjasniti, naprimjer, o tome žele li da se privatizira Elektroprivreda RS, ali ne može da se referendumom izjašnjava o pitanjima koja se tiču cijele BiH.
Odluke Ustavnog suda BiH, prema Ustavu BiH, su konačne i obavezujuće. One se provode, i to je sve.
Referendum o poštovanju presude Ustavnog suda je referendum o poštovanju i provođenju Ustava BIH koji je, u osnovi, mirovni sporazum, i to je jako, jako opasna situacija.
RS se ima pravo referendumom izjasniti, naprimjer, o tome žele li da se privatizira Elektroprivreda RS, ali ne može da se referendumom izjašnjava o pitanjima koja se tiču cijele BiH.
- ABH017
#2314 Re: Referendum(i) u RS-u
"Skužio"sam ja tvoj nacionalni i državni identitet. Za razliku od mnogih, hvala Bogu, znam čitati, ako ništa drugo. Međutim, to nema nikakve veze sa zastupanjem nečijih stavova na forumu. Tako da mi nije jasno zašto bi to, samo po tome, bio nelogičan zaključak.Connaisseur Karlin wrote:ja zastupam srbe na forumuABH017 wrote:Koga libo tuki kako Srbi doživljavaju prefiks "bosanski"?Connaisseur Karlin wrote: Zasto ste vi optereceni referendumom ,ako znate da je nelegalan i bezopasan ?
Neka ga doživljavaju kako god hoće. U mokrim snovima, u pojatama, na toplom sijenu, sve je dozvoljeno. Ono što njihovo trenutno rukovodstvo radi je antiustavno djelovanje i raspakiranje dejtonskog MIROVNOG sporazuma, na čemu ova žabokrečina od sistema vlasti počiva proteklih 21 godinu. Ukoliko ćemo razmontirati taj MIROVNI ugovor, onda se vraćamo na početak priče i poništavamo sve što piše u tom ugovoru. Samim tim i te entitete, koje nabrajaš i sva moguća i nemoguća osjećanja vezana uz to. Vraćamo se u '95, jer ti isti, koje zastupaš na ovom forumu, ne žele da nadograđuju taj ugovor, nego žele da ga sruše.otkud ti takav nelogican zakljucak
![]()
![]()
za razliku od tebe,ja ne podrzavam ni tvoju etnicku politiku tvoje etnicke grupe![]()
zar nisi do sad ozbiljno skuzio moj drzavni identet
I kakva je to etnička politika moje etničke grupe?
-
Lee Stiffdick
#2315 Re: Referendum(i) u RS-u
Zar nije referendum o prazniku?It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo je jasno.
-
stari grad Visegrad
#2316 Re: Referendum(i) u RS-u
Lee Stiffdick
Ne znam. Referendum je osnovno demokratsko pravo. Nesto sto se brani zabranjivanjem osnovnog demokratskog prava u Europi u 21 stoljecu, sta ce svijet reci na to? Vise se referenduma u Europi desava a samo se u BiH zabranjuje. Zvuci cudno.
Ti nemas posjma. Zasto se nisi informisao u cemu je problem? Ko je zabranio referendum u RS? Niko nije zabranio.
Idu mi na zivce tipovi koji uskacu u diskusiju o necemu a da uopste ne znaju zbog cega je nastao problem. Zaista djetinjasto i ispod nivo svakog foruma, ne ovog najposjecenijeg.
Ti nemas pojma ni o istoriji BiH, ni o istoriji RBiH, samo lupetas.
Pitaj tate i mame.
Mozda se pravis da si glupi troll. Trollaj negdje drugdje. Ovde si smjesan. Ovdje pisu ozbiljni ljudi.
Last edited by stari grad Visegrad on 20/08/2016 02:29, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#2317 Re: Referendum(i) u RS-u
Referendum je o tome - poštovati odluku Ustavnog suda ili ne poštovati ?Lee Stiffdick wrote:Zar nije referendum o prazniku?It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo je jasno.
- ABH017
#2318 Re: Referendum(i) u RS-u
Zvuči čudno?Lee Stiffdick wrote: Ne znam. Referendum je osnovno demokratsko pravo. Nesto sto se brani zabranjivanjem osnovnog demokratskog prava u Europi u 21 stoljecu, sta ce svijet reci na to? Vise se referenduma u Europi desava a samo se u BiH zabranjuje. Zvuci cudno.
U najmanju ruku, zvuči maloumno i bezobrazno, kad neko odluku o referendumu, koji je zabranio Ustavni sud države, dakle, KRIVIČNO DJELO, pokušava porediti sa legalnim referendumima u ostalim državama.
- ABH017
#2319 Re: Referendum(i) u RS-u
... ili jednog ili više konstitutivnih naroda u njoj.It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo je jasno.
-
Lee Stiffdick
#2320 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne, ja sam cuo sad na N1 televiziji da je referendum o prazniku. Referendum o ustavnom sudu je trebao biti prosle godine ako se ne varam, ali je otkazan.It_is_a_Leclerc wrote:Referendum je o tome - poštovati odluku Ustavnog suda ili ne poštovati ?Lee Stiffdick wrote:Zar nije referendum o prazniku?It_is_a_Leclerc wrote:Vrlo je jasno.
-
Lee Stiffdick
#2321 Re: Referendum(i) u RS-u
Jesi siguran da je zabranio? Ja sam cuo danas na N1 tv da se jos nije ocitovao o apelaciji sto znaci da nije konacno zabranjen.ABH017 wrote:Zvuči čudno?Lee Stiffdick wrote: Ne znam. Referendum je osnovno demokratsko pravo. Nesto sto se brani zabranjivanjem osnovnog demokratskog prava u Europi u 21 stoljecu, sta ce svijet reci na to? Vise se referenduma u Europi desava a samo se u BiH zabranjuje. Zvuci cudno.
U najmanju ruku, zvuči maloumno i bezobrazno, kad neko odluku o referendumu, koji je zabranio Ustavni sud države, dakle, KRIVIČNO DJELO, pokušava porediti sa legalnim referendumima u ostalim državama.
-
Paul F.
#2322 Re: Referendum(i) u RS-u
Čudno je da se ti praviš blesav a znaš da mi nismo. Referendum na etnički očišćenoj teritoriji ! Folovi najniže vrste. Obraz nula. Na to ste spali.Lee Stiffdick wrote: Ne znam. Referendum je osnovno demokratsko pravo. Nesto sto se brani zabranjivanjem osnovnog demokratskog prava u Europi u 21 stoljecu, sta ce svijet reci na to? Vise se referenduma u Europi desava a samo se u BiH zabranjuje. Zvuci cudno.
-
stari grad Visegrad
#2323 Re: Referendum(i) u RS-u
Vrhovni sud drzave Bosne i Herecgevine je zabranio da dan rs:e bude 9 januar.Lee Stiffdick wrote: Jesi siguran da je zabranio? Ja sam cuo danas na N1 tv da se jos nije ocitovao o apelaciji sto znaci da nije konacno zabranjen.
Je li sad jasno?
Znas li sta je drzavni Vrhovni sud? To je sud iznad svih sudova. JASNO ??
Kontas li ili ti fali koja sijalica?
-
Paul F.
#2324 Re: Referendum(i) u RS-u
Pravo pitanje je zašto si ti opterećena nama. Po cijenu da se blamiraš i po ko zna koji put ispadaš nekompetentna.Connaisseur Karlin wrote: Zasto ste vi optereceni referendumom ,ako znate da je nelegalan i bezopasan ?
-
Lee Stiffdick
#2325 Re: Referendum(i) u RS-u
Bio je referendum i u Hrvatskoj 91.Paul F. wrote:Čudno je da se ti praviš blesav a znaš da mi nismo. Referendum na etnički očišćenoj teritoriji ! Folovi najniže vrste. Obraz nula. Na to ste spali.Lee Stiffdick wrote: Ne znam. Referendum je osnovno demokratsko pravo. Nesto sto se brani zabranjivanjem osnovnog demokratskog prava u Europi u 21 stoljecu, sta ce svijet reci na to? Vise se referenduma u Europi desava a samo se u BiH zabranjuje. Zvuci cudno.