harač wrote:pitam se je li se već pojavio neki hipster s onim "I'm Muslim, Hug me"
Ekspanzija terorizma
-
HobotnicaPLus
#2301 Re: Ekspanzija terorizma
- uglavnomja
#2303 Re: Ekspanzija terorizma
Connaisseur Karlin wrote: ne ucestvujem u americkoj ili nekoj drugoj politici![]()
?
- piupiu
#2304 Re: Ekspanzija terorizma
Je l' ovo ozbiljno pitaš?Connaisseur Karlin wrote:Gdje je konkretno prakticiran "arapki sekularni nacionalizam" ?
This imperial marriage reaches back to the Second World War and the early days of the Muslim Brotherhood in Egypt. The aim of British policy was to stop pan-Arabism: Arab states developing a modern secularism, asserting their independence from the imperial west and controlling their resources. The creation of a rapacious Israel was meant to expedite this. Pan-Arabism has since been crushed; the goal now is division and conquest.
http://johnpilger.com/articles/terror-i ... ister-know
- salik79
#2305 Re: Ekspanzija terorizma
The greatest Briton, Winston Churchill, was content in supporting and arming Ibn Saud and his followers so long as they worked in the interest of Britain. He would write in later years that his “admiration for him [Ibn Saud] was deep, because of his unfailing loyalty to us.”
Churchill was completely aware of what he called their “intolerance” and “bloodthirstiness”. In a speech to the House of Commons in 1921 he stated that Ibn Saud’s followers “hold it as an article of duty, as well as of faith, to kill all who do not share their opinions and to make slaves of their wives and children. Women have been put to death in Wahhabi villages for simply appearing in the streets… [they are] austere, intolerant, well-armed and bloodthirsty”.
Just like Zionism, Wahhabism was facilitated by Britain in establishing itself in the ‘Middle East’. And the British continue to use both for their own ends.
- Edin H.
- insomnia78
#2307 Re: Ekspanzija terorizma
Nista toEdin H. wrote:

- Edin H.
#2308 Re: Ekspanzija terorizma
Hipster.HobotnicaPLus wrote:harač wrote:pitam se je li se već pojavio neki hipster s onim "I'm Muslim, Hug me"
- tranquil
#2309 Re: Ekspanzija terorizma
Odjednom puno citata o britanskom imperijalizmu koji je fakat. Ali čak i kada bismo se pretvarali da ljudi idu u svjesnu smrt ubijajući civile na koncertima i u pubovima zbog nečije politike prije 50 godina, to sve međutim ne objašnjava nedostatak sličnih napada kod hindusa i nedostatak sličnog motiva u napadima u drugim zemljama.
- NajdraziVodjaa
#2310 Re: Ekspanzija terorizma
Kao sto sam vec rekao mogu oni srati o nekakvoj borbi protiv terorizma mogu imati sto atomskih i moderna oruzja pratiti preko neta i slicno ali djaba sve ti na svojoj teritoriji imas milione tih ljudi koji su organizovani, ne treba mu vise ni bomba ni oruzje samo auto ili jos bolje kamion i eto napada. Neka sada jedu govnakoja su posralii ruseci sekularne diktatore koji iako ne idelani bili su garant stabilnosti i mira tamo, porusili ste ih opljackali i onda jos pozelili dobrodoslicu da dodju sad ih imas tamo milione i raznose se na sedmicnoj bazi a ti mozes samo kmecati. Ocekujem nekoliko udarnih hash tagova i multi kulti propagande ala ova hug me i am muslim i onih zastava.
Vidim javila se Theresa podsjeca me na onog francuskog pajaca sto je nakon napada dole najavio francusko unistenje isila poslao nosac aviona ispalio nasumicno par projektila po Raqi i skrenuo u Suecki kanal

Vidim javila se Theresa podsjeca me na onog francuskog pajaca sto je nakon napada dole najavio francusko unistenje isila poslao nosac aviona ispalio nasumicno par projektila po Raqi i skrenuo u Suecki kanal
Last edited by NajdraziVodjaa on 04/06/2017 15:23, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#2311 Re: Ekspanzija terorizma
ne,nije bilo pitanje vezano za moje znanje, vec za potrebu detaljnije diskusije, a egipatksi bratstvo je zakasnjela reakcija na westernizaciju arapa , a koja je pocela od 18 stoljecapiupiu wrote:Je l' ovo ozbiljno pitaš?Connaisseur Karlin wrote:Gdje je konkretno prakticiran "arapki sekularni nacionalizam" ?
This imperial marriage reaches back to the Second World War and the early days of the Muslim Brotherhood in Egypt. The aim of British policy was to stop pan-Arabism: Arab states developing a modern secularism, asserting their independence from the imperial west and controlling their resources. The creation of a rapacious Israel was meant to expedite this. Pan-Arabism has since been crushed; the goal now is division and conquest.
http://johnpilger.com/articles/terror-i ... ister-know
ozbiljan problem su interni sukobi arapa
- insomnia78
#2312 Re: Ekspanzija terorizma
Ovo nisu izbjeglice. Kme, kmeNajdraziVodjaa wrote:Kao sto sam vec rekao mogu oni srati o nekakvoj borbi protiv terorizma mogu imati sto atomskih i moderna oruzja pratiti preko neta i slicno ali djaba sve ti na svojoj teritoriji imas milione tih ljudi koji su organizovani, ne treba mu vise ni bomba ni oruzje samo auto ili jos bolje kamion i eto napada. Neka sada jedu govnakoja su posralii ruseci sekularne diktatore koji iako ne idelani bili su garant stabilnosti i mira tamo, porusili ste ih opljackali i onda jos pozelili dobrodoslicu da dodju sad ih imas tamo milione i raznose se na sedmicnoj bazi a ti mozes samo kmecati. Ocekujem nekoliko udarnih hash tagova i multi kulti propagande ala ova hug me i am muslim i onih zastava.
Vidim javila se Theresa podsjeca me na onog francuskog pajaca sto je nakon napada dole najavio francusko unistenje isila poslao nosac aviona ispalio nasumicno par projektila po Raqi i skrenuo u Suecki kanal![]()
- uglavnomja
#2313 Re: Ekspanzija terorizma
arapski sekularni nacionalizamKikibombona wrote:JThomas wrote:islamizam kao politička vizija je u dobroj mjeri onomad poguran od zapada, da bi se sabotirao arapski sekularni nacionalizam, ili čak ujedinjenje. sa tim nacionalizmom, zapadna geopolitika bi imala mnogo veće probleme nego što ima sa terorističkim napadima. veliku šahovsku tablu ne zanima 20 poginulih ovdje ili 50 tamo, nego resursi. zamisli da mu cijenu nafte diktiraju neke sjedinjene arapske države...tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
A nagađanja o uticaju zapadne politike i zapadnih zlodjela imaju procenat tačnosti taman onoliko koliki je udio vijetnamskog terorizma u ukupnom terorizmu u USA i koliki je udio hinduskog terorizma u ukupnom terorizmu u Britaniji.![]()
![]()
![]()
islam ne poznaje nacije, plemena, granice ... oca i mater ...
samo bracu po vjeri
-
hAZNADAR
#2314 Re: Ekspanzija terorizma
Postoji ipak tacna zapisana hronologija engleske politike, dolaska Sauda na vlast itd.tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
A nagađanja o uticaju zapadne politike i zapadnih zlodjela imaju procenat tačnosti taman onoliko koliki je udio vijetnamskog terorizma u ukupnom terorizmu u USA i koliki je udio hinduskog terorizma u ukupnom terorizmu u Britaniji.
Osim toga - desavaju se stvari koje se nisu desavale prije a moglo se. Rusenje antike napr. Nedostajalo orudja mozda?
- piupiu
#2315 Re: Ekspanzija terorizma
E, dobro.Connaisseur Karlin wrote:ne,nije bilo pitanje vezano za moje znanje, vec za potrebu detaljnije diskusije, a egipatksi bratstvo je zakasnjela reakcija na westernizaciju arapa , a koja je pocela od 18 stoljecapiupiu wrote:Je l' ovo ozbiljno pitaš?Connaisseur Karlin wrote:Gdje je konkretno prakticiran "arapki sekularni nacionalizam" ?
http://johnpilger.com/articles/terror-i ... ister-know![]()
ozbiljan problem su interni sukobi arapazapadu to jednsotavno odgovoara
Ovo sam ti usput stavila, Pilger je jako dobar novinar, taman mi naleti...
- Edin H.
#2316 Re: Ekspanzija terorizma
Nisi ni ovaj put razocarao slikom.insomnia78 wrote: Nista to
- NajdraziVodjaa
#2317 Re: Ekspanzija terorizma
Pa ili su izbjeglice ili su potomci izbjeglica, imigranata od ranije. Nisu se muslimani tamo naselili po evropi Sirijskim i Irackim ratom vec to odavno traje...insomnia78 wrote:Ovo nisu izbjeglice. Kme, kmeNajdraziVodjaa wrote:Kao sto sam vec rekao mogu oni srati o nekakvoj borbi protiv terorizma mogu imati sto atomskih i moderna oruzja pratiti preko neta i slicno ali djaba sve ti na svojoj teritoriji imas milione tih ljudi koji su organizovani, ne treba mu vise ni bomba ni oruzje samo auto ili jos bolje kamion i eto napada. Neka sada jedu govnakoja su posralii ruseci sekularne diktatore koji iako ne idelani bili su garant stabilnosti i mira tamo, porusili ste ih opljackali i onda jos pozelili dobrodoslicu da dodju sad ih imas tamo milione i raznose se na sedmicnoj bazi a ti mozes samo kmecati. Ocekujem nekoliko udarnih hash tagova i multi kulti propagande ala ova hug me i am muslim i onih zastava.
Vidim javila se Theresa podsjeca me na onog francuskog pajaca sto je nakon napada dole najavio francusko unistenje isila poslao nosac aviona ispalio nasumicno par projektila po Raqi i skrenuo u Suecki kanal![]()
nije govno nego se pas posrao...nego sta ti mislis hoce li Macron unistiti Isil?
- insomnia78
#2318 Re: Ekspanzija terorizma
Ja sam cuo da ce vratiti kosovoNajdraziVodjaa wrote:Pa ili su izbjeglice ili su potomci izbjeglica, imigranata od ranije. Nisu se muslimani tamo naselili po evropi Sirijskim i Irackim ratom vec to odavno traje...insomnia78 wrote:Ovo nisu izbjeglice. Kme, kmeNajdraziVodjaa wrote:Kao sto sam vec rekao mogu oni srati o nekakvoj borbi protiv terorizma mogu imati sto atomskih i moderna oruzja pratiti preko neta i slicno ali djaba sve ti na svojoj teritoriji imas milione tih ljudi koji su organizovani, ne treba mu vise ni bomba ni oruzje samo auto ili jos bolje kamion i eto napada. Neka sada jedu govnakoja su posralii ruseci sekularne diktatore koji iako ne idelani bili su garant stabilnosti i mira tamo, porusili ste ih opljackali i onda jos pozelili dobrodoslicu da dodju sad ih imas tamo milione i raznose se na sedmicnoj bazi a ti mozes samo kmecati. Ocekujem nekoliko udarnih hash tagova i multi kulti propagande ala ova hug me i am muslim i onih zastava.
nije govno nego se pas posrao...nego sta ti mislis hoce li Macron unistiti Isil?
- NajdraziVodjaa
#2319 Re: Ekspanzija terorizma
Nece ba nije Marina pobjedila osujetila nam planove BH dijaspora u fra, ali nece nebeski narod tako lako odustati.
- Connaisseur Karlin
#2321 Re: Ekspanzija terorizma
hvalapiupiu wrote:E, dobro.Connaisseur Karlin wrote:
ne,nije bilo pitanje vezano za moje znanje, vec za potrebu detaljnije diskusije, a egipatksi bratstvo je zakasnjela reakcija na westernizaciju arapa , a koja je pocela od 18 stoljeca![]()
ozbiljan problem su interni sukobi arapazapadu to jednsotavno odgovoara
![]()
Ovo sam ti usput stavila, Pilger je jako dobar novinar, taman mi naleti...
eh sad se postavlja pitanje : Dali su pan-islamizam i pan-arabizam odvojeni ili ne
- Edin H.
#2322 Re: Ekspanzija terorizma
Richard Angell, a witness to the Borough Market attack who the BBC interviewed earlier, has told Buzzfeed News he returned to the restaurant he was at last night - to pay his bill.
"I've got to pay my bill," he said. "Also, we haven't given the staff a tip and they looked out for us when they should have been helping themselves."
Vratio se da plati racun u restoranu i
ostavi tips.
"I've got to pay my bill," he said. "Also, we haven't given the staff a tip and they looked out for us when they should have been helping themselves."
Vratio se da plati racun u restoranu i
- ioannes
#2323 Re: Ekspanzija terorizma
odličan i korektan opis zapadnjačke politike prema BI.JThomas wrote:
islamizam kao politička vizija je u dobroj mjeri onomad poguran od zapada, da bi se sabotirao arapski sekularni nacionalizam, ili čak ujedinjenje. sa tim nacionalizmom, zapadna geopolitika bi imala mnogo veće probleme nego što ima sa terorističkim napadima. veliku šahovsku tablu ne zanima 20 poginulih ovdje ili 50 tamo, nego resursi. zamisli da mu cijenu nafte diktiraju neke sjedinjene arapske države...
svaka čast
-
Zvijezdica91
#2324 Re: Ekspanzija terorizma
Uvijek su starije generacije imale odredjenu dozu animoziteta prema strancima. Ono po cemu znam da je se misljenje o muslimanima strasno pogorsalo je to sto vidim koliko islam izaziva nelagodu i nervoze cak i kod liberalnih, mladih ljudi. Ne radi se o mrznji, radi se o strahu, o nekom osjecaju da je islam nekompatibilan sa njihovim nacinom zivota. Cak bih rekla da je za njih terorizam najmanji problem islama.Black swan wrote: sta bi s onim da na zapadu nikog ne zanima ko si sta si i ostalo
Ja znam dosta ljudi koji su glasali za denicarske stranke iako to do prije koju god ne bi nikada ni pomislili.
Plase se ljudi. I ne bez razloga.
- uglavnomja
#2325 Re: Ekspanzija terorizma
Zvijezdica91 wrote:Uvijek su starije generacije imale odredjenu dozu animoziteta prema strancima. Ono po cemu znam da je se misljenje o muslimanima strasno pogorsalo je to sto vidim koliko islam izaziva nelagodu i nervoze cak i kod liberalnih, mladih ljudi. Ne radi se o mrznji, radi se o strahu, o nekom osjecaju da je islam nekompatibilan sa njihovim nacinom zivota. Cak bih rekla da je za njih terorizam najmanji problem islama.Black swan wrote: sta bi s onim da na zapadu nikog ne zanima ko si sta si i ostalo
Ja znam dosta ljudi koji su glasali za denicarske stranke iako to do prije koju god ne bi nikada ni pomislili.
Plase se ljudi. I ne bez razloga.
a ekonomska situacija je gora, plus milioni socijalaca bas iz tih zemalja koje ih terorisu
i arapi-muslimani ne pokazuju nimalo volje da se prilagode, promijene ... sve ocekuju od tih drzava, i to zahtijevaju, kao sa nekim pravom (vise ljudske rase
o opravdavanju ovakvih cinova dovoljno procitati teme ovdje na forumu