Blokada puteva
-
jefff
#2301 Re: Blokada puteva
Nek vide za sta i koga su se borili.
- ExNihilo
#2302 Re: Blokada puteva
Konačno.
- Radar71
-
lakilaka
#2304 Re: Blokada puteva
kao jedan od boraca arbih, mogu ti reci da grijesis, jer mi smo se borili protiv agresije, za drzavu, svoju porodici i svoje zivote.sve to imamo. boli mene racku za stranke i njihova prepucavanja. drzava bosna i hercegovina, jedna i jedina, je odbranjena, postoji i postojace.jefff wrote:Nek vide za sta i koga su se borili.
zivjela drzava bosna i hercegovina.
-
jefff
#2305 Re: Blokada puteva
I ja kao borac kazem: znali smo PROTIV cega se borimo ali nismo znali ZA sta se borimo. Mada je sve vec u ratu bilo jasno na sta ce izic.lakilaka wrote:kao jedan od boraca arbih, mogu ti reci da grijesis, jer mi smo se borili protiv agresije, za drzavu, svoju porodici i svoje zivote.sve to imamo. boli mene racku za stranke i njihova prepucavanja. drzava bosna i hercegovina, jedna i jedina, je odbranjena, postoji i postojace.jefff wrote:Nek vide za sta i koga su se borili.
-
lakilaka
#2306 Re: Blokada puteva
budi iskren, ne gledaj stranacki ( jebem im mater ) i priznaj sebi da si se prvenstveno borio za svoju porodicu, sebe . a uz sve to dobilo smo drzavu bosnu i hercegovinu, protiv koje se sve ovo i radi. drzava bosna i hercegovina je najvaznija ( a mi je imamo ) a proci ce i ova govna od stranaka, vjeruj mi ratni saborce.jefff wrote:I ja kao borac kazem: znali smo PROTIV cega se borimo ali nismo znali ZA sta se borimo. Mada je sve vec u ratu bilo jasno na sta ce izic.lakilaka wrote:kao jedan od boraca arbih, mogu ti reci da grijesis, jer mi smo se borili protiv agresije, za drzavu, svoju porodici i svoje zivote.sve to imamo. boli mene racku za stranke i njihova prepucavanja. drzava bosna i hercegovina, jedna i jedina, je odbranjena, postoji i postojace.jefff wrote:Nek vide za sta i koga su se borili.
-
Ci-Nick
#2307 Re: Blokada puteva
Običan čovjek, pošten čovjek je uvijek gubitnik.jefff wrote:I ja kao borac kazem: znali smo PROTIV cega se borimo ali nismo znali ZA sta se borimo. Mada je sve vec u ratu bilo jasno na sta ce izic.lakilaka wrote:kao jedan od boraca arbih, mogu ti reci da grijesis, jer mi smo se borili protiv agresije, za drzavu, svoju porodici i svoje zivote.sve to imamo. boli mene racku za stranke i njihova prepucavanja. drzava bosna i hercegovina, jedna i jedina, je odbranjena, postoji i postojace.jefff wrote:Nek vide za sta i koga su se borili.
Dere ga Država, dere ga Crkva, a kad su kakva "značajnija" dešavanja kao tranzicija ili rat onda je totalno donji.
- mayab
#2308 Re: Blokada puteva
Jbga, policija MORA da radi svoj posao, ja kao lojalni građanin ovog društva to očekujem!Radar71 wrote:https://www.rtvslon.ba/demobilisani-bor ... alo-blaga/
Ne može me svako kome nešto nije po volji uzimati za taoca, i da se to odobrava , samo tako, bez sankcija!
Dakle, još jednom, protesti DA, da se uvede red u tu "materiju" DA, da se nađe ko je krao državu na račun zloupotrebe statusa borca DA (i da se najstrože pokažnjavaju!) , ali ucjene i blokade nedužnih građana, civila, veliko NE
- Radar71
#2309 Re: Blokada puteva
Apsolutnomayab wrote:Jbga, policija MORA da radi svoj posao, ja kao lojalni građanin ovog društva to očekujem!Radar71 wrote:https://www.rtvslon.ba/demobilisani-bor ... alo-blaga/
Ne može me svako kome nešto nije po volji uzimati za taoca, i da se to odobrava , samo tako, bez sankcija!
Dakle, još jednom, protesti DA, da se uvede red u tu "materiju" DA, da se nađe ko je krao državu na račun zloupotrebe statusa borca DA (i da se najstrože pokažnjavaju!) , ali ucjene i blokade nedužnih građana, civila, veliko NE
-
Nadzorna_ploca
#2310 Re: Blokada puteva
Ne znam sto ne tuku onda one koji 25 godina koce razvoj ove drzave. Koji blokiraju strane investicije, projekte, razvoj i stabilnost zivlja u ovim granicama. Koji blokiraju omladinu u svom razvoju pa ljudi moraju ici vanka. Koji blokiraju buduce generacije zato sto dizu kredite jer klosari vise od toga ne znaju.
Mislim ako vec pricamo o primjeni sile. Ovdje nema postene i istinite price. Svaka strana ima nesto svoje. Nikad se nece naci univerzalna istina.
Mislim ako vec pricamo o primjeni sile. Ovdje nema postene i istinite price. Svaka strana ima nesto svoje. Nikad se nece naci univerzalna istina.
- commendatore
#2311 Re: Blokada puteva
nadam se da ce u slucaju narednih sukoba biti dovoljno ljudi da vas prodaju za par maraka pa da puste cetnike kroz linije da vam prave drzavu umjesto da neko drugi dupe zavaljuje da bi vi navijali da mu se prebiju ledja 20 godina poslije.....
fuj
fuj
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2312 Re: Blokada puteva
Niko ne sme da vas bije osim nase milicije.
Bravo Bosno i Hercegovino, da je ziv, Slobodan Milosevic bi bio ponosan na nasu policiju, nastavili ste gdje je on stao.
Bravo Bosno i Hercegovino, da je ziv, Slobodan Milosevic bi bio ponosan na nasu policiju, nastavili ste gdje je on stao.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2313 Re: Blokada puteva
commendatore wrote:nadam se da ce u slucaju narednih sukoba biti dovoljno ljudi da vas prodaju za par maraka pa da puste cetnike kroz linije da vam prave drzavu umjesto da neko drugi dupe zavaljuje da bi vi navijali da mu se prebiju ledja 20 godina poslije.....
fuj
Sin Šerifa Patkovića koji je rodjen 92' prima pare iz nekakovog boračkog udruženja i zapošljen je na drzavne jasle.
I onda nevaljaju borci.
Nismo nista bolje ni zasluzili od ove drzave.
-
kory_galaktikos
#2314 Re: Blokada puteva
Lojalni gradjani ove drzave su trebali bit uz borce. Nije ovo problem samo stotinjak njih. Citavu nam je drzava u qrcu al jok lakse je komentarisat nego pokrenut nesto.mayab wrote:Jbga, policija MORA da radi svoj posao, ja kao lojalni građanin ovog društva to očekujem!Radar71 wrote:https://www.rtvslon.ba/demobilisani-bor ... alo-blaga/
-
elcaliente
#2315 Re: Blokada puteva
Borci koji su se u ratu borili za ovu drzavu bi najvise trebali razumjeti policiju koja je deblokirala saobracajnice jer je i ona u sluzbi drzave i bori se za drzavu da nemoze svako po volji blokirati i ucjenjivati drzavu.
Bilo kako bilo, zavrseno je, gdje ste bili sta se radili, nista, tefericili na petlji. Ostavili smece, paljevinu jer nam je opravdano posto smo nepismeni pa smijemo.
Kljucaj temu, za 3 dana niko se nece sjetiti vise ovoga.
Bilo kako bilo, zavrseno je, gdje ste bili sta se radili, nista, tefericili na petlji. Ostavili smece, paljevinu jer nam je opravdano posto smo nepismeni pa smijemo.
Kljucaj temu, za 3 dana niko se nece sjetiti vise ovoga.
Last edited by elcaliente on 03/03/2018 09:42, edited 1 time in total.
-
ovo_mi_je_nick
#2316 Re: Blokada puteva
Demobilisani borac nema hljeba da jede ali ima da se narolja alkohola.
Samo pendrek i raditi kao i svi a ne hljeba preko pogaće. 2078: "ja sam čukun unuk od demobilisanog borca, hoću 3 stoje na račun, prednost u banci, đabe kartu za gras, bodove pri zapošljavanju i da me niko mrko ne gleda".
Ma hajte molim vas.
Samo pendrek i raditi kao i svi a ne hljeba preko pogaće. 2078: "ja sam čukun unuk od demobilisanog borca, hoću 3 stoje na račun, prednost u banci, đabe kartu za gras, bodove pri zapošljavanju i da me niko mrko ne gleda".
Ma hajte molim vas.
- commendatore
#2317 Re: Blokada puteva
problem i jest u tome sto je serif dobio 2 miliona + 2000 penzije a neko nije dobio nista..... znaci drzava ima para samo sere da nema....Jimmy McNulty wrote:commendatore wrote:nadam se da ce u slucaju narednih sukoba biti dovoljno ljudi da vas prodaju za par maraka pa da puste cetnike kroz linije da vam prave drzavu umjesto da neko drugi dupe zavaljuje da bi vi navijali da mu se prebiju ledja 20 godina poslije.....
fuj![]()
Sin Šerifa Patkovića koji je rodjen 92' prima pare iz nekakovog boračkog udruženja i zapošljen je na drzavne jasle.
I onda nevaljaju borci.
-
ovo_mi_je_nick
#2318 Re: Blokada puteva
... i sinoc onaj na tv-u (što mu fali nekoliko zuba) što je držao neki papir. Zlatne naušnice, zlatni prsten.
Ma hajte molim vas. Nemam hljeba da jedem al imam za nakit.
Last edited by ovo_mi_je_nick on 03/03/2018 09:49, edited 1 time in total.
- mayab
#2319 Re: Blokada puteva
Ja sam uz njih!kory_galaktikos wrote:Lojalni gradjani ove drzave su trebali bit uz borce. Nije ovo problem samo stotinjak njih. Citavu nam je drzava u qrcu al jok lakse je komentarisat nego pokrenut nesto.mayab wrote:Jbga, policija MORA da radi svoj posao, ja kao lojalni građanin ovog društva to očekujem!Radar71 wrote:https://www.rtvslon.ba/demobilisani-bor ... alo-blaga/
Ali ne mogu sebi dozvoliti luksuz da nepoznate, nedužne ljude uzimam za taoce, jel ti shvataš to!
Šta bi ti rekao da neko uzme tebi bliske osobe za taoce, da bi "istjerao" neku svoju pravdu, pa makar to bila i ova malo veća pravda na nivou tzv. visoke politike, pljačkaško huškačkih naci stranaka , koji su ovo sve napravili i sišu vene ovog društva???
Šta veliš?
Uostalom, vidimo se u oktobru na izborima....
-
Benjo34
#2320 Re: Blokada puteva
Eto, odlično, sad se nastavite naslađivat sa ovim nesretnicima i što su popili batine do podne, a poslije podne na kurs njemačkog 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2321 Re: Blokada puteva
ovo_mi_je_nick wrote:... i sinoc onaj na tv-u (što mu fali nekoliko zuba) što je držao neki papir. Zlatne naušnice, zlatni prsten.
- General War
#2322 Re: Blokada puteva
Ali i serif je " borac"...ko sjedi po ministarstvima osim boraca? Od salke, patkovica...do generala.Jimmy McNulty wrote:commendatore wrote:nadam se da ce u slucaju narednih sukoba biti dovoljno ljudi da vas prodaju za par maraka pa da puste cetnike kroz linije da vam prave drzavu umjesto da neko drugi dupe zavaljuje da bi vi navijali da mu se prebiju ledja 20 godina poslije.....
fuj![]()
I onda nevaljaju borci.
Uglavnom ovaj put podrska policiji, nije nacin drzati gradjane kao taoce.
- commendatore
#2323 Re: Blokada puteva
jes vidjela tobejarabi coek ima nausnicu i prstenplain vanilla wrote:ovo_mi_je_nick wrote:... i sinoc onaj na tv-u (što mu fali nekoliko zuba) što je držao neki papir. Zlatne naušnice, zlatni prsten.
- dobar osjecaj
#2324 Re: Blokada puteva
Ko mu je sin? Čitam ovo ispod što je Patković javno objavio na FB profilu. Nije podržao borce jer nisu izašli na skup podrške Abu Hamzi molim lijepo.Jimmy McNulty wrote:
I onda nevaljaju borci.
Ovaj tekst pisem za svoje prijatelje na drustvenoj mrezi Fb., te se nadam da ce im pomoci i koristiti u razumijevanju nekih od cinjenica, jer sam svijestan i vidim da se protiv mene licno vodi kampanja preko nekih medija da bi se ocrnio i kao borac i kao covjek. Nisam i nemam namjeru odgovarati niti na jednu pojedinacnu optuzbu iznesenu protiv mene od onih kojih fabrikuju lazi, klevecu i izvrcu cinjenice.
Moje svjedocenje ostavljam za Gospodara svjetova. Moja krv sa kojom sam natopio ovu zemlju mi ne dozvoljava da je napustim. Moja zakletva i obaveza prema onima koje sam vodio u ratu i sa kojima sam ratovao mi ne dozvoljava da izdam principe nase vjere, zivot na dunjaluku je prolazan i lazan kao citav dunjaluk sto je lazan. Spreman sam uvijek bio odgovarati i pred dunjaluckim zakonima, a i prema Bozijim. Za moje neprijatelje poruke su jasne one su sadrzane u principu zivljenja bolje biti ubijen, nego ubica. Vasi zivoti, vase porodice, vas imetak i vasa cast su meni zabranjeni i ja ih necu oskrnaviti nikako i nikad. Ja o vama necu iznositi lazi da bi vas potvorio, ali isto tako znajte da su moj zivot, moja porodica, moj imetak i moja cast je ono sto cu braniti svim sredstvima.
Pitanje za sve moje bosnjke: Zasto mi jedino mozemo biti heroji kad umremo???
Pitaju me neki bivsi saborci i borci: Zasto nas nisi podrzavao u protestima?
- Zato sto je razloga puno, a jedan mali razlog je i taj sto vi niste podrzali skup podrske za ABUHAMZU i mnoge druge koji su bili borci, a nisu imali pravo ni na zivot u BiH.
- Nisam, jer necu da blokiram nasu djecu koja trebaju ici u skolu, nase nane i majke koje trebaju doci do ljekara.
- Nisam, jer nas jedan dobar borac i saborac vozi kamion i mora kasniti i ne moze stici na odrediste.
- Nisam, zbog toga sto je jucer jednom boracu koji je bio u koloni prema Zavidovici, RVI, izgorijela kuca...
- Nisam, zato sto se tom mjerom koja nije dobra ne moze postici nista dobro. Lose se losim vraca, a dobro dobrima.
Pitaju me zasto nisam podrzao rezoluciju?
Zato sto rezolucija ne proizvodi pravno djestvo, odnosno, usvajanjem tog dokumenta nema ni borackog registra ni borackog dodatka, ostaje samo politika.
Pitam ja njih zasto oni nisu podrzali Zakon o pravima demobilisanih boraca?
- Kazu:"...jer je predlagac Ministarstvo i Koordinacija borac." (Svejedno sto je Zakon u korist demobilisanih boraca i sadrzi i 12 prava, a medju njima i novcanu naknadu odnosno dodatak)
Pitaju: "Zasto jedino ti nisi dosao u kamp da pregovaras sa nama?"
- Zato sto vi kazete da nemate onog ko vas predstavlja, pa nisam znao s kim cu i zbog cega cu da pregovaram.
Zasto mene optuzujete da sam produzena ruka politike, a treba da znate da nisam clan nijedne stranke, a vi dopustate pojedinim politicarima da dolaze medju vas i aplaudirate im.
Kazete i optuzujete mene da sam zapalio zgradu Vlade kada su bili oragnizirani protesti 2010. godine, a ja niti sam bio oragnizator niti predstavnik niti jednog Udruzenja. Ja jesam oragnizovao proteste 2009.godine jedan dan pred zgradom Vlade FBiH i jedan dan pred zgradom Parlamenta FBiH, ali tad nije bio niti jedan jedini ekces. A da bi znali, naravno ako vas zanima, vodja tih protesta je bio tadasnji predstavnik "Zlatnih ljiljana" Dzevad Radjo, odnosno, sadasnji zastupnik SBB-a u Skupstini KS.
Jedan islamski ucenjak imam i gazalija r.a. je rekao da sve ljudi mogu podjeliti u cetiri skupine i da sa tri skupine covjek moze se raspravljati i naci zajednici jezik, a da ima jedna skupina koje se treba kloniti, to je ona skupina koja ne zna, a ne zna da ne zna.Bojim se da ima mnogo boraca u ovoj skupini.
- commendatore
#2325 Re: Blokada puteva
je l reko sta gazalija o pronevjerenim milionima?