V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
jao_situacije

#2301 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jao_situacije »

karanana wrote:kao sto je rusu fino i jasno receno da ne dolazi, tako je trebalo biti receno i njemu i gotovo. i mene je iznenadilo da munira nije otvoreno rekla da nije dobrodosao kao sto je rekla za rusa. ali valjda ona sve govori u dogovoru s bakirom. a pobjednik je vucic. opet srpska politika nadmudruje ridjog levata.
a možda je anđa rekla da ovaj mora doći i da nema zabrane njemu
Gojeni H

#2302 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Gojeni H »

Ogromna greska organizatora.
Vucicu nije mjesto u Srebrenici.

Na dzenazi tipicno ponasanje rulje ... Neko je zapoceo frku, masa zeli da ucestvuje pa makar i zvizdukom ... zaboravlja se tuga porodica koje danas ukopavaju svoje najblize, plane poneka i psovka, a sve to uz prigodni tekbir.

Bosnjacki narod homogeniziraniji nego ikad, ali bez vodjstva i kompasa.
Uvazeni reis Kavazovic - covjek razuma i islama.

Vucicu bih s bismillom mogao grkljan iscupat', ali pobogu ljudi ...
L u c i f e r

#2303 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by L u c i f e r »

Da se posluzim cetnickom retorikom:

Ovo nije bio napad vec incident, za koji su odgovorni pojedinci i koji treba oprostiti bez pokajanja pocinilaca.
Ludzak

#2304 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Ludzak »

Majko mila kakva sramota za Srebrenicane i za bosnjacki narod. Sad svijetski mediji nece obavjestavati o dzenazi nego o ovom incidentu. Mi moramo znati razdvojiti ratno vrijeme od mirnog.
Mohamad Sissoko

#2305 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Mohamad Sissoko »

jao_situacije wrote: kolinda je isto imala izjava koje nisu korektne pa je ljudi grle i ljube i aplaudiraju joj
svaka čast
bakir sad treba u zg zajedno sa čovićem zahvaliti se i u dogovoru sa hr predstavnicima u ep udariti po četaljima u idućih par mjeseci žešće nego ikad.
i obavezno slati delegacije u vukovar ovčaru i sl.
Da ima, Bakir glavonja, imalo mozga to bi odmah uradio, Hrvatima se zahvalit gdje god stigne.Ucinili su vise nego nasi politicari kad je ovogodisnje obiljezavanje genocida upitanju.
vade_mecum

#2306 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vade_mecum »

Gojeni H wrote:Ogromna greska organizatora.

Na dzenazi tipicno ponasanje rulje ... Neko je zapoceo frku, masa zeli da ucestvuje pa makar i zvizdukom ... zaboravlja se tuga porodica koje danas ukopavaju svoje najblize, plane poneka i psovka, a sve to uz prigodni tekbir.

camil brani vucica ko najrodjenijeg tako da bi ja revidiovao ovu izjavu.
Drvosjeca iz Dejcica

#2307 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Sve je to u kontekstu dešavanja u i oko Srebrenice posljednjih mjesec dana. Jesu li napali i posrmtne ostatke u Vlasenici prije neki dan, nisu ga trebali napasti ali ljudi su rezignirani nakon svega.
Mohamad Sissoko

#2308 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Mohamad Sissoko »

Ludzak wrote:Majko mila kakva sramota za Srebrenicane i za bosnjacki narod. Sad svijetski mediji nece obavjestavati o dzenazi nego o ovom incidentu. Mi moramo znati razdvojiti ratno vrijeme od mirnog.
Pocetnice, hajd ne seri.
Drvosjeca iz Dejcica

#2309 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mohamad Sissoko wrote:
jao_situacije wrote: kolinda je isto imala izjava koje nisu korektne pa je ljudi grle i ljube i aplaudiraju joj
svaka čast
bakir sad treba u zg zajedno sa čovićem zahvaliti se i u dogovoru sa hr predstavnicima u ep udariti po četaljima u idućih par mjeseci žešće nego ikad.
i obavezno slati delegacije u vukovar ovčaru i sl.
Da ima, Bakir glavonja, imalo mozga to bi odmah uradio, Hrvatima se zahvalit gdje god stigne.Ucinili su vise nego nasi politicari kad je ovogodisnje obiljezavanje genocida upitanju.
ja sam to rekao neki dan, lavovsko lobiranje Hrvata za rezoluciju o Srebrenici.
Patriotska_Liga

#2310 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

bhnapoleon1 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Sve delegacije pobjegle samo Kolinda ostala da se naslađuje kako četnik prima kamen u glavu i bježi, vjerujem da jedva čeka da se vrati i ispriča Karamarku tu scenu u kojoj će ovaj deklarisani srbofob iskreno uživati.
Pa vjerovatno je prema protokolu bilo da delgacije napuštaju Srebrenicu nakon dzenaze,
Ko šiša protokol dok dobijaš besplatnu i neočekivanu scenu četnika kako bježi glavom bez obzira. Besplatna za nju, naravno.
Gojeni H

#2311 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:
Partijaner wrote:Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:

I od mene. Od emisije FTV "Rat u Mostaru", Hercegovci definitivno, u mojim ocima, su porasli X trocifren broj.
Ovim to samo potvrdjuju.
Juliuscezar

#2312 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Juliuscezar »

Patriotska_Liga wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Sve delegacije pobjegle samo Kolinda ostala da se naslađuje kako četnik prima kamen u glavu i bježi, vjerujem da jedva čeka da se vrati i ispriča Karamarku tu scenu u kojoj će ovaj deklarisani srbofob iskreno uživati.
Pa vjerovatno je prema protokolu bilo da delgacije napuštaju Srebrenicu nakon dzenaze,
Ko šiša protokol dok dobijaš besplatnu i neočekivanu scenu četnika kako bježi glavom bez obzira. Besplatna za nju, naravno.
Ma govorim jer su vodje pojedini odmah navalili da pišu kako su delegacije napustile Srebrenicu zato što je Vučić napadnut.
Gojeni H

#2313 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Gojeni H »

vade_mecum wrote:

Rekao sam, greska organizatora.
Vuci-cetnik bio na sarajevskom ratistu tokom rata, mali od palube Seselju, na jutjubetu jos uvijek njegov kukavicki govor o "ubijanju 100 muslimana", raja nabrijana do usijanja svim sto se desavalo u zadnjih par dana ... i onda nekom u redu da papak dodje u Potocare? :-)
Last edited by Gojeni H on 11/07/2015 17:15, edited 1 time in total.
Walther

#2314 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Walther »

vade_mecum wrote:

Kad mislim da nema goreg od Bakira.... eto onda Camila. Tito dragi kakav smo mi narod. Kakav ocaj i jad.
m_l

#2315 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by m_l »

zrakomlat wrote:Što Kolindu nisu gađali kamenom u vugla, nevezano sad valja li ona ili ne, i kakva je HR politika prema
Koliko sam razumjela jedna od majki Srebrenice na doceku oslovi Kolindu nasa balkanska kraljice. :oops:

Ali pazi ovo:

Najviše se uči u Hrvatskoj. U Srbiji je srebreničko stradanje dio nastavnog plana. U Bosni i Hercegovini ta je tema najmanje zastupljena u nastavnim sadržajima. U Federaciji se kroz jednu lekciju pominje genocid. No, ne i u Republici Srpskoj ili Distriktu Brčko.

Zagrebacki osnovci :thumbup:
vade_mecum

#2316 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vade_mecum »

Gojeni H wrote:
vade_mecum wrote:camil brani vucica ko najrodjenijeg tako da bi ja revidiovao ovu izjavu.
Rekao sam, greska organizatora.
Vuci-cetnik bio na sarajevskom ratistu tokom rata, mali od palube Seselju, na jutjubetu jos uvijek njegov kukavicki govor o "ubijanju 100 muslimana", raja nabrijana do usijanja svim sto se desavalo u zadnjih par dana ... i onda nekom u redu da papak dodje u Potocare? :-)
jasno mi je to, i meni je bilo nevjerovatno slusati o njegovoj "ruci pomirenja" koju je barem 10 puta spomenuo ali niko u evropi ne spominje njegove izjave iz proslosti vec su stali u njegovu odbranu. ne kazem da trebamo zaboraviti njegove izjave (sta vise, dobro ih zapamtiti!!) vec da se moramo prilagoditi situaciji i vremenu, a budimo realni, neki nasi politicari isto ko da vole biti dva koraka nazada cak kad ih se tjera korak naprijed.
zrakomlat

#2317 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

Ludzak wrote:Majko mila kakva sramota za Srebrenicane i za bosnjacki narod. Sad svijetski mediji nece obavjestavati o dzenazi nego o ovom incidentu. Mi moramo znati razdvojiti ratno vrijeme od mirnog.
Vidi post od kolege Napoleona
Zanimljiva stvar CNN navodi kako je Rusija , Srpski saveznik stavila veto na deklaraciju u UN.
BBC pise kako je ono sto se dogodilo Vucicu bilo ocekivano.
Chicagotribun pise kako je Vucic bio jednom ultranacionalista, navodi njegovu legendarnu izjavu.
Na NY times nisam nista nasao o napadu
Telegraph navodi da je komemoracija bila napeta kao i žalosna jer je Vucic nekada ultra-nacionalsit izabrao da joj prisustvuje. Naovde onu njegovu poruku prije puta, ali navode da je birao riječi i da nije koristio riječ genocid.
Pisu i ovo:
Look at those thousands of tombstones: is he not ashamed to say that this was not genocide?” said Hamida Dzanovic, whose husband was among those killed. “Is he not ashamed to come here?" she asked Associated Press news agency. Some people bore banners displaying Mr Vucic's own wartime quote: "For every killed Serb, we will kill 100 Bosniaks

AP Prenosi izjavu Ivice Dacica ali i da je podignut natpis sa Vucicevom ratnom izjavom. Kazu i da Srbi i bosanski Srbi odbijaju da se desio genocid.
hAZNADAR

#2318 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hAZNADAR »

karanana wrote:kao sto je rusu fino i jasno receno da ne dolazi, tako je trebalo biti receno i njemu i gotovo. i mene je iznenadilo da munira nije otvoreno rekla da nije dobrodosao kao sto je rekla za rusa. ali valjda ona sve govori u dogovoru s bakirom. a pobjednik je vucic. opet srpska politika nadmudruje ridjog levata.
Morali su - jednostavno neizbjezna situacija. Prvo su bile bojkotovale i uslovile dolazak Vucica pustanjem Nasera Orica i poslije morale prihvatiti jer je sa Naserom ispalo kako vec jeste. Cudi me da danas mnogi zaboravljaju taj dogadjaj.
Bio stam strasno razocaran kada sam cuo da su cetnika okitile,... ali sad mi je drago jer je napad na Vucica vise simbolicki i poruka sta mislimo i o njegovoj politici i ruskom vetu i rezoluciji i negiranju genocida opcenito.

Majke i politicari sad moraju ovako igrati jer je glupo da mijenjaju stav. Bili su prisiljeni prihvatiti dolazak Vucica jer je Naser bio pusten.

Ispalo je sve ovo toliko dobro da nisam siguran jeli u pitanju ogromna sreca ili majstorski odigrana partija. U isto vrijeme poruka cetniku i svijetu sta mi mislimo a istovremeno kulturna osuda nasilja,.. Obraz spasen - poruka poslana.

Koliko je Vucic pobijedio pokazuju svjetski mediji ovog trenutka gdje se uz vijest o napadu na njega obavezno spominje dio biografije, da je ultranacionalist, cak i izjava 100 za jednoga. Pa ko ga normalan moze zaliti zbog napuknute usne.
skupljac_zeljeza

#2319 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

"Ali to je i neki logičan završetak svega što se posljednjih mjeseci događalo oko Srebrenice, neviđene politizacije, davno bježanje od događaja koji bi trebao biti pokazivanje poštovanja žrtvama, te političke bitke. Mislim da je Vučić danas napadnut samo zato što je Srbin. Čak i kada je pokazao spremnost da dođe, nije bio dobrodošao", rekao je Ivanić.
Nije tako Ivaniću. Ne podgrijavaj kao Dodik. I više od 100 žena iz Beograda koje su danas prisustvovale dženazi su Srpkinje i nisu doživjele što i Vućić što ukazuje da ovo što se nije svakako trebalo desiti je isključivo usmjereno protiv osobe koja je vlasnik lične karte na ime Aleksandar Vučić koji se predstavi u obraćanju novinarima, većom žrtvom nego oni u tabutima.
zrakomlat

#2320 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

skupljac_zeljeza wrote:
"Ali to je i neki logičan završetak svega što se posljednjih mjeseci događalo oko Srebrenice, neviđene politizacije, davno bježanje od događaja koji bi trebao biti pokazivanje poštovanja žrtvama, te političke bitke. Mislim da je Vučić danas napadnut samo zato što je Srbin. Čak i kada je pokazao spremnost da dođe, nije bio dobrodošao", rekao je Ivanić.
Nije tako Ivaniću. Ne podgrijavaj kao Dodik. I više od 100 žena iz Beograda koje su danas prisustvovale dženazi su Srpkinje i nisu doživjele što i Vućić što ukazuje da ovo što se nije svakako trebalo desiti je isključivo usmjereno protiv osobe koja je vlasnik lične karte na ime Aleksandar Vučić koji se predstavi u obraćanju novinarima, većom žrtvom nego oni u tabutima.
:thumbup:
jao_situacije

#2321 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jao_situacije »

čisto za ove salonce;
evo šta kažu svjetski mediji o vama, znaju oni vas četnike i početnike jako dobro:

the independent
A crowd throwing stones, shoes and bottles of water forced Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic to flee a memorial ceremony in Bosnia commemorating the 20-year anniversary of the Srebrenica massacre.

Mr Vucic had to be whisked away through a crowd of angry mourners after his glasses were broken when a stone, thrown from the booing crowd, hit him in the face.

People also carried banners reading a wartime quote from the Prime Minster: “For every killed Serb, we will kill 100 Bosniaks.”

The incident reveals the deep-seated anger over Serbia’s denial of the crime as genocide.

A group of women from the capital Belgrade, who are campaigning for Serbia to admit their role in the slaughter, shouted “responsibility” and “genocide” at Mr Vucic.

On Wednesday Russia vetoed a United Nations Security Council resolution to describe the Srebrenica massacre as “genocide”.

Last month, Milorad Dodik, president of Bosnia's autonomous Serb Republic, called the massacre “the greatest deception of the 20th century”
.
telegraph
So raw were their emotional wounds that some mourners hurled stones and bottles at Aleksandar Vucic, the Serbian prime minister, forcing him to flee the ceremony along with his entire delegation.

Under the shadow of that tragedy, Saturday’s commemoration was as tense as it was sorrowful. In the face of great domestic controversy, Mr Vucic, once an ultra-nationalist, chose to attend as a gesture of reconciliation.

On this most sensitive of subjects, Mr Vucic chose his words with the utmost care. But survivors noted that he did not use the word “genocide” to describe Srebrenica’s tragedy.

Today, two international courts have labelled what followed as “genocide”, ruling that the killings in Srebrenica did indeed meet the legal definition of this crime. An international convention from 1948 defines genocide as “acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group”.

The victims in Srebrenica were killed because they were Muslims. When Britain tried to secure a UN Resolution that would have labelled the Srebrenica massacres as “genocide”, however, the text was vetoed by Russia last Wednesday. The Kremlin has a close relationship with Serbia and an interest in preventing its ally from bearing the stigma represented by the word “genocide”.
yahoo
Vucic, whose country backed Bosnian Serbs during and after the 1990s inter-ethnic war in Bosnia, was among numerous dignitaries, including former US president Bill Clinton, and tens of thousands of people attending the commemoration in the eastern Bosnian town.

But all of Serbia's leaders, including Vucic, a former ultranationalist-turned-pro-European, have persistently refused to acknowledge the massacre as genocide.

Earlier this week Western powers clashed with Russia on the topic when Moscow -- after lobbying by Serbia and Bosnian Serbs -- vetoed a draft UN resolution submitted by Britain which called for the Security Council to recognise the Srebrenica mass killing as genocide.

Along with Serbian President Nikolic, Bosnian Serb leader Milorad Dodik welcomed the Russian veto.

He thanked Moscow for "preventing the adoption of a resolution that would have complicated the situation and deepened divisions within Bosnia".
nbc
POTOCARI, Bosnia — A crowd throwing bottles and stones chased Serbia's prime minister from a ceremony in Bosnia on Saturday marking the 20th anniversary of the Srebrenica massacre, underscoring the depth of anger over Belgrade's continued denial of the crime as genocide.

During the 1990s, Vucic was a disciple of the "Greater Serbia" ideology that fueled much of the bloodshed that accompanied Yugoslavia's demise.
kud ćeš dalje kad russia today ovo kaže
The Srebrenica massacre was a definitive episode of Serbian atrocities during the hostilities. A UN court defined it as genocide, but Serbia, while condemning the killings themselves, never embraced the definition.

The division was highlighted earlier this week, when Serbia's ally Russia vetoed a draft UN Security Council resolution. It sought to declare the Srebrenica massacre a genocide and condemn the denial of it, saying it would be counterproductive, citing a lack of consensus over the event in the Balkans. Moscow's move was criticized by some UNSC members such as Britain, but Belgrade praised it, saying Russia prevented an attempt to smear Serbs as a genocidal people.
FAP mashina

#2322 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by FAP mashina »

zrakomlat wrote: Image
plaha hanuma, ova Kolinda.
Patriotska_Liga

#2323 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

To sam odmah rekao da će biti tako. Guslat će salonski mediji i nažalost neki naši.
archi_a

#2324 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by archi_a »

I reče lik na rts-u: da li vi mislite da bi njihovom ijednom političaru u beogradu falila dlaka s glave??? :-) U beogradu gdje ubiše sopstvenog premijera.
Odakle kamenice na tom prostoru? Kretenu, gađali su ga zemljom iz iskopanih raka, preko 8000 u genocidu ubijenih Bošnjaka.
Kako nije postojao prsten obezbjeđenja? Ušao je i namjerno krenuo u masu koja ukopava svoje nevino ubijene. Sam je to izjavio:"krenuo sam među njih da ih pitam zašto mi dobacuju"
Obezbjeđivali su ga ne federalci nego državna agencija za policijsku koordinaciju.
Nije mu ništa bilo, samo par šamarčića. Da je trebalo da bude ubijen to bi se i desilo. Napalo ga je, koliko ljudi od preko 10000??? Više je stradao u naguravanju njegovog obezbjeđenja nego od "napadača". Jebem i dodika i chetnika vučića zvanog-za jednog srbina 100 muslimana. Lik koji tvrdi da nije bio genocid i likuje na ruski veto u UN-u. :roll:
Ima li donja granica ispod koje čovjek ne može ići?!?

Hajde, pričajte o ovome danima, a ne o genocidu!!!!
spinel_

#2325 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by spinel_ »

archi_a wrote:I reče lik na rts-u: da li vi mislite da bi njihovom ijednom političaru u beogradu falila dlaka s glave??? :-) U beogradu gdje ubiše sopstvenog premijera.
Odakle kamenice na tom prostoru? Kretenu, gađali su ga zemljom iz iskopanih raka, preko 8000 u genocidu ubijenih Bošnjaka.
Kako nije postojao prsten obezbjeđenja? Ušao je i namjerno krenuo u masu koja ukopava svoje nevino ubijene. Sam je to izjavio:"krenuo sam među njih da ih pitam zašto mi dobacuju"
Obezbjeđivali su ga ne federalci nego državna agencija za policijsku koordinaciju.
Nije mu ništa bilo, samo par šamarčića. Da je trebalo da bude ubijen to bi se i desilo. Napalo ga je, koliko ljudi od preko 10000??? Više je stradao u naguravanju njegovog obezbjeđenja nego od "napadača". Jebem i dodika i chetnika vučića zvanog-za jednog srbina 100 muslimana. Lik koji tvrdi da nije bio genocid i likuje na ruski veto u UN-u. :roll:
Ima li donja granica ispod koje čovjek ne može ići?!?

Hajde, pričajte o ovome danima, a ne o genocidu!!!!
da podebljam :thumbup:
Post Reply