Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GaRGa wrote:slabija od stok r9 390 kao sto sam i rekao
to nije bas tako per se sto bi se reklo, pogledaj test na techpowerup, pa ces vidjeti da ima slucajeva gdje je jednaka R9 390 ili malo sporija od nje ili znatno brza (20+fps) gdje u nekim slucajevima presisa preformansama i R9 390X sto kazu "results are mixed and all over the place". Ko redovno kupuje AMD zna da obicno nakon par mjeseci od izlaska karti na novoj tehnologiji tj. arhitekturi budu optimizovani drajveri za nove karte i obicno bude skok performansi za dodatnih 10ak posto u prosjeku i tu se stabilizuje ( prelazak sa gen 4 na 5, Gen 6 na 7) ...
A vala nisam razočaran performansama, dok još izađu nabrijani modeli biće to potaman.
Jedini minus za sada previsoka cijena u odnosu na najavljenu. Vidjećemo dok se to malo stabilizuje, do 220-230€ i može proći 8GB model
Hebote evo na piku prva objavljena, 650 markica. Vatafak
Pregledao Jay-ov i Linus-ov review, tu je negdje sa gtx 970 ali extra clockovana verzija. Znači 8GB bi mogla bit taman za 1080p igranje na ultra postavkama, bar koju godinu. Samo je pitanje cijene sad
Free Spirit wrote:Hebote evo na piku prva objavljena, 650 markica. Vatafak
Pregledao Jay-ov i Linus-ov review, tu je negdje sa gtx 970 ali extra clockovana verzija. Znači 8GB bi mogla bit taman za 1080p igranje na ultra postavkama, bar koju godinu. Samo je pitanje cijene sad
Ma jasno mi je da početne cijene uvijek budu veće, al ovo je neočekivano skupo čak i za sami početak... Da je bar neka sređena verzija, nego referentna kartica...
Ja očekujem da će cijene kod nas ići od 500-550 dvije, tri sedmice nakon što izađu i custom verzije. I to je previše, al nas to vjerovatno čeka
Ma marketinški fazoni, ne postoji još nijedan primjer custom verzija, vidiš i na slikama da je sve reference. Baš je bila interesantna priča, kakva će rješenja ventilacije biti pošto je kartica dosta kraća nego prosjek, i kod ovog reference hladnjaka ventilator dosta "visi" mimo kartice...
Meni s ovim stvarima ljudi odmah gube kredibilitet, budite realni hebemu. Al neka i ovoga, na ovaj način oni mogu dobro zaradit na levatima
Last edited by Free Spirit on 29/06/2016 22:57, edited 1 time in total.
Jel' moguće da već imaju cijene za izdavačke verzije?
Tek je krenula prodaja founders edition, ne kontam kad prije ovaj postavi cijene
svi ti partneri koje si naveo i sve kartice koje su na listi su MSI/ASUS/Sapphire referentni modeli tih proizvodjaca, dakle to je prva tura a vec su u pripremi tj. izradi custom modeli ASUS i MSI vec su danas najavili skori izlazak STRIX i TwinFrozr modela RX 480
Ali opet kažem - sačekaću sa odlukom, jer vidim da imaju tu i tamo poneki problem sa PCI-E napajanjem...
Čekaću da partneri odrade svoje verzije (pogotovo OC i "maksuz" coolere), pa ću možda uzeti RX 480
Trenutno, ostajem na 6850 dok ne vidim šta se dešava
Ali opet kažem - sačekaću sa odlukom, jer vidim da imaju tu i tamo poneki problem sa PCI-E napajanjem...
Čekaću da partneri odrade svoje verzije (pogotovo OC i "maksuz" coolere), pa ću možda uzeti RX 480
Trenutno, ostajem na 6850 dok ne vidim šta se dešava
isto evo sad bas citam, o problemima sa PCI-E cak postoji mogucnost ako nije u pitanju samo losa serija GPUs da izgube pravo na PCE-E logo na kutijama.
Ako je AMD nesto ukakio zesce i ako su svi ovakvi cipovi ako im je to karakteristika onda na jeftinim plocama postoji veliki rizik kod overkloka da se spali ploca.
Evo kažu da se dešava samo na ponekim modelima, kao nije serijska greška..
Realno, ako ASUS, XFX i ostali stave 2x4pin priključka umjesto ovog 1x6pin riješen je problem...
Eh sad, hoće li...
Grafa po performansama je odličan upgrade za sve koji imaju slabije, a žele solidno igrati na 1080p
Međutim, ko ima R9 390, 390x ili GTX 970 grafe - nema potrebe da mijenja išta...
Averus wrote:Evo kažu da se dešava samo na ponekim modelima, kao nije serijska greška..
Realno, ako ASUS, XFX i ostali stave 2x4pin priključka umjesto ovog 1x6pin riješen je problem...
Eh sad, hoće li...
Grafa po performansama je odličan upgrade za sve koji imaju slabije, a žele solidno igrati na 1080p
Međutim, ko ima R9 390, 390x ili GTX 970 grafe - nema potrebe da mijenja išta...
... pronađoh se (boldano) ovdje ,LoL , kod mene R9 290 već godinu i koji mjesec jedino sam GTA 5 prešao , slabo igram: mere JOŠ