Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#2301 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Bloo wrote:
seln wrote:
Nemam nista protiv da zene imaju mjesto gdje ce biti "medju sobom", bas kao sto i muskarci trebaju ponekad biti "medju sobom".
Samo, da to traje 7-10-15 dana.... ne znam zasto bi i jedna seksualno aktivna heteroseksualna zena to zeljela.
Iskreno, mislim da je ovo samo kao odmor, ne permanentno nešto.
Naravno da je iznimno nezdravo...i psihički i fizički :lol: :lol:

Iz prijašnjeg iskustva, meni bi bilo dovoljno 2 dana - 1 dan da sve pregledam i drugi dan da planiram bijeg.
To što smo žene nam je jedina zajednička poveznica, sve ostalo može biti različito, što naravno dovodi do neslaganja.

Meni je ovo jako neprivlačno, ne znam za druge.

Bolje biti na otoku sam.
sa PEtkom
Image

Bil napravila seksualnog roba od njega? :izet: :lol: :lol: :lol:
Trebao si pokazati fotografiju druge glave i tijela koje je nosi, pa onda pitati. Odgovori bi mogli biti dijametralno različiti u zavisnosti od fotografija...
triconja

#2302 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Hakiz wrote:
triconja wrote:
Bloo wrote: Iskreno, mislim da je ovo samo kao odmor, ne permanentno nešto.
Naravno da je iznimno nezdravo...i psihički i fizički :lol: :lol:

Iz prijašnjeg iskustva, meni bi bilo dovoljno 2 dana - 1 dan da sve pregledam i drugi dan da planiram bijeg.
To što smo žene nam je jedina zajednička poveznica, sve ostalo može biti različito, što naravno dovodi do neslaganja.

Meni je ovo jako neprivlačno, ne znam za druge.

Bolje biti na otoku sam.
sa PEtkom
Image

Bil napravila seksualnog roba od njega? :izet: :lol: :lol: :lol:
Trebao si pokazati fotografiju druge glave i tijela koje je nosi, pa onda pitati. Odgovori bi mogli biti dijametralno različiti u zavisnosti od fotografija...
Pa nece Kobe Bryant zaglavit na pustom ostrvu :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2303 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Radije bih zaglavila sa Benderom...

Gender Bender :mrgreen:
Hakiz

#2304 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote: Pa nece Kobe Bryant zaglavit na pustom ostrvu :lol:
Mislio sam na ovog sa slike...
omar little

#2305 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

Bloo wrote: Ja ti mogu navesti samo svoja zapažanja i iskustva.
Lakše mi je biti i raditi u grupi od 15 muškaraca nego 5 žena.
Čast izuzecima.
Uglavnom me nervira:
- puno se priča i razglaba o nečem umjesto da se poduzme
- sve su najpametnije
- brižnost pretjerana
- lažna prisnost i fizički kontakt (cmakanje i grljenje) - ja to ne podnosim
- generalno mi veća grupa žena proizvodi stres kada dođe do posla ili planiranja ili čak izleta jer znam da će se nešto zakomplicirati bespotrebno

Ali ja sam djelomično asocijalna divljakuša, pa ti nisam mjerilo.
ja sam jos manje mjerilo :D ali bih radje da mi nokte cupaju nazivo nego da radim sa zenama ili u vecinski zenskom okruzenju. rijetki izuzeci. kokosarnik od kojeg me valovi zivcanog sloma hvataju. razglabanje o nebitnim detaljima koji nemaju veze sa outcome ali oduzmu pola sastanka. sabotiranje jedne drugih iza ledja ili ogovaranje pa onda pravljenje u facu da su divne i krasne. kompleksi kojekakvih vrijednosti i dizanje nosova na svaki kurac. izgubis argument, pickaras u sebi odredjeni kratki vremenski period, ili kako vec te zene rjesavaju to, ne znam,i ides dalje. ne glumatas i ne cmizdris danima po uredu. guranje nosova u privatne stvari, ooo od toga se jezim. ako su zene vecina u grupi sanse su skoro pa zagarantirane da cu zavrsiti sa muskarcima i da cu s njima bez problema raditi i rjesavati sta se treba rjesavati. :D
annoy

#2306 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

E fakat nas nisu trebali pustit iz kuhinje
Connaisseur Karlin

#2307 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

omar little wrote: ja sam jos manje mjerilo :D ali bih radje da mi nokte cupaju nazivo nego da radim sa zenama ili u vecinski zenskom okruzenju. rijetki izuzeci. kokosarnik od kojeg me valovi zivcanog sloma hvataju. razglabanje o nebitnim detaljima koji nemaju veze sa outcome ali oduzmu pola sastanka. sabotiranje jedne drugih iza ledja ili ogovaranje pa onda pravljenje u facu da su divne i krasne. kompleksi kojekakvih vrijednosti i dizanje nosova na svaki kurac. izgubis argument, pickaras u sebi odredjeni kratki vremenski period, ili kako vec te zene rjesavaju to, ne znam,i ides dalje. ne glumatas i ne cmizdris danima po uredu. guranje nosova u privatne stvari, ooo od toga se jezim. ako su zene vecina u grupi sanse su skoro pa zagarantirane da cu zavrsiti sa muskarcima i da cu s njima bez problema raditi i rjesavati sta se treba rjesavati. :D
svasta, ja nemam ovakvih problema, a zensko sam :) a nemma problema ni u dominatno musim grupama :-D
medvjed23

#2308 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

ja sam u dosadašnjim poslovima, i apsolutno i procentualno, više problema imao sa muškarcima nego sa ženama.. al to je uglavnom zato što sam muškarac.. :D mogu se složiti da su međuženski odnosi često, najblaže rečeno, komplikovani.. neke žene su, jasno, iznad toga.. neke druge samo glume da su iznad toga, al ok, svakom njegovo veselje..
Connaisseur Karlin

#2309 Re: Danasnji "feminizam"

medvjed23 wrote:ja sam u dosadašnjim poslovima, i apsolutno i procentualno, više problema imao sa muškarcima nego sa ženama.. al to je uglavnom zato što sam muškarac.. :D mogu se složiti da su međuženski odnosi često, najblaže rečeno, komplikovani.. neke žene su, jasno, iznad toga.. neke druge samo glume da su iznad toga, al ok, svakom njegovo veselje..
ma nema razlike, samo zne otovrenije verbalizirau nezdaovoljstvo i misljenje,a vi muskarci manje pricate o svojim sukobima :)

muskarci, niste sveci, ali vas previse volim :kiss:
medvjed23

#2310 Re: Danasnji "feminizam"

Post by medvjed23 »

moje iskustvo kaže da ima razlike.. znam za nemalo slučajeva gdje su "velika" ženska prijateljstva pucala zbog manje-više sitnica, a nikad ne upratih da se dva muškarca do podne slažu sjajno, veličanstveno, bajno, a od podne bi jedan drugom oči izvadili..

al moje iskustvo je moje iskustvo.. drugi ljudi možda imaju drugačija..
Connaisseur Karlin

#2311 Re: Danasnji "feminizam"

eto, vidis, imamo razlicita iskustva , ja znam vidjela pucanje priajteljstvaa oba spola :thumbup:
Fudo387

#2312 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

Connaisseur Karlin wrote:
omar little wrote: ja sam jos manje mjerilo :D ali bih radje da mi nokte cupaju nazivo nego da radim sa zenama ili u vecinski zenskom okruzenju. rijetki izuzeci. kokosarnik od kojeg me valovi zivcanog sloma hvataju. razglabanje o nebitnim detaljima koji nemaju veze sa outcome ali oduzmu pola sastanka. sabotiranje jedne drugih iza ledja ili ogovaranje pa onda pravljenje u facu da su divne i krasne. kompleksi kojekakvih vrijednosti i dizanje nosova na svaki kurac. izgubis argument, pickaras u sebi odredjeni kratki vremenski period, ili kako vec te zene rjesavaju to, ne znam,i ides dalje. ne glumatas i ne cmizdris danima po uredu. guranje nosova u privatne stvari, ooo od toga se jezim. ako su zene vecina u grupi sanse su skoro pa zagarantirane da cu zavrsiti sa muskarcima i da cu s njima bez problema raditi i rjesavati sta se treba rjesavati. :D
svasta, ja nemam ovakvih problema, a zensko sam :) a nemma problema ni u dominatno musim grupama :-D
a ne pratis ni fudbal.
AleksoMKD

#2313 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Bas me podsetiste na ovo

http://www.dailymail.co.uk/femail/artic ... lict-.html

Catfights over handbags and tears in the toilets. When this producer launched a women-only TV company she thought she'd kissed goodbye to conflict...

Most days would bring a pointed moment when some people were invited out for lunch or a coffee break - and some weren't. Nothing explicit was ever said; the cutting rejection was obvious enough.

Even when we all went to the pub after work, strict divisions remained, made clear according to who sat where around the table and who would be civil - or not - to whom.

Fashion was a great divider, though in this battlefield everyone was on their own. Hideously stereotypical and shallow as it sounds, clothes were a huge source of catty comments, from sly remarks about people looking over-dressed to the merits of their fake tan application.

I always felt sorry for anyone who naively showed off a new purchase in the office, because everyone would coo appreciatively to their face - then harshly criticise them as soon as they were out of earshot. This happened without exception.

My deputy, Sarah, the general manager, first showed how much style mattered when she advertised for an office assistant and refused to hire the best-qualified girl because she could not distinguish Missoni from Marc Jacobs. This girl would have been making tea and running errands. But I didn't challenge the decision not to hire her because I had a policy of picking my battles carefully.

-----------------------

A fashion spat ended one friendship when Sarah and our young development researcher received the same surprise Christmas gift - a Chloe Paddington bag worth £900.

When they clocked the matching bags in the office, it was like pistols at dawn. They forced a few compliments, but relations never recovered, to the expense of my company.
-----------------------

It didn't take long for the office to become divided between the klix who wore make-up and those who didn't. Comments from the former were typically 'Doesn't she know what spot cover-up is?' or 'Has she ever met a hairbrush?', while the no-make-up clan were equally biting, with comments - behind their backs, naturally - such as 'People on the morning bus must think she's a prostitute'; or 'She looks like a slapper'.

The obsession with appearance meant nearly all the staff were on diets. If I bought a tuna mayonnaise baguette for lunch, I would overhear staff commenting that I was pig - I'm a size 12.

Two of the skinny klix often snidely said about the largest girl: 'I'd kill myself if I got that fat.' One of the assistants got her own back on the food police for several weeks by pretending to buy them fat-free lattes. . . which were really full-fat.

---------------------------

The effect a lack of testosterone was having in our office was even more apparent when I temporarily hired two male directors to work on a series (camera operators are usually men because of the heavy equipment). The team suddenly became quieter, more hard-working and less bitchy - partly because they were too busy flirting.

---------------------------------

Znaci svaka individua je posebna i razlicita i 100% zenska firma nije garancija za uspeh.

Doduse ja sam jedini muskarac u firmi gde radim (osim vlasnika) ali verovatno oboje stavimo na ignore sve sto nije povezano sa poslom i picimo dalje. Ne mogu se pozaliti na koleginice, dobar nam je odnos i redovno pomazemo jedni drugima kada treba zamjenit nekoga u smeni zbog bolesne dece ili licnog problema.
cLo

#2314 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

Ovo neko simultano demonstriranje animoziteta i insistiranje na ravnopravnosti? Votdfok?! Zar zelite te praznoglave, blebetajuce ridikule rame uz rame sa uvijek odmjerenim, razumnim, nikad iracionalnim deckima? Uzasno je procitati sta zene misle o drugim zenama, istovremeno afektirajuci toboznji feminizam. Ima toliko krasnih zena, nisu iznimke, iznimke su one koje nisu krasne.
hadzinicasa

#2315 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

cLo wrote:Ovo neko simultano demonstriranje animoziteta i insistiranje na ravnopravnosti? Votdfok?! Zar zelite te praznoglave, blebetajuce ridikule rame uz rame sa uvijek odmjerenim, razumnim, nikad iracionalnim deckima? Uzasno je procitati sta zene misle o drugim zenama, istovremeno afektirajuci toboznji feminizam. Ima toliko krasnih zena, nisu iznimke, iznimke su one koje nisu krasne.
ja od jucer Imam isti osjecaj. samo nisam nekako stigla, a trebala sam, da o tome razmislim i to ikako artikulisem.
u to ime - hvala ti.

meni je to u rangu onoga - gledaju nas kao meso, hajmo i mi njih gledati kao meso pa smo ravnopravni, samo na drugi nacin - dodvoravajuci se muskarcima kroz pljuvanje zena, valjda postajemo jednakije njima odnosno ravnopravnije?

da ne pocinjem...
Bloo
Globalna šefica

#2316 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

cLo wrote:Ovo neko simultano demonstriranje animoziteta i insistiranje na ravnopravnosti? Votdfok?! Zar zelite te praznoglave, blebetajuce ridikule rame uz rame sa uvijek odmjerenim, razumnim, nikad iracionalnim deckima? Uzasno je procitati sta zene misle o drugim zenama, istovremeno afektirajuci toboznji feminizam. Ima toliko krasnih zena, nisu iznimke, iznimke su one koje nisu krasne.
Ja sam mizantrop.
Mrzim vas sve :| podjednako
cLo

#2317 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

hadzinicasa wrote:
ja od jucer Imam isti osjecaj. samo nisam nekako stigla, a trebala sam, da o tome razmislim i to ikako artikulisem.
u to ime - hvala ti.

meni je to u rangu onoga - gledaju nas kao meso, hajmo i mi njih gledati kao meso pa smo ravnopravni, samo na drugi nacin - dodvoravajuci se muskarcima kroz pljuvanje zena, valjda postajemo jednakije njima odnosno ravnopravnije?

da ne pocinjem...
Zena je zeni vuk %)
cLo

#2318 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

Bloo, nisam ni ja neki covjekoljubac, ali ako sam vec prisiljena razumjeti nekoga ili izabrati stranu, kada su u pitanju relacije ove prirode, onda su to uvijek zene.
Bloo
Globalna šefica

#2319 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

cLo wrote:Bloo, nisam ni ja neki covjekoljubac, ali ako sam vec prisiljena razumjeti nekoga ili izabrati stranu, kada su u pitanju relacije ove prirode, onda su to uvijek zene.
U suštini je najbolje ne izabrati.

Image
cLo

#2320 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

Bloo wrote:
cLo wrote:Bloo, nisam ni ja neki covjekoljubac, ali ako sam vec prisiljena razumjeti nekoga ili izabrati stranu, kada su u pitanju relacije ove prirode, onda su to uvijek zene.
U suštini je najbolje ne izabrati.

Image
Ti si inace specijalac u karikiranju i saljivim doskocicama, svidja mi se, ali ovdje si slucke ubola taj prvi i pravi korak ka ravnopravnosti - ne izabrati. :D Ili preciznije - ne birati (po spolnoj osnovi)
Bloo
Globalna šefica

#2321 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

cLo wrote: Ti si inace specijalac u karikiranju i saljivim doskocicama, svidja mi se, ali ovdje si slucke ubola taj prvi i pravi korak ka ravnopravnosti - ne izabrati. :D Ili preciznije - ne birati (po spolnoj osnovi)
Mislim da se ne bi nikom svidjelo da sam ozbiljna. Onda sam djelomično neugodna and no fun. :mrgreen: Uostalom, treba se držati mota Stuff No One Told Me
Image

Ako bih morala da biram po spolnom osnovu, onda bih voljela opcije u kojim situVacijama.
Ja mogu samo da dam zapažanja na osnovu ličnog, personalnog, osobnog iskustva.
Što ne nužno znači da su sve žene ili muškarci takvi, već da više meni odgovaraju ti i ti u tim i takvim situacijama.
Banksy

#2322 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Banksy »

cLo wrote:
Bloo, nisam ni ja neki covjekoljubac, ali ako sam vec prisiljena razumjeti nekoga ili izabrati stranu, kada su u pitanju relacije ove prirode, onda su to uvijek zene.
Ne razumijem tu logiku... Ko su 'strane', zašto bi uopće morali birati stranu, i po kojim kriterijima biramo stranu? Po rodnim?
Bloo
Globalna šefica

#2323 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Banksy wrote:
cLo wrote:
Ne razumijem tu logiku... Ko su 'strane', zašto bi uopće morali birati stranu, i po kojim kriterijima biramo stranu? Po rodnim?
Zapravo mislim da treba reći SPOL, a ne rod :D
jer rodova ima hejbet :D
ili izabrati čitav spektar ženskih rodnih identiteta

šta će onda oni koji se ne deklarišu ni kao muškarci niti kao žene?
:|
omar little

#2324 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

to sto neko ima jajnike kao i ja ne predstavlja nikakvu kvalifikaciju za bilo sta u zivotu. ponajmanje da se s njima automatski grupiram zbog toga u zivotnim situacijama. kad se to prevede u konkretne zivotne primjere dobijemo sabine cudic "glasajmo za zene". :D :D
cLo

#2325 Re: Danasnji "feminizam"

Post by cLo »

Banksy wrote:
cLo wrote:
Ovo je namjerna misinterpretacija, ok, kapiram kolosijek po kojem zelis da hodimo, meni to nije usput :p
Post Reply