S.P. Kvalifikacije 2018
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#2301 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Omanji problem je sto bi i moja rahmetli nana motivisala hrvatske fudbalere i dobila spomenute dvije utakmice sa onom reprezentacijom, jer su znali da im treba pozitivan rezultat, kvalitet svakako posjeduju - motivacija je omanjih sest miliona eura ili tu negdje koje ce uzeti ukoliko se plasiraju.
- luckylaka
#2302 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Izvini jel bila nane ziva kada se trazio selektor poslije SafetaEdin H. wrote:Omanji problem je sto bi i moja rahmetli nana motivisala hrvatske fudbalere i dobila spomenute dvije utakmice sa onom reprezentacijom, jer su znali da im treba pozitivan rezultat, kvalitet svakako posjeduju - motivacija je omanjih sest miliona eura ili tu negdje koje ce uzeti ukoliko se plasiraju.
- leškarenje
-
mikogoago
#2304 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
To je ono sto nikada necu razumjeti. Ocito je da ima trenera kod nas i u regionu koji znaju posao,ali su skromni sute i rade.Ovi koji su u savezu mislim na izvrsni odbor - nemaju pojma o fudbalu(dovoljno im je vidjeti referanse) i od njih ni ne ocekujem da prepoznaju tako nekog trenera kao Dalic. Ali imamo i ljude iz fudbala koji upravo sada traze novoga selektora i koji bi trebali da nesto znaju o tim ljudima. Ne nama je bitno da je bio fudbalska velicina,trenerski kvaliteti manje vise ne bitno. Treba uhljebiti nekoga ko je bez posla duzi period da se malpo uci i da mu se upise u CV. Jednoj Hrvatskoj koja ima ime,kvalitet i sredjeniji savez od nasega je dobar bio i nase gore list Dalic koji iskreno receno je nepoznat nama,a tu je.I upravo ona prica sta ce on. Covjek ima rezultate,bolje od predlozenih kandidata,sto je bitno cvrsto je na zemlji,skroman nije uslovljavao nista kada je pozvan da pomogne pristao je odmah bez ugovora,bez uslova o placanju itd.Covjek vjeruje u sebe i zeli da uradi nesto. Uradio je ono sto upravo treba uraditi i u nasoj repki.Razgovarao sa igracima,motivirao i slozio taktiku. Nije izmisljao toplu vodu. Kao sto rece to su veliki igraci ,profesionalci i oni znaju svoj posao.Imao je znanje da to i sprovede i vidimo komsije kako su se preporodile i igraju kako nisu igrali tako dobro u zadnjih 2-3 godine. Mnogo finog materijala da nesto shvate i i ovi iz saveza,a i ovi kandidati. Primjer je Dalic,a siguran sam da ima jos takvih strucnih ljudi kod nas.cyprus wrote:Da se neko sjetio tog Dalića prije Hrvatske, ovdje bi mu jebali materPoint. wrote:Petkovic, Dalic, Halilhodzic bosanci i hercegovci selektori na SP. I onda govore nema bolje, daj Amara.'ta će on, vodio Varteks, Slaven Belupo i arapske amatere
Mogu da shvatim navijace forumase sto pisu gluposti i podrzavaju kandidate iz svojih klubova, ali ne shvatam odgovorne ljude iz saveza prije svega ovu strucnu komisiju.
Komsijama zelim puno srece na Mundijalu i da odu sa Dalicem na to prvenstvo. Ocito je da ima hemije medju igraca i njega i vidi se da ga postuju i ako nije veliko ime,ali ocito postuju njegov pristup i prije svega znanje.NJima neiko ne moze prosipati muda za bubrege.
- amidzazeher
#2305 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
i kazu Grci igraju antifudbal! Ono je trebalo prekinuti nakon prvog poluvremena i dati Dancima 3 poena!! Uzas!SmokingMan wrote:Vala meni je večeras poslije 15..minuta bilo dosta one utakmice.
- animals
#2306 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
A po cemu je to Mesa Capelo za Dalicacyprus wrote:Dalić je zapravo još jedna od brojnih potvrda onoga što odavno pričam...
On je trener za koga je Meša po referencama Fabio Capello... Međutim, i kao takav, uspio je momački da otrese i Ukrajinu i Grčku, što nije nimalo lak zadatak, pogotovo ako se zna u kakvim je uslovima i na koji način preuzeo selekciju...
Dakle, još jednom, pa negodujte koliko hoćete- reference selektora nisu apsolutno nikakav garant uspjeha... Ma ni izbliza...
- AmiĐa_Idriz
#2307 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Slazem se apsolutno.cyprus wrote:Dalić je zapravo još jedna od brojnih potvrda onoga što odavno pričam...
On je trener za koga je Meša po referencama Fabio Capello... Međutim, i kao takav, uspio je momački da otrese i Ukrajinu i Grčku, što nije nimalo lak zadatak, pogotovo ako se zna u kakvim je uslovima i na koji način preuzeo selekciju...
Dakle, još jednom, pa negodujte koliko hoćete- reference selektora nisu apsolutno nikakav garant uspjeha... Ma ni izbliza...
- bersK
#2308 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Jebem li ti Meša porijeklo, gledaj baraža jadnog. Hrvatska više golova nego svi ostali dala. Eto gdje ti nisi uspio upast.
- cyprus
#2309 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Pa napisahanimals wrote:A po cemu je to Mesa Capelo za Dalicacyprus wrote:Dalić je zapravo još jedna od brojnih potvrda onoga što odavno pričam...
- animals
#2310 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ne razumijem..cyprus wrote:Pa napisahanimals wrote:A po cemu je to Mesa Capelo za Dalicacyprus wrote:Dalić je zapravo još jedna od brojnih potvrda onoga što odavno pričam...
kojim referencama..
objasni..
-
Crvena Tifoza
#2311 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
I u Švici Grbavica 
-
Melbourne_Australia
#2312 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Nego ne cujem nase kompleksase da pisu o terenu u Svici i koliko je lose?? pazi u Svici
Brukaju se svicarci
Krompir mogu saditi itd
- Logovan
#2313 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
E čuj kompleksaši.
- karanana
#2314 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Pasnjak za krave. I cuju se kravlja zvona.
Jest ovaj sefer peh nekakav.
Jest ovaj sefer peh nekakav.
-
splinter
#2315 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Jao terena užasa. Jel ovo St. Jakob-Park? Pa Vrapčići su za ovaj krmetnjak Camp nou!
- cyprus
#2316 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Pa trenerskim... Daliću je najveći uspjeh finale azijske Lige prvaka... Meša također ima nešto slično - finale afričke Lige prvaka... Međutim, za razliku od Dalića, Meša je vodio tri kluba u najjačoj francuskoj ligi - jednoj od liga petice... Uz to je sa dva od ta tri kluba postigao najveći historijski rezultat... Dalićeve egzibicije po pustinji se ne mogu s time porediti... Također, Baždarević je ime koje mnogo više znači u svijetu fudbala nego Dalić - i to je neka referenca..animals wrote:Ne razumijem..
kojim referencama..
objasni..
Ovim ne tvrdim da je Meša kvalitetniji trener, nego da je kvalitet trenera prilično relativna kategorija...
- karanana
#2317 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Drag mi je petkovic i sve to, ali ova shvics je velika kiturina. Mi bi ih bez problema prosli
-
splinter
#2318 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Prošli bi i njih i ove irce a i one druge a i dance.Ništa nisu boljio od nas ali imaju sređene nacionalne saveze u kojima sjede sposobni ljudi. Vidiš šta rade mlađe selekcije naše,rasformiraše velšane, dakle nije problem u kvaliteti , već nema organizacije i problem je naš mentalitet. Evo ovaj stadion npr. koštao 225 miliona CHF, a u 80. minuti nećeš moć hodati po njemu od blata. Da je to kod nas glave bi letile.karanana wrote:Drag mi je petkovic i sve to, ali ova shvics je velika kiturina. Mi bi ih bez problema prosli
-
Crvena Tifoza
#2319 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
splinter wrote:Prošli bi i njih i ove irce a i one druge a i dance.Ništa nisu boljio od nas ali imaju sređene nacionalne saveze u kojima sjede sposobni ljudi. Vidiš šta rade mlađe selekcije naše,rasformiraše velšane, dakle nije problem u kvaliteti , već nema organizacije i problem je naš mentalitet. Evo ovaj stadion npr. koštao 225 miliona CHF, a u 80. minuti nećeš moć hodati po njemu od blata. Da je to kod nas glave bi letile.karanana wrote:Drag mi je petkovic i sve to, ali ova shvics je velika kiturina. Mi bi ih bez problema prosli
Fazon je da kod nas za sve neuspjehe nikad nijedna glava nije odletila. Nikad niko ne snosi odgovornost što nam reprezentacija fuli veliko takmičenje.
- animals
#2320 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
E to vec nisam znao..cyprus wrote:Pa trenerskim... Daliću je najveći uspjeh finale azijske Lige prvaka... Meša također ima nešto slično - finale afričke Lige prvaka... Međutim, za razliku od Dalića, Meša je vodio tri kluba u najjačoj francuskoj ligi - jednoj od liga petice... Uz to je sa dva od ta tri kluba postigao najveći historijski rezultat... Dalićeve egzibicije po pustinji se ne mogu s time porediti... Također, Baždarević je ime koje mnogo više znači u svijetu fudbala nego Dalić - i to je neka referenca..animals wrote:Ne razumijem..
kojim referencama..
objasni..
Ovim ne tvrdim da je Meša kvalitetniji trener, nego da je kvalitet trenera prilično relativna kategorija...
hvala na pojasnjenju..
-
splinter
#2321 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Zvanično ne, ali bi te raja razapela i za najmanji neuspijeh, zato dabogda da ikad budemo imali selektora prije svega pravog profesionalca a po mogućnosti stranca.Crvena Tifoza wrote:splinter wrote:Prošli bi i njih i ove irce a i one druge a i dance.Ništa nisu boljio od nas ali imaju sređene nacionalne saveze u kojima sjede sposobni ljudi. Vidiš šta rade mlađe selekcije naše,rasformiraše velšane, dakle nije problem u kvaliteti , već nema organizacije i problem je naš mentalitet. Evo ovaj stadion npr. koštao 225 miliona CHF, a u 80. minuti nećeš moć hodati po njemu od blata. Da je to kod nas glave bi letile.karanana wrote:Drag mi je petkovic i sve to, ali ova shvics je velika kiturina. Mi bi ih bez problema prosli
Fazon je da kod nas za sve neuspjehe nikad nijedna glava nije odletila. Nikad niko ne snosi odgovornost što nam reprezentacija fuli veliko takmičenje.
- hrle1976
#2322 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ja oranice u Svicarskoj 
- amidzazeher
#2323 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Jebote kad smo Belgiji uvalili tri komada na oranici ovima bi 6 minimalno!
- shake69
#2324 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Sta sve fulaju Svicarci, ne bi me cudilo da im neka irska frljoka udje u gol i odvede mec u produzetke.
- karanana
#2325 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Pa ovaj sefer je toliki antifudbal da je to za ne oovjerovat koji je to peh i kita
Jel ono kitu raji pokazuje jer mu zvizde? Kakva rupa od igraca.
Jel ono kitu raji pokazuje jer mu zvizde? Kakva rupa od igraca.