Kifla
- JThomas
#2301 Re: Kifla mandatar
ukratko, imaćemo sukob između koncepta razvijenog i kasnog feudalizma... 
- ultima_palabra
#2302 Re: Kifla mandatar
Otprilike je to i nivo svijesti vecine stanovnistva...JThomas wrote:ukratko, imaćemo sukob između koncepta razvijenog i kasnog feudalizma...
-
walk_M-A-N
#2303 Re: Kifla mandatar
Shvatio da je sve u trenutku i u priči koja prolazi sa ovakvim ministrima koji gledaju kako će sebi, sa strankama i zastupnicima kojima ispunjava želje, daje poslove i prostore i zapošljava koga treba, veliki je prostor i budžet. Daje nove zaposlene tužilaštvu i sudu i ima sa njima dobru saradnju, što sam što preko ministra pravde. Našla krpa zakrpu. Dobro rečeno "šibicar među kokošarima".madner wrote:Ima ono sto fali ljevici, zna kako kupiti ljude koji su izabrani. Covjek ima stabilnu vladu bez stranke.
Ključna riječ je "kontrola" preko lično sebi odanih a ne "sistem" države koji se pravi preko stručnih i poštenih ljudi od karijere.Prpa.ba wrote:Skontao da nije kljuc kontrola rasporedjivanja budzeta sto rade ikebane premijeri vec kontrola njegove potrosnje sto rade Bandici![]()
. Do sad je stavio pod kontrolu turisticku zajednicu, GRAS, ViK, evo sad i ZOI'84. Vjerovatno ce pred izbore izaci i sa idejom kantonalnog holdinga kao nevidjene reforme kako bi u sljedecem mandatu izbjegao ove peripetije.
Pa tako su došli svi, od onog što je očito kao Muzuri do manje očitog kao Gušić u Grasu, zamjenjujući druge koje je opet sam postavio. Jasno kaže da je on odabrao direktoricu, i ne krije se da su i Skupštine i NO koje on postavi samo poslušnici.
Već je on naš vučić, čovjek koji priča kao da zna i brine se sam o svemu, iako oni koji se razumiju u neko područje znaju da je priča besmislena i da može dobro zvučati samo širokom neukom auditoriju. I koji je uvijek prisutan da u bilo kojoj oblasti gasi vatru koju je sam potpalio.kluz franjo wrote: Ja bih još dodao da su kod dotičnog već odavno vrlo vidljive te političke ambicije "kad porastem, biću Vučić!" Tj. "(O)vlast nad parama ne dijelim ni sa kim."
Primjera radi, priča mu je o medu i autopraonicama i sada mesu a nema krivičnih prijava za ogromne milionske gubitke i štete javnih preduzeća. Ko gleda stanačke medije rekao bi med i mlijeko, a ko prati CIN i Žurnal ili Školegijum, njegov problem.
On određuje da će biti zatvorena stajališta, a ne popravljene šine. Ulaže milione u Gras bez strategije koja mora pokazati šta je bitnije. Gdje je njegov ulaže milione. Gdje hoće smijeniti nekoga, prvo zavrne pipu, bukvalno. Nije bitno ko strada.
Nevjerovatno je kako je i došao da bude premijer. Čuo sam je bio predsjednik neke komisije za izbor, saslušao sve kandidate i onda predložio sebe. I rekao stranci da će on kao izabrani zastupnik podržati samo Vladu kojoj on bude premijer. Ili ga neće biti na glasanju. A tada je bilo tijesno, valjda je tek kasnije kupio Srbe.kluz franjo wrote:Da bi ostvario tu potpunu kontrolu, insistira (zavrće ruku) da bude nositelj izborne liste SDA. U sljedećih 30-45 dana ćemo biti svjedoci unutarstranačkog kantonalnog obračuna.
PS Ovi postovi Franje i Prpa su odlični, vrijedi ih ponovo citirati.
- Prpa.ba
#2304 Re: Kifla mandatar
Ovo sam skroz previdio. Apsolutno stoji, cudna kombinacija Vucica i Bandica prikladna za nase uslove i klimu (izmedju istoka i zapada).kluz franjo wrote:Ja bih još dodao da su kod dotičnog već odavno vrlo vidljive te političke ambicije "kad porastem, biću Vučić!" Tj. "(O)vlast nad parama ne dijelim ni sa kim."
To mu je istovremeno i problem i prednost.kluz franjo wrote: Da bi ostvario tu potpunu kontrolu, insistira (zavrće ruku) da bude nositelj izborne liste SDA. U sljedećih 30-45 dana ćemo biti svjedoci unutarstranačkog kantonalnog obračuna.
Ključni problem u Konakovićevoj strategiji predstavlja činjenica, da je Dinin sultanski koncept "jedna sehara - jedna ruka" u potpunoj suprotnosti sa begovatskim konceptom SDA po kojem "određeni broj teritorijalno definisanih i privilegovanih ruku ima pravo da ravnopravno zahvata u seharu narodnih para", a "capo di tutti capi" samo vodi računa da to sve protiče u redu i miru i u interesu "organizacije".
Za svaki dio halke koji mu nije naklonjen ili s kojim ne postigne dogovor, dobice dio neodlucnih glasaca koji nece ostati imuni na najavu takve promjene koncepta. Ne bi me zacudilo da uzme i dio fleksibilnijih glasaca SBB-a, SDP/DF, cak i dio talasa glasova koje je dobila NS. Takva je atmosfera u mahali.
Izbore 2018. gradjani ce docekati bez redukcija vode, sa elektronskim kartama za javni prevoz, radi se i na stanicama, zicara radi punom parom, historijska jezgra grada usminkana, ogroman dotok deviza zbog rasta turizma, penzioneri racune placaju na jednom mjestu i stede proviziju, budzetski korisnici namireni povecanjima plata na teret realnog sektora, fiskalni konzervativci umireni smanjenim intenzitetom zaposljavanja ili cak blagim rezanjem (GRAS, ViK) administrative u korist radnika... sta se iza toga krije i kome su namjesteni tenderi i grantovi, koga briga, ljudi glasaju po onome sto vide i sto im se kaze.
Svi problemi iz 2014-2016 su krivica Efendicevaca koji su drzali gradjane kao taoce da bi sprijecili Kiflu da dovede pravnu drzavu, podmetali klipove antikorupcionom timu, vidite kako nas turisticka zajednica promovise, vidite manje gubitke u GRAS-u i redovniji prevoz, vidite holding kojim vise nikad necemo biti taoci niza samovoljnih direktora i bice manje administrativaca sto nam smanjuje troskove, vidite projekte energetske efikasnosti...
3.000 glasova 2010. godine sa 19. mjesta na 2., 10.000 glasova 2014. godine i sa 14. na 3. mjesto na listi SDA. Ovaj mandat za sada vrlo uspjesno vodi u svoju korist , "ja bi reformisao SDA ali mi ne daju" i "da ima bolje stranke od SDA, ja bih bio tamo". Na iducim izborima uz nastavak iznimnih manevriranja moze sigurno do 25.000 glasova i nekih 4 ili 5 mandata. Ako ovlada citavom SDA u KS onda me je vec lagano strah.kluz franjo wrote: To je taj plan B. Ukoliko ne dobije 1. mjesto na listi SDA, ići će sa "nezavisnom" listom. U najgorem slučaju sigurno dobija zastupničko mjesto (min. 6.000 glasova), a u nekom po njega povoljnijem razvoju izbornih rezultata cilja na (ja bih je prije nazvao) "koncentracionu Vladu kantonalnog spasa".
PS: Holding je zvanično već u pripremi...
Za holding nisam znao, majke mi ne sjecam se zadnji put kad je nesto ovakvo bilo lako za predvidjeti.
I da dodam za GRAS, naravno da ce raditi na kartama i na stanicama a ne na sinama, nije lud da potrosi 10 miliona KM na nesto sto ce povecati nervozu (visemjesecni prekidi u radu tramvaja dok traju radovi koji blokiraju longitudinalu) pred izbore. Ljudi se ne bune sto tramvaji mogu ispasti iz sina, ljudi se bune sto je saobracaj neredovan i sto su budale ako placaju kartu dok se drugi slobodno sveraju. Samo da napomenem, i ja bih prvo radio sine ali politicki osjecaj kod Kifle je vrlo istancan i gradjane ne treba nervirati kad mogu zatrebati..
- madner
#2305 Re: Kifla mandatar
Mora se ipak priznati da je pomak naspram ne radi se nista. 
-
walk_M-A-N
#2306 Re: Kifla mandatar
http://nap.ba/new/vijest.php?id=42618
http://nap.ba/new/vijest.php?id=42538
Kako je ovo postigao, da NAP piše ovakve površne navijačke tekstove? Je li samo da je protiv SDA pa kako god, ili ima neki posao sa vlasnikom?
Utvrđuje pazar na više strana.Šepić i Konaković: Kako zajedno pokrenuti i izgraditi pravednije društvo za sve
Nezvanično, Konaković bi se nakon izlaska iz SDA mogao priključiti upravo Nezavisnom bloku, piše NAP.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=42538
Kako je ovo postigao, da NAP piše ovakve površne navijačke tekstove? Je li samo da je protiv SDA pa kako god, ili ima neki posao sa vlasnikom?
- ultima_palabra
#2307 Re: Kifla mandatar
Filozofija SDA je da se narod drzi potlacenim i da mu se ne dozvoli osjecaj da moze na nesto utjecati ili nesto promijeniti, jer iz toga moze proizici velika opasnost. Zato njima nije strano zamjeriti se javnosti, izbace jednog klovna tipa Novalic da apsorbira pritisak javnosti i cekaju da se bura smiri.madner wrote:Mora se ipak priznati da je pomak naspram ne radi se nista.
Naspram toga, normalno da ce bandicevski tip populizma koji bastini Kifla biti privlacan obicnom gradjaninu, jer ljudi imaju osjecaj da ih se nesto pita nakon dugo vremena.
-
statixx
#2308 Re: Kifla mandatar
SDA definitivno ne prati trendove na trzistu. Pojesce ih konkurencija ako tako nastave. 
-
statixx
#2309 Re: Kifla mandatar
Prevazilazi se suti-ne talasaj, rahat patnja brand. 
- JThomas
#2310 Re: Kifla mandatar
prelazimo na reformska patnja brand 
- Prpa.ba
#2311 Re: Kifla mandatar
Ko nema kuveta za revolucioni, taj ima za evolutivni razvoj politicke misli. 
- JThomas
#2312 Re: Kifla mandatar
a nema nam odavno efendićevog roleta na forumu, on bi nam ovo iz prve ruke pojasnio...
- ultima_palabra
#2313 Re: Kifla mandatar
Fali za ovakve situacije, kolika god je sirovinaJThomas wrote:a nema nam odavno efendićevog roleta na forumu, on bi nam ovo iz prve ruke pojasnio...
-
walk_M-A-N
#2314 Re: Kifla mandatar
U sretnim državam i ne znaš ko ti je premijer jer sve radi i miran si. U nesretnim pratiš dnevni šta je rekao...
I kako 18? SBB 6, Pindžo 4, SDP 2 i Kerla koja je dobila šta treba 1. Srbi 3. Opet fali. Jedino sa NS 5.
Čuo sam i ja ovu verziju ali čudna. Što bi ostavili Konakovića? Jer zna tokove novca, kako izvući koliko i kome treba?mahalik wrote:i hoće li Naša straka podržati Konakovića kao "eksperta" ove brzopotezne Vlade KS koja će biti sa SBB oivim Nezavisnim blokom i SDP?
I kako 18? SBB 6, Pindžo 4, SDP 2 i Kerla koja je dobila šta treba 1. Srbi 3. Opet fali. Jedino sa NS 5.
-
StupskaBitanga
#2315 Re: Kifla mandatar
sve si ih nabrojaowalk_M-A-N wrote:U sretnim državam i ne znaš ko ti je premijer jer sve radi i miran si. U nesretnim pratiš dnevni šta je rekao...Čuo sam i ja ovu verziju ali čudna. Što bi ostavili Konakovića? Jer zna tokove novca, kako izvući koliko i kome treba?mahalik wrote:i hoće li Naša straka podržati Konakovića kao "eksperta" ove brzopotezne Vlade KS koja će biti sa SBB oivim Nezavisnim blokom i SDP?
-
walk_M-A-N
#2316 Re: Kifla mandatar
https://faktor.ba/vijest/hubijar-odgovo ... ilo-282386#
Preporuka. Pokazuje kako radi Konaković, kad je izvještaj o radu, ne priča o radu ni o izvještaju.
Hoće da „fikne“ Beneton i te milione na računu. I ima saveznika, Pindžu. Ostali k'o telad.
Preporuka. Pokazuje kako radi Konaković, kad je izvještaj o radu, ne priča o radu ni o izvještaju.
Hoće da „fikne“ Beneton i te milione na računu. I ima saveznika, Pindžu. Ostali k'o telad.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2317 Re: Kifla mandatar
kako izvarat glasace... napravit nezavisan blok od SDA odpada i onda u kanaliziciji podjelit fotelje... vec vidjeno, morel bugarski voz ikako
Šepić i Konaković na kafi: Prelazi li premijer KS u Nezavisni blok?
-
jefff
#2318 Re: Kifla mandatar
Namlatili su se obojica. SDA him vise i ne treba.
- Cherry-Cherry
#2319 Re: Kifla mandatar
Šepić, Konaković, ko će još sa njima? Efendić?
- Radar71
- It_is_a_Leclerc
#2321 Re: Kifla mandatar
Osnivač A-SDA je pravosnažno osuđen za potkradanje Merhameta,a zajedno sa sadašnjim predsjednikom, Nermin Ogreševićem, bili su pod istragom američkih obavještajnih organizacija zbog prisustvovanja tajnim skupovima u Iranu na kojima se govorilo o uništavanju Izraela.
Inače, stranka koja je predlagala da se zakletva u parlamentima polaže s rukom na Kur'anu, koja je tražila legalizaciju poligamije, koja funkcionira na principu reketa, kupovine zastupnika, prijetnji i premlaćivanja.
U krasno se društvo dao naš Kifla.
A i Šepić bgmi.
Inače, stranka koja je predlagala da se zakletva u parlamentima polaže s rukom na Kur'anu, koja je tražila legalizaciju poligamije, koja funkcionira na principu reketa, kupovine zastupnika, prijetnji i premlaćivanja.
U krasno se društvo dao naš Kifla.
-
sahara1428
-
Stari_demagog
#2323 Re: Kifla mandatar
Ali lijepo je vidjeti da se između sebe krve i otkrivaju mračne tajne jedni drugih. Nek se malo ostave jahanja po narodu. Ako možete doprinesite zakuhavanju i pripremite kokice. 
-
baxus
#2324 Re: Kifla mandatar
Mene jako zanima kako će SDA jedinica botova da djeluje sada...
Još izgleda nemaju preporuku iz centrale.
Kako će Skaka npr i njegova ekipa botova, edukovanih od strane Erdoanovog tima da se postave.
Šta će onda ovi Haris Zahorovic, Tarik Dautovic, Dzenan Selimbegovic i sl.?
Kako će Skaka npr i njegova ekipa botova, edukovanih od strane Erdoanovog tima da se postave.
- Cherry-Cherry
#2325 Re: Kifla mandatar
Morat će odlučiti ko će s kim i na koju stranu...baxus wrote:Mene jako zanima kako će SDA jedinica botova da djeluje sada...