Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

walk_M-A-N

#2301 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by walk_M-A-N »

Ovo sam usput upratio da mu je pratilac Cibra izdao knjigu ali tek sad vidim detalje I feljton. Osam nastavaka, nešto se ponavlja.
https://glasistine.com/feljton-fahrudin ... na-iv-dio/
Nevjerovatno kako na očigled ljudi drži mafijašku organizaciju i stranku.
Bliski mu javno svjedočili, ništa. Ne čuje se više ni ona Jugo.
Kad je kupio policiju i tužitelje, Čavka, Kajmaković, Debevec. Što svojim što našim parama.
GandalfSivi

#2302 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
omega369 wrote:Bitno da je pingvin postrojio kerove u domu mladih. Samo im face pogledas i sve ti bude jasno. Novi val nezadovoljnih neuhljeba spremno ceka scepinu direktivu
Mislis ovo....tj. usta moja hvalite me......
Al ovo oko vodje, mentora, vizionara.....pa ni pas sa maslom :-) :-) :-) :-) Gdje Gandalf da ovo vidi.... :D :D :D
U prepunom Domu mladih održana svečanost SBB-a po prijemu novih članova
Pokazao se SBB koji raste i podmlađuje se, te postaje jedina snažna narodna stranka u BiH
Autor: K. KEŠMER
prije 3 sata

Foto: A. Kuburović

Povodom prijema novih članova večeras je u Domu mladih Centra „Skenderija“ održana svečanost Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH.
Šef Kantonalnog odbora SBB-a Sarajevo Tarik Curić, pred nekoliko hiljada članova i simpatizera ove stranke, poželio je dobrodošlicu za novih 527 članova.

- Veoma je lijep osjećaj i velika je čast imati priliku obratiti se ovako velikom broju članova i simpatizera SBB-a. Večerašnji skup i 527 novih članova jasni su pokazatelji da naši građani žele jedan drugačiji i pravedniji pristup i politiku. Sarajevo i Kanton Sarajevo moraju biti primjer cijeloj državi. Glavni grad koji će u infrastrukturi i svemu biti prvi i prema kojem će svi gradovi biti okrenuti. Želim se osvrnuti na nakoliko činjenica. Naši ministri, koji su večeras tu, spadaju među rijetke koji su u svom profesionalizmu, pravednosti i predanosti redovno primali pohvale i od pozicije i od opozicije. Ovaj grad mora postati metropola i sve dok SBB ne bude broj jedan u Kantonu, to se neće desiti. To je naš posao i naša obaveza – kazao je Curić.

Kao jedan od novih članova, impozantnom skupu, kojem je prisustvovalo oko 2.000 ljudi, obratila se i potpredsjednica Saveza za bolju budućnost BiH Adisa Omerbegović-Arapović. Ona je istaknula da je SBB večeras pokazao da je stranka koja je u punoj snazi, koja raste, koja se podmlađuje i postaje jedina, snažna i progresivna narodna stranka u BiH.
- Za nekoga ko je bio politički osviješten i ko vjeruje u BiH i njene narode, zahvalna sam svima vama jer sam našla mjesto gdje su moja borba i želja za boljom BiH sada dio nečeg mnogo većeg od mene same i svih nas pojedinačno. Veoma je važno da svaki naš cilj, svaka naša bitka, ali i svaki naš uspjeh bude veći od nas i da svaki naš korak znači više BiH, više blagostanja – kazala je Omerbegović-Arapović.

Dalje je navela kako vjeruje u otvoreno demokratsko društvo, dostojanstvo, slobodu i pravo svakog čovjeka.
- Želim da nikada jednoumlje, režimsko tlačenje naroda, korištenje države u lične interese ne ostanu metoda ili pravilo vladavine. Politički montirani sudski procesi, prijetnje, zastrašivanja, medijska haranga i pokušaj diskreditacije svih nas koji se borimo protiv režima i režimske mafije, neće nas pokolebati. Mi u ringu dokazujemo da smo jači, hrabriji, pošteniji i dokazujemo da smo na pravoj strani, a stranački i porodični režim ovih dana puca po šavovima. Koliko novih mladih, ljutih i sitih ljudi ulazi u SBB pokazuje da je vrijeme zrelo za promjenu. Prosperitet, snažna ekonomija, visoka zaposlenost, minimalna korupcija naša je vizija sekularne, cjelovite i moderne BiH – navela je potpredsjednica SBB-a.
Dalje je istaknula da slijedi velika borba protiv sistema koji je nepravedan.
Ali u toj borbi imamo vođu, predsjednika, mentora, vizionara – Fahrudina Radončića, koji je u stanju voditi sve nas, koji nas tjera da budemo bolji, da učimo, da radimo i da nikada ne zaboravimo principe i ciljeve koji su nas okupili – zaključila je Omerbegović-Arapović.

Pokvić: 150.000 mladih je otišlo, to se mora promijeniti
Prisutnima se obratio i novi član SBB-a, magistar pravnih nauka, Namik Pokvić. On je istaknuo da je mnogo njegovih kolega – doktora medicine, ekonomije, inženjera - napustilo BiH.
- Mladi ljudi danas imaju imaju dva izbora – da budu dio vladajućeg režima i šaraf unutar te mašine ili da ih nema nikako. Sistem u kojem ste ili s njima ili protiv njih ne smije opstati. Upravo zbog toga sam se priključio SBB-u. Naša vizija treba biti da stvorimo državu i okruženje u kojem će mladi uspijevati, isključivo na osnovu rada, gdje će politika biti tek alat kojim će se stvarati okruženje u kojem će se ljudi cijeniti po svom radu – naveo je Pokvić.
Pa vidio sam i na intervju-u gdje je najavila da bi mogla ici za clana predsjednistva, biranim rijecima o Fahri pricala. Moras se malo velikom vodji nakloniti, politika i to...

Imam ja svoje teorije o njihovom ulasku u SBB, ali mi nije nesto do branjenja Fahre...
Roccohljup

#2303 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Ma jarane ne moraš....ako nećeš dušu da šejtanu prodaš. Njih oboje su imali fine poslove i primanja i prije fahre tako da mi je zaista misterija šta ih na ovo nagnalo.....izuzev da (ona posebice) ne pati da ima neku vlast baš kao i veliki joj vođa.
GandalfSivi

#2304 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:Ma jarane ne moraš....ako nećeš dušu da šejtanu prodaš. Njih oboje su imali fine poslove i primanja i prije fahre tako da mi je zaista misterija šta ih na ovo nagnalo.....izuzev da (ona posebice) ne pati da ima neku vlast baš kao i veliki joj vođa.
Jok ba, rega su njih oboje, nisu (jos) patili od nekih velicina, mada nikada ne znas, politika zna promijeniti ljude. Ja znam da je Adis (a donekle i Adisa) dugo vremena razmisljao da udje u politiku, jer ne voli lik biti filozof bez konkretnih ucinaka, te nekada i pokrenuh temu da pokusam (mali je uticaj ovog foruma, ali opet) i njega a i slicne lagano gurnuti, cisto mali pritisak napraviti. Pitao ga ja sto sa Fahrom od sviju, kaze na osnovu prethodnog iskustva, tipa sta je Fahro obecao progurati, Fahro je i zavrsio (prijedlozi zakona koji su dolazili od nevladinog sektora). Kaze kod sviju ostalih se mozes dogovoriti sa deset glavnih, ali se uvijek pojavi neki jedanaesti (iz iste stranke) koji zajebe sve. Kod Fahre je onako kako Fahro kaze. I jos ide prica da Fahro fakat otvara stranku za ljude koji su se dokazali izvan politike, da pokusava napraviti tim strucnih ljudi koji bi trebali voditi drzavu.

Jebiga, meni licno to ne bi bilo dovoljno da pridjem SBB-u, jer Fahro je Fahro, pa makar i sa najboljim namjerama, opet je on cudan lik (znam iz licnog iskustva, gdje su se desavale stvari za nepovjerovati, nevezano za politiku), ali njih dvoje je tako odlucilo. Dok ne vidim anomalije u njihovim rijecima i djelima (ovo hvaljenje velikog vodje je ocekivano, protiv toga se ne moze), licno cu ih podrzavati, ali isto tako sam i odlucio da je trenutno za mene SDP kao stranka ipak najbolja opcija u ovoj drzavi.

Vidjet cemo...
JThomas

#2305 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

u ovom nedostatku sistema, pameti, morala...svega, ta množina interesa je, paradoksalno, jedino što sprečava da neko krene streljati na marin dvoru. taj jedanaesti iz stranke što zajebe sve je kod nas jedini funkcionalan check and balance.

a fahro i sebija bi streljali da im se može, to sam siguran. bakir i alija ne bi, koliko god da ih ne volim.
sha_ba

#2306 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by sha_ba »

JThomas wrote:u ovom nedostatku sistema, pameti, morala...svega, ta množina interesa je, paradoksalno, jedino što sprečava da neko krene streljati na marin dvoru. taj jedanaesti iz stranke što zajebe sve je kod nas jedini funkcionalan check and balance.

a fahro i sebija bi streljali da im se može, to sam siguran. bakir i alija ne bi, koliko god da ih ne volim.
:thumbup:
kluz franjo

#2307 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kluz franjo »

GandalfSivi wrote: ...
Jebiga, meni licno to ne bi bilo dovoljno da pridjem SBB-u, jer Fahro je Fahro, pa makar i sa najboljim namjerama, opet je on cudan lik (znam iz licnog iskustva, gdje su se desavale stvari za nepovjerovati, nevezano za politiku), ali njih dvoje je tako odlucilo. Dok ne vidim anomalije u njihovim rijecima i djelima (ovo hvaljenje velikog vodje je ocekivano, protiv toga se ne moze), licno cu ih podrzavati, ali isto tako sam i odlucio da je trenutno za mene SDP kao stranka ipak najbolja opcija u ovoj drzavi.

Vidjet cemo...
Ja ne znam kako se to drugačije naziva, ali kada akademski obrazovana, profesionalno ostvarena osoba navodno najprije izjavi:
Dalje je navela kako vjeruje u otvoreno demokratsko društvo, dostojanstvo, slobodu i pravo svakog čovjeka.
- Želim da nikada jednoumlje, režimsko tlačenje naroda, korištenje države u lične interese ne ostanu metoda ili pravilo vladavine.
A onda kaže:
Ali u toj borbi imamo vođu, predsjednika, mentora, vizionara – Fahrudina Radončića, koji je u stanju voditi sve nas, koji nas tjera da budemo bolji, da učimo, da radimo i da nikada ne zaboravimo principe i ciljeve koji su nas okupili – zaključila je Omerbegović-Arapović.
Meni je to poprilična anomalija. Jedino ako rečenica u stvari nije trebala glasiti:

"Imamo vođu – Fahrudina Radončića, koji nas tjera da nikada ne zaboravimo ciljeve koji su nas okupili."
GandalfSivi

#2308 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

JThomas wrote:u ovom nedostatku sistema, pameti, morala...svega, ta množina interesa je, paradoksalno, jedino što sprečava da neko krene streljati na marin dvoru. taj jedanaesti iz stranke što zajebe sve je kod nas jedini funkcionalan check and balance.

Ma imas recimo check and balance na institucionalnom nivou, ali je uvijek u samim strankama poseban dernek. Pazi, meni se mnogo svidja (i pisao sam o tome) sto je SDP demokratizovao stranku, ali imas milion i jednu situaciju gdje bi se svaki opcinski clan stranke pitao, jer eto da se nesta pita...
Banksy

#2309 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

sve tačno :thumbup: boldano posebno
daddy-kool

#2310 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

sve tačno :thumbup: boldano posebno
Upravu je i Gandalf kada veli da postoji i na institucionalnom nivou brana bilo kakvoj apsolutnoj diktaturi. Baš sam na to pomislio danas gledajući prilog o Orbanu na Al Jazeeri. Sreća u nesreći.
daddy-kool

#2311 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

GandalfSivi wrote: Pitao ga ja sto sa Fahrom od sviju, kaze na osnovu prethodnog iskustva, tipa sta je Fahro obecao progurati, Fahro je i zavrsio (prijedlozi zakona koji su dolazili od nevladinog sektora). Kaze kod sviju ostalih se mozes dogovoriti sa deset glavnih, ali se uvijek pojavi neki jedanaesti (iz iste stranke) koji zajebe sve. Kod Fahre je onako kako Fahro kaze. I jos ide prica da Fahro fakat otvara stranku za ljude koji su se dokazali izvan politike, da pokusava napraviti tim strucnih ljudi koji bi trebali voditi drzavu.
Ovo boldano ne odgovara dosadašnjem iskustvu. Uglavnom, da ne ogovaram ljude bezveze, članovi ove stranke su vidjeli priliku za brz napredak u društvenopolitičkom statusu i pozicijama. Moliom lijepo, ali govoriti o nekakvom pravcu, ideologiji, koheziji i sl. - i sam si rekao, Fahro se tu jedini (pravo) pika. A Fahro je Fahro.
putokaz1

#2312 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by putokaz1 »

SBB je mrtav
Skijaš

#2313 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Skijaš »

:-D treba biti baš ono gnjida pa izjaviti ovako nešto
GandalfSivi

#2314 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

daddy-kool wrote:
GandalfSivi wrote: Pitao ga ja sto sa Fahrom od sviju, kaze na osnovu prethodnog iskustva, tipa sta je Fahro obecao progurati, Fahro je i zavrsio (prijedlozi zakona koji su dolazili od nevladinog sektora). Kaze kod sviju ostalih se mozes dogovoriti sa deset glavnih, ali se uvijek pojavi neki jedanaesti (iz iste stranke) koji zajebe sve. Kod Fahre je onako kako Fahro kaze. I jos ide prica da Fahro fakat otvara stranku za ljude koji su se dokazali izvan politike, da pokusava napraviti tim strucnih ljudi koji bi trebali voditi drzavu.
Ovo boldano ne odgovara dosadašnjem iskustvu. Uglavnom, da ne ogovaram ljude bezveze, članovi ove stranke su vidjeli priliku za brz napredak u društvenopolitičkom statusu i pozicijama. Moliom lijepo, ali govoriti o nekakvom pravcu, ideologiji, koheziji i sl. - i sam si rekao, Fahro se tu jedini (pravo) pika. A Fahro je Fahro.
Ne mogu svega mi, nisam ja taj koji bi trebao braniti Fahru. Ja sam pokusao predstaviti ideju dvoje ljudi koji su mu se pridruzili, i ono, s jedne strane je prakticnost koju shvatam, ali nisam ja taj koji ce braniti to... Mislim da su oboje nadasve dobri i potrebni drzavi, ne samo oni, ima ih barem par hiljada kao sto su oni (ove znam licno pa mogu im imena spomenuti), ali ono, politika je kurva, sretno njima oboma, privatno cu ih voliti, politicki ili pohvaliti ili kritikovati, ali nije to moja politika...

Zato i ne pisem puno po ovom pitanju...
Roccohljup

#2315 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Fahro peca na tupricu d apravi narodnu stranku i cinjenica je da poziva redom ličnosti iz javnog, akademskog, poslovnog, itd. zivota u svoj zagrljaj pod krinkom kako pravi "expertski tim". On je udice zabacio na sve strane a eto poneka zalutala riba se i upeca. Naravno to radi iz licnih interesa kako bi pod tom maskom privukao glasače i došao na vlast, a sa druge strane iza kulisa radi ono sto najbolje zna....muti, sletkari, gura svoje ljude na sve pozicije, utice na izbor sudija i tužilaca, kupuje njihovu naklonost, itd. Cim mu se neko od tih kupljenih experata ili javnih ličnosti zamjeri ili se usprotivi/spomene sta se u stvari radi iza kulisa biva naprasno istjeran po pdrijetnjom da ce ga avaz do kraja zivota ocrniti ako zucne (ustamujić, ismeta krvavac, itd.). Hebo ti stranku gdje se jedan covjek za sve pita.....i koji svima kroji kapu.
bosanska senzacija

#2316 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

Kakve su mentalne mahinacije potrebne pa da covjek sebe ubijedi da neko poput Radoncica ima neke vece interese osim svojih vlastitih je za jednu posebnu psiho analizu.
mesihtrko

#2317 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by mesihtrko »

Sve fino upakovano , Radončiću oslobađajuća presuda u maju ,Sebiji mjesto predsjednice u oktobru.
ultima_palabra

#2318 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Cuj potrebni drzavi :lol: Ko da se radi o Vladimiru Prelogu, ili Danisu Tanovicu u najmanju ruku... a ne o NGO ublehasu i priucenoj profesorici.

A da ne govorimo ko im je mentor.
GandalfSivi

#2319 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote:Cuj potrebni drzavi :lol: Ko da se radi o Vladimiru Prelogu, ili Danisu Tanovicu u najmanju ruku... a ne o NGO ublehasu i priucenoj profesorici.

On doktor politickih nauka, ona medjunarodno priznati doktor ekonomskih nauka. Da nam je bogdo vise takvih, a ti kako hoces...
džakailibu

#2320 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by džakailibu »

ne mozes biti dobar covjek a biti uz fahrine skute. ne mozes i gotovo. a ovo dvoje treba da se stide i tih diploma i svog znanja.
ultima_palabra

#2321 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

GandalfSivi wrote:
ultima_palabra wrote:Cuj potrebni drzavi :lol: Ko da se radi o Vladimiru Prelogu, ili Danisu Tanovicu u najmanju ruku... a ne o NGO ublehasu i priucenoj profesorici.

On doktor politickih nauka, ona medjunarodno priznati doktor ekonomskih nauka. Da nam je bogdo vise takvih, a ti kako hoces...
Poprilično dobro poznajem profesore iz ekonomskih oblasti u Sarajevu, a za ovu gospođu sam prvi put čuo kad se oglasila protiv prodaje Sarajevo osiguranja prije jedno godinu dana... pogodi po čijem nalogu. E jedino ako je Avaz mjerilo "međunarodne priznatosti".
GandalfSivi

#2322 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote:
GandalfSivi wrote:

Poprilično dobro poznajem profesore iz ekonomskih oblasti u Sarajevu, a za ovu gospođu sam prvi put čuo kad se oglasila protiv prodaje Sarajevo osiguranja prije jedno godinu dana... pogodi po čijem nalogu. E jedino ako je Avaz mjerilo "međunarodne priznatosti".
Svratili kod mene u DC-u kada je dolazila na mjesec dana da bude gostujuci profesor na univerzitetu u Delaware-u, jos prije nekih 10 godina, pa onda jos jednom kada su dolazili na poziv Svjetske banke, nevezano za politiku u BiH. Avaz ne citam, nemam pojma sta kazu...
ultima_palabra

#2323 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Ima li kakvih naučnih radova internacionalnog karaktera, objava u stručnim časopisima i slično? Prije 10 godina su komotno mogli gostovati i kod Hame u Delawareu mjesec dana, ti ne bi pojma imao :D
GandalfSivi

#2324 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote:Ima li kakvih naučnih radova internacionalnog karaktera, objava u stručnim časopisima i slično? Prije 10 godina su komotno mogli gostovati i kod Hame u Delawareu mjesec dana, ti ne bi pojma imao :D
Google is your friend, u ovom slucaju google scholar, ja na prvu izbrojah 13 objavljenih radova. Mimo ove price, necu ja da budem niciji advokat, ali ubise me pausalne ocjene na forumu, ili argumenti tipa vidi mu (joj) glave, pogotovo od starijih forumasa. To nije samo vezano za ovu temu, nego generalno.

Btw, jeko Hamo? :D
JThomas

#2325 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

pa što onda ne pomognu državi umjesto fahri?
Post Reply