Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

#2301 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:NVZ ima sveobuhvatan program rjesenja svih problema, od pasa do entiteta.

Kerovi u S.Koreju, gladni su ljudi tamo a vole cuketinu. Nemaju naftu, nemaju zlata ni deviza ali imaju oruzja i atomske bombe. Lijepo se trampimo i sa time mi rjesimo svoj problem, a oni svoj. DT bi nam mogao biti od pomoci da uvozimo i nezeljene kerove iz drugih zemalja.
NVZ vec radi iza kulisa. Nas cilj je da za pocetak napravimo dovoljno veliki, raznovrsan fond skevrija. Koristimo nevladin sektor za svoje potrebe, bolje je da ne prljamo ruke.

Njih ce narod lincovati kad tuzne okice rastrgaju nekog, a ne nas.

To ce im cak i dobro doci, jer je narod human. NVZ nije, te cemo cim dodjemo na vlast pogubiti sve NGO jebivjetre i prodati njihove organe na medjunarodnom trzistu.
Mario979

#2302 Re: Problem pasa lutalica

Post by Mario979 »

drugi profil wrote:
Mario979 wrote:
drugi profil wrote:NVZ ima sveobuhvatan program rjesenja svih problema, od pasa do entiteta.

Kerovi u S.Koreju, gladni su ljudi tamo a vole cuketinu. Nemaju naftu, nemaju zlata ni deviza ali imaju oruzja i atomske bombe. Lijepo se trampimo i sa time mi rjesimo svoj problem, a oni svoj. DT bi nam mogao biti od pomoci da uvozimo i nezeljene kerove iz drugih zemalja.
U ratnom Sarajevu bila isto nestašica cuka na ulicama?
I golubova, buraz i golubova. Sve smo pojeli... i lavove smo pojeli.

A šta smo tek pojeli u onim ikar konverzama, lafo govedine?
uglavnomja

#2303 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Alfons Kauders wrote:

NVZ vec radi iza kulisa. Nas cilj je da za pocetak napravimo dovoljno veliki, raznovrsan fond skevrija. Koristimo nevladin sektor za svoje potrebe, bolje je da ne prljamo ruke.

To ce im cak i dobro doci, jer je narod human. NVZ nije, te cemo cim dodjemo na vlast pogubiti sve NGO jebivjetre i prodati njihove organe na medjunarodnom trzistu.

idi u klinac

:lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#2304 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:
Alfons Kauders wrote:

idi u klinac

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ja se ne salim.

Prema neprijateljima naroda i izdajnicima nema i nece biti milosti. Parazitizam ce biti kaznjiv smrcu, a prodajom organa cemo pokriti troskove sudjenja (cener), pogubljenja (petak - svi pucaju bojevim mecima, necemo stavljati pola manevarske ko picke, drzavne su to pare), dok ce ostatak sredstava ici na nabavu visoko obogacenog uranijuma iz prijateljskih zemalja poput DNR Koreje.

Ali sad salu fakat na stranu... Baska taj bolesni nedostatak empatije i ljudskosti, zanima me da li ti fanatici razmisljaju o direktnim posljedicama u slucaju nekog incidenta koji bi rezultirao smrtnim posljedicama? Misle li mozda da bi sutra fino dosli na posao, skuckali press release a onda otisli na frizuru, za pojavljivanje na dnevniku to isto vecer? Ili bi mozda bili zauzeti gasenjem pozara, zvanjem policije ili bjezanjem od krvolocne rulje?
drug_profi

#2305 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Alfons Kauders wrote:
Nisam znao da je vec proradio taj odjel. I nije moje da znam. Uzdamo se u Vođu i njegovu mudrost.
Alfons Kauders

#2306 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nisam znao da je vec proradio taj odjel. I nije moje da znam. Uzdamo se u Vođu i njegovu mudrost.
Ma procurilo neki dan na partijskom, ko fol slucajno pred izbore. Uglavnom prica se imamo sveobuhvatan plan za parazitizam, potpuno rjesenje u roku od 48 sati... Mada o detaljima ne bi trebali pricati dok ne budu u vozovima i logorima...
drug_profi

#2307 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Samo treba paziti na ove snalazljive, obucene za kamuflazu. Sumnjam da su ovo agenti MI5.

Image
Čudna sorta

#2308 Re: Problem pasa lutalica

Post by Čudna sorta »

Alfons Kauders wrote:
Čudna sorta wrote:Ovo će se samo malo pred izbore kao raditi na tome da se opasni, agresivni... sklone sa ulice, u konačnici će to biti zanemariv broj, ništa se značajno neće promijeniti, jer ovo definitivno nije rješenje.

Ono što ja mislim je da će ili se desiti neki smrtni slučaj uslijed napada lutalica pa će se takav pritisak izvršiti da će se nešto morati uraditi po tom pitanju (doduše tad će već biti kasno) ili će sami građani početi masovno da ih truju, ubijaju... jer na kraj neće više imati izbora.

I stvarno mi nije jasno, ako je to toliki problem koji se evo kod nas tako dugo ne može riješiti kako u ostalim državama nema ovoga, kako je to kod njih regulisano, zar i mi ne možemo k'o sav normalan svijet. :?
To je nazalost neminovno. Ljudi ce nadleznima dati jos malo fore, vrlo malo, jer eto ima nekih obecanja a idu i izbori.

A onda ide zima. Prosle godine skoro da nismo imali snijega, ali zato se sjecam onog ludog februara pretprosle godine, kada su me po ulici napadali i najmirniji dodzevi kraj kojih sam prolazio svaki dan. Ako opet rokne po metra snijega ili vise, ako se zadrzi i pokrije smece (hranu) na nekoliko sedmica, budite sigurni da nas ocekuje jeben dernek, jer ce na ulicama biti dosta vise pasa nego kad je prosli put zavalio snijeg. Dosta je vise i copora, kao i agresivnih jedinki.

Ako iko misli da je moguce da imamo 25,000 ili vise pasa na ulicama bez ikakvih posljedica, bojim se da zivi u zabludi. Ljudi ce ih poceti tamaniti. Jos veci je problem sto ce se neminovno desiti nesto slicno onoj tragediji u Rumuniji, statisticki - cudo je da se vec nije desilo.
I mene je strah zime, kako si i napisao, teže dolaze do hrane, i znam po ovim čoporima iz mahale, puno su agresivniji zimi. Baš te zime kad je bio veliki snijeg, mama krenula da izbaci smeće, a oni se skupili oko kontejnera, i sreća ponijela i ključ od auta da ga usput uključi da malo radi, kaže da nije uletila u auto Bog zna šta bi bilo.

Mene je samo strah da se ništa neće uraditi dok neko ne strada...
convict

#2309 Re: Problem pasa lutalica

Post by convict »

Danas sam dio dana proveo u Vogosci. Nigdje u BiH nema toliko pasa na tolikom prostoru.
nightvision

#2310 Re: Problem pasa lutalica

Post by nightvision »

Čudna sorta wrote:Mene je samo strah da se ništa neće uraditi dok neko ne strada...
Da se svako ko je vise od dva posta ovde ostavio pobrinuo bar za po jednog kera vec bi ih manje bilo. Nece se sami eutanizirat. Pomozite im.
ljuspica

#2311 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

nightvision wrote:
Čudna sorta wrote:Mene je samo strah da se ništa neće uraditi dok neko ne strada...
Da se svako ko je vise od dva posta ovde ostavio pobrinuo bar za po jednog kera vec bi ih manje bilo. Nece se sami eutanizirat. Pomozite im.
Pa ne zive svi u KS s ovog foruma, a zakon nije donesen u cijeloj BiH
Hajlac

#2312 Re: Odg: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

joint union wrote: Zasto bi odvajali samo za pse, ima i drugih zivotinja u gradu vrane npr, a nekad je bilo i macaka.
Bilo je i kengura u Pionirskoj, dok im te lutalice ne dohakase, sta li ovi humani DT kazu na to?
Da li zivot psa lutalice vrijedi vise od zivota macke, kengura, vrane ili covjeka?

Evo konkretan prijedlog, vrijeme je demokratije, organizujmo referendum u gradu sta raditi sa psima lutalicama. Pa sta vecina kaze, to da se provede, moze? Samo sumnjam da ce se rezultati tog referenduma svidjeti DT-ovcima.

Da li na zivot Sarajlija veci uticaj ima glas neke zene nekog ambasadora nego glas hiljada Sarajlija? Demokratija, al' dok njima odgovara.

Svakom ovom ko palamudi o humanosti, tuznim okicama itd zelim da se nadje u situaciji da sa cerkicom od tri godine u jednoj i shih-tzuom u drugoj ruci nadje opkoljen sa 20-ak lutalica (fino uhranjenih), kao sto se meni desilo prije par dana. Vjerujem da bi ekspresno promijenili misljenje (naravno do nove ture sa paypala).

Ako ih toliko volite i ne mozete bez njih, fino u svoju kucu, pa rintaj za njihovu hranu i potomstvo. Cisti izmet, mokracu, dlake sa novog tepiha i to sve kad umoran dodjes sa posla. Aha, sad ne izgledaju toliko privlacni, niti su okice toliko tuzne jel' da?
:thumbup:

Jbt, totalno zaboravih na taj užas kad su "pitomi" avlijaneri(naspram fantomskih "divljih" oko grada) uletili u Pionirsku i poklali bespomoćne kengure :( :twisted:

Koji su to licemjeri one najgore vrste!
nightvision

#2313 Re: Problem pasa lutalica

Post by nightvision »

ljuspica wrote:Pa ne zive svi u KS s ovog foruma, a zakon nije donesen u cijeloj BiH
Ko spominje zakon? Razvlaci se evo sto stranica "trebalo bi ovako i onako..." mjesto da su poduzeli nesto. Nece nista samo. Ni vlast se nece sama promijeniti. Treba bar na izbore izaci. Dokle god se prica a nista ne poduzima znaci da situacija nije toliko strasna koliko se prikazuje.
Hajlac

#2314 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

drugi profil wrote:
japin_mutapi wrote:
u j. koreji i kini imaju farme pasa gdje ih uzgajaju za jelo
ko če pojesti ove divlje pse sarajevske zaražene i bolesne koji se hrane otpatcima i smećem
Pa Sjeverna Koreja. Rasne kerove specijalcima, maltezere i pudle ofcirima, a ove avlijanere prasinarima.
:lol: Po staležima :lol:
Hajlac

#2315 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Alfons Kauders wrote: Ali sad salu fakat na stranu... Baska taj bolesni nedostatak empatije i ljudskosti, zanima me da li ti fanatici razmisljaju o direktnim posljedicama u slucaju nekog incidenta koji bi rezultirao smrtnim posljedicama? Misle li mozda da bi sutra fino dosli na posao, skuckali press release a onda otisli na frizuru, za pojavljivanje na dnevniku to isto vecer? Ili bi mozda bili zauzeti gasenjem pozara, zvanjem policije ili bjezanjem od krvolocne rulje?
Šta ti pada na pamet - ono samo zna urlikati NE PROVODE ZAAAAAAAKON ŠTO NISU PROVODILI ZAAAAKON ŠTO IH NISTE HRAAAAANILI (ono kreštećim glasom k'o Nele s Acisalom u skeču)

Hajlac

#2316 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

joint union wrote: Imam jednog dedu ulaz do mene, neko vece su mu lutalice zaskocile kcerku i dvije unuke. Djeca koja su prije bila luda za psima sad kad vide cuku pocnu plakati.
Deda sad dezura ispred ulaza sa letvom kad god su djeca vani, pa bih molio sve ove "cukoljupce" da odu i da mu fino objasne kako su oni samo htjeli da se igraju, tuzne okice i to.
joint union wrote:
Sto posto, isti sam takav. Kad sam bio mali redovno sam dovlacio stenad sa ulice kuci (a moji roditelji su ih jos redovnije izbacivali), no ovo sto je sad na ulici nisu lutalice (samo ime kaze sta je lutalica) vec copori koji imaju jasno obiljezenu teritoriju, vodju.
Uostalom, toliko ima primjera u citavom svijetu rjesavanja ovog problema, no mi moramo izmisljati toplu vodu.
Čudna sorta wrote:
I mene je strah zime, kako si i napisao, teže dolaze do hrane, i znam po ovim čoporima iz mahale, puno su agresivniji zimi. Baš te zime kad je bio veliki snijeg, mama krenula da izbaci smeće, a oni se skupili oko kontejnera, i sreća ponijela i ključ od auta da ga usput uključi da malo radi, kaže da nije uletila u auto Bog zna šta bi bilo.

Mene je samo strah da se ništa neće uraditi dok neko ne strada...
Zato treba stvari zvati pravim imenom: vukoliki čopori (avlijanera)
ljuspica

#2317 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

nightvision wrote:
ljuspica wrote:Pa ne zive svi u KS s ovog foruma, a zakon nije donesen u cijeloj BiH
Ko spominje zakon? Razvlaci se evo sto stranica "trebalo bi ovako i onako..." mjesto da su poduzeli nesto. Nece nista samo. Ni vlast se nece sama promijeniti. Treba bar na izbore izaci. Dokle god se prica a nista ne poduzima znaci da situacija nije toliko strasna koliko se prikazuje.
Pa sta treba da radimo? Da kupimo kerove po ulici?
uglavnomja

#2318 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

ljuspica wrote:
nightvision wrote:
Pa sta treba da radimo? Da kupimo kerove po ulici?

zakon je jasan, u njemu pise eutanazirati pse koji su opasni po ljude i ostale zivotinje i pse koji su u agoniji, tj. smrtno bolesni i pate se.

nije problem u zakonu, nego u tumacenju.

u peceji su ga shavtili bukvalno

u sarajevu je dog trust napravio cirkus od zakona. koji se nastavlja i dalje.
1. pas mora ujesti covjeka da bi bio prijavljen napad
2. da bi napad bio prijavljen, mora imati dokimentaciju od doktora
3. kad skupi sve papire ujedeni mora dati sve podatke o sebi, o dogadaju, o psu, ukljucujuci rasu i broj markice na uhu
4. kad tamo neki sluzbenik prikupi podatke proslijedice ih veterinarskoj inspekciji, koja radi, jelte, od 8 do 16 h, pa kad ta inspekcija izadje na teren i ustanovi da je pas koji je napao tog nekog agresivan, zovu sintore koji ce uhvatiti ...

cirka 5-7 radnih dana.

u medjuvremenu ce se skupiti coporcic hipsterki, balavica, koje ce sakriti psa, ako je odranije poznat. a ako nije, ako je jedan bezlican sugav tipican avlijaner, nista ... nn pasce ... pros'o voz, poj'o vuk magarca, uj'o pas coj'ka ...isto ti dodje ...

bolje pustit jednog krivog psa nego uhvatiti copor istih takvih. :roll:

hebo te tito, svugdje na svijetu policija prvo hapsi pa sud dokazuje kriv ili ne, samo sarajevskim skevrijama treba sudska odluka da sintori krenu
MOSALJOZE

#2319 Re: Problem pasa lutalica

Post by MOSALJOZE »

Ne može 50 aktivista dog trusta jebbat nas 500 000 u zdrav mozak
Butmiran

#2320 Re: Problem pasa lutalica

Post by Butmiran »

MOSALJOZE wrote:Ne može 50 aktivista dog trusta jebbat nas 500 000 u zdrav mozak
uglavnomja

#2321 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Butmiran wrote:
MOSALJOZE wrote:Ne može 50 aktivista dog trusta jebbat nas 500 000 u zdrav mozak
ne radi se o 5 ili 50 ljudi (koji nisu aktivisti nego dobro placeni profesionalci, ali ne u pasecoj struci, nego komunikacije supljiranje, demagogija...), nego se radi o 5 MILIONA EURA koje su spickali u reklame i sterilizaciju vlasnickih pasa. i licne troskove, naravno. i placanje veterinara i ostalih koji odlucuju.
calculator

#2322 Re: Problem pasa lutalica

Post by calculator »

uglavnomja wrote:
Butmiran wrote:
ne radi se o 5 ili 50 ljudi (koji nisu aktivisti nego dobro placeni profesionalci, ali ne u pasecoj struci, nego komunikacije supljiranje, demagogija...), nego se radi o 5 MILIONA EURA koje su spickali u reklame i sterilizaciju vlasnickih pasa. i licne troskove, naravno. i placanje veterinara i ostalih koji odlucuju.

Daj nam link ili izvor informacije o tih 5 mil. EUR, odakle ti ova informacija, dokaži svoju tvrdnju!
ljuspica

#2323 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

uglavnomja wrote:
Butmiran wrote:
E, u tome je poenta. Super napisano. Davno sam rekla ovdje na temi da meni nesto smrdi oko pasa lutalica u BiH. Kad to kazem mislim da je neko u Vladi uzeo ogromne pare i sad ne zna kako ce i sta ce dok je ljudima dzukela preko glave. Mene samo zanima kad je taj Zakon o zastiti zivotinja donesen i KO je radio na njemu: imenom i prezimenom molim. E hajmo sad te iste prozvati da vidimo ZASTO su to uradili,koja je svrha bila toga? Kome je simpaticno vidjet kucaniju na ulici, ove zvijeri, gladne i opasne za ljude?
Skoro su u jednom selu psi napali kozu i oderali je. Sta bi rekao na to dog trust? Rekao bi da su psi samo htjeli da se igraju malo sa kozom, a to sto koza nije shvatila, to je njen problem...
vješalica

#2324 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

nije poznato zasto zagovornici nisu prvo obezbijedili azile pa onda mudrovali zakon
Nego su znali i planirali da od azila nema nista ali ima zato od para i svezali obavezu nekome da finansira njihovo pasije ludilo
vješalica

#2325 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

ljuspica wrote:
nightvision wrote:
Pa ne zive svi u KS s ovog foruma, a zakon nije donesen u cijeloj BiH

Ja gdje je donesen zakon ako po tvojim tvrdnjama ne vazi na prostoru cijele BIH?
Locked