Champions League 2014/2015
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#2301 Re: Champions League 2014/2015
Ne, ovoliko postova posvećenih Mourinhu apsolutno ne znači da on nije nabio brojne komplekse okolo
Ni slučajno 
-
5 0 5
#2302 Re: Champions League 2014/2015
cyprus wrote:Ne, ovoliko postova posvećenih Mourinhu apsolutno ne znači da on nije nabio brojne komplekse okoloNi slučajno
- Baltazar_khan
#2303 Re: Champions League 2014/2015
nego... počele su kvalifikacije za sp u rusiji. čudo ti nisi temu otvoriocyprus wrote:Ne, ovoliko postova posvećenih Mourinhu apsolutno ne znači da on nije nabio brojne komplekse okoloNi slučajno
- cyprus
#2304 Re: Champions League 2014/2015
Hajd još koju baci 
- cyprus
#2305 Re: Champions League 2014/2015
Vjeruješ mi da cijeli dan razmišljam dal da krenem sa tom temom... Ali obzirom da joj se ne mogu posvetiti u kapacitetu u kojem bi trebao, nažalost vjerovatno neću... Za Butan svaka častBaltazar_khan wrote:nego... počele su kvalifikacije za sp u rusiji. čudo ti nisi temu otvoriocyprus wrote:Ne, ovoliko postova posvećenih Mourinhu apsolutno ne znači da on nije nabio brojne komplekse okoloNi slučajno
najgora plasirana repka na fifinoj rang listi butan slavila nad sri lankom 1-0
-
todd_smith
#2306 Re: Champions League 2014/2015
apsolutno me boli briga za njih, nego sega mi koje svrsavanje na poraz jedne ekipe i trenera, kao da ste rebeli protiv jebenog DarthaTito_i_Partija wrote:Interesantno kako ti, koga navodno boli kurac za Chelsea-em, si vazda spreman stat' u njihovu odbranu i odbranu Joze.todd_smith wrote:jbte koje je covjek komplekse nabio raji
ovako su samo jos jednom drugom treneru nakon poraza sve pricali, SAFu
- Steph
#2307 Re: Champions League 2014/2015
Mourinho je trenutno najbolji trener na svijetu, htio to neko priznati ili ne. 
- cyprus
#2308 Re: Champions League 2014/2015
todd_smith wrote:apsolutno me boli briga za njih, nego sega mi koje svrsavanje na poraz jedne ekipe i trenera, kao da ste rebeli protiv jebenog DarthaTito_i_Partija wrote:Interesantno kako ti, koga navodno boli kurac za Chelsea-em, si vazda spreman stat' u njihovu odbranu i odbranu Joze.todd_smith wrote:jbte koje je covjek komplekse nabio raji![]()
![]()
![]()
ovako su samo jos jednom drugom treneru nakon poraza sve pricali, SAFu
Jedino se slažem sa njima da ne djeluješ baš tako ravnodušan kako tvrdiš
- Bosanski_kralj
#2309 Re: Champions League 2014/2015
Vala koju god sam utakmicu Čelzija (Murinja) gledao bila je uzbudljiva. Pa i ova sinoć je jedna od boljih u LP ove sezone.
-
todd_smith
#2310 Re: Champions League 2014/2015
ma jedino su mi dragi iz Celzija, Hazard Cesc i Tibo i u zadnje vrijeme Zouma, za ove ostale boli me kita ba, ispali, prosli dalje kakve ja fajde imam od toga, jebes njih bitno je meni da Sarajevo igra i prolazi, ovo ostalo neka se rokaju medjusobno valacyprus wrote:
![]()
Jedino se slažem sa njima da ne djeluješ baš tako ravnodušan kako tvrdiš
btw kad spomenu vec Zoumu, protiv West Hama navijaci Chelsea poceli navijati "There is only one Kurt Zouma"
a West Hamovi navijaci im poceli odgovarati sa"But would you let him on the train"
- Zmijuga loma
#2311 Re: Champions League 2014/2015
To je otprilike moment kad je skontao gdje mu je mjesto. Kakav atomski fudbal u velikim utakmicama, underdog small-team mentality mu je mjera. Zahvaliti Guardioli što se Jozo vratio dosadnom, defanzivnom, opreznom, kalkulantskom fudbalu u velikim utakmicama.5 0 5 wrote:cyprus wrote:Ne, ovoliko postova posvećenih Mourinhu apsolutno ne znači da on nije nabio brojne komplekse okoloNi slučajno
Više od pola golova Chelsea u LP su dali defanzivci nakon prekida. "Glorified Pulis"?
- Tito_i_Partija
#2312 Re: Champions League 2014/2015
Ja bi rek'o da si ti jedini rebel ovdje, jer ne vidim nikog drugog da brani Jozu i Chelski.todd_smith wrote: apsolutno me boli briga za njih, nego sega mi koje svrsavanje na poraz jedne ekipe i trenera, kao da ste rebeli protiv jebenog Dartha![]()
![]()
![]()
Eh jest', ima jos i Cyprus, ali on makar iskreno i otvoreno simpatizira plave, dok ti radis sta? Branis Jozu od nas zlikovaca jer mu cinimo zulum?
-
todd_smith
#2313 Re: Champions League 2014/2015
Jeste branim ekipu tako sto kazem da mi je sega da se pljuje jedna ekipa preko druge koja je fakticki identicna u svakom smislu nastanka

- ascari
#2314 Re: Champions League 2014/2015
Bio je i fixer, mada ga nema u zadnje vrijemeTito_i_Partija wrote:Ja bi rek'o da si ti jedini rebel ovdje, jer ne vidim nikog drugog da brani Jozu i Chelski.
todd_smith wrote: btw kad spomenu vec Zoumu, protiv West Hama navijaci Chelsea poceli navijati "There is only one Kurt Zouma"
a West Hamovi navijaci im poceli odgovarati sa"But would you let him on the train"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Tito_i_Partija
#2315 Re: Champions League 2014/2015
Ponestalo municije pa se uhvatio za nastanak. Ko to bolan o nastanku prica? 
-
NeenaSa
#2316 Re: Champions League 2014/2015
Nich
interesantno.
- NK33
#2317 Re: Champions League 2014/2015
Svakim trenom mi je sve draže što su ispali Smorinjo i njegovi idioti 
https://www.youtube.com/watch?v=bs4DH5qTG3E
https://www.youtube.com/watch?v=bs4DH5qTG3E
- Bianconeri1988
#2318 Re: Champions League 2014/2015
Ma Guradiola hinja mrtva, na faci mu se vidi, samo što u javnosti to ne ispovalja...Od ovih 10-ak najboljih trenera najveći gospodin i sportista je Carlo Ancelotti.
-
Crvena Tifoza
#2319 Re: Champions League 2014/2015
Vid' mu glave.Bianconeri1988 wrote:Ma Guradiola hinja mrtva, na faci mu se vidi, samo što u javnosti to ne ispovalja...Od ovih 10-ak najboljih trenera najveći gospodin i sportista je Carlo Ancelotti.
- Jack Be Nimble
#2320 Re: Champions League 2014/2015
Evo i ja napokon pogledao utakmice. Sto se tice crvenog ne vidim razloga sto se raspravlja sta su chelzijevi igraci uradili. Sudija je prije nego sto su oni skocili na njega krenuo da izvuce karton. Iz prve sam i ja mislio da je Oscaru noga otisla jer se culo 'tup'. Tako da u tom momentu svako je pomislio na najgore pa i sudija. Sada sto on nema usporeni snimak iz 100 uglova kao mi je druga prica.
Sto se tice utakmice jedni supci ispali drugi ostali. Nadam se da ce i Pariz ispasti u cetvrt finalu. Zgadili su mi se zajedno sa Costom i ostalima.
Sto se tice utakmice jedni supci ispali drugi ostali. Nadam se da ce i Pariz ispasti u cetvrt finalu. Zgadili su mi se zajedno sa Costom i ostalima.
- NK33
#2321 Re: Champions League 2014/2015
Jack Be Nimble wrote:Evo i ja napokon pogledao utakmice. Sto se tice crvenog ne vidim razloga sto se raspravlja sta su chelzijevi igraci uradili. Sudija je prije nego sto su oni skocili na njega krenuo da izvuce karton. Iz prve sam i ja mislio da je Oscaru noga otisla jer se culo 'tup'. Tako da u tom momentu svako je pomislio na najgore pa i sudija. Sada sto on nema usporeni snimak iz 100 uglova kao mi je druga prica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2322 Re: Champions League 2014/2015
Ma sudija se pogubio skroz. Ako je vec drzao kriterij da za ono da Ibri crvendac, Costa je zasluzio minimalno crveni karton.
- ultima_palabra
#2323 Re: Champions League 2014/2015
Realno, da se ponovi sinoćnja situacija Chelsea bi prošao 8 od 10 puta. Teško ćeš nekad vidjeti da oni ne mogu zadržati prednost 10 minuta do kraja, dva puta, i to da prime dvaput iz kornera.5 0 5 wrote:sto se tice sinocne utakmice. po meni, sve je islo po mourinhovom planu do 1:1. i pritisak na sudiju, i crveni karton (koji mu je dosao kao bonus), i kasnije razvlacenje igre. drzanja posjeda na 20 metara od svog gola. sve dok nije poveo 1:0. (a prije 1:0 imao je samo jos jednu pravu sansu u cijeloj utakmici). mislio je, posao je zavrsen. izvodi matica, koji je trenutno njegov glavni kotacic u timu. uvodi onog velikog dc/dmc-a, misleci izbijacemo dok ne crknu. sto jeste logicno. pariz i jeste pao poslije prvog gola. onda se desi gol iz kornera (ironicno) i to je bilo to. ali jos uvijek ima igraca vise i produzetke da zavrsi posao. moruinho ne vjeruje penalima i uvodi drogbu nadajuci se da ce se utakmica rijesiti iz neke polu/kontre. sto je realno moglo otici na njegovu stranu jer i jesu imali rezultat za prolaz. no, dolazi i drugi korner i drugi gol. od tog trenutka je bilo za chelsea kao i poslije iniestinog gola (this is a disgrace).![]()
kad sve saberes, mourinho je takticki izgubio utakmicu u trenutku kada je zamjenio matica. tako ja to vidim. kasnije kaze da su mu igraci pali psihicki. pa ciji je to posao. imao je poluvrijeme, i dva prekida prije produzetaka. sto ih nisi motivirao. igras na svom stadionu, imas prednost iz prve utakmice, izbacili su najboljeg suparnickog igraca i 10 minuta si do jebene 1/4f lige sampiona. pa gdje mozes naci veci motiv od toga. mada ja mislim da ima mrva istine u tome sto je spomenuo igru protiv deset. ja mislim da se on nije bio pripremio na takav ishod. a ne njegovi igraci. kada kaze moji igraci su pali psihicki, ustvari misli, pao sam takticki.
u prvoj suarezovoj utakmici protiv atletica, on i neymar su se vise bavili psovanjem majke atleticovim igracima nego sto su igrali. jer su ovi ocito imali zadatak da ih izrevoltiraju. (spominjali ste choloa ranije pa zato ovaj primjer). u drugoj utakmici je lucho ocito dao instrukcije tipa, ti samo igraj lopte, pusti njih. kad ti das gol, mogu oni svirat kurcu. i upravo se to sinoc desilo sa parizom od drugog poluvremena. dok su se mourinhovi igraci bavili provokacijama i destrukcijom, pariz je zabio 2 gola i kao gospode zavrsili utakmicu.
opet, samo par minuta je djelilo mourinhov plan do uspjeha. da je se utakmica zavrsila 2:1, sinoc bi on drugu pricu pricao. i o sudjenju. i njegovi igraci bi bili supermeni, i pariz se casno borio, bolji tim je izgubio i slicno.
summa summarum, nadigran je takticki.
Ali poenta je da je drugačijim pristupom mogao obezbjediti veće šanse za prolaz... imaš dobar rezultat iz prve utakmice, igraš kući, igrača više i kvalitetniju ekipu... tvoja dužnost kao trenera je da iskoristiš sve te faktore i osiguraš prolaz. Tačno je da PSG nije imao šta izgubiti, ali igraj napadački, zabij par golova i nećeš ovisiti o jednom korneru... jednostavno.
- limeni
#2324 Re: Champions League 2014/2015
limeni wrote:Psg - Chelsea 2-0 i 1-1 chelsea pada jer je psg ekipa koja ima vise kvaliteta..ibrahimovic i onaj iz j. amerike su ubitacni a i nazad su jaki mislim da chelsea osvaja premijer ligu a ovdje ce tesko dalje.
City - Barca 1-1 1-2 barca ipak prolazi protiv individualaca iz manchestera. suarez i messi ce sakriti loptu yahiji toureu i onom silvi. dzeko zabija konacno za city ali to nije dovoljno.
Bayer - Atletico 1-0 i 2-2 senzacija bayera protiv jakog atletica..spaha stavlja mandzu u mali dzep. igrac odluke ce biti hakan calhanoglu.
Juve - Borussia 1-0 i 0-0 borusija po meni ovdje nije favorit, talijani igraju dobro protiv svaba a borusija je pala otkada su otisli lewandowski i goetze. igrac odluke ce biti firaun tevez.
Schalke - Real 1-1 i 0-4 schalke ce pruziti solidan otpor ali oni su nazalost dvije klase ispod trenutno najbolje ekipe evrope a to je real uz bayern. ronaldo i bale ce biti igraci odluke a schalke nema sta traziti na bernabeu.
Shakhtar - Bayern 0-1 i 2-3 shakhtar je posljedna ekipa iz istocne evrope ali ovdje su bez sansi. bayern je sjajan ove godine i uz neuera igrac odluke ce biti ribery.
Arsenal - Monaco 1-0 i 2-0 arsenal je jako dobar tim dok monaco na mene nije ostavio neki dojam. smatram da arsenal ide dalje a igrac odluke bi mogao biti sanchez.
Basel - Porto 2-0 i 0-0 senzacija u baselu, ekipa iz svajcarske ide dalje protiv favorita iz portugala. uz veliku borbenost ce igrac odluke biti serey die.
kasnije ce se sastati
psg- juve 1-0 i 2-2
barca- arsenal 2-0 i 3-1
bayern- basel 2-0 i 1-0
real- bayer 3-0 i 2-3
psg- real 2-1 i 1-1
barca-bayern 2-0 i 0-3
bayern- psg 2-0
znaci PSG sam pogodio
ManCity- Barca takodjer velika prednost za spanjolce
u prvom mecu je Spaha zaista stavio mandzu u mali dzep i calhanoglu je bio igrac odluke, nek ponove u revansu.
Juve dobio prvu tekmu ali BVB se podigao od decembra pa ce i ovdje biti guravo.
Real takodjer prosao sa malo poteskoca dok je Bayern u revansu deklasirao Shaktar uz maestralnog Riberya.
Arsenal sam fulio ali imaju oni jos sanse ako zabiju dva gola u prvih 45 minuta.
Basel sam fulio jer je glavni igrac Serey Die otisao u Stuttgart, da je ostao otisli bi makar u polufinale
-
Lucas Leiva
#2325 Re: Champions League 2014/2015
Nakon te utakmice je do nogu potukao Barselonu u medjusobnim duelima, sto dokazuje da je Jose Mourihno pobjednik... jer da nije nakon tog poraza bi se povukao iz fudbala... Taj poraz je za njega bio pobjeda, jer ga je inspirisao da bude bolji od Barse, sto je on i uspio.5 0 5 wrote:cyprus wrote:Ne, ovoliko postova posvećenih Mourinhu apsolutno ne znači da on nije nabio brojne komplekse okoloNi slučajno
U Teksasu postoji izreka: "Remember the Alamo"...
P.S. Ne simpatisem njegov stil vodjenja ekipe, ali osporavati da je on trenutno najbolji trener na svijetu, moze samo budala.