Stari dobri SC
otprilike krenuti od 2:25 minuta
Izrael im blizu, al nema se mudaAnadmix wrote:Ovi iz ISIL-a nisu Arapi?madner wrote:Uvijek kada pomislim da smo mi losi, ovi Arapi mi dignu moral.
Ta bjezanija, to umjece ratovanja, ti veliki govori i mali rezultati su vrh.
Pa dovoljno sam napredan da ne guzim jarad, koze i ostalo domace blago. Zasto si kivan?jahh wrote:Bas mi napredno zvucis.Point. wrote:Vidi jihadlija sto natezu kozu, jare ili ovcu tamo gore. Izredase se ko na Lisa Ann-i. Jebem vam pleme glupo, divljacko, pa to je najveca bagra sto se pojavila na dunjaluku jos od cetnika. Jedva cekam da vas krenu dekati ko pilice, bagro mucka.
Smiri se. Palis se na usmjerenu propagandu. @djecaku ... bi i Special Activities Division - sektor propagandnog djelovanja pozavidio.Point. wrote:Vidi jihadlija sto natezu kozu, jare ili ovcu tamo gore. Izredase se ko na Lisa Ann-i. Jebem vam pleme glupo, divljacko, pa to je najveca bagra sto se pojavila na dunjaluku jos od cetnika. Jedva cekam da vas krenu dekati ko pilice, bagro mucka.
A on ce da pomogne.... tako sto je unazadio 2. Zemlje sa muslimanskim stanovnistvom.tacitus wrote:fakat u ovom govoru ništa nije slagao, samo je istinu rekao.Vođa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi, čelnik militantne grupe Islamska država Irak i Sirija (ISIS ili IDIŠ), poznate i po nazivu Islamska država Irak i Levant (ISIL), obratio se svojim pristašama porukom u kojoj spominje i našu zemlju.
Abu Bakr al-Baghdadi
Između ostalog, on je u poruci naveo kako se "muslimani trebaju boriti za ono što im pripada te da će ubrzo vladati svijetom". Zloglasni vođa terorističke grupe u jednom momentu navodi kako su muslimani "poraženi nakon pada njihovog halifata".
"Tada je njihova (muslimanska) država prestala postojati, tada su nevjernici bili u mogućnosti da ponižavaju muslimane, da dominiraju u svakom regionu. Nevjernici su tada pljačkali muslimanske resurse i oduzeli im prava. Nevjernici su to postigli napadajući i okupirajući muslimanske zemlje... Oni su tada širili obmanjujuće parole kao što su: civilizacija, mir i suživot, sloboda, demokracija, sekularizam, nacionalizam i patriotizam. Oni i dalje nastoje da porobe muslimane, odvlačeći ih od njihove religije s tim sloganima i parolama", navodi vođa ISIS-a
Nakon toga muslimani završavaju "progonjeni, ubijani, zatvarani, optužuju ih za terorizam".
"Ja ne vjerujem u te parole, ja vjerujem u Allaha. Terorizam je znači kad se vjeruje u Allaha, terorizam je kad se sudi po Allahovom zakonu, terorizam je da se obožava Allah onako kako je On to naredio, terorizam je kad odbijaš biti ponižen i pokoren, terorizam je kad musliman hoće da živi kao musliman, terorizam je kad insistiramo na svojim pravima i od njih ne odustajemo... Ali, zato za njih terorizam nije kada ubijaju muslimane u Burmi i spaljuju njihove domove, terorizam nije zločin nad muslimanima na Filipinima, Indoneziji i Kašmiru. Terorizam nije ubijanje muslimana na Kavkazu i protjerivanje ih njihove zemlje. Terorizam za njih nije zakopavanje muslimana u masovne grobnice u Bosni i Hercegovini i klanje muslimanske djece. Terorizam ne uključuje uništavanje muslimanskih domova u Palestini, oduzimanje zemlje muslimanima...", naveo je Abu Bakr al-Baghdadi, između ostalog, u svojoj poruci.
Amerikanci nude 10 miliona dolara za glavu Baghdadija. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti.
To mu nije opravdanje da bude teroristatacitus wrote:fakat u ovom govoru ništa nije slagao, samo je istinu rekao.Vođa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi, čelnik militantne grupe Islamska država Irak i Sirija (ISIS ili IDIŠ), poznate i po nazivu Islamska država Irak i Levant (ISIL), obratio se svojim pristašama porukom u kojoj spominje i našu zemlju.
Abu Bakr al-Baghdadi
Između ostalog, on je u poruci naveo kako se "muslimani trebaju boriti za ono što im pripada te da će ubrzo vladati svijetom". Zloglasni vođa terorističke grupe u jednom momentu navodi kako su muslimani "poraženi nakon pada njihovog halifata".
"Tada je njihova (muslimanska) država prestala postojati, tada su nevjernici bili u mogućnosti da ponižavaju muslimane, da dominiraju u svakom regionu. Nevjernici su tada pljačkali muslimanske resurse i oduzeli im prava. Nevjernici su to postigli napadajući i okupirajući muslimanske zemlje... Oni su tada širili obmanjujuće parole kao što su: civilizacija, mir i suživot, sloboda, demokracija, sekularizam, nacionalizam i patriotizam. Oni i dalje nastoje da porobe muslimane, odvlačeći ih od njihove religije s tim sloganima i parolama", navodi vođa ISIS-a
Nakon toga muslimani završavaju "progonjeni, ubijani, zatvarani, optužuju ih za terorizam".
"Ja ne vjerujem u te parole, ja vjerujem u Allaha. Terorizam je znači kad se vjeruje u Allaha, terorizam je kad se sudi po Allahovom zakonu, terorizam je da se obožava Allah onako kako je On to naredio, terorizam je kad odbijaš biti ponižen i pokoren, terorizam je kad musliman hoće da živi kao musliman, terorizam je kad insistiramo na svojim pravima i od njih ne odustajemo... Ali, zato za njih terorizam nije kada ubijaju muslimane u Burmi i spaljuju njihove domove, terorizam nije zločin nad muslimanima na Filipinima, Indoneziji i Kašmiru. Terorizam nije ubijanje muslimana na Kavkazu i protjerivanje ih njihove zemlje. Terorizam za njih nije zakopavanje muslimana u masovne grobnice u Bosni i Hercegovini i klanje muslimanske djece. Terorizam ne uključuje uništavanje muslimanskih domova u Palestini, oduzimanje zemlje muslimanima...", naveo je Abu Bakr al-Baghdadi, između ostalog, u svojoj poruci.
Amerikanci nude 10 miliona dolara za glavu Baghdadija. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti.
A šta je opravdanje najvećim silama da budu 100 puta veće teroriste. Mislim možemo tako cirkularnim kretenizmom do u besvjest.Heller wrote: To mu nije opravdanje da bude terorista
Nisu, to je jedna koalicija raznih stranih faktora + boljeg djela Iraka.Anadmix wrote:Ovi iz ISIL-a nisu Arapi?madner wrote:Uvijek kada pomislim da smo mi losi, ovi Arapi mi dignu moral.
Ta bjezanija, to umjece ratovanja, ti veliki govori i mali rezultati su vrh.
Ako nisi sarkastičan... Ja sammadner wrote:
Nisu, to je jedna koalicija raznih stranih faktora + boljeg djela Iraka.
A neko ko misli da vidi bijeli zid, a ne tačku na njemu,ema_ wrote:Neko vidi samo bijeli zid, a neko samo tačku na njemu.
Najvece sile (koje ne podrzavam, da se odmah razumijemo, ali sam ovdje na njihovoj strani) za razliku od ovih ne ubijaju 1700 ljudi na dan, ne kace ljude na krizeve, ne odsjecaju im glave i ne zalijecu se auto-bombama medju obicne ljude.jastuk1 wrote:A šta je opravdanje najvećim silama da budu 100 puta veće teroriste. Mislim možemo tako cirkularnim kretenizmom do u besvjest.Heller wrote: To mu nije opravdanje da bude terorista
Ovo sranje traži sign up.vivaldi wrote:http://www.foreignpolicy.com/articles/2 ... iraq_syria
evo malo poredjenja sarajeva sa jordanom
Druze nazalost je NATO previse "omeksao" sa tim ljudskim pravima, samo da nas puste za mjesec dana nebi bilo vise problema sa Isisamashbc wrote:Najvece sile (koje ne podrzavam, da se odmah razumijemo, ali sam ovdje na njihovoj strani) za razliku od ovih ne ubijaju 1700 ljudi na dan, ne kace ljude na krizeve, ne odsjecaju im glave i ne zalijecu se auto-bombama medju obicne ljude.jastuk1 wrote:A šta je opravdanje najvećim silama da budu 100 puta veće teroriste. Mislim možemo tako cirkularnim kretenizmom do u besvjest.Heller wrote: To mu nije opravdanje da bude terorista
Fakat ne razumijem mozak koji na bilo koji nacin pokusava opravdat' ove idiote. Po prvi put u svom zivotu i ja licno prizeljkujem intervenciju/invaziju SAD-a. Dakle likovi su uspjeli i nas neutralne, u vecoj mjeri anti-SAD vanjske politike, okrenuti na stranu Amerike. Pa ti skontaj koga pokusavas da odbranis.
Na stranu Sarajevo, evo šta je poenta ovog SMEĆA od članka.jastuk1 wrote:Ovo sranje traži sign up.vivaldi wrote:http://www.foreignpolicy.com/articles/2 ... iraq_syria
evo malo poredjenja sarajeva sa jordanom
Ako hoš, zaljepi to poređenje, čisto da vidim i tu perfidnost.
shbc wrote: Pa ti skontaj koga pokusavas da odbranis.