Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BJB

#2301 Re: Žene pitaju žene

Post by BJB »

lua wrote:Često ne dajem ozbiljne odgovore na ozbiljna pitanja, jer ako je pitanje ma kako da je ozbiljno po mom skromnom mišljenju i glupo, neću odgovoriti i iznervirat ću sagovornika. :D
Nekad namjerno neću da se javim na telefon, ne iz hejta, nego stvarno iz ljenosti za razgovor. :D

@alkalna: to za Šabana i Halida se slažem, mada to nije guilty pleasure, nego gotiva živa. :D I uz to pivo i suhovina.
Jednostavno mi se ne da otvoriti usta i bilo sta reci.. Ovo sa ne javljanjem cesto uradim kad zove tetka..Zove 536 puta na dan. SAmo sto spustim slusalicu ona se neceg sjeti i zove, a ja se ne javim. :mrgreen:
VenomousV

#2302 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

joooj wrote:Ja inace stvarno ne gledam te showove, ali sam pratila Geordie Shore. Volim britanski akcenat, pa mi ih je bilo simpaticno slusati iako sam se zgrazala nad njihovim postupcima :lol:
ja njih apsolutno nista nisam razumjela :roll:
mislim da ni britanci ne razumiju taj njihov essex naglasak :D

a sto se teen/young adult serija tice, nisu mi guilty nego samo pleasure :D :D
switty

#2303 Re: Žene pitaju žene

Post by switty »

Molim vas za vaša iskustva, htjela bih početi sa tabletama za kontracepciju. Koja je procedura da ih dobijem? Koji su nalazi potrebni prije nego odem ginekologu privatno- i ako može preporuka za ginekologa koji je dobar u ovom području?
Naravno napišite sve što smatrate da je važno :) Malo sam čitala o ovome, i najviše me brine spotting- koliko je trajao kod vas kada ste počele sa kontracepcijom- znam da je sve individualno, ali da se malo pripremim :oops:
alkalna_baterija

#2304 Re: Žene pitaju žene

Post by alkalna_baterija »

Meni, čini mi se, nisu radili nikakve nalaze. Doktor u Sanasi mi dao bobe sa vrlo malo hormona, Yaz ako se ne varam, ne znam da li su djelovale, prestala sam ih piti prije naredne menstruacije, jer sam uočila promjenu na vagi. :D Mislim, doktor mi je rekao da prestanem ako vidim da se debljam.
saga

#2305 Re: Žene pitaju žene

Post by saga »

Dobila ih zbog policisticnih jajnika... odradila samo krvnu sliku, mada bi trebalo i hormone uraditi.
Na petoj kutiji sam trenutno i nikad rahatnija nisam bila.
Mentruacija u dan tacna, bolova skoro vise pa i nema (ranije sam haman pa umirala prva dva dana, a ako radim taj dan nije mi ginula tableta svaka 2-3 sata).
Spottinga uopste nisam imala. Samo blage mucnince prvih par dana koristenja prve kutije.

Fizickih promjena nije bilo. Celulita nema vise nego sto je bilo. Udebljala se ni grama nisam... zapravo sam malo i smrsala :-?

Elem nejse, naslusala sam se svega bila. Ali meni vise nego odgovaraju :)
lua

#2306 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

switty wrote:Molim vas za vaša iskustva, htjela bih početi sa tabletama za kontracepciju. Koja je procedura da ih dobijem? Koji su nalazi potrebni prije nego odem ginekologu privatno- i ako može preporuka za ginekologa koji je dobar u ovom području?
Naravno napišite sve što smatrate da je važno :) Malo sam čitala o ovome, i najviše me brine spotting- koliko je trajao kod vas kada ste počele sa kontracepcijom- znam da je sve individualno, ali da se malo pripremim :oops:
Emina Sarajlija-Pavlović u Importanne centru je moja ginekologinja. Jako pristupačna i ljubazna i vjerujem da će ti kvalitetno objasniti sve što treba da bi ti propisala pravu kontracepciju. :)
alkalna_baterija

#2307 Re: Žene pitaju žene

Btw žene, gdje da nađem kvalitetan grudnjak koji drži, a ne urezuje se u ramena, a da je pri tome malo veći broj? Obišla sam Sarajevo čini mi se uzduž i poprijeko, ne mogu da nađem, ostala sam na jednom grudnjaku koji mi je gotovo pa mali :?
VenomousV

#2308 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

Milloni wrote:a inace se mogu kupiti bez recepta.
ne bih ja rekla, uvijek se otimam za recepAt sa apotekarkama

vec godinu i po' pijem yaz, nisam se udebljala al mescini da sam dlakavija :-)
menstruacije nisu bolne niti obilne kao prije, dok je pms malo izrazeniji :roll: nikad nisam toliko voljela cokoladu i slatko..
spotting sam imala nekad sredinom prosle godine sto me iznenadilo obzirom da obicno bude kad se tek pocnu uzimati pilule, trajao je 4-5 dana, odnosno do iduce menstruacije

dr. Hadziomerovic mi je ginekolog, prije propisivanja pilula uradio papa test, uzv, i nalaze urina i krvi
VenomousV

#2309 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

e da, jos jedna pozitivna stvar, lice mi se skroz ocistilo, pojavi se nekad nesto sitno al' kako doslo tako proslo :D

hvala Milloni za Eurofarm info :D
saga

#2310 Re: Žene pitaju žene

Post by saga »

Trebalo bi moci svugdje bez recepta, samo je skuplje.
Ja se dosad samo jednom borila za recept, uvijek mi ga uredno vrate. Ali tek zadnji put skontala da mogu odjednom uzeti dozu za 3 mjeseca, jos jeftinije dodje :mrgreen:
alkalna_baterija

#2311 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote:
alkalna_baterija wrote:Btw žene, gdje da nađem kvalitetan grudnjak koji drži, a ne urezuje se u ramena, a da je pri tome malo veći broj? Obišla sam Sarajevo čini mi se uzduž i poprijeko, ne mogu da nađem, ostala sam na jednom grudnjaku koji mi je gotovo pa mali :?

Sto ne probas u Lindexu vidjeti,bilo je vecih brojeva nedavno, neko snizenje bilo bas za te vece brojeve.
Gledala sam u BBI, nisam našla, nego u Alma Rasu ovaj jedan jedini koji mi je ostao :lol: Pogledaću u Importanne-u. Danke :kiss:
azurna_obala

#2312 Re: Žene pitaju žene

Post by azurna_obala »

Pogledaj u Tiffany-u, znam da sam ih tu viđala.
switty

#2313 Re: Žene pitaju žene

Post by switty »

Drage moje, hvala za odgovore, divne ste :-D Ja nemam zdravstvene smetnje, i planiram ih isključivo koristiti kao sredstvo kontracepcije. Oko 10. 8. trebam dobiti menstuaciju, pa ću se potruditi da do tada posjetim doktora :D
Ujedam

#2314 Re: Žene pitaju žene

Post by Ujedam »

alkalna_baterija wrote:Btw žene, gdje da nađem kvalitetan grudnjak koji drži, a ne urezuje se u ramena, a da je pri tome malo veći broj? Obišla sam Sarajevo čini mi se uzduž i poprijeko, ne mogu da nađem, ostala sam na jednom grudnjaku koji mi je gotovo pa mali :?
woman secret? :-D Ja kod njih uzimam pamučne, tako su mekani i dobri.. i kvalitetni.. i drže fino :D
alkalna_baterija

#2315 Re: Žene pitaju žene

Ujedam wrote:
woman secret? :-D Ja kod njih uzimam pamučne, tako su mekani i dobri.. i kvalitetni.. i drže fino :D
nisam mogla naći veličinu...

uvijek je nešto problem, nikako da se sve poklopi
Ujedam

#2316 Re: Žene pitaju žene

Post by Ujedam »

e jbg, sad je i sniženje do 70% :-D ja sebi uzela dva, baš su kvalitetna..
Lindex ima dobre grudnjake, ali su vala skupi za moj džep. Osim njih, i Tiffany je odličan što se tiče kvalitete grudnjaka. Deri-peri. :D
šatirana_ljubičica

#2317 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

Ujedam wrote:e jbg, sad je i sniženje do 70% :-D ja sebi uzela dva, baš su kvalitetna..
Lindex ima dobre grudnjake, ali su vala skupi za moj džep. Osim njih, i Tiffany je odličan što se tiče kvalitete grudnjaka. Deri-peri. :D

sniženje 70%? koliko to dođe jedan grudnjak?36,90?:D s obzirom na njihove cijene...
alkalna_baterija

#2318 Re: Žene pitaju žene

Ujedam wrote:e jbg, sad je i sniženje do 70% :-D ja sebi uzela dva, baš su kvalitetna..
tačno ću se nakanit sutra do BBI i Importanne-a da vidim... budem li džaba s kraja na kraj grada išla... :skoljka: :D
Ujedam

#2319 Re: Žene pitaju žene

Post by Ujedam »

Jedan grudnjak pamučni sam platila 12KM, a drugi crni sa čipkom 16KM. :D

Na sniženju kod njih je stvarno pristupačno. Ljetne pidžame su po 10,12,14 KM. :-D
šatirana_ljubičica

#2320 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

e hvala na informaciji !!!!! :kiss:
Ujedam

#2321 Re: Žene pitaju žene

Post by Ujedam »

No problem, samo pitajte :kiss:
berenice

#2322 Re: Žene pitaju žene

Post by berenice »

Kad smo kod kontracepcije - šta najčešće koristite? Ja bobe neću da pijem. Niti sam ikada...
ema_

#2323 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Isto ne tablete, niti bih kad, hem jer nisam pristalica petljanja u hormone i hem ne bih bila karakter nešto piti svaki dan i to mjesecima :zoka: .
VenomousV

#2324 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

sta mjesecima, godinama :D
nije problem, navijes sebi alarm na mobu

i ja sam bila protiv boba al' sam se vala sa njima usrecila :D
ema_

#2325 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Fala Bogu ima i drugih načina :-D .

@veno U pravu si, godinama :D . Ja teško popijem pet dana terapiju kako treba kad su kakvi antibiotici potrebni :lol: .
Post Reply