Jest, vjerovatno nisu radili nista po selima Kameruna ili Alzira. Sjedili u kuci, igrali plejstejsn. Onda se jednog dana pojavila bela ladja i odvela ih zemlju dembeliju.animals wrote: Ako zelis bolji zivot za sebe i dijete, onda ti radis a dijete uci..
sta ima dijete da luta citav dan napolju..
jednostavno mentalitet tih ljudi je nerad i nedisciplina..
Desničari osvajaju Evropu!
- jeza u ledja
#2301 Re: Desničari osvajaju Evropu!
- insomnia78
#2302 Re: Desničari osvajaju Evropu!
S jbg sad. Sta predlazes, da ih presele na Jelisejska?jeza u ledja wrote:Kao i svi ostali u tom getu, da.insomnia78 wrote: Ovi su mahom rodjeni ovdje i imali su, imaju sansu ko i svi ostali
- animals
#2303 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Recu cu ti stvar u Austriji koja mi je poznata..jeza u ledja wrote:Jest, vjerovatno nisu radili nista po selima Kameruna ili Alzira. Sjedili u kuci, igrali plejstejsn. Onda se jednog dana pojavila bela ladja i odvela ih zemlju dembeliju.animals wrote: Ako zelis bolji zivot za sebe i dijete, onda ti radis a dijete uci..
Crnci iz Nigerije ne dolze raditi u Austriju, nego dilati drogu..
znaci ti ih zalis, a je ne ..
ti nisi rasist a ja jesam..
mogao sam i ja dilati drogu i optuzivati nekoga za moju sudbinu..
- Edin H.
#2304 Re: Desničari osvajaju Evropu!
No risk, no gainanimals wrote:Recu cu ti stvar u Austriji koja mi je poznata..jeza u ledja wrote:Jest, vjerovatno nisu radili nista po selima Kameruna ili Alzira. Sjedili u kuci, igrali plejstejsn. Onda se jednog dana pojavila bela ladja i odvela ih zemlju dembeliju.animals wrote: Ako zelis bolji zivot za sebe i dijete, onda ti radis a dijete uci..
- jeza u ledja
#2305 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa ne mozes reci da neko u getu ima istu sansu kao neko sa Sanzelizea. Ha jel?insomnia78 wrote:S jbg sad. Sta predlazes, da ih presele na Jelisejska?jeza u ledja wrote:Kao i svi ostali u tom getu, da.insomnia78 wrote: Ovi su mahom rodjeni ovdje i imali su, imaju sansu ko i svi ostali
Naravno, da je pametan , sposoban i vrijedan, uz malo srece mogao je svasta postici, ako je vec u Fra, ali nema svako tu sposobnost. S druge strane, ako se radi o standardnom bijelom Francuzu, njemu ta ekstra nadarenost nije potrebna za napravi normalan zivot. U tome je razlika.
Normalno ako si glup i bezobrazan nema te drzave koja ce ti pomoci. No problem je kad drzava promovira sirenje takvog mentaliteta.
- Ommadawn
#2306 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ko je nas u Bosni sa 10 godina nadzirao?? Jebote, prošao sam sa 10 godina cijelu BL uzduž i poprijeko biciklom pa nisam upao u loše društvo niti zglajzo.animals wrote:Ne smijes dijete od 10 godina pustiti da bez nadzora vrslja po gradu..Ommadawn wrote:A to je tako jednostavno, jelde?animals wrote:
Ako zelis bolji zivot za sebe i dijete, onda ti radis a dijete uci..
jer lako dijete upadne u lose drustvo i zglajza..
Oni eto cijeli život bili lijeni u svojoj državi pa odjednom skontali da promijene adresu?
Kurac, dođeš u drugu državu a ovi ti prvi dan kažu koja su ti prava ali te rijetko ko informiše koje su tvoje dužnosti.
Tu nastaje problem. Niko je sprovodi konsekvensu ukoliko ti svoja prava zloupotrijebiš. Niko tim roditeljima ne oduzima djecu zato jer ne vode brigu nad njima. I ako oduzme, vrati ih nakon izvjesnog vremena nazad.
- jeza u ledja
#2307 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ja sam cuo da Balkanci u Austriju ne dolaze raditi, vec dilati drogu. True story.animals wrote: Recu cu ti stvar u Austriji koja mi je poznata..
- insomnia78
#2308 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kakva bolan sreca i nadarenost? Rodis se tu zavrsis osnovnu i srednju ako hoces ides na fakultet ako neces trazis pos’o. Sad ja ispadoh ekstra nadaren sto sam dos’o i radim ko cojk
- Ommadawn
#2309 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A kvalitet škole u tim naseljima nije upitan u Franciji?insomnia78 wrote:Kakva bolan sreca i nadarenost? Rodis se tu zavrsis osnovnu i srednju ako hoces ides na fakultet ako neces trazis pos’o. Sad ja ispadoh ekstra nadaren sto sam dos’o i radim ko cojk
- insomnia78
#2310 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa dobro. Moja je eto sigurno kvalitetnija.Ommadawn wrote:A kvalitet škole u tim naseljima nije upitan u Franciji?insomnia78 wrote:Kakva bolan sreca i nadarenost? Rodis se tu zavrsis osnovnu i srednju ako hoces ides na fakultet ako neces trazis pos’o. Sad ja ispadoh ekstra nadaren sto sam dos’o i radim ko cojk
Osim toga djete mozes upisati gdje hoces. Moja ide u privtnu
- Edin H.
#2311 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Zar se nasi uglavnom ne bave sofisticiranijem kriminalom - pljackom - od sitnijih kradja, pa sve do banaka?jeza u ledja wrote:Ja sam cuo da Balkanci u Austriju ne dolaze raditi, vec dilati drogu. True story.animals wrote: Recu cu ti stvar u Austriji koja mi je poznata..
- Ommadawn
#2312 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Aha. I to plaćaš?insomnia78 wrote:Pa dobro. Moja je eto sigurno kvalitetnija.Ommadawn wrote:A kvalitet škole u tim naseljima nije upitan u Franciji?insomnia78 wrote:Kakva bolan sreca i nadarenost? Rodis se tu zavrsis osnovnu i srednju ako hoces ides na fakultet ako neces trazis pos’o. Sad ja ispadoh ekstra nadaren sto sam dos’o i radim ko cojk
Osim toga djete mozes upisati gdje hoces. Moja ide u privtnu
- jeza u ledja
#2313 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Jesi odrastao u pariskom getu?insomnia78 wrote:Kakva bolan sreca i nadarenost? Rodis se tu zavrsis osnovnu i srednju ako hoces ides na fakultet ako neces trazis pos’o. Sad ja ispadoh ekstra nadaren sto sam dos’o i radim ko cojk
- jeza u ledja
#2314 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Aaa, e to je vec pravi rad.Edin H. wrote:
Zar se nasi uglavnom ne bave sofisticiranijem kriminalom - pljackom - od sitnijih kradja, pa sve do banaka?
-
zposao
#2315 Re: Desničari osvajaju Evropu!
insomnia78 wrote:Kakva bolan sreca i nadarenost? Rodis se tu zavrsis osnovnu i srednju ako hoces ides na fakultet ako neces trazis pos’o. Sad ja ispadoh ekstra nadaren sto sam dos’o i radim ko cojk
Ti si ispo "mean white man" , takoreći zli kolonizator
Došo čoek iz Bosne i napravi normalan život. Koliko je naših ljudi sa rasparanim gaćama u ratu otišlo na zapad? I što nema naših geta?
To je stvar mentaliteta. Da ne bi bii "sirotinja" u Americi kažu po statistici da trebaš uraditi 3 stvari: završiti srednju školu, naći posao i neimati djece prije braka. Tako kažu statistiĆari.
E sad, vazda ima otklona od statistike...
- insomnia78
#2316 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Vidi. Ja mjerim prema svom aršinu, drugog nemam jbg
Ja kad sam bas tek došo, moras ici na kurs jezika. Dodjes tamo čečeni na azilu vec pet godina tu vrh jezika im je dobar dan, zovem se tako i imam toliko godina. Dalje ih niti zanima niti im treba. Tu su svakako samo sto ih drzava obavezuje.
Onda
Kasnije kad je propala firma u kojoj sam radio skoro 4 godine drzava ti ponudi godinu prekvalifikacije ili dokvalifikacije sa istom tvojom platom. Kosta to poprilicno hiljada eura, barem ovo sto sam ja odabrao i drzava to plati. Bude tu najvise raje s biroa. Natjeraju ih da ne izgube socijalu. Pogodi ko najvise zabusava, ne dolazi i kasni
Ja prije nego sto sam zavrsio sam poceo raditi i od tada redovno radim bez prekida. I jos uvijek me ljudi zovu i nude pos’o
Prva firma gdje sam radio. Ni jednog crnca, ni kedbog arapa. Druga firma gdje sam radio ni jednog crnca ni arapa. Evo firma gdje sad radim ima nas oko 100. Samo jedan arap i tri crna. A ima nas iz Bosne, Turske, Portugala, Belgije...
Ja kad sam bas tek došo, moras ici na kurs jezika. Dodjes tamo čečeni na azilu vec pet godina tu vrh jezika im je dobar dan, zovem se tako i imam toliko godina. Dalje ih niti zanima niti im treba. Tu su svakako samo sto ih drzava obavezuje.
Onda
Kasnije kad je propala firma u kojoj sam radio skoro 4 godine drzava ti ponudi godinu prekvalifikacije ili dokvalifikacije sa istom tvojom platom. Kosta to poprilicno hiljada eura, barem ovo sto sam ja odabrao i drzava to plati. Bude tu najvise raje s biroa. Natjeraju ih da ne izgube socijalu. Pogodi ko najvise zabusava, ne dolazi i kasni
Ja prije nego sto sam zavrsio sam poceo raditi i od tada redovno radim bez prekida. I jos uvijek me ljudi zovu i nude pos’o
Prva firma gdje sam radio. Ni jednog crnca, ni kedbog arapa. Druga firma gdje sam radio ni jednog crnca ni arapa. Evo firma gdje sad radim ima nas oko 100. Samo jedan arap i tri crna. A ima nas iz Bosne, Turske, Portugala, Belgije...
- insomnia78
#2317 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa placam i kredit i auto, telefon, struju, internet svasta nesto al i radim.Ommadawn wrote: Aha. I to plaćaš?
Treba znati odrediti prioritete. U getima nije rijetkost vidjeti porse, bmw, audi...
- славянин
#2318 Re: Desničari osvajaju Evropu!
To je radi one diskriminacije - ne znam kako tebe primise , pazi da ne skontaju da si musliman odma ce ti odkaz datinsomnia78 wrote:Vidi. Ja mjerim prema svom aršinu, drugog nemam jbg
Onda
- Edin H.
#2319 Re: Desničari osvajaju Evropu!
jeza u ledja wrote:Aaa, e to je vec pravi rad.Edin H. wrote:
Zar se nasi uglavnom ne bave sofisticiranijem kriminalom - pljackom - od sitnijih kradja, pa sve do banaka?
Hajde ti organizuj uspjesnu pljacku banke, a da nisi u skolu isao?
Znam ja momka sto je operisao po Austriji, imali par uspjesnih vala, ali pohlepa, pa padose, sav tesko steceni novac
- insomnia78
#2320 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Odrasto sam u ratnoj Bosni. Dos’o u Fr sa preko 30 godina u guzici sa oskudnim znanjem jezika. I evo vec osam godina radim imam drugi ugovor na neodredjeno, kucu i ne zivim u getu.jeza u ledja wrote:Jesi odrastao u pariskom getu?insomnia78 wrote:Kakva bolan sreca i nadarenost? Rodis se tu zavrsis osnovnu i srednju ako hoces ides na fakultet ako neces trazis pos’o. Sad ja ispadoh ekstra nadaren sto sam dos’o i radim ko cojk
Jebem li ga ako sam ja im’o bolju startnu poziciju od Ahme koji se rodio ovdje, progovorio francuski inod malena im’o sansu kroz sistem
-
zposao
#2321 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ovo sve glup gluplji jebote...jeza u ledja wrote:
Jesi odrastao u pariskom getu?
Šta misliš jel imaš više životnih prilika u pariškom predgrađu ili u Goraždu?
Šta sad, ispade pariško predgrađe kurac za neko selo u Bosni. Mi ispadošmo privilegiraniji od Parižana?
- CPT
#2322 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Da Balkanci (ako vec koristis sterotipe) nisu na daleko poznati po istom sportu mozda bi zapisano imali nekoga smisla. Mozemo isti standard koristiti i za Balkance ili samo za crnce? Jer uopste se ne radi o rasizmu i ksenofobiji, zar ne?animals wrote:Recu cu ti stvar u Austriji koja mi je poznata..jeza u ledja wrote:Jest, vjerovatno nisu radili nista po selima Kameruna ili Alzira. Sjedili u kuci, igrali plejstejsn. Onda se jednog dana pojavila bela ladja i odvela ih zemlju dembeliju.animals wrote: Ako zelis bolji zivot za sebe i dijete, onda ti radis a dijete uci..
- salik79
#2323 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ne mogu skontati kada i nije musliman.славянин wrote:To je radi one diskriminacije - ne znam kako tebe primise , pazi da ne skontaju da si musliman odma ce ti odkaz datinsomnia78 wrote:Vidi. Ja mjerim prema svom aršinu, drugog nemam jbg
Onda
Kao kada bi, recimo, tebe "skontali". Pomocu kojih trikova?
- Ommadawn
#2324 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Je. To stoji.insomnia78 wrote:Pa placam i kredit i auto, telefon, struju, internet svasta nesto al i radim.Ommadawn wrote: Aha. I to plaćaš?
Treba znati odrediti prioritete. U getima nije rijetkost vidjeti porse, bmw, audi...
Ali niko ne radi na tome da to objasni nekome ko živi u getu.
Svaka budala na Zapadu može priuštiti BMW, Audi i Porše ali mora se odreći nečeg drugog. On u getu hoće da vozi to auto kao i njegov komšija. Eh, pa ako hoćeš imaš dvije tri opcije: da se zaposliš i rintaš cijeli dan u livnici ali imaš pravo da digneš kredit i vozaš se ko hadžija.
Da se školuješ nekoliko godina, imaš fin posao, izgledaš ko hadžija, živiš ko hadžija, vozaš se ko hadžija. Pa treba ti nekoliko godina do toga, moraš učiti baš.
Da dilaš drogu, kradenu robu, kradena auta prebacuješ - za par mjeseci se voziš ko hadžija.
Šta prosječan tinejdžer tad odabere?
Jer u prve dvije opcije će se kad tad naći gro budala koje će ga smatrati jednakim sa onim istim koji je izabrao zadnju opciju - jer su odrasli u istom naselju, jer imaju isto porijeklo.
- Edin H.
#2325 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Prije ili poslije Bekte?zposao wrote:Ovo sve glup gluplji jebote...jeza u ledja wrote:
Jesi odrastao u pariskom getu?![]()
Šta misliš jel imaš više životnih prilika u pariškom predgrađu ili u Goraždu?
Šta sad, ispade pariško predgrađe kurac za neko selo u Bosni. Mi ispadošmo privilegiraniji od Parižana?