PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2301 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

http://balkans.aljazeera.net/blog/kuhan ... skog-lonca

E samo ne znam odakle obraz da se uopste pojavi bilo gdje. A da da napomenem ovaj clanak je napisao Elmedin Dino Konakovic grobar KK Bosna!!!
NoDrotLand

#2302 Re: PROTESTI!!!

Post by NoDrotLand »

Alfonse jos nisi na protestima? eo vec dva dana niko nikog ne gadja kamenjem.Sve mirno.
Koji si ti djon jebo te
guber90

#2303 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Janjicar wrote:
- Moj sin ako bude pretučen biće svega! Nema ga od preksinoć. Ako je kriv, ima zakon i neka odgovara, ali niko ga nema pravo tući. Ovo nije logor. Niko iz policije nije izašao da nam se obrati i da kaže šta je s našom djecom. Ja imam pravo da vidim svoje dijete. Čekaću tih 48 sati da izađe, a ako mu bude falila dlaka s glave biće svega. Posebno ako su tačne informacije da su ih tukli pendrecima u stanici. Ovdje je maloprije bila naša sugrađanka čiji je sin jučer izašao, rekao je da je samo čuvao glavu koliko su ih tukli pendrecima u glavu- kazala nam je Amira Terzić, majka 22- godišnjeg mladića koji je priveden u policiju. Trenutno se ispred policije nalazi jako obezbjeđenje. Policajci na sebi imaju štitove.
Narode nekom ce puknut film vidjet cete ;)
Prije svega nadam se da je laz, ali ova informacija dolazi od vise razlicitih izvora, a i kada sam vidio kako su ih sutali u miljacku ko zna sta su spremni.
Ja se ovog iskreno bojim, najiskrenije, daj evo drugi put apelujem na policiju, a ima ih ovdje iz MUP-a, neka se izadje sa demantom ako je ovo netacno. Poslijedice ovoga mogu biti drasticne, evo po stoti put vam ponavljam, sva eskalacija nasilja u Tuzli se desila zato sto su policajci koristili prekomjernu silu, te sto su mirne proteste rastjerali.
Alfons Kauders

#2304 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote:
jest jest, jer inace ja uziiiiivam u tim privilegijama samo tako - eto ti sve para sto sam ikad dobio od drzave, i fakat neces imati ni za dorucka, al bukvalno

vi ovdje zagovarate rasturanje ovo malo drzave sto imamo zato jer ima gladnih ljudi, kao da ih nije bilo prije 5, 10 ili 20 godina? i kao da ih nema drugdje... u hrvatskoj 900,000 ljudi zivi ispod granice siromastva, a prosjecna plata duplo veca nego kod nas

i nemojte onda srati o gladnima i obespravljenima, jer anarhija i rusenje svih institucija praceno neminovnim krahom ekonomije ce ih proizvesti puno vise... kome to nije jasno fakat treba da ode na pretrage, koji vam je vise kurac?!

jedno je traziti promjene a nesto sasvim deseto je prizivati 1993, ne mogu da vjerujem, fakat ne mogu da vjerujem sta sve slusam ovih dana
Ko priziva 1993? :shock:
Niksic, Radoncic, Izetbegovic, Silajdzic.... ko?

Ljudi zele pozitivne promjene, da se ANARHIJA na vlasti zaustavi, da se otpocnu pozitivni procesi.

Vidis da su protesti stali cim su ostavke podnesene? O kakvoj onda anarhiji pricamo? Niko ne zeli anarhiju!Ljudi zele odgovornu politiku!

svi koji bi da se nastavi s rusenjem zgrada, svi koji u prvi plan stavljaju entitete i kantone, eto ko

dosta vise, hajmo sad skontati sta dalje, da radi sacice budala i njihovih utopijskih zahtjeva za par mjeseci ovdje ne bi pricali kako su dzabe spaljene zgrade i kako su "minirali" proteste... jer to upravo sad rade prebacivanjem price s ekonomije na visoku politiku

kako pobogu to ne vidite!?
uzgajivac

#2305 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

dobojlija81 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
dobojlija81 wrote:Zaigrala mečka u stabilnom entitetu :D UŽIVO NA BNTV
Pa samo naivan može očekivati da je narod u RS-u zadovoljan, i njima je pun kurac svega.
Sada pustili neki glupi šund...
prekidoše prenos ili su se razišli ne upratih jbg
ma uhapsili him onog glavonju pa se balavci razisli. izgleda da su u policiji imali njegovu sliku sa facebooka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
emirolini

#2306 Re: PROTESTI!!!

Post by emirolini »

Image
Dozer

#2307 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

uzgajivac wrote:
StupskaBitanga wrote:Nikšić i Izetbegović JAVNO govore o tome da će policiju poslati na građane ukoliko krenu na njih :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
odvadi malo.
Nema se sta odvaditi. Izetbegoovic sinoc na FACE TV jasno i glasno rekao da ce policija braniti federalnu vladu, a ako to policija ne mogne, onda ce se pozvati gradjani u odbranu.
Nije pojasnio o kojim se to gradjanima radi, ali ja bih tu ocekivao vehabije u prvim redovima.
A ako dodje do ovoga, onda ce se u sve opet uvaliti BHS matrica i vjerske komponente, sto je njima sada osnovni cilj kako bi sve skrenuli tom pravci u minimizirali stvarni narodni bunt.
Last edited by Dozer on 09/02/2014 14:22, edited 1 time in total.
Bodkin

#2308 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

Janjicar wrote:
Bodkin wrote:
haha joj stare mi, pa sta je kontao? bacit tonu kamenja na specijalce i otici mirno kuci? kao nece pendreke na njemu polomiti? pusti se ba te price. ako si vec mudonja da palis zgrade, budi spreman i da te zgaze specijalci kad te uhvate. cuj ne smije niko njenog sina tuci :D gdje je ona bila prije rata da to objasni titinoj miliciji
A gdje si ti bio u Srednjem Vijeku da te objese?
Poredis dva potpuna sistema.
Nema pravo da te udara ima ti opalit kaznu 10 000 KM i 5 godina zatvora. Problem rijesen.
ima pravo naravno i treba kad smiruje onakve nerede. plus sto su to ljudi, a ne roboti. 3 sata ti pljusti kamenje po tebi onda se kao trebas savladati. kako da ne
Paranoid

#2310 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

Cossack wrote:
Janjicar wrote: A Havatar cak i ne zivi u BiH :lol: :lol: :lol:

U Bijeljini ih nema puno izgleda
Havataru diskreditovan si maksimalno... :cry:
Havatar je "gonzales" za nabijanje postova, a troldžija za ginisa...
Corto Maltese

#2311 Re: PROTESTI!!!

Post by Corto Maltese »

gnjev wrote:Jel istina ovo sa prebacivanjem na drugu lokaciju ili je suplja ? Ako nije suplja policija se bas zajebava i igra sa vatrom .
Ako im je određen pritvor, sele ih u Centralni.
emirolini

#2312 Re: PROTESTI!!!

Post by emirolini »

Image
elma89_

#2313 Re: PROTESTI!!!

Post by elma89_ »

Milanović u Mostaru - Na upit zašto je došao u Mostar a ne u Sarajevo, Milanović je odgovorio: "zato što je bliže"
:-)
Unitedforever

#2314 Re: PROTESTI!!!

Post by Unitedforever »

Pa što ne izađete sad na mirne proteste, evo 3 dana serendate kako ne treba rušiti, treba mirnim putem. Pa šta sad radite u kući bijednici?
NoDrotLand

#2315 Re: PROTESTI!!!

Post by NoDrotLand »

Policija treba da je profesionalna,ako to nije u stanju onda im nije mejsto tu.Privoditi ok,nema problema.Tuci ljude u zatvorima i sa lisicama ima samo u Rusiji.Nadam se da ce ih raja zasuti prijavama kao snijegom u Norveskoj
nightvision

#2316 Re: PROTESTI!!!

Post by nightvision »

Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote:
jest jest, jer inace ja uziiiiivam u tim privilegijama samo tako - eto ti sve para sto sam ikad dobio od drzave, i fakat neces imati ni za dorucka, al bukvalno

vi ovdje zagovarate rasturanje ovo malo drzave sto imamo zato jer ima gladnih ljudi, kao da ih nije bilo prije 5, 10 ili 20 godina? i kao da ih nema drugdje... u hrvatskoj 900,000 ljudi zivi ispod granice siromastva, a prosjecna plata duplo veca nego kod nas

i nemojte onda srati o gladnima i obespravljenima, jer anarhija i rusenje svih institucija praceno neminovnim krahom ekonomije ce ih proizvesti puno vise... kome to nije jasno fakat treba da ode na pretrage, koji vam je vise kurac?!

jedno je traziti promjene a nesto sasvim deseto je prizivati 1993, ne mogu da vjerujem, fakat ne mogu da vjerujem sta sve slusam ovih dana
Ko priziva 1993? :shock:
Niksic, Radoncic, Izetbegovic, Silajdzic.... ko?

Ljudi zele pozitivne promjene, da se ANARHIJA na vlasti zaustavi, da se otpocnu pozitivni procesi.

Vidis da su protesti stali cim su ostavke podnesene? O kakvoj onda anarhiji pricamo? Niko ne zeli anarhiju!Ljudi zele odgovornu politiku!
prema izetbegovicu i lagumdziji anarhija podrazumijeva vlast u kojoj nema njih :D
jeretik

#2317 Re: PROTESTI!!!

Post by jeretik »

gnjev wrote:
jeretik wrote:Pažnja, RTV Slon blokira korisnike koji postavljaju fotografije i videe koji prikazuju kako policija tuče demonstrante.
Jesul oni objavljivali da se pljacka trzni centar Omega ??
Nisu na web sajtu, ali jesu na televizijskom kanalu, što je još gore.

EDIT: Objavljivali da se pljačka Slatina.
Last edited by jeretik on 09/02/2014 14:23, edited 1 time in total.
uzgajivac

#2318 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Dozer wrote:
uzgajivac wrote:
StupskaBitanga wrote:Nikšić i Izetbegović JAVNO govore o tome da će policiju poslati na građane ukoliko krenu na njih :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
odvadi malo.
Nema se sta odvaditi. Izetbegoovic sinoc na FACE TV jasno i glasno rekao da ce policija braniti federalnu vladu, a ako to policija ne kogne, onda ce se pozvati gradjani u odbranu.
Nije pojasnio o kojim we to gradjanima radi, ali ja bih tu ocekivao vehabije u prvim redovima.
A ako dodje do ovoga, onda ce se u sve opet uvaliti BHS matrica i vjerske komponente, sto je njima sada osnovni cilj kako bi sve skrenuli tom pravci u minimizirali stvarni narodni bunt.
vehabije kazes? ma gradjana ima vise. gradjane ce pozvati kad ti kazem :D
Janjicar

#2319 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

guber90 wrote:
Janjicar wrote:
- Moj sin ako bude pretučen biće svega! Nema ga od preksinoć. Ako je kriv, ima zakon i neka odgovara, ali niko ga nema pravo tući. Ovo nije logor. Niko iz policije nije izašao da nam se obrati i da kaže šta je s našom djecom. Ja imam pravo da vidim svoje dijete. Čekaću tih 48 sati da izađe, a ako mu bude falila dlaka s glave biće svega. Posebno ako su tačne informacije da su ih tukli pendrecima u stanici. Ovdje je maloprije bila naša sugrađanka čiji je sin jučer izašao, rekao je da je samo čuvao glavu koliko su ih tukli pendrecima u glavu- kazala nam je Amira Terzić, majka 22- godišnjeg mladića koji je priveden u policiju. Trenutno se ispred policije nalazi jako obezbjeđenje. Policajci na sebi imaju štitove.
Narode nekom ce puknut film vidjet cete ;)
Prije svega nadam se da je laz, ali ova informacija dolazi od vise razlicitih izvora, a i kada sam vidio kako su ih sutali u miljacku ko zna sta su spremni.
Ja se ovog iskreno bojim, najiskrenije, daj evo drugi put apelujem na policiju, a ima ih ovdje iz MUP-a, neka se izadje sa demantom ako je ovo netacno. Poslijedice ovoga mogu biti drasticne, evo po stoti put vam ponavljam, sva eskalacija nasilja u Tuzli se desila zato sto su policajci koristili prekomjernu silu, te sto su mirne proteste rastjerali.
To je zato sto policija ne shvata ozbiljno ove prijetnje.

Zivimo u drzavi u kojoj svako u zalihi ima makar jedan pistolj a i na crno trzistu nije tesko nabaviti, nedo Bog da nekom od ovih roditelja pukne film, nekom ko ionako boluje od PTSP-a pa cemo se kasnije pitat zasto ovo?
amra67

#2320 Re: PROTESTI!!!

Post by amra67 »

gdje nema sloge u kuci nema ni napretka.u bosni nema sloge i ne vjerujem da ce je biti jer hrvati rade jedno, srbi drugo a federacija trece..jer da bi se desile promjene mora biti sloge a vjerujem da srbima i hrvatima to pase da je situacija takva kava jeste. bosna ima vise politicara nego radnika , vise opstina nego fabrika… biti politicar je najunosniji biznis u bosni.zato se politike uhvatio i musa i kusa..nigdje na svijetu nema osim u diktaturama da se jedan politicar 20 i kusur godina bavi politikom na drzavnom nivou.u bosni toga ima. popeo se sulejman tihic, lagumdjija i drugi na vrat naroda i ne silaze vec 20ak godina sa vlasti.oko sebe biraju podobne i poslusne. zapustili su korjene duboko da nema covijeka u bosni koji ih moze iskorijeniti. tih 20ak godina su tako vjesto radili da sad i da narod zeli , a vjerovatno zeli ne moze da nadje nekoga ko ce ih predstavljati. niko nije se bavio narodom nego samim sobom i preljevanjem iz supljeg u prazno..i sad da poskidas citavu vlast sa svih nivoa nema ljudi koji bi to popunili. bar onih koji bi znali da okrenu nesto na pozitvno.ovako je isto kad pokrcis sumu a ne zasadis mlade stabiljke. znaci ostaje pustos..ali od necega se mora krenuti. ukinuti kantone jer federacija ima stanovnika manje nego jedan veci grad gdje jedan gradonacelnik sve sam sredjuje sa svojim ljudima. ukidanjem kantona stedi se ogroman novac koji ide na ove i one poislanike , premijere, prjedsednike..za taj novac moze se mnogo puteva izgraditi, skola, i novih radnih mjesta. jer nova radna mjesta otvaraju vrata drugim radnim mjestima i nikako drugacije.napraviti federaciju koja funkcionise i koja ima prosperitet i napredak. ovakva kakava je ne zeli ni bosnjak da zivi u njoj a kamo li srbin ili hrvat. u dobro zele svi. kad bude federacija primjer ( I AKO IKAD BUDE) i kad bude prosperitet i napredak doci ce sam srbin iz RS da kaze mogu li i ja sa vama? ovako i srbima iz RS ne treba veca bijeda nego sto im je..tri najvece stvari koje treba da se dese u bosni su ukidanje kantona, totalnu kontrolu priliva novca kako ulaznog tako i izlaznog tj. gdje i na koji nacin se trosi i nezavisno pravosudje koji ce da radi svoj posao onako kako se radi u svijetu. normalno ovo se ne moze postici sa politicarima koji su sad na ledjima ove drzave. trebaju radikalne promjene ali ja ne vidim da bosna ima u ovom momentu kadar tj. ljude za to..nazalost...
guber90

#2321 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

gnjev wrote:
jeretik wrote:Pažnja, RTV Slon blokira korisnike koji postavljaju fotografije i videe koji prikazuju kako policija tuče demonstrante.
Jesul oni objavljivali da se pljacka trzni centar Omega ??
Oni su medju prvima objavili demat te vijesti, a ne sjecam da li su objavili da se vrsi pljacka istoga.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2322 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote:http://balkans.aljazeera.net/blog/kuhan ... skog-lonca

E samo ne znam odakle obraz da se uopste pojavi bilo gdje. A da da napomenem ovaj clanak je napisao Elmedin Dino Konakovic grobar KK Bosna!!!
eto još jednog zahtjeva. :D

predaj mandat Konakoviću. i vrati diplomu. dosta licemjerja najseksi Bošnjaka u kantonu. :ljulja:
uzgajivac

#2323 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

Unitedforever wrote:Pa što ne izađete sad na mirne proteste, evo 3 dana serendate kako ne treba rušiti, treba mirnim putem. Pa šta sad radite u kući bijednici?
haj' ti prvi, a mi cemo te kuraziti. :D
Nisrin

#2324 Re: PROTESTI!!!

Post by Nisrin »

Alfons Kauders, Uzalud ti se ubjedjivati sa forumasima i sirokim narodnim masama. Sutra kad nam budu obijali kuce i iznosili sta hoce, reci ce "pa sta ce, nemaju sta jesti, gladni su i zeljni su svega"...ne mogu da vjerujem da zivim sa ljudima koji opravdavaju pljacku i huliganstvo!
Da ljudi nemaju jesti- vjerujem i znam da ima takvih, ali smo mi komsije i poznanici uvijek tu da im pomognemo koliko je u nasoj moci, ali ne vidim sta ce njemu GLADNOM pomoci centralna jedinica iz Vlade ili cigare oz trafike, koja btw veze nema sa politikom i neko je ostao BEZ POSLA zbog tih "gladnih, jadnih itd"...
Boli me briga za zgrade kao GRADJEVINE, ali sad dok se osposobi opstina Centar proci ce vremena, jeste li svjesni koliko je ljudi predalo zahtjeve za socijalnu pomoc, za legalizaciju, za izdavanje dokumenata jer hitno moraju napustiti drzavu, koliko je ljudi predalo zahtjeve za posao itd...

Sto se tice medija, oni su svi pod utjecajem politickih struktura, bili i ostali...ne ocekujte previse od istih! Mozda je tu samo AL JAZEERA objektivna i ovi sto se zale da su premlacivani od strane policije, pozovite ih i stanite pred kameru...
Zovite i FACE TV, od ostalih ne ocekujte previse, jer NE SMIJU...o tome se radi!

BTW, za ove dusebriznike- bila sam danas na protestima sa porodicom, ali mi ne pada napamet ici ispred PU Centar, da jos protestujem za one koji su palili neku noc, a sve neki krelci od 16-17 godina...ako ima nevine raje, koji nemaju nikakve veze sa paljenjem i unistavanjem zgrada, njima zelim da sto prije izadju!
biske

#2325 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

Dozer wrote:
uzgajivac wrote:
odvadi malo.
Nema se sta odvaditi. Izetbegoovic sinoc na FACE TV jasno i glasno rekao da ce policija braniti federalnu vladu, a ako to policija ne mogne, onda ce se pozvati gradjani u odbranu.
Nije pojasnio o kojim se to gradjanima radi, ali ja bih tu ocekivao vehabije u prvim redovima.
bhs matrica je najveći gubitnik, trenutno. ne isključujem mogućnost primjene svega i svačega kako bi se ista ponovo uspostavila.
Post Reply