Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
belfy

#2301 Re: Ateizam

Post by belfy »

Edouard wrote:
belfy wrote:
Edouard wrote: To je ono kako ateizam djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.
Inače, ovakve stvari se izražavaju u jednini "Ja", a ne "Mi".
eto i nesto novo. pored toga sto su ateisti glupi i nemoralni sada unistavaju i zivot. jebiga Edo... kako to neki ateista rusi temelj zivota, tako ti vjere? jos malo pa ces doci na pricu ISIL-a (ako vec nisi) da ateisti ne zasluzuju da zive i da ih se moze slobodno ubijati... tako religija djeluje na covjeka, jel?
Ne pričaj gluposti. Ovo zbog drugih a ne zbog tebe; ni spomenuo ateistu, već opaku pojavu/nevolju koja može zadesiti čovjeka, a zove se ateizam.
ja ne govorim o sebi, vec o onome sto ti proturas. daj mi reci smisao ovog boldovanog. pogledaj sta si napisao, pa mi pokusaj objasniti kako to nije ono sto sam ja napisao ispod. ako ti je tesko razumjeti ubaci samo umjesto "ateizam" "religija". da li bi to onda bilo ok? da ne pisem ponovo, evo ja cu to uciniti za tebe:
To je ono kako religija djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.
kako ovo izgleda Edo?
Edouard

#2302 Re: Ateizam

Post by Edouard »

belfy wrote:
Edouard wrote:
belfy wrote: eto i nesto novo. pored toga sto su ateisti glupi i nemoralni sada unistavaju i zivot. jebiga Edo... kako to neki ateista rusi temelj zivota, tako ti vjere? jos malo pa ces doci na pricu ISIL-a (ako vec nisi) da ateisti ne zasluzuju da zive i da ih se moze slobodno ubijati... tako religija djeluje na covjeka, jel?
Ne pričaj gluposti. Ovo zbog drugih a ne zbog tebe; ni spomenuo ateistu, već opaku pojavu/nevolju koja može zadesiti čovjeka, a zove se ateizam.
ja ne govorim o sebi, vec o onome sto ti proturas. daj mi reci smisao ovog boldovanog. pogledaj sta si napisao, pa mi pokusaj objasniti kako to nije ono sto sam ja napisao ispod. ako ti je tesko razumjeti ubaci samo umjesto "ateizam" "religija". da li bi to onda bilo ok? da ne pisem ponovo, evo ja cu to uciniti za tebe:
To je ono kako religija djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.
kako ovo izgleda Edo?
Ateizam kao stav da Bog, duša, život poslije smrti, ne postoje/nema dokaza da postoje, navodi ljude da vjeruju da u temelju sveukupne stvarnosti stoji materija, slučaj..., filozofijski rečeno da ulaze u metafizičku domenu, da vjeruju da je materija ono po čemu sve jest da jest, da ne postoji intelegibilnost/umnost koja stoji iza i u toj stvarnosti, da ne postoji Stvoritelj/prvi pokretač, da je čovjek taj koji određuje što je dobro a što zlo, da moral nije univerzalan. I, kao što prije ateist navede da ubistvo čovjeka nije po sebi ni loše ni dobro,(a na što ti nisi reagirao), a što bi sve to navedeno bilo nego rušenje temelja umnosti, moralnosti i vrijednosti ljudskog života.
Očit je primjer odnos ateista prema abortusu/ubistvu ljudskog bića. Velika većina ateista, znam i iz vlastite sredine, ne protivi se abortusu. Oni smatraju da je to manja hrpa stanica, i čemu praviti problem. Eutanazija, premda zasad rijetka, također. Odrasli čovjek je velika hrpa stanica i, nema problema.
belfy

#2303 Re: Ateizam

Post by belfy »

Edouard wrote: Ateizam kao stav da Bog, duša, život poslije smrti, ne postoje/nema dokaza da postoje, navodi ljude da vjeruju da u temelju sveukupne stvarnosti stoji materija, slučaj..., filozofijski rečeno da ulaze u metafizičku domenu, da vjeruju da je materija ono po čemu sve jest da jest, da ne postoji intelegibilnost/umnost koja stoji iza i u toj stvarnosti, da ne postoji Stvoritelj/prvi pokretač, da je čovjek taj koji određuje što je dobro a što zlo, da moral nije univerzalan. I, kao što prije ateist navede da ubistvo čovjeka nije po sebi ni loše ni dobro,(a na što ti nisi reagirao), a što bi sve to navedeno bilo nego rušenje temelja umnosti, moralnosti i vrijednosti ljudskog života.
Očit je primjer odnos ateista prema abortusu/ubistvu ljudskog bića. Velika većina ateista, znam i iz vlastite sredine, ne protivi se abortusu. Oni smatraju da je to manja hrpa stanica, i čemu praviti problem. Eutanazija, premda zasad rijetka, također. Odrasli čovjek je velika hrpa stanica i, nema problema.
posto nisi odgovorio na pitanje iznad makntu cu taj dio posta.

ne znam sta je intelegibilnost. pojasnjenje bi bilo pozeljno.

to sto neki ateist navede za ubistvo mene ne veze ni po cemu sa njim. ja to nisam rekao, a ti sam gore govoris kako treba neko govoriti JA umjesto MI. ja ovdje govorim samo u svoje ime, ali sam u isto vrijeme i ateista. ako kazes da su ateisti protiv zivota onda ces dobiti odgovor od mene (bas kao sto i jesi). taj koji je to napisao nek ti objasni i njemu se obracaj. mani se generaliziracije.

sto se tice abortusa to prepustam medicini i ljudima strucnim u toj oblasti. ja nisam te struke.

i kako umijesa eutanaziju uoste? kakve veze ona ima sa ateizmom (koji je tema)? niti odlucuju ateisti o tome, niti vjernici, nego drzave koje su mjesavina svih sorti... ti sada sam povezujes svoje prvo "da ateisti unistavaju zivot" sa ovim da su ateisti za eutanaziju. e jebiga Edo... sam se sa sobom slazes i tako nadalje. sta mislis da pitas nekog ateistu o tome sto ti mislis o njemu? mozda dobijes i drugaciji odgovor... ali, eto, vjerovatno je lakse sve to zamisliti u svojoj glavi pa iznijeti kao sud. tebi to ima smisla, jel tako?
Dope_Man

#2304 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Edouard wrote:
Dope_Man wrote:
...Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama.
Tako IDIL-ovci definirali stvari prema svojim potrebama.
Tako SVI definisu stvari prema svojim potrebama. Tako su i Arapi (inace malcice povezani sa IDIL-ovcima.. wow) definirali sebi pravila i stavili ih u knjizicu koju poturaju kao svetu. Pravila Kurana, samim tim i Arapa, pa i IDIL-a, su odraz vremena kada je nastao. I dok su moderni Arapi odmakli za citavih 2% od tog stanovista pa ne ubijaju bas tako otvoreno, IDIL se valjda drzi originala. Toliko o silnoj moralnosti i vrijednosti covjeka iz perspektive vjere. Dovoljno je procitati ''svete'' knjige i vidjeti kako se covjek (koji nije pripadnik izabranog plemena) tretira da shvatis svu brutalnost i nebrigu religija.

Ja koji kazem da je covjek nista do malo pametnija zivotinja, sto bioloski i jesno svidjalo se tebi ili ne, bar sve ljude posmatram kao jednake u startu. Pustam da DJELA i STAVOVI pojedinca, a ne prozivoljne ETIKETE, odrede moj stav prema osobi.
aurora313

#2305 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Edouard wrote:...Očit je primjer odnos ateista prema abortusu/ubistvu ljudskog bića. Velika većina ateista, znam i iz vlastite sredine, ne protivi se abortusu. Oni smatraju da je to manja hrpa stanica, i čemu praviti problem. Eutanazija, premda zasad rijetka, također. Odrasli čovjek je velika hrpa stanica i, nema problema.
To je tvoje (ustvari, nije tvoje nego crkveno) mišljenje i tumačenje.

Složićemo se da je kretanje dijelova embrija vidljivo kroz moderne tehnike snimanja, pokazuje da to postaje živo biće (ali još nije živo), i da ima šansu da postane ljudsko biće. Slično je 'povratku iz mrtvih' komatoznih osoba koji ustvari nikada nisu bili mrtvi.

Šta u praktičnom smislu raditi sa začećem koji je rezultat incesta, silovanja, pijane noći, ili neželjene trudnoće iz bilo kog razloga? Tu crkva nema rješenje. Kontra svemu, buduće majke se najprije optuže za kurvaluk, bludništvo ili nekakvo van društveno ponašanje (naravno, žensko je uvijek krivo... muško nije), i ako žive u manjim mjestima gdje je uticaj crkve i javnog mišljenja jači, vječiti žig je na njima. Po crkvenim uzansama, takvih se treba kloniti i na njih ukazivati prstom kao lošim primjerima. Šta takvim ostaje prije nego što ih javnost osudi, to je na njima da odluče.

Nego hajdemo o ovome; gdje je u gornjem uloga crkve? Zašto tu nema ništa više nego osude? Zašto papa Franjo ne bi recimo zvanično proglasio slijedeće: nemojte pobaciti. Mi ćemo vam pomoći sve dok ne dođe do porođaja, a zatim obezbijediti da imate neko vrijeme sa djetetom dok sami ne odlučite da ga možda sačuvate ili date na usvajanje. U slučaju usvajanja, mi (crkva) ćemo ga i dalje paziti, pomoći oko izdržavanja, školovanja.. bilo čega šta mu treba. I nije važno da li ste rodili u braku ili van njega. Nećemo ga zvati kopiletom, a svaku takvu majku ćemo tretirati kao malu 'gospu', i nikakavih crkvenih 'opraštanja grijeha' neće biti, nego samo pohvale zato što ste obezbijedili još jednom djetetu život.

Meni ovo baš zvuči hrišćanski.

Eh sada, ako crkva ne može da se sa ovim složi i preuzme obaveze, kog se qca ima pravo petljati u tuđi život?
Edouard

#2306 Re: Ateizam

Post by Edouard »

belfy wrote:
Edouard wrote:
belfy wrote: eto i nesto novo. pored toga sto su ateisti glupi i nemoralni sada unistavaju i zivot. jebiga Edo... kako to neki ateista rusi temelj zivota, tako ti vjere? jos malo pa ces doci na pricu ISIL-a (ako vec nisi) da ateisti ne zasluzuju da zive i da ih se moze slobodno ubijati... tako religija djeluje na covjeka, jel?
kako ovo izgleda Edo?
Šta, kako ovo izgleda, na ovo ti je trebao odgovor? Mislim da si to reko onako od jada. Pa to je toliko očita glupost da sam mislio da čovjeku ne treba odgovarati na to.
Čime potvrditi da religija ruši temelje umnosti, moralnosti, života? Mogu bolje reći za kršćanstvo, a mislim da i islam i židovstvo tako uče, da iza/iznad ove stvarnosti stoji Stvoritelj, izvor svake mudrosti i razumnosti, a onda u njezinim temeljima, temeljima svega stvorenoga, pogotovo čovjeka, otkrivamo tu umnost, inteligibilnost/pojmljivost. A tako i za moral. Svaki čovjek po onom što je Stvoritelj usadio u njegovo biće, otkriva u sebi sposobnost razlikovanja dobra i zla, moralnost.
A zaštita života? Peta zapovijed Dekaloga je "ne ubij", nema mjesta ni abortusu ni eutanaziji.
belfy

#2307 Re: Ateizam

Post by belfy »

Edouard wrote:
belfy wrote:
Edouard wrote: Ne pričaj gluposti. Ovo zbog drugih a ne zbog tebe; ni spomenuo ateistu, već opaku pojavu/nevolju koja može zadesiti čovjeka, a zove se ateizam.
kako ovo izgleda Edo?
Šta, kako ovo izgleda, na ovo ti je trebao odgovor? Mislim da si to reko onako od jada. Pa to je toliko očita glupost da sam mislio da čovjeku ne treba odgovarati na to.
Čime potvrditi da religija ruši temelje umnosti, moralnosti, života? Mogu bolje reći za kršćanstvo, a mislim da i islam i židovstvo tako uče, da iza/iznad ove stvarnosti stoji Stvoritelj, izvor svake mudrosti i razumnosti, a onda u njezinim temeljima, temeljima svega stvorenoga, pogotovo čovjeka, otkrivamo tu umnost, inteligibilnost/pojmljivost. A tako i za moral. Svaki čovjek po onom što je Stvoritelj usadio u njegovo biće, otkriva u sebi sposobnost razlikovanja dobra i zla, moralnost.
A zaštita života? Peta zapovijed Dekaloga je "ne ubij", nema mjesta ni abortusu ni eutanaziji.
jesi sada vidio kako to izgleda Edo? nemoj fulati poentu.
Edouard

#2308 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dope_Man wrote:
Edouard wrote:
Dope_Man wrote:
...Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama.
Tako IDIL-ovci definirali stvari prema svojim potrebama.
Tako SVI definisu stvari prema svojim potrebama. Tako su i Arapi (inace malcice povezani sa IDIL-ovcima.. wow) definirali sebi pravila i stavili ih u knjizicu koju poturaju kao svetu. Pravila Kurana, samim tim i Arapa, pa i IDIL-a, su odraz vremena kada je nastao. I dok su moderni Arapi odmakli za citavih 2% od tog stanovista pa ne ubijaju bas tako otvoreno, IDIL se valjda drzi originala. Toliko o silnoj moralnosti i vrijednosti covjeka iz perspektive vjere. Dovoljno je procitati ''svete'' knjige i vidjeti kako se covjek (koji nije pripadnik izabranog plemena) tretira da shvatis svu brutalnost i nebrigu religija.

Ja koji kazem da je covjek nista do malo pametnija zivotinja, sto bioloski i jesno svidjalo se tebi ili ne, bar sve ljude posmatram kao jednake u startu. Pustam da DJELA i STAVOVI pojedinca, a ne prozivoljne ETIKETE, odrede moj stav prema osobi.
Ako sam te dobro razumio, po tvome ljudi su jednaki po tome što su svi samo malo pametnije životinje?
Jel to znači da odatle proizlazi i ljudsko dostojanstvo? A što bi sa slobodom? Otkuda ti pokupi svu tu 'mudrost'? Ne bi ti škodilo da si i ti malo više čit'o neke bar manje svete knjige.
Edouard

#2309 Re: Ateizam

Post by Edouard »

belfy wrote: jesi sada vidio kako to izgleda Edo? nemoj fulati poentu.
Poente su nam ipak očito različite.
Edouard

#2310 Re: Ateizam

Post by Edouard »

aurora313 wrote:
Edouard wrote:...Očit je primjer odnos ateista prema abortusu/ubistvu ljudskog bića. Velika većina ateista, znam i iz vlastite sredine, ne protivi se abortusu. Oni smatraju da je to manja hrpa stanica, i čemu praviti problem. Eutanazija, premda zasad rijetka, također. Odrasli čovjek je velika hrpa stanica i, nema problema.
To je tvoje (ustvari, nije tvoje nego crkveno) mišljenje i tumačenje.

Složićemo se da je kretanje dijelova embrija vidljivo kroz moderne tehnike snimanja, pokazuje da to postaje živo biće (ali još nije živo), i da ima šansu da postane ljudsko biće. Slično je 'povratku iz mrtvih' komatoznih osoba koji ustvari nikada nisu bili mrtvi.

Šta u praktičnom smislu raditi sa začećem koji je rezultat incesta, silovanja, pijane noći, ili neželjene trudnoće iz bilo kog razloga? Tu crkva nema rješenje. Kontra svemu, buduće majke se najprije optuže za kurvaluk, bludništvo ili nekakvo van društveno ponašanje (naravno, žensko je uvijek krivo... muško nije), i ako žive u manjim mjestima gdje je uticaj crkve i javnog mišljenja jači, vječiti žig je na njima. Po crkvenim uzansama, takvih se treba kloniti i na njih ukazivati prstom kao lošim primjerima. Šta takvim ostaje prije nego što ih javnost osudi, to je na njima da odluče.

Nego hajdemo o ovome; gdje je u gornjem uloga crkve? Zašto tu nema ništa više nego osude? Zašto papa Franjo ne bi recimo zvanično proglasio slijedeće: nemojte pobaciti. Mi ćemo vam pomoći sve dok ne dođe do porođaja, a zatim obezbijediti da imate neko vrijeme sa djetetom dok sami ne odlučite da ga možda sačuvate ili date na usvajanje. U slučaju usvajanja, mi (crkva) ćemo ga i dalje paziti, pomoći oko izdržavanja, školovanja.. bilo čega šta mu treba. I nije važno da li ste rodili u braku ili van njega. Nećemo ga zvati kopiletom, a svaku takvu majku ćemo tretirati kao malu 'gospu', i nikakavih crkvenih 'opraštanja grijeha' neće biti, nego samo pohvale zato što ste obezbijedili još jednom djetetu život.

Meni ovo baš zvuči hrišćanski.

Eh sada, ako crkva ne može da se sa ovim složi i preuzme obaveze, kog se qca ima pravo petljati u tuđi život?
...pokazuje da to postaje živo biće (ali još nije živo),..
@zoro, ovako nešto još ne vidjeh. Daj malo potrudi se skontati bar ono najosnovnije.
A nastavak ti je pričanje Markovih konaka.
Abortus nije prvenstveno crkveno, religijsko, svjetonazorsko pitanje, već općeljudsko, zdravorazumsko.
A nauka jasno govori da ljudski život počinje začećem.
Nego hajdemo o ovome; gdje je u gornjem uloga crkve?
Mislio sam da si upućeniji. Crkva itekako pomaže ljudima u ovim situacijama.
aurora313

#2311 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Edouard wrote:Mislio sam da si upućeniji. Crkva itekako pomaže ljudima u ovim situacijama.
Naravno da pomaže. Čitali smo masovno oko toga u štampi, gledali na TV, i pratili u filmovima jeze i užasa o toj brizi.
Jah mene budale... :-)
Last edited by aurora313 on 17/03/2017 07:22, edited 1 time in total.
aurora313

#2312 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Dragi moj Edo... malo za tvoju tvrdnju oko brige crkve za djecu.

Mass septic tank grave 'containing the skeletons of 800 babies' at site of Irish home for unmarried mothers
Hundreds of babies and toddlers believed to be buried in Tuam, Co Galway
The site lies next to a former home for single mothers and their children
The children's home was run by Bon Secours nuns between 1925 and 1961
Children were malnourished and neglected, which caused many of deaths
They also died of TB, pneumonia, measles, convulsions and gastroenteritis
Relative of one missing child has filed complaint with local police, the gardai

By Alison O'reilly
PUBLISHED: 09:56 GMT, 2 June 2014 | UPDATED: 17:51 GMT, 17 September 2014

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z4bZePd800
Last edited by aurora313 on 17/03/2017 10:34, edited 1 time in total.
Dope_Man

#2313 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Za nekoga ko prezire ateiste/ateizam, ne moze nas/ga podnijeti, mislim da o dostojanstvu, slobodama i slicnim pojmovima nemas pravo da govoris. Vecini ateista koje znam, mada postoje jasni izuzeci cak i ovdje na forumu, covjek koji se drzi svoje religije ne smeta, smeta nam samo ako na osnovu svoje religije, a ne zdravog razuma, hoce da kroji zakone i time da upravlja i mojim zivotom. S druge strane religije uce da su ateisti, mnogobosci, ili jednobosci drugog boga sljam od ljudi kojima se u najboljem slucaju moze dozvoliti da zive kao gradjani treceg reda. Toliko o dostojanstvu i slobodi Eduarde. Bilo ko od nas ateista bi dobro razmislio prije nego kaze da je ateista u arapskim zemljama, a ako se i usudi slijedi, u najboljem slucaju, bicevanje, a u najgorem mucenje do smrti. U Saudijskoj Arabiji je, na papiru naravno, 100% ljudi islamske vjere.. toliko o dostojanstvu i slobodi Eduarde.

O btizi Crkve za djecu.. o boze, o tome bolje i ne pocinjati.
victom

#2314 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by victom »

Često slušam o navodnim naučnim dokazima u Kur'anu.
Jedan od njih je, kako je u Kur'anu navedena brzina svijetlosti. Eh sad, što je najgore, ljudi vjeruju u to bez ikakvih dokaza.
Sve računice što sam gledao su totalne nebuloze, ali najveću nebulozu je napisao gosp. Mlivo u svojoj knjizi "Kuran ispred nauke i civilizacije".

Evo dole slika iz njegove knjige. Neko ko ne poznaju matematiku i fiziku bi rekao, vauuu. to je to.
Međutim, nažalost ovo što Mlivo radi je čista prevara, bezobrazluk i zaglupljivanje ljudi. Posebno, jer je čovjek inženjer mašinstva.
Čovjek je već uzeo gotovu formulu u kojoj se već pojavljuje brzina svijetlosti, kao konstanta c, i onda ubacio JEDAN BROJ iz Kur'ana (50000), koji nema nikakvog uticaja na rezultat jednačine (jer se nalazi u nazivniku razlomka). Isto tako je mogao uzeti broj 1, hiljadu ili milijardu, u konačnici bi rezultat uvjek bio isti. On ustavri samo množi već poznatu brzinu svjetlosti sa brojem 1.
I onda to navodi kao dokaz. I ljudi mu vjeruju na riječ, jer je inženjer. Jadno da jadnije ne može biti.Mlivo stidi se.

Image
Last edited by victom on 01/03/2021 05:00, edited 2 times in total.
broj dva

#2315 Re: Ateizam

Post by broj dva »

victom wrote:Često slušam o navodnim naučnim dokazima u Kur'anu.
Jedan od njih je, kako je u Kur'anu navedena brzina svijetlosti. Eh sad, što je najgore, ljudi vjeruju u to bez ikakvih dokaza.
Sve računice što sam gledao su totalne nebuloze, ali najveću nebulozu je napisao gosp. Mlivo u svojoj knjizi "Kuran ispred nauke i civilizacije".

Evo dole slika iz njegove knjige. Neko ko ne poznaju matematiku i fiziku bi rekao, vauuu. to je to.
Međutim, nažalost ovo što Mlivo radi je čista prevara, bezobrazluk i zaglupljivanje ljudi. Posebno, jer je čovjek inženjer mašinstva.
Čovjek je već uzeo gotovu formulu u kojoj se već pojavljuje brzina svijetlosti, kao konstanta c, i onda ubacio JEDAN BROJ iz Kur'ana (50000), koji nema nikakvog uticaja na rezultat jednačine (jer se nalazi u nazivniku razlomka). Isto tako je mogao uzeti broj 1, hiljadu ili milijardu, u konačnici bi rezultat uvjek bio isti. On ustavri samo množi već poznatu brzinu svjetlosti sa brojem 1.
I onda to navodi kao dokaz. I ljudi mu vjeruju na riječ, jer je inženjer. Jadno da jadnije ne može biti.Mlivo stidi se.

Image
---
To je kao Nostradamusova prorocanstva, ljudi ih skontaju tek nakon dogadjaja i onda vide da je Nostradamus upravo o tome pisao.
Tako i naucna cuda iz Kurana, tek nakon sto kafriska nauka dobro objasni fenomen mudre glave vide da gle cuda, Kuran je to vec objasnio..
Dope_Man

#2316 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

I pri tom se jedno Nostradamusovo ''prorocanstvo'', bas kao i jedno ''otkrice'' iz Kurana/Biblije moze interpretirati na koliko god nacina zelis, pa i povezati sa mnogo pojava istovremeno.. jer preciznost je kljuc :D
HardcoreMX

#2317 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Ovo nije Nostradamusovo proročanstvo, ovo je fizika. Kad ste tako pametni, onda objasnite o čemu se ovdje radi, a ne palamuditi.
Dozer

#2318 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Edouard wrote:
Dozer wrote:Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, guglaj :D
I - prosvijetli nas.
Nije sramata ne znati, već ne htjeti učiti.
Slazem se u potpunosti.
r_faruk

#2319 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

ja ovo mlivino pisanje ovako ne mogu skontati. mozda kada bih procitao cijeli clanak.....
jedino sto primjetim je da u nazivniku ima jako veliki broj s kojim dijeli jedinicu i dobija jako mali broj.... te se rezultat prakticno i ne mijenja....
Dozer

#2320 Re: Ateizam

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:Ovo nije Nostradamusovo proročanstvo, ovo je fizika. Kad ste tako pametni, onda objasnite o čemu se ovdje radi, a ne palamuditi.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa objasnio ti covjek vec :lol: :lol: :lol:
HardcoreMX

#2321 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Palamud k'o i ti. :lol:
fatamorgana

#2322 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

victom wrote:Često slušam o navodnim naučnim dokazima u Kur'anu.

Image
Smrletova raja oliti inspiracija ....
victom

#2323 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by victom »

Mlivo je iz broja 50.000 dobio brzinu svijetlosti :D

1) Da je uzeo bilo koji drug broj dobio bi isto, jer
2) Mlivo vec koristi brzinu svijetlosti kao poznatu vrijednost.

Mlivo dokazuje brzinu svjetloti, koristeći brzinu svijetlosti. Smiješno Mlivo, smiješno.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:00, edited 2 times in total.
aurora313

#2324 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Edouard wrote:Mislio sam da si upućeniji. Crkva itekako pomaže ljudima u ovim situacijama.
Baš zato što sam upućen, znam da crkva slabo pomaže. Još gore, zagriženi vjernici su gori od inkvizicije kada smatraju da je došlo do nekog bogohuljenja ili 'izopaćenja' kako bi rekli Hrvati. Uostalom, ponovo vidi ovo dole.

Mass septic tank grave 'containing the skeletons of 800 babies' at site of Irish home for unmarried mothers

Hundreds of babies and toddlers believed to be buried in Tuam, Co Galway
The site lies next to a former home for single mothers and their children
The children's home was run by Bon Secours nuns between 1925 and 1961
Children were malnourished and neglected, which caused many of deaths
They also died of TB, pneumonia, measles, convulsions and gastroenteritis
Relative of one missing child has filed complaint with local police, the gardai

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z4bZePd800
aurora313

#2325 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Edouard wrote:
aurora313 wrote:
Složićemo se da je kretanje dijelova embrija vidljivo kroz moderne tehnike snimanja, pokazuje da to postaje živo biće (ali još nije živo), i da ima šansu da postane ljudsko biće. Slično je 'povratku iz mrtvih' komatoznih osoba koji ustvari nikada nisu bili mrtvi....
...pokazuje da to postaje živo biće (ali još nije živo),..
@zoro, ovako nešto još ne vidjeh. Daj malo potrudi se skontati bar ono najosnovnije.
Nemam ja šta da kontam. Živo biće je ono koje može da opstane kao jedinka, da preživi bar neko vrijeme bez povezanosti sa majkom, a ne samo da je hrpa živih stanica.
A po crkvenoj logici ispada da je spermatozoid također živo biće jer se miče. Ili nije? Objasni.
Post Reply