juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
radostan dan

#2301 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Image

zarasle su staze moje...

sviđa mi se ovo, dobar fazon...nije mi dobro kada vidim beton, a još mi je gore kad ugledam ploče i pločice u milimetar postavljene...kao da sam u hirurškoj sali.
Banksy

#2302 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

SALINAS PRICE ZAUVIJEK U GABELI KOD ČAPLJINE : ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MEKSIKANCU KOJI JE TVRDIO DA JE TROJA BILA U BIH

Porodica pokojnog meksikanskog hotelijera i homerologa Salinasa Pricea, koji je tvrdio da se Trojanski rat zbio u dolini Neretve, razasula je pepeo iz urne s njegovim posmrtnim ostacima po naselju Gabeli južno od Čapljine koje je on označio glavnim trojanskim gradom Ilijem te najavila nastavak istraživanja, objavili su u četvrtak mediji u Mostaru.

http://www.radio-capljina.com/2015/08/p ... -sadrzaje/
Keiko

#2303 Re: juga 1950.-1990.

Post by Keiko »

radostan dan wrote:Image

zarasle su staze moje...

sviđa mi se ovo, dobar fazon...nije mi dobro kada vidim beton, a još mi je gore kad ugledam ploče i pločice u milimetar postavljene...kao da sam u hirurškoj sali.
Ovi pruzni pragovi su lijepi za vidjet' ali su jako klizavi kad su mokri i vrlo brzo istrule. Ja sam ih imala u basti i sve smo morali sklonit' i zamijenit' kamenom jer su bili u najmanju ruku opasni. A o smeću kojim su natopljeni bolje da ne govorim... Uglavnom, ne troši bez veze pare @radosni.
Ommadawn

#2304 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
radostan dan wrote:....
De mi baci koju o Djuri Pucaru ;-)
Budala koja je onomad izjavila "Druže Tito, Bosni ne trebaju putevi! Bosna ima dobre konje". I onda nas autoput Bratstvo-Jedinstvo zaobišao u širokom luku. Čini mi se da je autoput Sarajevo-Zenica napravljen tek negdje krajem sedamdesetih.
Ommadawn

#2305 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

radostan dan wrote:Image

zarasle su staze moje...

I ja bih te odvratio od ovoga. Starci imali u svom dvorištu, kao nekakvu ogradicu oko popločane staze. Istruhlo, iskrivilo se, privlači razne insekte, te stari i ja ih jedan dan lijepo sve izvadili i bacili a na njihovo mjesto stavili neku ukrasnu ciglu. Vidjele to komšije Šveđani, pa i oni isto. Koliko god da izgleda lijepo, nepraktično je.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2306 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
Budala koja je onomad izjavila "Druže Tito, Bosni ne trebaju putevi! Bosna ima dobre konje". I onda nas autoput Bratstvo-Jedinstvo zaobišao u širokom luku. Čini mi se da je autoput Sarajevo-Zenica napravljen tek negdje krajem sedamdesetih.
Izvor?
madner

#2307 Re: juga 1950.-1990.

Post by madner »

Pope Milo,
nit si vino nit si voda
Kad to cuse pope Milo
polece mu sablji ruka

Sve receno :D
Ommadawn

#2308 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:
Izvor?
Izmedju ostalog,

https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... t16903.htm

A mozes da proguglas malo o njemu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2309 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
Izmedju ostalog,

Mislim da nema potrebe da me potcjenjujes druze banjalucki :kiss: Guglanje uglavnom vodi do vikipedije i do bosnjaci.net koji mu pripisuju pridavanje svete bosanske zemlje u sutorini pod uticajem opijata :lol:

Edit: Ni novinar nije naveo izvor, niti okolnosti davanja takve izjave, pa sad :-? Uglavnom cisto sumnjam da to ima veze sa neizgradnjom naseg autoputa.
Ommadawn

#2310 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:
Izmedju ostalog,

Mislim da nema potrebe da me potcjenjujes druze banjalucki :kiss: Guglanje uglavnom vodi do vikipedije i do bosnjaci.net koji mu pripisuju pridavanje svete bosanske zemlje u sutorini pod uticajem opijata :lol:
Ne potcjenjujem te, Boze sacuvaj, ne uzimaj sve previse licno. 8)
Bosnjaci.net nisu najrelevantniji izvor, kao ni vikipedija, ali bhdani (u vrijeme dok su jos bili kvalitet) su pisali o tome, pa sam se sjetio. Eh sad po pitanju Sutorine i opijata, naravno da i ja to uzimam sa rezervom. No s obzirom kako je BiH bila najsiromasnija republika u SFRJ do dolaska Dzemala Bijedica na vlast, nista nije cudno pa ni cinjenica da nas autoput zaobisao.
Ali Kemal

#2311 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ali Kemal »

Ommadawn wrote:Bosnjaci.net
:-) :lol:
Ommadawn

#2312 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Ali Kemal wrote:
Ommadawn wrote:Bosnjaci.net
:-) :lol:
Ja ne znam da li da se smijem ili da placem kad na taj sajt zalutam, a desava se. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2313 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:

Ne potcjenjujem te, Boze sacuvaj, ne uzimaj sve previse licno. 8)
Bosnjaci.net nisu najrelevantniji izvor, kao ni vikipedija, ali bhdani (u vrijeme dok su jos bili kvalitet) su pisali o tome, pa sam se sjetio. Eh sad po pitanju Sutorine i opijata, naravno da i ja to uzimam sa rezervom. No s obzirom kako je BiH bila najsiromasnija republika u SFRJ do dolaska Dzemala Bijedica na vlast, nista nije cudno pa ni cinjenica da nas autoput zaobisao.
Ma jok dobri moj covjece sa Vrbasa, samo primitivac sve shvata licno, htio sam se malo nasaliti, vidim da je neslavno propalo :lol:

Uglavnom ima mnogo nedorecenosti kada je u pitanju Juga, ali ja nikad ne bih sudio stvari po ishodu nego po procesu koji je doveo do toga :sax:
radostan dan

#2314 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Keiko wrote:
Ovi pruzni pragovi su lijepi za vidjet' ali su jako klizavi kad su mokri i vrlo brzo istrule. Ja sam ih imala u basti i sve smo morali sklonit' i zamijenit' kamenom jer su bili u najmanju ruku opasni. A o smeću kojim su natopljeni bolje da ne govorim... Uglavnom, ne troši bez veze pare @radosni.
tenks na infu... :thumbup:
ali ja sam na žalost haustorče, i ne vjerujem da će se to, sad pod stare dane, i promjeniti. :sad: možda nekad, neka vikendica...
što se tiče slike, ja to čisto konstatujem, da je lijepo vidjeti nešto a da nije --standard-... :zoka:
još jednom - :thumbup:
radostan dan

#2315 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Blek Stena wrote:ma ne vidim stvarno. nevaljaju ovi kompjuteri u predsjednistvu :D
druže bleKče, ja se vrnuo...uspio ubjediti bračnog drugara da je budva za iskomleksirane seljake, bez obzira na ponuđeni Đabni apartman, te se ponovo uputio u -

sad - do daha mehmede, do daha... - par dana, pa da provjerim - jel rasina gdje je nekad bila, jel morava voda presušila-.

biće sličica, a i dužan sam majk oldfildu ovog foruma par fotki -onog- restorana, što smo nekad razvezali priču o ugostiteljskoj ponudi...
pozdrav za sve poguzije. :) :mrgreen:
Ommadawn

#2316 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

radostan dan wrote:
Blek Stena wrote:ma ne vidim stvarno. nevaljaju ovi kompjuteri u predsjednistvu :D
druže bleKče, ja se vrnuo...uspio ubjediti bračnog drugara da je budva za iskomleksirane seljake, bez obzira na ponuđeni Đabni apartman, te se ponovo uputio u -

sad - do daha mehmede, do daha... - par dana, pa da provjerim - jel rasina gdje je nekad bila, jel morava voda presušila-.

biće sličica, a i dužan sam majk oldfildu ovog foruma par fotki -onog- restorana, što smo nekad razvezali priču o ugostiteljskoj ponudi...
Galija, uh! To moji starci forsiraju u autu, izmedju ostalog. Radosni, mozes misliti, stari ima par albuma od Oldfilda na CD-u sto slusa u autu a pojma nema ko je Mike Oldfield. Njemu je samo bitno da muzika zvuci lijepo, jebe ga se ko izvodi, komponuje itd. Ja mu pustim Argent "Dance of ages" a on odjednom povice "Daj mi jednu hladnu pivu!" i krene "Ti budi srecan saad....!" :D :D
radostan dan

#2317 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Ommadawn wrote:
Galija, uh! To moji starci forsiraju u autu, izmedju ostalog. Radosni, mozes misliti, stari ima par albuma od Oldfilda na CD-u sto slusa u autu a pojma nema ko je Mike Oldfield. Njemu je samo bitno da muzika zvuci lijepo, jebe ga se ko izvodi, komponuje itd. Ja mu pustim Argent "Dance of ages" a on odjednom povice "Daj mi jednu hladnu pivu!" i krene "Ti budi srecan saad....!" :D :D
to izgleda sa godinama dolazi, tako i meni...
osim toga što si nabrojao, više mi nije bitna ni poruka...
samo ton, zvuk...i da glas koji prati melodiju ima veze sa njom...
ne mora dobro da pjeva, ali glas i melodija moraju da čine smislenu cjelinu, pa sve jedno je li riječ o tom vejtsu ili beri vajtu.

ne znam koji mi se k.urac dešava...sam sebi ličim na ovaj moj laptop...duplirO fajlove, pobrkO podatke, samo mi se neki fleševi javljaju...
juče sjedim u lokalu, čujem ovo (poslušaj, molim te, zanemari tekst)-

pa dijete nesretno, što ne ubaci pravu bas gitaru umjesto mašine, što ne pojača gitaru i što ne zovnu olivera mandića da te provede kroz pjesmu do njenog finiša, ako već hoćeš taj fazon, a da ne ispadneš nedovršeni peder...

...a sišO sam samo na jedan jutarnji espreso, da se konektujem u novi dan. :roll: :mrgreen:
Blek Stena

#2318 Re: juga 1950.-1990.

Post by Blek Stena »

radostan dan wrote:

ovo gore se ne odnosi na mene jelde? :oops: . Ja sam ko gospodin platio apartman 50 eura 18 km od plaze :D , sa slomljenim krevetima jos neke sitnice koje me sramota da nabrajam....pih. Bez obzira, da si me zvao, platio bih par tura!
radostan dan

#2319 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

ne jadan ne bio...to mi je spika za ženu (tipa - ko će trpiti one beeeooograđane i naaaaglasak,gužvu, hoćeš li ti odmor ili žurku i slično)... mada se ona nagledala budve u votuži više nego ja. :mrgreen:
razumijem ti odluku ako si išao sam, i ja bih...ali ako si sa sobom vukao čitavo domaćinstvo, onda te moram pitati - jesi li lud?
Blek Stena

#2320 Re: juga 1950.-1990.

Post by Blek Stena »

radostan dan wrote:ne jadan ne bio...to mi je spika za ženu (tipa - ko će trpiti one beeeooograđane i naaaaglasak,gužvu, hoćeš li ti odmor ili žurku i slično)... mada se ona nagledala budve u votuži više nego ja. :mrgreen:
razumijem ti odluku ako si išao sam, i ja bih...ali ako si sa sobom vukao čitavo domaćinstvo, onda te moram pitati - jesi li lud?
Troje djece od 1, 6 i 12 godina + zena. Evo sad se vratili kuci ne mogu ih ocima gledat :D
radostan dan

#2321 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

a skontao sam po cijeni apartmana da ste -u kompletu-, al sam se sve nadao da nije tako...e pa primi moju iskrenu sućut.
sledeće godine pravac kotorska kotorska, pa ćemo tamo da ljuštimo nikšićko točeno...
jeste zaliv, jeste toplija voda, al si brate rahat...ni gužve, ni dima i mirisa roštilja, ni disko miks grand preglasne muzike...ni likova što su došli da se -pokažu-.
boga ti, jel istina da je na nekim plažama ležaljka 15 eura?
Blek Stena

#2322 Re: juga 1950.-1990.

Post by Blek Stena »

od la bocce do pivnice uzimaju 15 za prvi red. Tek gore oko onog bandzija je jeftinije. Imas komplet i od 100E na onoj plazici kod ulaza u tunel za Becice.
radostan dan

#2323 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

ja jesam lud, al nisam šuntav... :mrgreen:

dobro, bar si Đecu vratio.

Image
radostan dan

#2324 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

evo mene, stigao juče...dobro vam došO. :D
radostan dan

#2325 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

cijene po kafanama kao u bih, one malo bolje pak zna se - malo i jača cijena.
uglavnom sve ook i bez primjedbi.
ali prodavnice - blagi užas...cifre - da se zamrzneš. kako oni ljudi izdržavaju, meni nije jasno.
apsolutno svi artikli izuzev cigareta su osjetno skuplji.
doduše, pijaca im je osjetno jeftinija u odnosu na bih.
Locked