zarasle su staze moje...
sviđa mi se ovo, dobar fazon...nije mi dobro kada vidim beton, a još mi je gore kad ugledam ploče i pločice u milimetar postavljene...kao da sam u hirurškoj sali.

SALINAS PRICE ZAUVIJEK U GABELI KOD ČAPLJINE : ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MEKSIKANCU KOJI JE TVRDIO DA JE TROJA BILA U BIH
Porodica pokojnog meksikanskog hotelijera i homerologa Salinasa Pricea, koji je tvrdio da se Trojanski rat zbio u dolini Neretve, razasula je pepeo iz urne s njegovim posmrtnim ostacima po naselju Gabeli južno od Čapljine koje je on označio glavnim trojanskim gradom Ilijem te najavila nastavak istraživanja, objavili su u četvrtak mediji u Mostaru.
http://www.radio-capljina.com/2015/08/p ... -sadrzaje/
Ovi pruzni pragovi su lijepi za vidjet' ali su jako klizavi kad su mokri i vrlo brzo istrule. Ja sam ih imala u basti i sve smo morali sklonit' i zamijenit' kamenom jer su bili u najmanju ruku opasni. A o smeću kojim su natopljeni bolje da ne govorim... Uglavnom, ne troši bez veze pare @radosni.radostan dan wrote:
zarasle su staze moje...
sviđa mi se ovo, dobar fazon...nije mi dobro kada vidim beton, a još mi je gore kad ugledam ploče i pločice u milimetar postavljene...kao da sam u hirurškoj sali.
Budala koja je onomad izjavila "Druže Tito, Bosni ne trebaju putevi! Bosna ima dobre konje". I onda nas autoput Bratstvo-Jedinstvo zaobišao u širokom luku. Čini mi se da je autoput Sarajevo-Zenica napravljen tek negdje krajem sedamdesetih._BataZiv_0809 wrote:De mi baci koju o Djuri Pucaruradostan dan wrote:....
I ja bih te odvratio od ovoga. Starci imali u svom dvorištu, kao nekakvu ogradicu oko popločane staze. Istruhlo, iskrivilo se, privlači razne insekte, te stari i ja ih jedan dan lijepo sve izvadili i bacili a na njihovo mjesto stavili neku ukrasnu ciglu. Vidjele to komšije Šveđani, pa i oni isto. Koliko god da izgleda lijepo, nepraktično je.radostan dan wrote:
zarasle su staze moje...
Izvor?Ommadawn wrote:
Budala koja je onomad izjavila "Druže Tito, Bosni ne trebaju putevi! Bosna ima dobre konje". I onda nas autoput Bratstvo-Jedinstvo zaobišao u širokom luku. Čini mi se da je autoput Sarajevo-Zenica napravljen tek negdje krajem sedamdesetih.
Izmedju ostalog,_BataZiv_0809 wrote:Izvor?Ommadawn wrote:
Budala koja je onomad izjavila "Druže Tito, Bosni ne trebaju putevi! Bosna ima dobre konje". I onda nas autoput Bratstvo-Jedinstvo zaobišao u širokom luku. Čini mi se da je autoput Sarajevo-Zenica napravljen tek negdje krajem sedamdesetih.
Mislim da nema potrebe da me potcjenjujes druze banjaluckiOmmadawn wrote:
Izmedju ostalog,
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... t16903.htm
A mozes da proguglas malo o njemu.
Ne potcjenjujem te, Boze sacuvaj, ne uzimaj sve previse licno._BataZiv_0809 wrote:Mislim da nema potrebe da me potcjenjujes druze banjaluckiOmmadawn wrote:
Izmedju ostalog,
https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... t16903.htm
A mozes da proguglas malo o njemu.Guglanje uglavnom vodi do vikipedije i do bosnjaci.net koji mu pripisuju pridavanje svete bosanske zemlje u sutorini pod uticajem opijata
Ommadawn wrote:Bosnjaci.net
Ja ne znam da li da se smijem ili da placem kad na taj sajt zalutam, a desava se.Ali Kemal wrote:Ommadawn wrote:Bosnjaci.net![]()
Ma jok dobri moj covjece sa Vrbasa, samo primitivac sve shvata licno, htio sam se malo nasaliti, vidim da je neslavno propaloOmmadawn wrote:
Ne potcjenjujem te, Boze sacuvaj, ne uzimaj sve previse licno.![]()
Bosnjaci.net nisu najrelevantniji izvor, kao ni vikipedija, ali bhdani (u vrijeme dok su jos bili kvalitet) su pisali o tome, pa sam se sjetio. Eh sad po pitanju Sutorine i opijata, naravno da i ja to uzimam sa rezervom. No s obzirom kako je BiH bila najsiromasnija republika u SFRJ do dolaska Dzemala Bijedica na vlast, nista nije cudno pa ni cinjenica da nas autoput zaobisao.
tenks na infu...Keiko wrote:
Ovi pruzni pragovi su lijepi za vidjet' ali su jako klizavi kad su mokri i vrlo brzo istrule. Ja sam ih imala u basti i sve smo morali sklonit' i zamijenit' kamenom jer su bili u najmanju ruku opasni. A o smeću kojim su natopljeni bolje da ne govorim... Uglavnom, ne troši bez veze pare @radosni.
druže bleKče, ja se vrnuo...uspio ubjediti bračnog drugara da je budva za iskomleksirane seljake, bez obzira na ponuđeni Đabni apartman, te se ponovo uputio u -Blek Stena wrote:ma ne vidim stvarno. nevaljaju ovi kompjuteri u predsjednistvu
Galija, uh! To moji starci forsiraju u autu, izmedju ostalog. Radosni, mozes misliti, stari ima par albuma od Oldfilda na CD-u sto slusa u autu a pojma nema ko je Mike Oldfield. Njemu je samo bitno da muzika zvuci lijepo, jebe ga se ko izvodi, komponuje itd. Ja mu pustim Argent "Dance of ages" a on odjednom povice "Daj mi jednu hladnu pivu!" i krene "Ti budi srecan saad....!"radostan dan wrote:druže bleKče, ja se vrnuo...uspio ubjediti bračnog drugara da je budva za iskomleksirane seljake, bez obzira na ponuđeni Đabni apartman, te se ponovo uputio u -Blek Stena wrote:ma ne vidim stvarno. nevaljaju ovi kompjuteri u predsjednistvu
sad - do daha mehmede, do daha... - par dana, pa da provjerim - jel rasina gdje je nekad bila, jel morava voda presušila-.
biće sličica, a i dužan sam majk oldfildu ovog foruma par fotki -onog- restorana, što smo nekad razvezali priču o ugostiteljskoj ponudi...
pozdrav za sve poguzije.![]()
to izgleda sa godinama dolazi, tako i meni...Ommadawn wrote:
Galija, uh! To moji starci forsiraju u autu, izmedju ostalog. Radosni, mozes misliti, stari ima par albuma od Oldfilda na CD-u sto slusa u autu a pojma nema ko je Mike Oldfield. Njemu je samo bitno da muzika zvuci lijepo, jebe ga se ko izvodi, komponuje itd. Ja mu pustim Argent "Dance of ages" a on odjednom povice "Daj mi jednu hladnu pivu!" i krene "Ti budi srecan saad....!"![]()
ovo gore se ne odnosi na mene jelde?radostan dan wrote:druže bleKče, ja se vrnuo...uspio ubjediti bračnog drugara da je budva za iskomleksirane seljake, bez obzira na ponuđeni Đabni apartman, te se ponovo uputio u -Blek Stena wrote:ma ne vidim stvarno. nevaljaju ovi kompjuteri u predsjednistvu
sad - do daha mehmede, do daha... - par dana, pa da provjerim - jel rasina gdje je nekad bila, jel morava voda presušila-.
biće sličica, a i dužan sam majk oldfildu ovog foruma par fotki -onog- restorana, što smo nekad razvezali priču o ugostiteljskoj ponudi...
pozdrav za sve poguzije.![]()
Troje djece od 1, 6 i 12 godina + zena. Evo sad se vratili kuci ne mogu ih ocima gledatradostan dan wrote:ne jadan ne bio...to mi je spika za ženu (tipa - ko će trpiti one beeeooograđane i naaaaglasak,gužvu, hoćeš li ti odmor ili žurku i slično)... mada se ona nagledala budve u votuži više nego ja.![]()
razumijem ti odluku ako si išao sam, i ja bih...ali ako si sa sobom vukao čitavo domaćinstvo, onda te moram pitati - jesi li lud?