RTV taksa

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Sanjarko

#2301 Re: RTV taksa

Post by Sanjarko »

toska wrote: 19/09/2025 14:15
Sanjarko wrote: 19/09/2025 12:53 Kazem ja nije samo u pitanju RTV tj javni emiteri/drzavne televizije, u pitanju su sve telekomunikacije, internet, mobilna mreza itd, kako znam, mozda grijesim i nisam upucen najbolje.

..
Podizanje cijene i važnosti, mada je djelimično tačno u dijelu da npr. na Vlašiću svi koriste infrastrukturu javnih servisa i to prvenstveno u vidu el. energije i opremljene lokacije.
Svakako je pretjerivanje da bez njih nema ničega.
Tako su govorili kada im je ugrozeno skroz bilo finansiranje jer se sa FTV nisu mogli dogovoriti oko raspodjele sredstava iz FBiH prikupljenih, na BHT govorili, znaci dizali su samo hampu u vezi toga. :run:
Ateista

#2302 Re: RTV taksa

Post by Ateista »

ZoomZoomKiwi wrote: 19/09/2025 09:46 Taksa je po domaćinstvu propisana, i po meni je to najlogičnije.

A drugog načina nema, realno.

Mislim da kad su u pitanju ta izuzeća i domaćinstva, to manje-više svugdje isto funkcioniše.

Samo što u BiH nemaš porez na praznu nekretninu kao u većini drugih država, pa bi ti RTV taksa bila i najmanji problem :mrgreen:
Komplikuje se bezveze, sve ovo sto se pise, da li je vise spratova jedne kuce jedno domacinstvo ili ne i kako to dokazati, pa onda sta kad imas domacinstvo od 15 clanova, koji imaju i nekoliko TV-ova da li je realno da oni placaju isto kao i domacinstvo gdje je samo jedna ili dvije osobe?
Besmisleno i komplikovano, puno jednostavnije recimo po punoljetnojoj osobi, pogotovo sto smo pisali vec sta je TV i radio prijemnik i komplikacija oko toga sto neko moze odjaviti TV a uredno ima telefon koji se moze koristiti kao TV i radio prijemnik.
Da ne govorim o tome da je to puno jednostavnije uzeti iz budzeta od poreza, a ne na ovaj nacin.
Post Reply